Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

savaşta zenginlik veya barışta fakirlik

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

zenginlik ve savaş.

barış ve fakirlik.

aslında ikisi de birbirine bağlı. yani şöyle ki, barışta olup da zengin olan çok bir ülke sayamayız. ama zenginlik genelde savaşla gelir. mesela amerika'nın gelecekte de zengin olucak olmasının sebebi şu an afganistan'da ele geçirdiği uyuşturucu yatakları, irak'ta ele geçirdiği petrol kuyuları, kaynakları. savaş zaferle sonuçlandığı takdirde evet zenginlik getiriyo eğer stratejik açıdan doğru bir ülkeyle savaş içindeyse. barış ve fakirlik.. uzun süre barışın zenginlik getirdiği ülke çok fazla değildir. şimdi savaşlar da ülkemize fakirlik getirdi, savaşsızlık da fakirlik getirdi. acaba askeri gücümüzü kullanıp afgan uyuşturucusuna, ve ırak petrolüne sahip olsaydık nasıl olurdu? insan düşünmüyo değil.. işte zaten burda olayın içine kapitalizm ve bunun getirisi olan para ve güç mü daha ön plandadır? yoksa paranın önemi humanist yaklaşım ve hislerden daha mı azdır? sonu biryere varmayacak bir tartışma sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

zenginlik okadar önemli deil savaşcakasakta zenginlik için deil vatanımız için savaşmalıyız her hangi bi maddi çıkar için deil maddiyat için savaşmaktansa fakir olmayı yeğlerim bence önemli oan mutlu olmaktır illede para zenginlik gerekmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

barışta fakirlik bence. savaşta zenginliği seçenleride görebiliyoruz. alexander dı great mesela. ölürken elini yukarı doğru kaldırıp avcunu açmış rivayete göre. nedir? o kadar yer ele geçirdim, paraya para, kıza kız demedim, ee şimdi noldu, ölüyorum lan, kiracıyız bu dünyada anlamına geliyor herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

savaşta zengınlık

cunkı savaşta zengın olursan akrsındak ısavasta fakır oldugu ıcın onu yer yutarsın yada şartsız barış ilan eder ve barıştada zengın olursun

savaş ve barış kolay degişen koşulalrdır oysa zengınlık degıl

barıştayken fakırsen savaş kacınılmaz olabılır
ama savaşta zengınsen barış kaçınılmaz olur
Sosyal ağlarda paylaş

fakirlik tanımına bakar insanın. türkiyedeki herkese sorsak herhalde kafadan bi 20k fark olur min-max aylık kazanç cevaplarında. barışta fakirliği tercih ederim büyük ihtimal, ama mesela barışta zeka fakiri mi, savaşta dahi mi dersen bombardıman uçağı bile kullanabilirim. ya da kullanamam belki nebleyim yaşanmadan bilinmez böyle şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

ben barışta fakirlik diyorum.
çünkü en azından fakir de olsa mutlu olabilecek sevdiklerini kaybetmenin her an korkusunu hissetmeyecek bir toplum olur. para bir şekilde çalışanın hakkıdır. çalışan toplumlar mutlaka zenginleşiyor. ama savaşta zenginlik geçicidir bence. savaşın yönü belli değil çünkü. ters döndüğü zaman savaş tüm paranı savaşa yatırır ve belki savaşta fakir kalırsın.

veya amerikan askerlerine bakalım. savaşıyorlar, zenginler ama ruhsal dengeleri yok. ne dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...