Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sil bastan

oyoy

Öne çıkan mesajlar

@oyoy

"ama dilini bile zor konustugum insanlarla oynamk hiç bi zevk vermiyo onun yerinr gidip balık tutuyorum o bile dehe zevkli"

ilk mesajımı bunun üzerine yazmıştım.anlatmak istediğimde eğer oynadığın oyunun dilini biliyorsan daha fazla alternatifin olur ve daha fazla zevk alırsın.

bunun dışında bizde(türkler) birlikte hareket edebiliriz bizden üstün hiçbir tarafları yok başka milletlerin ama işte gel gör ki 30 - 40 kadar adam-akıllı oyuncu bulamıyorsun türklerden.ya çekememezlik oluyor, ya kıskançlık oluyor, ya kavga oluyor...
yabancılarda bunlar olmuyor mu?oluyor ama en azından onlarda kaliteli oyuncu sayısı çok daha yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
işin acı tarafı ingilizce bilmediğin halde, ana dili ingilizce olan ve oyuncularının büyük bir kısmınının ingilizce konuştuğu bir oyunu almış ve oynuyor olman...

said:
-bir defa ben ingilizce bilmiyorsan oynama dedim mi?
hayır

arkadaşım benim burda sana gösterdiğim tepki, ingilizce olan bir oyunu ingilizce bilmediğin halde oynamaya çalışman acı birşey demen.

ben oyunun turkish versiyonuda çıksın demiyorum. ilk mesajımda da dediğim gibi

said:
ülkemizde böyle birşey yapılabilir veya yapılamaz suistimal edilir suyu çıkarılır ayrı birşey onlara lafım yok

bu konularda katılıyorum hak veriyorum. ama bunu genelleme yaparak herkese mal etmek yanlış diyorum.
genelleme yapmaktaki kastım, mesela arkadaşın çıkıp türk guild ında oynamak istiyorum demesine bunların yazılması.

umarım anlatabilmişimdir. yoksa saldırma hemen atlama karalama gibi bir durum sözkonusu değil.

son olarak şunu söyleyim,

oyunda karşımıza çıkan çocuk veya yetişkin ama noob tabir edilen türklerle diğer oyunu layıkı ile oynayan adam akıllı türkleri bir kefeye koymayalım. koymamak içinde baştan kötü bakmayalım.

ülkemizde orjinal oyunlara olan ilgiyi ben değil, türkiyedeki online alışveriş siteleri değil, türkiyedeki teknoloji mağazaları değil, yurtdişindaki mağazalar ve online alışveriş siteleri cevap verirse daha sağlıklı bir cevap alabilirsin. paticik forumlarını biraz gezersen türkiye'nin dört bir yanından kişilerin çeşitli yurtdışı online internet sitelerinden orjinal oyun alışverişi yaptıklarını görürsün.

fiyat farkları olmasa iddia ediyorum, türkiye orjinal oyun satışında üst seviyelerde olabilecek bir ülke, ama bizim gerizekalı mağazalarımız bunu farkedemiyor, az satıyım kazık olsun mantığı ile satış yaptıkları sürece orjinal oyun satılmaz satılamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

not düşmek istiyorum "diğer milletlerden olanların bizden ir üstünlüğü yok" konusuna;

var efendim, konu mmorpg olunca var, koskocaman var kimse kusura bakmasın. bizim memleketimizde mmopglere karşı bir "çocuk işi" duruşu var herşeyden önce, oysa bir gavur memleketinde -ki hatırlamıyorum hangisi olduğunu, geçenlerde aktüelde sanırım yayınlanan abuk wow araştırmasında vardı bilgi- oyuncuların yaş ortalaması 26. neymiş? 26.

bu kadarla kalmıyor tabii, bunun yan etkileri var. nedir? 26 yaşındaki adam en kötü ihtimalle üniversitededir ama büyük ihtimalle çalışıp evini geçindirmekle meşguldür. işi vardır gücü vardır sorumlulukları vardır, oyuna deli dana gibi zaman ayırıp gecesini gündüzüne katmaktan ziyade stres atıp keyif alacağı bir araç olarak bakmaktadır -ya da olması gereken budur. bundan dolayı 26 yaşındaki bir insanın, misal bir epic dropta guildmateini ezip hır çıkarması, binbir çirkeflikle elalemin oyun zevkinin içine etmesi ihtimali nispeten düşük müdür, düşüktür.
geçelim. buna ek olarak ne olabilir mesela? bab pls kenk çağının epeyce dışında kalmıştır, dolayısıyla iletişim konusunda bir adım ileridir. bununla bitti mi? bitmez, ek olarak bir adabı bir duruşu vardır söz konusu kişinin, ne zaman ne yapacağı bellidir, elle tutulurdur yani tepkileri. mmorpg kültürünün yanısıra bir online ortam kültürü vardır, mesela IFda kalkıpta general chatten türkçe küfür etmez, anlamsız yelllerle spam yapmaz, çünkü monitörün içindeki noktaların aslında başka insanlar olduğunun, kendisi kadar onların da keyif almak için orada bulunduğunun bilinciyle yaşamaktadır yüreğinin derinliklerinde. daha sayılır epeyce haliyle, ama ana hatlar bunlar.

yaş faktörüne ek olarak, allahın gavurunda bir "memleket kompleksi" yoktur genelde. adam gibi, makul mantıklı milliyetçilik vardır, ırkçılığa taşmaz. memleketine laf ettirtmez tabii ki ama memleketinden olmayana da düşman gözüyle bakmaz, "gavur" gibi sıfatlar yakıştırmaz. hunter açıp petinin adını da allahuekber koymaz ayrıca, aklıma geldi şimdi.
zira acısını yaşamışlardır geçmişlerinde, tehlikesini ve anlamsızlığını bilirler.

elbette akıl yaşta değil, elbette 12 yaşında olmasına rağmen son derece makul ve seviyeli arkadaşlar vardır aramızda, elbette tüm genellemeler yanlıştır ama gelgelelim mmorpg ye çocuk işi olarak baktığımız veya passwordümüzü "türkün-türkten-başka-dostu-yoktur" olarak atadığımız sürece bir mmorpgden aldığımız -ve başkalarının almasına izin verdiğimiz- keyif azalacaktır kanımca, budur.

düştüm notumu, tamam devam edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

ringeril öncelikle saygılı cevap verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.saldıranlardan birisi sen değilsin merak etme onu başkaları için dedim onlarda kendilerini biliyorlar.

anlaşamadığımız nokta şu, oyoy un

"ama dilini bile zor konustugum insanlarla oynamk hiç bi zevk vermiyo onun yerinr gidip balık tutuyorum o bile dehe zevkli"

demesi üzerine ben

"işin acı tarafı ingilizce bilmediğin halde, ana dili ingilizce olan ve oyuncularının büyük bir kısmınının ingilizce konuştuğu bir oyunu almış ve oynuyor olman... "

dedim.ve bunu neden dediğimide önceki mesajımda ve mesajlarımda anlattım.

genelleme yapmadım, her türk noobdur/kalitesizdir vs... demiyorum ama çok büyük bir kısmı gerçektende öyle.öyle krolar, ayılar var ki örnek göstermekle ve anlatmakla bitmez.türk guildında " mümkünse " oynama dedim ve yine nedenlerini belirttim.

hayata daima pozitif bakan birisiyim, beni yakından tanısaydın o zaman anlardın ama nedense hep paticik forumlarına birşeyler yazmaya kalksam ya ben beceremiyorum yada etrafta sataşıcak yer arayan insan dolu daha çözemedim(bunu senin için demiyorum).

bir kaç kendini bilmezin yaptığı üzerine demiyorum bu dediklerimi, 18+ üstü oyunculardada bu bahsettiğim seviye fazlasıyla mevcut.veya dediğim gibi ben çok sıradışıyım veya çok fazla şey istiyorum tamamen kişisel tercih bilemeyeceğim...

yurtdışından orj. oyun alınmasının sebebi bizim aptal, becereksiz mağazaların oyunları türkiyeye getirmiyor olmaları ve ilgilenmemeleri.orjinal oyunların fiyatları bir çok kişi için yüksek bir rakam.bu fiyatlar makul bir seviyeye gelmediği sürece türkiyenin orj. oyun konusunda işi zor.

neyse son olarak oyoy arkadaşım gönlünce istediğini yapsın ben sadece görüş belirtmek istemiştim.

edit: @nefr türk ve yabancı oyuncular arasında anlatmak istediklerim bunlardı harika anlatmışsın, ellerine sağlık :).

not: *millet olarak hiçbir türkün diğer bir milletten farkı yoktur ama oyun kültürü açısından arada dağlar kadar fark vardır.*

[ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 15:49 tarihinde, Arloth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlama var sanırım, mesela ben yazımda birilerine milliyetçilik yada ırkçılık yapmadım nasıl fransıza ispanyola bu hak verildiyse banada verilmeli dedim bi arkadaş bunun için pazarlama konusu demiş, wow en çok çinde satıldı çince bi versiyon varda benmi bilmiyorum?

ayrıca arloth un mesajında kötü bi tesadüfle "ingilizce bilmeden almasaydın oyunu" havası vardı ben ona ispanyol neden alıyor o zaman dedim

herkes eğleniyo bu alemde herkesin elinde iyi ve kötü oyuncu örnekleri var ben bi kere "türkse kötü, yabancıysa iyidir" denmesine karşıyım her milletten iyilerde var kötülerde gurubuna girmedim vaktim yok yazdım diye bana küfür eden avrupalılar gördüm, questine yardım ettikten sonra quildine girmeyeceğimi öğrenen türklerin sağol bile demeden defolup gittiğinide gördüm onun için bu işin milletle değil kültürlü insanla ilgili olduğunu düşünüyorum.

not:
@arloth mesajım sadece sana cevaben olmadığından tüm kelimeleri cımbızla çekip üstüne alınma diğer yazdığın cevaplar güzeldi ama "türkçe atıl bir dilmi?" sorum da senin öyle birşey dediğini zaten kastetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

i can explain what i mean , we are actualy doing what we do everytime, we are disputing , we are opposites and negatifs ,
i advise to be all together but the some of us disallowing , they are as always countera .
i dont want one private server or special dues (rights) for us , or separate 20 persons to one side from the other (group)
i tell you the solidarity , ans also what means ; player with good quality ?

[ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 16:33 tarihinde, oyoy tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ilk sayfada nerdeyse herkez bana yüklenince, sende bütün o cevabı direkt bana yazdın sandım onun üzerine herbiri için cevap yazdım :).

evet, ırkçı oyuncularlada karşılaştım, küfürde yedim hiçte hoş değildi.yabancılardada böyle tiplemeler mevcut.dediğim gibi kesinlikle türkler kötüdür, yabancılar iyidir diye bir önyargı yok ve olmamalıdırda fakat türkler ve yabancılar arasında çok ciddi oyun kültürü farkı var.

oyuncu kalitesine gelince bana kalırsa 3 önemli faktör var
*eğitim durumu
*milliyeti
*yaşı
Sosyal ağlarda paylaş

bende o kim diyordum bak bak :), şuan işteyim.akşam abusa yardım edicem, zama kalırsa sanada yardım etmeye çalışırım.

bide bir dahaki sefere forumdan veya oyundan özelden msj at :)

[ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 17:49 tarihinde, Arloth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Biz özellikle türk guildi istedik belki beraber başarmak, belki aynı ülkede olduğumuz için uyuşan saatler,birbirimizin kültürünü bildiğimiz için yakınlaşma durumu.Ne biliyim çıktı biri peygamberimizin karikatürünü çizdi denge alt üst oldu.Küfür edenler karşı çıkanlar kavga edenler!Belkide bunlardan uzak durmak içindi oluşum.

Misal hayatta en son savunacağım sözlerden birisi "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur." sözüdür.

Arkadaşın haklı olduğu noktalar var.Oyunun içine ırkçılık,dil,din,ten farkı girdimi içinden çıkılmaz bir hal alır.Kimiside oynadığı oyunu unutur yok Türk'ün gücünü gösterecez.Bu guildin hepsi Yunan gördüğünüz yerde kesin falan hakkaten boş işler...

Birde genel olarak bazı kişilerde gördüğüm çok yanlış bir genellemeyi aktarayım.
"İngilizce bilmiyorsan bu oyunu oynama zevk almassın."
Kesinlikle yanlış bir savunma.Bu oyunda zorda olsa tek başına kimseyle muhattab olmadan 60 lvl da olunur full epic de giyilir.Yada atlarsın bineğe tüm dünyasını gezersin adamlar int. bir oyun yapmış ve hakkını vermek gerekir.Aslında bu oyunu oynamayanlar kabahatlilerdir :D
Dünyanın her yerinden oynayan var ve hakkaten Türk'lerinde hakkını yememek gerek onlarında sayısı paralı bir mmo ya göre çok fazla ;)

PS : Ha aldığın questi anlamadan yapmak ne kadar zevk verir (Gerçi kimi rp den hiç hoşlanmaz) yada npc lerin komik söylemlerini anlamamak ne bileyim bir whisper a cvp verememek falanda var ama her halukarda 0 ingilizce ile oynanabilecek bir oyun genel kanım bu :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...