Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anket: Eğitimde zeka mı çalışmak mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
konu yanlış bence, eğitim dediğiniz öğrenim falan olması lazım
bi de bence çalışmak
zeka meka bişey bilmeden hiçbi işe yaramıyor. ha zekisindir başkasının 3 saat çalıştığı konuyu 15 dakikada süper anlarsın o ayrı konu. ben zekiyim yaparım diyen salakları gördük hepsi gg össde
Mesaj tarihi:
bence dikkat önemli

zeki biri olursun.oturup calışırsın.ama kafan hep başka yerdedir.dikkatini toplayamazsın.dalgınsındır.calışamazsın yalan olursun.konsantre de bitio olay.çalışmana yogunlaşabilmen lzm
Mesaj tarihi:
şuan için çalışmak sistemler onun üzerine kurulu çünkü ne kadar çok çalışırsan o kadar çok kazanma şansın olabilir her hangi bir sınafı
Mesaj tarihi:
zeka götürmüyo pek. çalışmadan anca lise 2 ye kadar götürebildim. bu noktadan itibaren iş çalışma meselesi. ben eksiklerimi yazın her günü 5-6 saat çalışarak kapatıcam. olmuyo bilgisiz bilgisiz.
Mesaj tarihi:
öss sisteminde, zeka ve çalişma denklemi var..

eger 10x zaman kadar çalişmiş ve 10x kadar zekiysen istedigin yere girerken, x/2 zaman kadar çalişip 10x kadar zekiysen.. babalara giriyorsun..
20x zaman kadar çalişip 5x kadar zekiysen.. yine istediğin yere giriyorsun..

Bunlar tamamen orantılı.. Türkiyedeki eğitim sisteminde zeka ile işler yürümez. "OKUL" bazında yürümez.. kendi işini kurarsın genişlersin o ayrı.
Mesaj tarihi:
öss için kesinlikle çalışmak.. zeka, belli bir noktadan sonra yetmiyor. ayrıca normale göre pekte zeki olmayıp ama deliler gibi çalışıp, çok yüksek puan alan kişiler var(ki tanıyorum da böyle kişileri.. yazık bana..)
eğitim olarak ise, zeka biraz daha ön planda. öğrencinin öğretmene yapabileceklerini kanıtlmasından sonra, notlarını yüksek tutması kolaylaşıyor...
garip bir sistemde okuyoruz...
Mesaj tarihi:
şöle söliyim ben hayatım boyunca çalışmayıp 4 ün üstünde diploma notu alan tek insanımdır heralde :)
hiç ama hiç çalışmadım derslerime.
hocalar ve arkadaşlar bana zombi gibi bakıyolardı nasıl oluyo lan bu diye hehe
Mesaj tarihi:
ya arkadşlar yarın bizim okulda bu konu hakkında münazara var. ve ben "çalışmak başarıyı getirir" i savunuyorum fakat kaç gündür internette yaptığım aramalarda somut olarak diğer tarafı sıkıştıracak hiçbir şey bulamadım.. daha önce bu konularda münazaraya katılan ya da bu konuyu araştıranlarımız varsa lütfen yardım edin.. yoksa sürem boyunca öööle oturcam sandlyede =)
Mesaj tarihi:
lgs de çalışmadım ben yaparım diyerek yaptımda fen lisesi kazandım =) öss ye hazırlanıorm hala aynı mantıktayım ve yine kazanabilceimi düşünüorm...ikiside lazım aslında aptal adam ne kadar çalışırsa çalışsın olmuo
Mesaj tarihi:
Ah akıllı insanlar, asıl cevabı vermemişsiniz ki.

Gerçekten zeki olan insan, zeki olduğu için çalışmanın önemini anlar ve iyi çalışır.

Yani önemli olan zeki olmaktır. Kuru kuru sadece çalışan bir inek aptal olursa hiç bi zıkıma yaramaz.
Mesaj tarihi:
Şimdi eğitim dersen ayrı

Okullarda şu anda olan şey öğretim..Eğitim kesmi atlanıyo

Bence Eğitim olmadan zeka hiçbişi..yani onu iyi yönde kullanmak daha doğrusu kullanmayı öğrenmek birazda eğitimin işi...

Öğretimde ise en önemli olan çalışma
  • Yeni Oluştur...