forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 olmuyor olmuyor tefal tava kullanıyom kısık ateş/ orta ateş/ yüksek ateş terayağı/ sıvıyağ/ ikisinini aynı anda bir türlü yakmadan her tarafı eşit pişirilmiş bişey(et veya tavuk) elde edemiyorum galete unuyla deniyorum fakat bu sefer de un yanıyor, yapışıyor ete gine olmuyor nasıl yapılır şu iş
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 her türlüsünü denedim kısık ateşte sulanma meydana geliyor, su çekilince de kup kuru bişey oluyor yüksek ateşte her tarafa yağlar sıçrıyor
huun Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 nasil yaniyor ya tavuk etini ben hic yagsiz cok az su ve domates biber vs katarak kizartabiliyorum . tavayi degistir sen .
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 öncelikle yani yenicek kadar yapabiliyorum ama böle tam kıvsamında olmuyor ya şimdi ben başında beklemeyi sevmiyorum ateşi ayarlayıp 3-4 dakikaya kuruyorum, çalınca altına bakıp çeviriyorum, fakat her zman pişmiyor, biraz daha pişsin diyorum, problem burada başlıyor, mesela ortası havada kalıyor kenarları yanıyor vs. işte orta ateşi ayarlabilsem, az açınca sadece orta taraf pişiyor, kenarlar kalıyor, yağ konusunda çok koyunca patates kızartması gibi oluyor, o da her zman ayarlanmıyor, az konulunca da yağı çekiyor, yanıyor @huun: su domates filan normal yemek gibi olmaz mı, oda en az 30 dakika kapağını kaptıp pişirmeyi gereltirir yani öle biliyorum
huun Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 o zaman once haslayacaksin eti sonra iyice sogutup tavaya atacaksin . boylece az kizartip tam pismis elde edeceksin . ayrica boyle olunce tadi daha guzel oluyor . domatesli biberli soyle oluyor sote gibi dusunmeyeceksin . eti atip kizartacaksin tavadan almaya yakin malzemasyonu atacaksin icine isinip azcik suyunu verse yeter domatesler . biberleride domatesten once atacaksin tabii biliyorsun . birde iyice kiyacaksin nevaleyi yoksa yerken hasir husur eder fazla diri kalir domates biber [ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 17:49 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Fistan Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 forgiver, istediğin kızartman ancak fritöz yardımı ile olur. haşlayıp sogutup kızartmada da , tavada kızartacağından dolayı yine bi taraf çıtır diğer taraf az kızarmış olabilir.ayrıca tadı da bozuluyor haşlayınca.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 şöle sağlam bir taktiği yok yani tamamen kişisel beceriye bakıyor :) fritöz olayı naısl olur bilmem, lezzet açısından ayrıca patates için ayrı yağ filan, ayrı tencere, annemden hergün hayır duası alırım :) su, domates, biberi deneyeyim birde, 10-15 dk uzatır, başında bekleyince sabrım gelmiyor. haşlama aslında fena olmuyor ama çok yapmak lazım sonuçta 30-45 ocak yancak, çok yapıncada ikinci ısıtmada tadı gidiyor, liflerine ayrılıyor. yazarken güleceğim geldi nedne bilmiyorum :) asosyallik fena bozuyor beni yarın öbür gün de kek üzerine denemeleri başlıyacam
cemshit Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 abi kızartacaksan önce; tavaya etini koy sonra ateşi kıs ve içinin pişmesini sağla. sonra ateşi yüksek ateş yapar dışını kızartırsın.
huun Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 ahah forgiver eger yalniz bir adamsan makarna ve soslari uzerine calismaya basla , kek falan bozar adami ahahah
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Hergün soslu makarna yenmez yaa... Bıkarsın yani=)
forgiver Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 yok yaw yanlız yaşamıyorum ama öğlen yemeklerini kendim hazırlıyorum genelde öğlen akşam aynı yemekleri yememek için önceden dışarda yiyordum baktım harçlığın suyu çıkıyor, azalttım baya, zaten fazla bir alternatif yok dışarda. makarnadan bıkılmaz ayrıca teesüf ederim :)
Rotweiler Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Sürekli çevirceksin. Eğer kaygan bişeyse sürekli dairesel olarak sallıyacaksın. Ver sonunda yemeğin kokusu gelincede kapıyım bi güzel yiceksin...
laverda Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 kısık ateşte tavanın kapağını kapayarak pişirmeyi dene. hem buharıyla da piştiği için kurumaz. ayrıca sulu olacağı için de yanmaz
cemshit Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 ben kuru ve sert seviyorum. kapak kapatınca su gibin oluyo ama güsel pişiyo. önce kapağı kapat pişir. sonra kızart istersen.
Dela Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 etin iki tarafi yaglanir once sonra onceden kizdirilmis tavaya atilir 30 saniye ila 1 dakika arasi iki tarafi da pisirilip muhurlenir boylece suyu kacmaz sonra istege gore iki tarafi da pisirilir. mukemmel ete boyle ulasilir.
Apis Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Fazla başlık açıp kalabalık yapmayayım, burda sorayım. Peki pişirmeden önce eti nasıl terbiye ederiz? Çok tarif duydum; yağlar, sütler, naneler vs vs. Temelde hepsi eti 1 gece önceden X sıvının içinde buzdolabında tutmak üzerine. Fakat gerçekten denenmiş beğenilmiş bir tarifi olan var mı?
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 yağ çok kızmadan bole kısık ateste 20 sn filan yağı ısıtıcan sonra atıcan ne istiyosan sık sık çevir. çok cızırdamaya basladığında kapat altını biraz da içinde bırak al sana mis gibi ne pişiriyosan [ Mesaj 17 Mart 2006, Cuma - 20:56 tarihinde, mulgear6 tarafından güncellenmiştir ]
huun Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 ne etini nasil pisireceksin ? kuzu cevireceksen yag ve sutle 1 gun bekleceksin serin yerde onu biliyorum hehe
forgiver Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 terbiye konusunda zeytinyağı ve karabiber, soğan yeterli diye biliyorum birde domates, yoğurt, süt ıvır zıvır ekliyorlar ama bayatlamasını kolaylaştırıyor bence, 1-2 saat içinde ğişcekse en azından sağlık açısından zarır olmaz bir de domates çabuk yanıyor sosta olsa bile ona dikkat etmek lazım ps: şu mühürlemeyi ilk defa duydum deneyecem :)
Öne çıkan mesajlar