LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Ea da kuvvet sabit deniliyor harekette .EA da kuvveti oluşturan kuvvet Coulomb çekimidir. Cisim B ve C de toplam kuvvet FnetC = FnetB olmalı.ama neden bunu sağlamıyor ? http://img457.imageshack.us/img457/9250/adsz3hi.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 abi soruyu tam anlamadım ben ya.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wazzz Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 tama güzel hoş güzelde çizmişin ama ne işime yarıyoo onu anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 soru birazcık anlaşılmaz gibi ne soruyorsun? o işlemler nesi neyi istiyor soru :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 tamam şimdi anladım.. orda elektriksel alan var.. tam hatırlamıyom ama + dan - ye ya da ters yonde bi kuvvet vardır.. o kuvvet yuzunden F net kuvveti değişiyor.. elektriksel alanın oluşturdugu kuvvet yuzunden yani.. öss ye gireli 4 sene oldu.. umarım dogru hatırlıyorumdur :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Hayır Elektriksel Alan tamam var da. Sorunun orjinalindeki bir çok şey bence önemli. Açıkçası bana böyle bir soru verseler bırakırım direk. Ben anlayamadım yani. F1-F2 sonradan eklenen kuvvetler mi yokse F elektriksel in B noktasındaki etkisi mi? İşlemleri sen mi yaptın? Soru nedir :P Konuyu ekim-kasım gibi gördük biz ama şu anda dershane tekrar anlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Tahminimce levhalar arası elektrik alanından bahsediyon. Sen elektrik alanı F'in formülü içinde yazmayı boşver. E = V / d 'den gidelim en iyisi. E elektrik alan, V üretecin gerilimi, d de levhalar arası uzaklık. E'yi bulduk, sıra geldi F'e. F = E . q Sen resimde öle bi almşsın ki, her levhada q yükü varmış gibi. Ama öle olduunu bilemessin. Sonuçta kondansatör gibi davranmaları lazım eğer yüklü olduklarını düşünüyosan ve o zaman da - yüklü levhaya -q falan demek zorunda kalcaksın. Paradoks burda işte. V'yi bi yerden bulursun mutlaka. Ya da verilir. Yok eer verilmediyse bi şekilde çıkar; ya da hiç gerek kalmaz. Zaten eğer levhalar arasındaki kuvvet değişken olsaydı, aradaki bi parçacık sabit ivmeli hareket yapamazdı ve biz öss gençleri de büyük ihtimalle hesaplayamazdık onu. [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 07:39 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Dipnot: 1)soldaki levha - yüklü 2)sagdaki levha + yüklü 3)parçacık + yüklü parcacıgın levhalar arasındaki hareketinde kuvvet sabit degil gibi gözüküyor onu sorguluyorum. Levhadaki harekette cisim hareket ederken bu levhalar yükten dolayı cisime bi kuvvet uygularlar bu kuvvet için COULOMB KUVVETI = kq1q2/d(kare) anlık kuvvetlere bakıyom ama bu anlık kuvvetler eşit degil ee hani Eq= F di ? E sabit q sabit ama F niye değişiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 F1 F2 F3 F4 kuvvetleri cisim B ve C deyken cisim üstündeki anlık kuvvetler.Yani o noktalarda cisme etkiyen kuvvetler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reaper08 Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bu ne be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 uzak dur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 eger levhalar sinirli boyuttaysa: coulomb un kanunu nokta yukler icin gecerlidir. levha yuzeyine yayilmis toplam bir Q yukunu levhanin merkezindeki nokta bir Q yuku gibi kabul ediyorsun, hatan burda. ayni etkiyi yaratmazlar. levhalari espotansiyel kabul edip yuk dagilimini levha uzerindeki pozisyonun fonksiyonu olarak bulman, sonra da kuvveti levha uzerinden integrallemen lazim. eger levhalar sonsuz boyutta ise: levhalar sonsuz buyuklukte ise levhalar uzerinde toplam bir Q yukunden zaten bahsedmessin, bir yuk yogunlugundan bahsedebilirsin. Bu durumda hesap yukaridaki duruma gore cok kolay, simetriyi ve gauss kanunu kullanicaksin. Goruceksin ki elektrik alan heryerde sabit cikacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 hipotenüsünü incele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jezz Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 herkes fizikçi kesildi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar