Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fikri olan??Durkheim..

beybin

Öne çıkan mesajlar

durkheim'a göre ceza herhangi bir şeye hizmet etmez , ya da
tesadüfen hizmet eder,suçluyu düzeltmek veya olası
taklitçileri korkutmak içindir.Ceza hepsinin üstünde,
dürüst insanların üzerinde etki bırakmak içindir.Durheim'ın
önermesini sosyal dayanışma fikirleri üzerinden
inceleyiniz.

Fikri olan varsa lütfen yardım bunu bulmam lazım=(

(konuyla alakasız yorum yapmazsanız çok sevinirim.)

[ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 21:36 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız şu yetkiler bir an önce gelse çok güzel olacak... Millet boş buldu forumu azıttı. Her konuda konuyu açana laf sokmaya çalışanlar, falan... Kalitesizleşti iyice forum bu yetki boşluğunda..

Neyse en azından kim neymiş, kontrol altında olmazsa ne oluyormuş onu görüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak olarak buldum ben.hatta koyayım buraya , sosyoloji mi okusam ne , ooof o kadar çalışmışken..

Durkheim'a göre ceza herhangi bir şeye hizmet etmez , ya da tesadüfen hizmet eder,suçluyu düzeltmek veya olası taklitçileri korkutmak içindir. Ceza hepsinin üstünde,
dürüst insanların üzerinde etkiye sahip olmak içindir. Durkheim' ın önermesini kendi sosyal dayanışma fikirleri üzerinden inceleyiniz.
Durkheim'a göre iki çeşit ceza hukuku vardır :
Cezalandırıcı Hukuk; Kişiyi malı açısından zararlı, şerefçe düşkün, faydalandığı şeylerden de yoksun kılmayı amaçlamaktadır. Kabahat ya da suçların cezalandırılmaktadır.
Geri Verdirici Hukuk; Kurala aykırı yapılan hareketin zorla eski haline getirilmesini amaçlamaktadır.

Bu iki çeşit hukuka uygun olarak Durkheim iki çeşit dayanışma tipini belirlemiştir:
Mekanik dayanışma
Organik Dayanışma
Bu dayanışmanın geçerli olduğu toplum sınıfları ise Mekanik Toplum ve Organik Toplum diye ayrılmıştır.

Mekanik toplumda bireyler birbirinin aynıdır ,bireyselleşme yoktur. Toplum bilinci ise had safhadadır. Ortak bir toplum bilinci vardır ve herkes buna bağlıdır. Toplum önemlidir , kişisel gelişme önem kazanmamıştır. Böyle toplumlarda repressif hukuk yani cezalandırıcı hukuk söz konusudur.
Bu hukuka göre cezalar kollektif bilinci tatmin etmelidir. Yani; hata yapan bireyi affetmek ve topluma geri kazandırmak yerine idam ediyorlar. Diyelim ki muhafazakar bir toplumda yaşıyorsunuz ve eşcinsel ilişki “yassahh!!”. Eşcinsel ilişkiye gireni idam ediyorlar ve bu şekilde toplumsal bilinç tatmin ediliyor. Durkheim’a göre bu ceza hukukunun amacı suç olan hareketin yinelenmesinin önlenmesi değil, ortak bilincin beklentilerini gerçekleştirmektir.
Çünkü ortak bilinç toplum üyelerinden birinin yaptığı hareketle yara almıştır ve suçlunun cezalandırılması herkesin duygularına sunulan bir onarım işlevi görmektedir.

Mekanik toplumlarda cezalandırma bu biçimde işlerken organik toplumda başka bir şekil kazanıyor. Organik toplumda bireyselleşme var , her bir insanın spesifik görevleri ve özellikleri var, bir yap-bozun parçaları gibi.
Bu toplumda;düzelten , yeniden yapılandıran bir ceza sistemi var. Burada söz konusu olan cezalandırma değil, durumu adalete uygun olarak olması gerektiği biçimde yeniden kurmak Yani bir arabaya hasar veren insan o hasarın parasını ödemelidir.

[ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 23:06 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Chasten copy paste yapmayı planlıyorum demedim.bana iki sayfalık yazı yazın hatta bir de bunu mümkünse ingilizceye çevirin!!de demedim , sadece fikri olan var mı dedim, akıl akıldan üstündür.Mesela şimdi ben sana bu cevabı verebilecek kapasitede isem bir de yukarıda gördüğün metni ağır bir ingilizceye çevirebiliyorsam mutlaka birilerinden üstünümdür?Değil mi arkadaşım?Böyle çıkışlara gerek yok tabii.Evett..
Sosyal ağlarda paylaş

Last years' dates
scratch my ass

sözün gerçeği budur türkçesini yazmam yemedi ama merak ettiysen bu yani , bir daha çeviri lazım olursa uğrarsın arkadaşım.

[ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 23:58 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...