beybin Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 durkheim'a göre ceza herhangi bir şeye hizmet etmez , ya da tesadüfen hizmet eder,suçluyu düzeltmek veya olası taklitçileri korkutmak içindir.Ceza hepsinin üstünde, dürüst insanların üzerinde etki bırakmak içindir.Durheim'ın önermesini sosyal dayanışma fikirleri üzerinden inceleyiniz. Fikri olan varsa lütfen yardım bunu bulmam lazım=( (konuyla alakasız yorum yapmazsanız çok sevinirim.) [ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 21:36 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 birilerinin senin için düşünmesini mi istiyorsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 @MaUWw said: (konuyla alakasız yorum yapmazsanız çok sevinirim.) belirtilmiş ozellikle ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-pinkmartini Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 sen niye uzatıosun ki dory ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 gülüyorum buna ya bwahahah neyse; http://tr.wikipedia.org/wiki/Durkheim belki yardımcı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 off süper bişey bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 google da aratmayı ben de biliyorum herhalde.Soruya bakarsan bunu google'a soramayacağımı anlarsın.Belki sosyoloji dersi iyi olan ya da sosyoloji okuyan bir pati vardır diye düşünmüştüm.neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Yanlız şu yetkiler bir an önce gelse çok güzel olacak... Millet boş buldu forumu azıttı. Her konuda konuyu açana laf sokmaya çalışanlar, falan... Kalitesizleşti iyice forum bu yetki boşluğunda.. Neyse en azından kim neymiş, kontrol altında olmazsa ne oluyormuş onu görüyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Ödevin amacı ne sence ? copy pastmı bugun iki oldu yahu bu kadar hazırcı olmayın bence biraz araştır hem aklında kalmasını sağlar hemde kendi araştırmanı sunmak daha iyi olur yani aldığın notuda hak etmi$ olursun flan filan neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silmarwen Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 +1 Rewciğime =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 beybin bastın parayı girdin tabi üniye, şimdi zor geldi dimi dersler bu arada yorum olarak mı cevap lazım, kaynak olarak mı? [ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 22:28 tarihinde, Voys tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 kaynak olarak buldum ben.hatta koyayım buraya , sosyoloji mi okusam ne , ooof o kadar çalışmışken.. Durkheim'a göre ceza herhangi bir şeye hizmet etmez , ya da tesadüfen hizmet eder,suçluyu düzeltmek veya olası taklitçileri korkutmak içindir. Ceza hepsinin üstünde, dürüst insanların üzerinde etkiye sahip olmak içindir. Durkheim' ın önermesini kendi sosyal dayanışma fikirleri üzerinden inceleyiniz. Durkheim'a göre iki çeşit ceza hukuku vardır : Cezalandırıcı Hukuk; Kişiyi malı açısından zararlı, şerefçe düşkün, faydalandığı şeylerden de yoksun kılmayı amaçlamaktadır. Kabahat ya da suçların cezalandırılmaktadır. Geri Verdirici Hukuk; Kurala aykırı yapılan hareketin zorla eski haline getirilmesini amaçlamaktadır. Bu iki çeşit hukuka uygun olarak Durkheim iki çeşit dayanışma tipini belirlemiştir: Mekanik dayanışma Organik Dayanışma Bu dayanışmanın geçerli olduğu toplum sınıfları ise Mekanik Toplum ve Organik Toplum diye ayrılmıştır. Mekanik toplumda bireyler birbirinin aynıdır ,bireyselleşme yoktur. Toplum bilinci ise had safhadadır. Ortak bir toplum bilinci vardır ve herkes buna bağlıdır. Toplum önemlidir , kişisel gelişme önem kazanmamıştır. Böyle toplumlarda repressif hukuk yani cezalandırıcı hukuk söz konusudur. Bu hukuka göre cezalar kollektif bilinci tatmin etmelidir. Yani; hata yapan bireyi affetmek ve topluma geri kazandırmak yerine idam ediyorlar. Diyelim ki muhafazakar bir toplumda yaşıyorsunuz ve eşcinsel ilişki “yassahh!!”. Eşcinsel ilişkiye gireni idam ediyorlar ve bu şekilde toplumsal bilinç tatmin ediliyor. Durkheim’a göre bu ceza hukukunun amacı suç olan hareketin yinelenmesinin önlenmesi değil, ortak bilincin beklentilerini gerçekleştirmektir. Çünkü ortak bilinç toplum üyelerinden birinin yaptığı hareketle yara almıştır ve suçlunun cezalandırılması herkesin duygularına sunulan bir onarım işlevi görmektedir. Mekanik toplumlarda cezalandırma bu biçimde işlerken organik toplumda başka bir şekil kazanıyor. Organik toplumda bireyselleşme var , her bir insanın spesifik görevleri ve özellikleri var, bir yap-bozun parçaları gibi. Bu toplumda;düzelten , yeniden yapılandıran bir ceza sistemi var. Burada söz konusu olan cezalandırma değil, durumu adalete uygun olarak olması gerektiği biçimde yeniden kurmak Yani bir arabaya hasar veren insan o hasarın parasını ödemelidir. [ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 23:06 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Chasten copy paste yapmayı planlıyorum demedim.bana iki sayfalık yazı yazın hatta bir de bunu mümkünse ingilizceye çevirin!!de demedim , sadece fikri olan var mı dedim, akıl akıldan üstündür.Mesela şimdi ben sana bu cevabı verebilecek kapasitede isem bir de yukarıda gördüğün metni ağır bir ingilizceye çevirebiliyorsam mutlaka birilerinden üstünümdür?Değil mi arkadaşım?Böyle çıkışlara gerek yok tabii.Evett.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Hah buarada burak(VOYS) 'çığım , muhtemelen %50 burs alacağım , pastın parayı girdin diyorsun ama nedense bastığım paradan sonra bana parakalmıyor ve çalışıyorum. Neymiş?Özel üni.de okuyanlara önyargılı olunmayacakmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 ceza iyi bişey değilidir silahsız kuvet daha iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 "bıldırki hurmalar bilmem neremi tırmalar" aynen çevir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Nerden laf soksam da ortam olsa diye 2 parende atılıp demirin üstüne düşülmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Last years' dates scratch my ass sözün gerçeği budur türkçesini yazmam yemedi ama merak ettiysen bu yani , bir daha çeviri lazım olursa uğrarsın arkadaşım. [ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 23:58 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Merak okyanusumda bir damlayıda sen buharlaştırdın sağol arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Senin karizmatik cool laflarını yerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 [ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 00:05 tarihinde, Krusty tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 adres ver spreysiz gel, tek gel bab plz gb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Sen buluşmaya gel canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 lütfen şu sözü unutmayalım arkadaşlar; asla aptallarla tartışma önce kendi seviyelerine çekerler sonrada tecrübeleriyle yenerler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 yavrummm beee cendere cendere cendere Ps: sağdan soldan duyduğunuz bazı kalıpla$mı$ cumleleri ve forum ağalığını kendinize saklayın piliz b@b [ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 00:13 tarihinde, Chasten tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar