Whiskey Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bildiğiniz gibi ötv den alkol ve sigara sektörü başta olmak üzere pek çok sektör olumsuz etkilendi bu sektörlere ailemden ötürü oldukça yakın olduğum için işverenin ve işçinin nasıl can çekiştiğini görüyorum.tanıdığım pek çok kişi işini kaybetti maaşını alamadı tuborg küçülmeye gtti vs vs.. bunun dışında tekel'in pazardaki payının son 3 yılda yüzde 61'den yüzde 33.6'ya gerilediği belirtildi. sektörü bırakın olaya geçim sağlayan insanların durumu nedir gözüyle bakıldığında durum hala içler acısı.... müslüman müslümana bunu yapmaz sayın hükümet ekonomiyi iyileştirme adı altına sığınmak bu sektördeki insanları feda etmek değildir. olayı en güzel özetleyen emin çölaşanın yazısı aslında; ----------------------------------------------------------------- tekstil sektöründe de onlar var! hangi taşı kaldırsak altından onlar çıkıyor. elime dün geçen belgeler unakıtan ailesinin yaklaşık 10 yıldan bu yana tekstil ve iplik sektörüne de el atmış olduğunu kanıtlıyor. bu şirketlere önce baba kemal unakıtan ortak olmuş, sonra bazılarını oğul abdullah'a devretmiş. türkiye'de çok ilginç gelişmeler oluyor. başbakan'ın kuyumcu dostları var. onların hatırına pırlanta, elmas, yakut ve zümrütün kdv'sini sıfıra indirdiler. oğul abdullah unakıtan pastörize ve sıvı yumurta işine girdi, bu ürünün kdv'sini yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdüler ve oğlana muhteşem bir kazanç sağladılar. şimdi tekstil sektöründe kdv indirimine gidiyorlar. gitsinler! ama ilginç olan, bu sektörde de karşımıza unakıtan ailesi çıkıverdi. birkaç günden beri turizmcilerden istekler yağıyor: "biz de çok zor durumdayız. fiyatları aşırı düşürdük. ancak yüzde 18 kdv ile çalışmak belimizi büküyor. unakıtan ailesi'nden ricamız, en kısa zamanda bizim sektöre girsinler ve böylece kdv'miz düşürülsün." * * * şimdi bu ailenin tekstil sektörü belgelerini açıklıyorum. bunların eksik olduğundan kuşkum yok. yenileri gelirse onları da yayınlarım. işte ortak oldukları şirketler: 1- bereket iplik sanayii: sermayesi 18 temmuz 2005 tarihli genel kurul toplantısında 3 trilyon 900 milyar lira gözüküyor. öteki ortakları istanbul ticaret odası başkan yardımcısı ibrahim çağlar, albaraka islamcı finans kurumu eski genel müdürü yalçın öner, ahmet topbaş, ebubekir topbaş. unakıtan'ın payı 390 milyar lira. (kemal unakıtan ve yalçın öner eski ortak. birlikte hayali ihracat yaptıkları gerekçesiyle haklarında ağır ceza'da dava açıldı. kemal unakıtan dokunulmazlık sahibi olduğu için yargılanamıyor.) bereket'e başlangıçta kemal unakıtan ortak görünüyor. daha sonra hisselerini oğlu abdullah'a davretmiş. (bakınız: 27 ocak 2003 tarihli ticaret sicili gazetesi sayfa 165.) 2- vizyon iplik sanayii. buraya kemal bey yüzde 24 ortak ve yönetim kurulu üyesi. sonradan hisselerini oğlu abdullah unakıtan'a devretmiş. burada karşımıza çok ilginç (!) bir husus daha çıkıyor. bu şirkette kemal unakıtan'la birlikte 8 ortak var. ortaklardan birinin adı ahmet ertürk! acaba kendisi şu anda tmsf başkanı olan ahmet ertürk mü? ilginç ilişkiler! size bu bilgileri çok özetle aktardım. şimdi tekstil ve iplikte kdv indirimi gerçekleştiğinde, unakıtan ailesi ve ortakları yine büyük kazanç sağlayacak. dikkat ediniz, kdv indirimleri hep bu iktidarın yakın dostlarına, kuyumcularına, ya da unakıtan ailesi'ne yarar sağlıyor. bunlar elbette rastlantı! * * * kamuoyu uzun süredir çok önemli birkaç soruya yanıt arıyor. bu yanıt asla gelmiyor, verilmiyor, verilemiyor: unakıtan ailesi bunca parayı, sermayeyi nereden buldu? geliri nereden sağladı? miras, toto, loto, sayısal, milli piyango?.. ortalıkta trilyonlar dönüyor, bunların gelir vergisi bile ödemediği anlaşılıyor. eğer ödüyorlarsa niçin gizliyorlar? bu değirmenin suyu nereden geliyor? araştırıyoruz, bu ailenin çok büyük ticaretin içinde olan bireylerinin kişisel gelir vergisi ödediğine ilişkin herhangi bir kayıt bulamıyoruz. bir yanda şirketlerine trilyonlarca liralık sermaye koyuyorlar, öbür yanda gelir vergisi kayıtları yok! ya vergi vermiyorlar, ya da kemal unakıtan bunların gizli tutulması için emir vermiş. hangisi? tık yok! bay unakıtan ve eşi, ankara'nın en görkemli sitesi zirvekent'te devlete ait iki daireyi birden tutuyor. biri kendileri, biri konukları için. kendi oturduğu daire dahil, ikisinin de aidatını devlete ödetiyor. akp hükümeti sırtında bu yumurta küfesini taşıyor. yumurtalar öylesine pişkin ki, yakında çatlayacak! ya da küfe bu ağırlığa dayanamayıp düşecek, her şey berbat olacak! kaynak:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4021825&yazarid=5 ------------------------------------------------------------------ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 ben konuyla alakasiz iki kelam etmek istiyorum. Butun medeni ulkelerde oldugu gibi sigaranin fiyat bizdede minumum 10 15 milyon olmalidir. Bu hem triyakilerin azaltmasini saglar hemde yeni baslayanlari engeller. Butun edeni ulkelerde fiyatlar boleyken biz ne aleme butun dunyadaki sigara kartellerine destek veriyoruz anlamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 5 dolar sigara... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bunu müslüman müslümana yapar mı dio.. alkol ve sigaranın piyasadan çekilmesinden yakınıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 o başlıktaki amacı bi anlayabilsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bende okumadım ama bencede phyxın dediği gibi..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 biz buna dogrulama deriz deriz [ mesaj 05 mart 2006, pazar - 23:29 tarihinde, phyx tarafından güncellenmiştir ses deneme bi ki ] [ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 23:30 tarihinde, Phyx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 arkadaşım!!!'!'!!!11 http://forum.paticik.com/konu.php?id=174224 laiklik vardı ne oldu ona, mumin2mumin kanalına mı geçtiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 sözüm ona kendine islami kuralları ilke edinmiş ve halkın büyük kısmını bu şekilde tavlamış bi hükümetten bahsederken ve bu hükümetin sürekli kendiyle çeliştiği şu ortamda büyük bi kısım insanın işsiz ekmeksiz kalmasını görmezden gelmeleri kendi içinde bulunduğu sektörlere jestler yapmaları yani kendi ilkelerince kul hakkı yemelerini eleştirirken başlıkta yapılan bi göndermeyi kavramak bu kadar mı zor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 sigarayı 10-15 milyon yapman anca kaçakçılıktan geçinen mafyamsı çetemsi şeyleri arttırır/güçlendirir başka da bi boka yaramaz. sigarayı bırakalı 1.5 ay mı ne oldu normalde 1.5paket marlboro (7ytl/gün) yerine arada bi günlüğü 1 milyona gelen kaçak sarma tütün alıyordum. tadı da marlborodan iyiydi (van nelle-zware shag veya drum). hadi bu biraz zor bulunuyor ya ortalıkta gezinen marleakler? eminönünde falan kaynıyor hep, satılıyor ki ordalar. ha bir de tabi marketten aldığın sahte sigaralar var onlar daha berbat. 2 milyona sahtesini üret 15 milyona sat ouuuu tane tane elle uğraşırlar ya onun sahtesi için. unakının tekstil hikayesini bilemem ama tekstilciler uzun zamandan beridir bastırıyo hükümete. zira ytl değerli kaldıkça çin manyağının düşük kur politikasına dayanmaları çok zor. zaten 150-200k kişi işinden oldu son zamanlarda. (çin sabit kur uyguluo) [ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 23:54 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 capitalism cektim. unakitan inc kurdum. kendinden hileli basladi oyun : )))))))))) bu adamlar calar cirpar yer yutar, gunahlar yazilmaz mi yazilir. ama hacca giderler her sene ak pak olurlar allah baba affeder onlari. nah affeder. hadi halkimiz salak, tanriyi da salak mi zannediyo bu herifler. bi de musluman gecinirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 alkol ve tutun satisi dustu diye uzulen bir biz variz zaten . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 sigarayla savaşanlar derneği miydi neyidi adını hatırlamıyorum ama başkanı, ntv radyoda programdaydı; "maliye bakanlığı, sağlık bakanlığından çok daha iyi mücadele ediyor sigaraya karşı" demişti. bence doğru laf. ama tekstil konusunda benimde tanıdıklarım var ve baya zor durumdalar, o doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 yqaalnız şöle bişi var bakın hani denir ya avrupada sigaralar pahalı hede höde ama şöle bişi var asgari ücret fransada yaklaşık 1000 euro,malbuş 5 euro,200 paket alıoyun türkyede asgari ücret kaç para?400 müydü,yaklaşık 100 paket alabiliosun,yarısı kadar şimdi aman aman 100 paket eksiiniz var yazık haha tipe bak ya diyen mal bebeler cıkabilir. cıkmasınlar. oran-orantı hadi sigaraya savaş acıldı o pahalıialkol niye pahalı? arkadasım,keyif verici madde bunalr,kullanmak istersem kullanırım,günün yorgunlunu akşam 1 bira içerek atıyosam ole yaparım,sigaramıda içerim,devlet buna karışmamalı,devletin dikkat etmesi gereken 18 yaş altının alkol ve sigaradan uzaklaştırılnması,ki 3200e winsotnu alabilrken lise talebleeri pekde başaramıo devlet bunu. bi siesinler allhansen,tr nin tarihi boyucna en cok dıs borc aldıı dönemlerdeyiz,o dış borcların faizlerinide benim gibi sigara alkol kullanan "gavur" lardan cıkarıollar,yada ole sanıyolar,cünkü kaçak sigara alıyorum,aynı zamandada muhafazakar tabanlara hoşlaştırıyolar kendilerini ve dini egoalrını tatmin ediyolar eşşekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 başlık; "insan insanı **** mi?" gibi olmuş euhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 sigara alkol kullandigi icin cigeri bobregi eline alip hastaneye kosanlar icin de borc aliniyor disaridan . adi ustunde keyif maddesi . her dakika her saniye keyif mi yapacaksin pasam . her gun iciyorduysan alkolu haftada 3 gun ic , gunde 2 paket sigara icme yarim paket ic . ben de kullaniyorum icki sigara ama hic sikayet etmiyorum aman bu kadar zam mi olur alkole sigaraya diye . petrole gelmesin bunlara gelsin . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 olay bizim harcamalarımızdan öte o sektördeki çalışanlar. adam kendi etrafına kolaylıkları dayamış diğerlerine kazığı sokmuş. örümcek kafalardan bu beklenirdi. delirmemek içten değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Beni kimse bağlamaz fakat görüyorum ki millet bu akp hükümetinden cok yakınıo birilerine batan cok sey var ki sürekli kovalamaca icindeler bundan önce hangi hükümetin üzerine bukadar gidildi ben duymadım görmedim ki neleri geldi akp ye gelince böyle adi şeyler icinde islamcı bir tavır almaları cok zoruma gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 rahan 100 kisi belki 10 bin kisi ama herkes kacak alamaz. O kadar kolay degil bu is. O yuzden kacak marji kalmasi dogaldir her ulkede vardir bu. Belki tr kadar belki degil ama senin sigarayi 3 milyonda tutman vatandasinin olmesini istemekten baska birsy degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 keşke sigarayı toptan yasaklasalarda bırakmak zorunda kalsak. bir de merak ettiğim yeni kanun ile heryerde yasak olcak gibi bişi sigara ama acep mecliste falanda aynı kurallar gecerli olacak mı? [ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 12:44 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 vatandaşın kendine sigarayla zarar verme hakkı/özgürlüğü var, olması da gerekir. herkesin iyiliğini düşünerek birşeyleri yasaklarsan mesela gün gelir "sen vatandaşının cehennemde yanmasını mı istiyorsun" diyenler de çıkar. bireyi kendi kendinden korumak devletin görevi midir? kendi kendinden korumak adı altında kolanın bile yasaklanabileceğinin farkındasın demi? bunun çok güzel bir örneği var 1930larda amerikada olması gerekli, yamuluyor da olabilirim kaynak da bulamadım şindi, içki yasağı konmuş ve kaçak içki sayesinde mafya aşırı güçlenmiş. yine benzer şekilde hollanda'da esrar kullanımı serbest bırakıldığının ilk 3 senesi kullanımda patlama olmuş ve sonrasında eskisinden daha alt seviyelere düşmüş. ki zaten esrarın bağımlılık seviyesi sigaradan düşük neyse.. absolut, sigarayı gerçekten bırakmak istiyorsan sigarayı bırakma kliniklerine git, benim bildiğim bi çapada var diğerlerini bilemem. hatta muayene eden doktora da ufaktan ziban alsam mı diye de sor. hakkaten işe yarıyor bu hap. said: huun demiş ki; sigara alkol kullandigi icin cigeri bobregi eline alip hastaneye kosanlar icin de borc aliniyor disaridan . ya acilen sağlık eğitim herşey dahil herşeyi özelleştirelim, ya da ben kübaya göçecem. [ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 15:08 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 sigaranın pahalı olması medeniyet seviyesi ile felan ölçülen bişi değildir çünkü medeniyet seviyesi dediğimiz illet zaten izafidir.. şaka yapıyorum len de harbi onla alakası yok. yani japonyayı biliyosunuz eşşek kadar pahalı bi ülke medeniyet desen o biçim, tüm dişleri teknolojik üstünlüğün getirdiği avantajdan dolayı altın kaplama ama sigaraları 3-4 kaat, bizle aynı yani.. ha pahalı olan ülkeler var. mesela ingiltere avustralya hede hödö pahalı ama bu bir medeniyet ölçüsü değildir yani onu belirtmek istedim.. tabii en sağlamı bırakın sigarayı hiç işiniz olmasın medeniyetle felan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 @messor olay bizim harcamalarımızdan öte o sektördeki çalışanlar. adam kendi etrafına kolaylıkları dayamış diğerlerine kazığı sokmuş. örümcek kafalardan bu beklenirdi. delirmemek içten değil. -------------------- olay budur benim eleştirdiğim noktaya bikaç arkadaş değinmiş herkes içki sigara kullanımından bahsetmiş genelde. benim derdim içki sigara içilsin içilmesin yasaklansın yasaklanmasın değil.o ayrı bi topiğin konusu unakıtan pastorize yumurtalarındaki vergi indiriminin bi açıklaması yok yazıdada pek çok örnek var. olayın özeti hakkı yenen bir kısım çalışan bu ötv olayı çıkınca bu insanların düşeceği durumu düşünmeyen onlar için önlem almayan bi hükümetimiz var işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 yine yanlis yapiyolar... yemi yutan baligi bi anda cekersen, ya kurtulur kacar, ya agzini yirtarsin oltadan cikar gider. yavas yavas cekeceksin.. boyle bi anda cekmemek lazim ki bunu yapiyolar. adamlar da guzel kilif hazirliyo. adam karli duruma gececek sektore yatirim yapiyosa bu onun bilecegi istir. buna kilif uydurmak cok kolay. ayrica tekelin gerilemesi gayet normal, tekel kalkti bi zahmet olsun o kadar... ayrica kacak raki uretildi, bi kac insan vefat etti, turkiye ayaga kalkti. yine bi atesle baslamis yazmaya amcam ama yine curmu kadar yer yakmis. harbi harbi bu hukumeti destekledigini dusunmeye basladim ben. [ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 17:13 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 haram olan urunlerin uretimini baltalayalim, ordan ailesine ekmek goturenler zaten haram ekmek yiyor. ac kalsin kopekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar