Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istek kızartma tutorial'ı


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
olmuyor olmuyor
tefal tava kullanıyom
kısık ateş/ orta ateş/ yüksek ateş
terayağı/ sıvıyağ/ ikisinini aynı anda

bir türlü yakmadan her tarafı eşit pişirilmiş bişey(et veya tavuk) elde edemiyorum

galete unuyla deniyorum fakat bu sefer de un yanıyor, yapışıyor ete gine olmuyor

nasıl yapılır şu iş
Mesaj tarihi:
öncelikle yani yenicek kadar yapabiliyorum ama böle tam kıvsamında olmuyor

ya şimdi ben başında beklemeyi sevmiyorum
ateşi ayarlayıp 3-4 dakikaya kuruyorum, çalınca altına bakıp çeviriyorum, fakat her zman pişmiyor, biraz daha pişsin diyorum, problem burada başlıyor, mesela ortası havada kalıyor kenarları yanıyor vs.

işte orta ateşi ayarlabilsem, az açınca sadece orta taraf pişiyor, kenarlar kalıyor, yağ konusunda çok koyunca patates kızartması gibi oluyor, o da her zman ayarlanmıyor, az konulunca da yağı çekiyor, yanıyor

@huun: su domates filan normal yemek gibi olmaz mı, oda en az 30 dakika kapağını kaptıp pişirmeyi gereltirir yani öle biliyorum
Mesaj tarihi:
o zaman once haslayacaksin eti sonra iyice sogutup tavaya atacaksin .

boylece az kizartip tam pismis elde edeceksin . ayrica boyle olunce tadi daha guzel oluyor .

domatesli biberli soyle oluyor sote gibi dusunmeyeceksin . eti atip kizartacaksin tavadan almaya yakin malzemasyonu atacaksin icine isinip azcik suyunu verse yeter domatesler . biberleride domatesten once atacaksin tabii biliyorsun . birde iyice kiyacaksin nevaleyi yoksa yerken hasir husur eder fazla diri kalir domates biber

[ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 17:49 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
forgiver, istediğin kızartman ancak fritöz yardımı ile olur.
haşlayıp sogutup kızartmada da , tavada kızartacağından dolayı yine bi taraf çıtır diğer taraf az kızarmış olabilir.ayrıca tadı da bozuluyor haşlayınca.
Mesaj tarihi:
şöle sağlam bir taktiği yok yani tamamen kişisel beceriye bakıyor :)
fritöz olayı naısl olur bilmem, lezzet açısından ayrıca patates için ayrı yağ filan, ayrı tencere, annemden hergün hayır duası alırım :)
su, domates, biberi deneyeyim birde, 10-15 dk uzatır, başında bekleyince sabrım gelmiyor.
haşlama aslında fena olmuyor ama çok yapmak lazım sonuçta 30-45 ocak yancak, çok yapıncada ikinci ısıtmada tadı gidiyor, liflerine ayrılıyor.

yazarken güleceğim geldi nedne bilmiyorum :)
asosyallik fena bozuyor beni yarın öbür gün de kek üzerine denemeleri başlıyacam
Mesaj tarihi:
yok yaw yanlız yaşamıyorum ama öğlen yemeklerini kendim hazırlıyorum genelde
öğlen akşam aynı yemekleri yememek için
önceden dışarda yiyordum baktım harçlığın suyu çıkıyor, azalttım baya, zaten fazla bir alternatif yok dışarda.

makarnadan bıkılmaz ayrıca teesüf ederim :)
Mesaj tarihi:
etin iki tarafi yaglanir once

sonra onceden kizdirilmis tavaya atilir

30 saniye ila 1 dakika arasi iki tarafi da pisirilip muhurlenir boylece suyu kacmaz

sonra istege gore iki tarafi da pisirilir.

mukemmel ete boyle ulasilir.
Mesaj tarihi:
Fazla başlık açıp kalabalık yapmayayım, burda sorayım.

Peki pişirmeden önce eti nasıl terbiye ederiz?

Çok tarif duydum; yağlar, sütler, naneler vs vs. Temelde hepsi eti 1 gece önceden X sıvının içinde buzdolabında tutmak üzerine.

Fakat gerçekten denenmiş beğenilmiş bir tarifi olan var mı?
Mesaj tarihi:
yağ çok kızmadan bole kısık ateste 20 sn filan yağı ısıtıcan sonra atıcan ne istiyosan sık sık çevir. çok cızırdamaya basladığında kapat altını biraz da içinde bırak al sana mis gibi ne pişiriyosan

[ Mesaj 17 Mart 2006, Cuma - 20:56 tarihinde, mulgear6 tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
terbiye konusunda zeytinyağı ve karabiber, soğan yeterli diye biliyorum

birde domates, yoğurt, süt ıvır zıvır ekliyorlar ama bayatlamasını kolaylaştırıyor bence, 1-2 saat içinde ğişcekse en azından sağlık açısından zarır olmaz
bir de domates çabuk yanıyor sosta olsa bile ona dikkat etmek lazım

ps: şu mühürlemeyi ilk defa duydum deneyecem :)
×
×
  • Yeni Oluştur...