unity100 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Japonlar da ise el atti. buyrun : http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~12@nvid~310663,00.asp[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osiris_Quidam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 helal olsun[hline]Exc/Hib Sartre LvL 50 Eldritch www.ukgames.com dan alabilirsiniz oyunu. icq :1174681 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 windows'u kazımaları biraz zorda. istiyolarsa ben benim operating system'ı satayım onlara. GEO-OS internetten gelen saldırılara karşı 100% güvenlik garantisi verebilirim. çünkü internet protokollerini tanımıyo :D[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Çekik gözlülerden herşey beklenir! said: Ra_d, 09 September 2003 15:10 tarihinde demiş ki: windows'u kazımaları biraz zorda. [hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Adaxe Wiabolih of Eclipse, Apprentice Sharpshooter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 bence olmaz.. artık herkez win biliyor sayılır ve kimse kolay kolay winden ayrılmaz..[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osiris_Quidam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 vallaha iyi bir sey cıkarsa ki buyuk bir ihtimal iyi bir sey cıkar ben bırakırım da bakalım ne zaman cıkacak :)[hline]Exc/Hib Sartre LvL 50 Eldritch www.ukgames.com dan alabilirsiniz oyunu. icq :1174681 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Satın alsınlar IBMden OS/2'yi geliştirsinler işte. En azından Windows 98 ila Xp arasında bir işletim sistemi ve tüm Windows versiyonlarindan çok daha güvenli. Aslında IBMyi de anlamıyorum. Ne yapacaksa o işletim sistemini. Artık nerdeyse satın alan bile yok onlar hala sır kibi saklıyorlar. Open Source yapsalar ölürler sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Bir işletim sisteminin ortaya çıkması, olgunlaşması, yaygınlaşması nerden baksanız 10 yıllık bir süreç.. Öle zart diye yazabileceğiniz birşey değil, kaldıki elinizde örnek olarak kullanabileceğiniz source code'lar yok ( linux hariç ).. Peki adamlar şimdi 1-2 yıl içinde işletim sistemlerini çıkardılar diyelim, bunların açıklarının bulunması, geliştirilmesi vs. bu arada Windows eli boş oturmayacak sanırım.. Sonuçta MS'in son yıllardaki gelişimine bakarsanız NT'den günümüzde kullanılan 2003 server'a kadar olan gelişimi ne kadar büyük aşamalar kaydettiklerini ve sistemlerinin ne kadar geliştirdiklerini görebilirsiniz.. Yani öle bi işletim sisteminin çıkıp da Windows'u silmesi biraz sıkar.. Şu gün en yakın rakibi Linux, kaldı ki onun da farklı sürümlerden kaynaklanan sorunları sürekli olarak geliştirilmekte.. İçinizde Linux ile ilgili mail grup'lara üye olanlar var ise ne demek istediğimi çok iyi anlarlar, hergün 10'larca açık, bug, exploit ile ilgili security mail'ı alıyorum.. Kaldı ki bu security mail'ları şu anda piyasadaki en stabil olan dağıtım SuSE üzerinde.. Red Hat ile ilgili zaten konuşmaya bile gerek yok, adamlar yarım yamalak piyasaya çıkartıp sürümlerini sonradan patchler ile adam etmeye çalışıyorlar, SuSE daha güvenilir hale gelmeden yeni sürümleri piyasaya sürmüyor, yani bu işler çok uzun zaman alan işler.. Şimdi de Japon'ların projesine bakalım, adamlar daha proje'den bahsediyorlar yani ortada yapılmış bir çalışma yok, diyelim ki 3 yıl dürdü adamların O/S yi yazmaları, 3 yıl içinde gerçekleşecek gelişmelerden dolayı sürekli olarak yazılmış kod üzerinde oynama yapmaları gerekecek, yeni teknolojileri vs. desteklemek için, yani mehter takımı gibi ilerlemek zorunda kalacaklar.. Hadi stabil bir sistemin ortaya çıkması 5 yıl sürsün.. 5 yıl sonra MS nerede olacak ? Linux nerede olacak ? onların elinde hazır stabil bir sistem var sadece üzerine geliştirme yapıyorlar.. 0'dan yazılacak bir sistem ile onlara yetişmek biraz kasacak ama bakalım görelim ilerleyen yıllarda neler olacağını.. pff yine uzun yazı yazdım sabah sıkıntısı işte çenem düştü, kusuruma bakmayın ;)[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 yok abi os yazılması o kadar uzun bi süre değil. ön çalışması ile birlikte o kadar tutar.üretime geçtikten sonra en fazla 1-1.5 sene içinde biter.o aradada yapılan gelişmelere ayak uydururlar.sonra denemeleri başlar.yani bütün proje süresi 3 sene tutar. yanlız o hükümetin ayırdığı kaynak az gibi geldi.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Şöyle bir durum var, tecrübe unsuru var, windows, linux gibi O/S'leri geliştirenler yıllardır bu işin içinde gerek coder'lar olsun gerek mühendisler olsun, aldıkları dersler var, yadıklarından çıkarttıkları var.. Kaynak evet yeterli değil ama başlangıç için olduğun varsayıyorum, dişe dokunur birşeyler çıkartmaya başladıklarında hükümetin daha fazla kaynak aktaracağını tahmin ediyorum ama yine de 3 yıldan uzun sürer kanaatindeyim.. Şöyle düşün bugün O/S geliştirilmesinde en fazla eleman MS'de çalışıyor, onların zaten mevcut olan bir işletim sistemini geliştirmesi 3 yıl sürüyor, win2000 - 2003. 2003 improve edilmiş 2000 üzerine yapılmış durumda yani baştan yazılmış bir işletim sistemi değil, önceki sistemlerde yazılmış stabil pekçok kod bu sistemde de improve edildikten sonra kullanıldı.. e Adamların 0'dan yazacaklarını düşünürsen kesinlikle 3 seneden uzun sürecektir böyle bir projenin tamamlanması.. Hadi 3 senede sistemi ortaya çıkarttılar diyelim 2005'de MS'in yeni işletim sistemi geliyor 2006 veya 2007'de MS'in yeni server ürünü gelecek.. Projeye Japonlar 2004'de başlasa 2007'de bitirse o zaman zaten MS 2003'den de iyi bir ynei Server O/S yi çıkartmış olacak.. Kaldı ki Japonların yapacağı sistemin desktop sistem olacağını farzediyorum.. 2005'de Ms'in yeni desktop işletim sistemi geliyor 2008'de bir sonraki versiyon gelecek.. Japonlar 2007'de piyasaya girse, 2008'de onların belki 1 gömlek belki 2 gömlek üstü bir desktop sistemi MS piyasaya sürmeye beta testlerini yapmaya başlamış olacak.. Kısacası zorlu bir yoldalar, yani tmm çıkartırlar sistemi belki stabil birşey olur, iyi birşey bile olabilir ama 2010'a kadar japonya dışına çıkacağını zannetmiyorum nitekim 2010'a kadar da kim öle kim kala.. Yani 2003 server'ın temellerinin 2000'den önce .NET teknolojileri ile atıldığını düşünürsen biraz zor işleri.. 3 yıl da çok iyimser bir tahmin olur kaldı ki proje'nin bitimi için 3 yıl dense bile başlangıçta bu sektörde olanlar çok iyi bilir programlama konusundaki büyük projelerde taahhüt edilen sürenin üzerine en az ! 1 yıl eklenmelidir..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 abi sıfırdan başlayınca adamların bu sistem hiçbirisine benzemeyecek.apayrı bişi olcak diye bi kaygıları yokki.stabil bişi olcak sadece.güvenilir olcak.isterlerse windows'la unix'in linux'un sunOS beğendklerini bi arada implement edebilirler.yani bu sistemlerin kaynak kodları kapalı olabilir.ama çoğu file system'ın flow chartları, anlatımları var(bizzat biliyorum :) ). ayrıca düşündüm kaynak kesinlikle az.baya bi ekleme yapmaları gerekir.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. [Bu mesaj Ra_d tarafından 10 September 2003 11:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 zor biraz windowsu kazımak sanki. ha bi de sevinionuzda bill gates microsoft u kapıom hadi babaay dese serveti 7 sülalesine yeter zaten. ama yinede güzel bi proje gibi. bakalım nolcak. bi kere bilgisayar kullanmayı gerçek anlamıyla bilen kullanıcılar geçebilir bence windowstan başka bi sisteme. öle alışık olmayan kullanıcılar vs. büyük şirketler fln filan çok sorun olur die geçemezler die düşünüorum.[hline]Feel so good, I feel so fine Love that little lady always on my mind She gives me loving every night and day Never gonna leave her, never going away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malsahibi Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2003 yapsınlar tabi süper bir haber. tekeli önlesinler rekabet olsun. bir sonraki windows u ucuza alalım:)[hline]Chucky Belgarionn Riva the Cabby of the HUN Atillabey the Polearmsman of the HUN Dantess the Infiltrator of the HUN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Heheh yok her halikarda windows'u ucuza alamıyorsun konuştum geçen widows ailesi ürün müdürüyle maliyetleri karşılaman için o kadar abuk sabuk lisanslama vs. hede hödöleri uyguluyorlar..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Bu güne kadar neden durdu ki salak Japonlar. Windows artık bu kadar yayıldıktan sonra o program anca kına sürmeye yarar.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 ben şuna takıldım "Windows'un Linux gibi rakiplerine yardımcı olması hedeflenenen yazılım için Japon hükümeti, ilk etapta 85.5 milyon dolar bütçe ayırdı."[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 bende 85.5 milyon dolara takıldım. yaw türkiyenin vergi işlemleri otomasyon projesi bile 1.5 milyar dolar tuttu. 85.5 nere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Güzel bir haber. Ama ne Linux'u kazırlar, ne de Windows'u. Hepsinin ayrı kullanım platformları olur. Bir işletim sistemi hem Desktop, hem Server-Side, hem 3D Rendering, vs. vs. oluşturulmamalı. Her işletim sisteminin bir kullanım amacı var. Her ne kadar Windows herşeye burnunu sokmak istese de gerekli zamanlarda gerekli cevapları alıyor zaten. Japonların bu girişimi çok güzel elbette. Yep yeni fikirler üretilecek böylece.. Bilgisayara Japonların gözünden bakma olanağımız doğacak.. Herşeyi "küçültmeye" uğraşan Japonlardan kimbilir ne kadar cin fikirler, müthiş algoritmalar çıkacak.. Eh böylelikle de üzüm üzüme baka baka kararır felsefesiyle tüm işletim sistemlerin gelişimi de bir hayli hızlanacak.. Harika bir gelişme.. Bu arada insan tatilde olup da 4-5 günde bir paticik.com 'a girince, resmen affallıyor konu okumaktan :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 ya olayi anlamadiniz siz, linuxa yardimci olmak diyor adamlar. adamlar sifirdan isletim sistemi yazmak istemiyor benim cikardigim kadariyla, artik hurriyet muhabiri ne halt anladiysa. almanlar da aynisini yapti bazi devlet dairelerinde sadece linux kullaniliyor. japonlar da artik kendilerine bir surum yapacak zannimca. 85 milyon dolar bu calisma icin fazla bile.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Eh bir hayli fazla o zaman. Ben yorumları okuyarak kendim bir yorum ürettim ( yani denyoluk yaptım ). Linux from scratch çekin. Aslanlar gibi kendi sürümünüzü 2-3 gün içinde yapın.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net]www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar