Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni pc.

Zegna

Öne çıkan mesajlar

hmm soyle sorayim.

intel pentium 4 650 (3.4ghz,800mhz,2mb,ht,lga775) box işlemci

yerine,

intel pentium d 830 (3.0ghz,800mhz,2mb,lga775) box işlemci (çift çekirdekli 64bit intel pentium d işlemciymis bu)

alsam performansi dahami iyi olur birinciye gore?
Sosyal ağlarda paylaş

noob bir sekilde arastirdim siteleri ve bi setup cikardim kendime. ama mesela bu altta yazdiklarim arasinda birbirini desteklemeyen seyler filan varmi bilemiyorum.

bi kere para verip daha sonra upgrade ile ugrasmak istemeyen bi yapim var ehe , o yuzden boyle bi topalama cikardim ama iste yardimci olun yahu.

monitor : sony 17' lcd x-black ekran siyah sdm-hs75p/b - 600 ytl
hard disk: western digital 250gb sataii 8mb hdd - 220 ytl
dvd writer :asus drw-1608p 16x double layer (box) siyah dvd writer 95 ytl
cd writer : asus 52x32x52 siyah box writer - 44 ytl
islemci :intel pentium d 830 (3.0ghz,800mhz,2mb,lga775) box işlemci - 577 ytl
anakart :asus p5ld-2 deluxe (i945p,glan,sata,raid,lga775) anakart- 289 ytl
ses karti: creative soundblaster audigy2 value 7.1 ses kartı -97 ytl
ram :kingston ddr2 533 2048mb kit (2x1024mb) ram - 400 ytl
kingston ddr2 533 512mb ram - 87 ytl
ekran karti : ??
kasa : asus ta250 300w siyah kasa - 93 ytl
power supply : thermaltake w0009r silent purepower 420w psu - 80 ytl

ya bu asus kasada 300 w yazdigi zaten power supply imi? yani baska bi supply almama gerek yokmu? eger yoksa 300 w bu sistem icin yetermi?

ekran karti olarak
palit geforce 7800gt 256mb pci-e diye bi kart buldum , 650 mılyon civari.

bu ekran kartini alirsam 3.100ytl gibi bi toplam cikiyo ortaya , abarti oldu gibi.
ben 2.600 ytl civari dusunuyodum.

cok mu iyi bu kart? 256 mb olmasina ragmen cok pahali cunku , 512 mb kart mi almaliyim?

bana ekran karti soyleyin lutfen. bide diger parcalarda daha iyi fiyata ayni performans yada daha ayni fiyata daha iyisi filan varsa soyleyin :)

saolun simdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

bence de amd al :) bi de sata ii destekliyo mu o kart sata yazmışsın sadece ama? LCD istiyosan da al; arkadaş Dell aldı 12 ms tepki süreli, onda bile gayet güzel oynanıyo oyunlar. Ha bi de seskartına o kadar mı ihtiyacın var? onboard işini görmüyo mu? 100 ytl nerdeyse...

[ Mesaj 04 Mart 2006, Cumartesi - 11:08 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

intel p4 d 840 dual 3,2ghz 800mhz 2x1mb 64bit 775p(d 920 de olur ama aşırı pahalı.bu bile aşırı pahalı 500$)

asustek p5n32-sli dlx ddr2 ses+glan+sata 16x

ekran kartını his marka bulabilirsen x850xt alsan 7800gt ayarında.ama para yeterse 7800gt iyi.256mb da iyi.512 ye gerek yok.hatta şu an farkını bile hissedemezsin 512 ile 256nın.

bundan gerisi hikaye aslında.kingston dual ddr2 2gb ram alırsın, samsung ya da western digital bide sata hdd alırsın oh mis.
ama ben olsam 2 tane hdd alırım.biri ide diğeri sata.ide yi 80gb hatta 40gb alman yeterli.satayı abanırsın 200gb.ha nie ide, sata ile kurulumda biraz sorun yaşayabilirsin :p sırf bunun için 2 hdd alınırmı dersen, valla alınır eheuh.seagate iyi diyolar ama ben aldım acaip ses çıkarıyor.

kasayı thermaltake va3000bwa tavsiye ederim.ne thermaltake jixliği var kasada ne de aşırı pahalı değil.düşmüş fiyatı acaip uygun geldi.bide zalman ps buna tamamdır. 480w zalmandan aşşa alma.100$ civarı.

ne kaldı?ses kartı bu anakartın üstünde nf4 tabanlı var ben olsam almam ama senin keyfine kalmış.dvd rw yide karakedi sölemiş :) asus.

ya da abi sen hiç kasma git bi alienware al, hem havan olur :p
area-51® 7500
Sosyal ağlarda paylaş

valla sağlam para ayırmışsın en iyi parçaları takarsın o parayla bence ati bi kart çıkartıcakmış ekran kartı x1800 den daha iyi olcakmış x1900 olcak bu kart onu bir bekl 7800 ayarında bişi olacak diyorlar ve ati olduğu için daha ucuz olur tahminim. Monitor konusunda da bence de lcd alma adam gibi 21' flat monitör al televizyon izler gibi oyun oynarsın daha ne ayrıca ben ce de en aşşa 400 watt power supply al çunku o kadar yuksek performans şeyleri 300 watt kaldırmaz bir de soğutucu fan flm almayı da unutma bu sisteme çok gerekli gerçi kasada olur buyuk ihtimal ama sen fazladan al bişiler zararı olmaz. İşlemci konusunda da pentium dan şaşma diycem ama dual core bence de gereksiz de öbürküler de çok demode oldu sanki amd 64 bitlerin yanında ama sen bilirsin yani. Ram olarak da 2 gb yeterli bence fazla bile yani 2.5 yapmaya kasmana gerek yok o kalan 512 yi ilerde çok çok ihtiyacın olursa alırsın bir de dvd combo al cd writer alma bir daha ne gerek var. Ha tabi bir de önemli bir noktayı unutmuşsun bu kadar sistem güzel de bilgisayarı bilgisayar yapan en önemli iki şey klavye ve mouse. Bunları da çok kaliteli bir set ya da hatta tek tek al bence ki bence performans açısından bunlar da çok önemli parçalar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada fiyatlar çok uçmuş ya geçen 1-2 hafta önce ben de bir upgrade girişiminde bulunsam mı dedim de işlemci ve anakart fiyatları uçmuş gitmiş. Bu durumda almak çok zor bunları bir de orta karar birşey de yok yani o kadar gezdim ya çok yuksek fiyatlılar var ya da dandik işlemci ve anakartlar var. En azından ben boyle gordum. Sonuçta bu aralar sağlam bi upgrade yapmak için 1000$ gozden çıkartmak gerekiyor en azından anlaşılan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...