maelstrom Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 merak ettim en saçma bölümlerden biri olan Knightonline bölümüne 200bin tane mesaj atılmış da, atatürkçü gençler olan bizler bilimveteknik bölümüne 5bin küsür mesaj atmışız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 kolundan tutup mesajmı attırtırılsın görüpte üzülelim :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 soru diil ki bu niye soru işareti koydun :D bu arada çok doğru bi şey. KO ya KG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 yo hayır, neden ilgisiziz diye merak ettim. neden birilerinin bir şeyler yapmaları bekleniyor onu anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 bilime merakımızla alakalı. o da ezberci eğitim sistemimizle alakalı. sürer gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Bilim ülkemizde öğrencilere sevdirilmiyorda ondan.Derslerde birşeyler öğreniyoruz ama sadece yüzeysel mantığı açıklanmadan ezbere öğreniyoruz.Ayrıa aborotuvar uygulamarı falan arttırılsa ilginin çok daha fazla artacağı düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Bunun birkaç sebebi var. Herşeyden önce Paticik her ne kadar bu kimliğini yavaş yavaş geride bırakmaya başlasa da hala "Bilgisayar oyunları" ve hatta tek oyuna özel, "UO" tabanlı bir forum. İlk kurulduğunda amaç bu kadardı, etkisi bu kadardı, dolayısıyla ilk üyeler bilgisayar oyunuyla ilgilenen kesimdi. Ve bu üyeler üzerinden bu şekilde bir kültür üzerine yavaş yavaş büyüyüp genişledi Paticik. Sonradan çok farklılaşsa da temeli bu, dolayısıyla en büyük kitle temel olarak bilgisayar oyunu sevgisi ortak zevki ve kültürüyle buluştu Paticikte. İkincisi bu oyunlar arasında çoğu 12-18 yaş arasındaki gençliğe en çok hitap eden oyun sanırım Knight Online. Kesin bir genelleme yapamıyorum çünkü hem KO'yu hayatımda hiç oynamadım ve görmedim şu ana kadar hem de bütün MMO oyunları oynayıp sağlıklı bir eleme yapmadım. Ama gördüğüm kadarıyla "bedava bir oyun" olması ve "gelişmiş UO" olması sebebiyle en çok tercih edilen oyun o. Dolayısıyla en çok da oraya üye geliyor. Son olarak Bilim ve Teknik konusu bir bilgisayar oyunuyla tamamen farklı kulvarlarda yarışacak bir şey. Herkes en fazla 1-2 haftada bir bilgisayar oyununu öğrenip ustalaşabilir, birkaç ayda da kendine "süper" bir karakter yaratabilir. Dolayısıyla Einstein zekasından tut bir Forrest Gump klonu bile bir bilgisayar oyununda tartışacak bilgi ve zeka sahibine sahip olur. Bu bir aşağılama değil, bu arada yanlış anlaşılmasın. Oysa Bilim ve Teknik konuşacak insan öyle her yerde bulunmaz, çok daha az sayıda bir kesim ancak bu kadar yeterli bilgi birikimine, olgunluğa ve düşünce yapısına sahip olabilir. Ayrıca çok daha karmaşık ve zor öğrenilen bir konu olduğundan hem çoğu kişinin gözünü korkutur hem de ilgisini çekmez. Bir de benim gibi sık sık okuyan ama mesaj atmayan insanlar var Bilim ve Teknik'e. Çünkü çoğu konuda yorum yapmaktansa okumak çok daha haz veriyor. Kaldı ki böyle bilimsel bir konuda çok iddialı bilgiler ve mesajlar yazmayı sevmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Sadece ilgi meselesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 finrod ne yani sımdı bıze derste ko yada online oyunlarımı gösteriyorlar bu konu bence saçma zaten ilgisi olanlar oraya yazı yazarlar dıer türlü benim bilime ilgim yoksa ama orada takılıyorsam sanki bişeyler biliyorum havasını vermıs olurum ilgim yoksa takılmam doaldır ülkemizde okuma pek sevılmedıgı ıcın olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Hardter,zaten ilgisi olanlar demişsin.Bu insanlar bu ilgiyi annelerinin karnında edinmiyorlar... Demek istediğim birçok ders görüyoruz.Örneğin matematiği genellikle çoğu öğrenci sevmez sıkıcı gelir,zor gelir vs.ama o dersi sevdiricek kişi de öğretmenlerdir.Sonra fizik dersinde herzaman formüller,formüller ve yine o sıkıcı formüller.Bu şartlar altında öğrenciler fiziğie ilgi duymaları zor.Çünkü bilinç altlarında herzaman cansıkıcı bir şey olarak kalacaktır.Derslerde daha fazla uygulamaya,laborotuvar çalışmalarına ağırlık verildiği takdirde zaten insanoğlunun doğasında var olan merak duygusu ve doğa yı anlama çabasının körüklenmesi ile bilime duyulan ilginin artacağı düşüncesindeyim. Şimdi diyeceksinki burada bilime ilgi duyan insanlar da bu dersleri herkes gibi gördüler.Nasıl oluyorda onlar bilime ilgi duyuyor? Cevabım popüler bilim...Bilime ilgi duyan insanlar bir şekilde popüler bilim dergiler(Bilim ve Teknik gibi),kitaplar veya bilim siteleri aracılığı ile bilimi sevmeyi öğreniyorlar.Ama bu demek değildirki popüler bilim ile tanışan herkes illaki bilimi sevicek.... [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 10:05 tarihinde, Finrod tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Eğitim sorunu bence... Çok bileni sindirmeye yönelik iğrenç ötesi bi eğitim sistemimiz var. Paso formül ezberle-geç modelinde eğitim veriliyo. Bu da zeka gelişimini olumsuz etkiliyo.Bunun sonucunda sindirilmiş beyinler, embesil bi toplum ve daha kötüsü çok bileni sindirmeye yönelik şahıslar çıkıyo. Bunun konuyla alakası ne? Bi çocuk gitse arkadaşlarına diyelim "Biliyomusunuz xxx meteoru hede tarihinde dünyanın yakınından geçicekmiş" şeklinde bi bilgi paylaşımında bulunsa ya da "bu akşam profesör hödö nün konuşması var izliyelimmi" dese, çocuklar bu elemana arka taraflarıyla gülerler(genel bi okul ortamından bahsediyorum) Aynı çocuk, aynı ortama gitse "Benim Kınayt Onlaynda xx level karakterim var" "Ultimada hede serverında oynuyorum" veya "Okuldan çıkınca Kantıra gidelimmi" dese alıcağı tepkiler üstteki örnekten 8793475893475895 kat daha olumlu olur. Buna göre bu şahıs ta çok bileni sindirenler ordusundaki yerini alıcak. Aynı işlemler defalarca tekrarlanınca embesillerle dolu bi ordumuz olucak (Yanlış anlamayın online oyun oynuyanlar embesildir demiyorum yani bende bayağı oynuyorumda burdaki kilit nokta bilgiyi tamamen reddeden şahısların varlığı) Neyse işte böyle bişiy... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 finrod'un ve shadowfury'nin yazdıklarına katılıyorum. daha ilkokuldan başlayarak eğitim sisteminin içine edilmiş bir ortamda öğrenciler ; yani genç kuşak, gelecekteki varlıklarımız ya da bizler köreltiliyoruz. işte bunun böyle olması hiç de hoş değil. bunu çözebilmeyi umut ediyorum fakat, tüm Türkiye'de karşısına nasıl geçebiliriz onu bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 abi olaya bak. bilim ve teknik o kadar uzak o kadar korkutucu işlenmiş bizim insanımıza vay be. "öyle herkes konuşamaz" olmuş. tamamen kolaya kaçmakla ilgili. ortaokul-lisede arkada harıl harıl bilim tartışırken sınıfın geri kalanının güldüğünü bilirim. kafa bırakmadınız tarzı. bunun nedeni ise bizim insanımıza bilim çok uzak bırakılıyor. çok entel muhabbeti oluyor sonra. külliyen yalan. bir insan ayna karşısına geçip birşeyleri sorgulayabiliyorsa bile, bilim konuşmaya adımını atmış demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bilim-teknik oyun olsa oraya da 300bin smj atılırdı.ne alaka ya euhe. en büyük mmo forumlarından biri paticik.normal.kıyaslamakta gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 karsılastırma gereksiz. ama tabi goze çarpan birsey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar