Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

medieval: total war - foot knight nasıl yapılır?


Sam

Öne çıkan mesajlar

kaç haftadır kendimi custom battle'da seçilebilen feudal, gothic, hospitaller ve chivalric foot knight üretebilmek için paraladıktan sonra hiçbir şekilde yapılamadığını dün gece keşfedebildim (kahroldum tabii) ama halen kafama takılan nokta ile de france'da "this region was famous for its chivalric foot knights, +1 valour hedehödö" yazıyor. toulose'da da "famous for its chivalric knights" yazıyor. burada bir yazım hatası mı var yoksa bir şekilde bunları üretebilir miyim?

ikinci bir soru:

knight templar, teutonic knight, teutonic sergeant, knight hospitaller, order foot soldier üretmenin hiçbir yolu yok mu crusade yola çıkarmak dışında? bunları ve foot knight çeşitlerini görebilmenin tek yolu crusade ve isyanlar mı?[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela alman ya da italyan'ken gothic knight üretebiliyorsun, campaign esnasında savaşı kendin yönetmek istersen savaş başlamadan önce mount/dismount seçeneği çıkıyor. dismount edince gothic foot knight'a dönüşüyorlar. onun dışında atlı oluyorlar normalde ama ben şöyle excellent attack, very good defence, very heavily armoured, excellent morale özelliklerine sahip infantry aradığımdan (cavalry hep zayıf kalıyor bilgisayar tonla spear sınıfı infantry kullandığından) çok büyük hayalkırıklığına uğradım. bu durumda oyunun en iyi infantry'si janissary heavy infantry :) oluyor ama onun da defence ve armour'u zayıf geliyor bana, üstelik türk topraklarında hiç iron olmadığından metalsmith'le weapon upgrade'leri yapamıyorsun italyan, ispanyol ya da almanlar gibi. üstelik military academy sadece tek province'de olabildiğinden yeterince hızlı üretemiyorsun..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

janissary archer, inafntry ve heavy infantry high period'da da yapılıyor, 1230'larda filan yapabildim ben. zaten custom battle'da girince nerede ne yapılıyor hepsini görmek mümkün. ben d oraya dayaarak foot knight'lar yapılabiliyor diye düşünmüştüm, yok yere kendimi paraladım onca vakit. chivalric men-at-arms da iyi de onu yapmak kolay zaten herkes (gompüter) yapıyor, sıkıldım zaten düzinelerce üretmiştim geçen yıl almanken altın weapon ve armour upgrade'li.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gladiator'ü izlediğimden beri öyle bir oyun bekliyorum zaten.. :)

ARCHEEEEEEEERRRRRRRRRRSSSSS IGNITE!
IGNITEEEEEE!
IGNITEE!
IGNITEEEEE!
ARCHEEEEEEERRRSSSS DRAW!

:rock:[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam da sonuçta gene sadece tek province'de yapabiliyorsun, (çünkü grand mosque tek yerde yapılabiliyor, cathedral de öyle) oyun boyunca taş çatlasa 200 tane janissary birimi yapabilirsin yani. ama mesela gothic knights için master armourer, master horse breeder ve baronial estate gerekiyor, istediğin kadar province'de yapabiliyorsun..

bir de müslümanların genel olarak birimlerini hiç beğenmiyorum, hep weak defence, weak attack filanlar, bonus vs armoured troops ve armed with bows hadiseleri de çok yetersiz. savaşa çok miktarda feudal ya da chivalric men-at-arms gönderdiğimde az kayıpla kazanacağımdan emin oluyorum ama turcoman foot soldiers ya da ghazi infantry vb gönderdiğimde kazansam bile çok ağır kayıplarla oluyor..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vareng ler foot soldier olarak Bizansta onlar da çok iyi.
4 turn de üretiliyorlar.
Aslında Bizans çok güçlü bence bilmiyorum ordu bakımından hele hele en başlarda millet peasantla saldirirken siz Byzantine Infantry ile rahatlıkla toprak aliyorsunuz.

Viking Invasion daki Vikinglerin foot soldierlari deli gibi özellikle berserker ler.[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

takmışım berserkerlere.
tek ünite basmak hoş bişii diil.
tek ünite basıp o orduyla ortalıın darmadağan edilebildii bi oyun da hoş diil zaten. Ki malesef bu oyunda bile bi yerden soora oluyo o aşaa yukarı. Ama yine de iyiler arasında yer alıyo yani.

Şeyler süper. E. Portekizlilerin bi crusadei başarıyla tamamladıktan sonra yaptıkları bi ünite var adını hatırlayamadıım. bayaa saalamlar.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek berserk demedim ki ben berserkler tek kullanirsan zaten yenilirsin büyük ihtimal cünkü 12 kisiler nede olsa armoured troop olunca onlarda dumur oluyor.
ama genelde foot lari güclü vikinglerin huskarlari falan
saxonlarin da huskarlari vra gerçi

ben şahsen viking ve iskoçlarla bitirdim expansion u[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun en güçlü ırkı(singl play campagin)bizanslar,batı ülkeleri oyunun başında çok güçsüz,dandirik ötesi birimleri var,oyunun ilerlerinde ileri seviye knightlar ile güçöleniyor,müslümanlar tam tersi,oyunun başında dolu ünüten var batıya karşı kullanacak,ama sonlrda elite ghulam ları çatır çatır yiyen knightlara karşı dağılıyosun,bizansların ise oyunun başındada sonundada güzle üniteleri olması,tek sorun doğuya giden bütün haçlı seferleri sizin topraklarınızı kullanıyor,bu yüzden bütün avrupa ile düşman olmalı yada inquisitorlarla uğraşmalısınız,bayıyo

amma ne olursa olsun türklerden vazgeçmek yok:)
bu arada ispanyollarla tek kaldım haritada,javalin kullanan çok hızlı süvarileri var at-kaç-at-kaç yakalıyamıyorum uyuz oldum[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizans sadece 1200'e kadar güçlü, sonrasında varangian guard'ların pabucunu dama atıyor yarı fiyata üretilen chivalric men-at-arms. pavise arbalester ve chivalric tarzı knightlar zaten en güçlü orduları oluşturuyor. early age'de bizans çok güçlü ama, abartı derecede hatta çünkü bütün rusya bomboş. yapay zekaya bıraktığımda finlandiya'dan antakya'ya kadar heryeri alıyor, golden horde zar zor dağıtabiliyor.

ama gene de byzantine infantry süper dandik feudal men-at-arms'a karşı bile, sayı olarak kalabalık olması ve ucuzluğu iyi avantaj sadece. süvarileri de başlarda çok güçlü ama sonra güçsüz kalıyor, belli bir tarihten sonra da varangian guard üretemiyorlar. (ne alakaysa)

expert oynuyorum hard ülkeleri gene dağıtıyorum milleti süper barışçıl politika izlediğim halde, (kimseye savaş açmıyorum kendim) gene de keyif alamıyorum myth misali 100 adamla 1000 adamı öldürmedikçe, çok kötü alışkanlık yaptı verimlilik takıntım.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben az önce finlandiyada 120 sipahiyle 1040'lık peasent ordusunu kestim(sipahilerin morali,donanımı süperdi,200 peasentı savaşta kestiler,diğer bütün peasentlar kaçmaya başladı,400-500 tanede kaçarken kestiler),finland'a uyuz oldum 500 kişilik ordu bırakmasam hemen ayaklanıyolar,ama benim adama ihtiyacım var,ispanyolların adamı bitmiyo,kes kes

bu sabahda ispanyollar bütün orduları toplayıp daldılar 4000 kişilik orduyla,feudal knighgtlar,şavalari knightlar(isimlerini bilmiyon hanzoca çevirim,ingilizcesini yazcamderken rezil olmayım:),halberdarlar bide mızraklı süvarileri var uyuz oluyom kovala kovala yorulmuyo,benim adamlar yorulunca mızrak delisi yapıyorlar,her salvoda 5-6 adam alıyolar,900 kişilik orduyla dağıttım ama bende 350 kişi fln kaybettim,orduları yokken 5-6 province aldım,,istesem daha alırdım ama ordu yok tutacak,ayaklanmaddan yeni çıktım

expert'te oynuyacan ve ayaklanma olunca load etmiycen 50 yıl uğraşıp o ayaklanmayı bastıracan,sonra 25 yıl ayaklanamda kaybettiğim yerleri alıp yeniden altyapıyı kurcan anca oyundan böyle zevk çıkıyo:)[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bütün savaşları elden yönetmelisin,aı saçmalıyo,400 sipahim olan province 550 kişilik orduyla saldırdı bizanslar ve orduların hepsinin okçu olduğunu biliyom,çünkü aynı provincede full okçu basıyodu adam,400 sipoahi 550 okçuyu dörde katlıyıp,çarpıp bölüp kökünü alıcağından autaya aldım,175 adam kay bettim savaşta,load edip kendimn oynadım,tepeye dizip adamlarımı okçuylar gelince sipahileri üstlerine saldım,30 saniye sonra,daha savaş müziği bitmeden dağılmış,hepsi kaçıyodu lol,

bu arada gf2 64 mb,p4 1000,64 ddr ile en hayvani savaşı bile deli gibi oynuyorum,aöma asaus gf4 64 mb 44 mmx,p3 500,190 sdr ram ile en küçük savaşta kasım ksaım kasılıyo bilgisayar,mouseyi bile hareket ettiremiyorumö,başka kimsede oluyomu,nasıl çözülür?[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar benden çok daha iyi yönetiyor savaşları, savaş yönetme konusunda başarısızım maalesef.. :)

zaten her savaşı yönetmek mümkün değil yani, bir isyan oluyor 3000 peasant. uğraş dur yani işin yoksa, bir kere kendim yöneteyim dedim tövbe ettim. 30 yıl geçeceğim vakitte düztaban donsuzları kovaladım.. :-p

cannonları filan da çok etkili bulmadım, 8 tane filan vardı bir sürü upgrade'li tepeye konuşlanmış, upgrade'siz 4 bizans piyade birliği yanıma varmadan 100 kişi ancak öldü. süvarilerle filan gelirlerse zaten daha kullanamadan doğru düzgün bitiyor olay..

bugüne kadar en verimli savaşları max silah ve zırh upgrade'li, max yıldızlı general tarafından yönetilen chivalric men-at-arms ordularım yaptı almanları yönetirken, 5000 mısırlı 1000 kişiye saldırıp yeniliyordu benimkinin 5-10 katı kayıpla.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en uyuz kaptığım olay haçlı seferi,papanın işi yokmu haçlı seferi haçlı sefer,hayır her seferi dağıtıyorum ama ilerde tarih öğrencilerine yazıkolcak,2342. haçlı seferini anlat bakalım! lol,en iyi taktik,bizansları dağıtıp macarlarla(hungary mı ne ,hemen yıkıldılar,adlarını unuttum zavallıların:) müttefik ol,polanya rusya fransa,italya ile savaşıyordur,senle uğraşamaz,sana yamuk atamaz,haçlıları geçirmez toprağından:)[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani


[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 26 August 2003 23:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet feci ondan dolayı yer kaybettim bir iki kere sıfırdan eyaleti kurmak sinir bozucu, binalar sanki hemen çıkıyormuş gibi, rusyanın tamamını o yüzden bıraktım bir ara, sonra tekrar damladım.
7 şehzadesi olunca insanın iç rahatlığı ile yayılabiliyor :)
ispanyolların, asıl ispanya dışında 2 eyaleti kaldı, askeri kalmadı fazla. tarumar edeceğim ama eyaletlerin evcilleşmesini bekliyorum ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar birbirleriyle savaşsalar da haçlıların geçmesine izin veriyorlar her zaman, bizans'ın geçirmediğini gördüm ama savaştığım bilumum katolik ülkenin geçirmediğini görmedim daha, (birkaç ülkeyle oynadım hiçbirini bitirmediğim halde :) ) fakat yapay zekanın cihad ve haçlı olaylarında şöyle bir salaklığı var insan oyuncuya karşı başarılı olamasında:

sefere kendin asker katabiliyorsun ve sefer bitene kadar ayrılmıyor bu adamlar. haçlı seferi yapacağım zaman elimdeki ihtiyaç fazlası ya da demode adamları (rush'a karşı basılmış militia'lar ya da hobilar'lar mesela) koyuyorum sefer içine, yolda adam kaybetse de başarıya ulaşacak kadar asker oluyor hep. bilgisayar bunu yapmayı akıl etse birkaçbin kişi birden gönderirdi normalde savaşırken yaptığı gibi..

işin komiği adamın haçlı seferini püskürtüyorum sırf bu aptallığından ve herifte iç savaş çıkıyor influence düştüğünden, birşey yapmadan kaç kere iç savaştan devredışı kaldı holy roman empire haddi hesabı yok.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...