Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

başbakan erdoğan yurtdışından doktor getirtecekmiş..nedir?

Throndor

Öne çıkan mesajlar

bak tartistigin seyin sorumlusu ben degilim; yanlis hedef seciyosun kendine. ben alinan kararin dogrulugunu ya da yanlisligini savunmuyorum, ben alinan kararin nedenini soyluyorum sana, sen benden hesap soruyosun. belki yapilmasi gereken alinan borc harcla is imkani saglamakti, ama mevcut kurumlarda is bolumune gidilmesi secildi politika olarak; bunun dogrudan sorumlusu halk degildir ki bu nedenle onlara kan emici diyemezsin. politikayi olusturan hukumet, bu sekilde sorunun asilacagini dusunmus ki yapmis; ama alinan karar ileride daha buyuk bi yaraya sebep olmussa, vergisi maasindan dogrudan kesilen memurlarin bunda bi sucu yoktur. dolayli yoldan hukumeti basa getirdiklerii icin sucludurlar belki ancak bu durumda da kan emici yakistirmasini haketmiyolar.

dikkat cekmek icin mi baska bi sey icin mi kullandin bunu bilmiyorum, ama boyundan buyuk laf ettigin ortada arkadasim.

ha hesap konusuna gelecek olursak, ekonomi oyle iki sayiyi toplayip cikarmaya dayanmiyo ne yazik ki. tum ulkenin ekonomisi istanbul gibi bi sehrin ekonomisinden farkli oldugu icin rte yonetimi beceremiyo, aldigi kararlar kisa kaliyo. hesap kitap var ama bu oyle 3 sene calistin, su kadar odedin vs. vs. gibi basit seylerden cok, bazi yerlerden para aktarmayla, destek vs. ile yuruyo, cunku uzerine hesap yaptigin seyler insanlarin yasam suresi, sabit bi sayi degil.

[ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 22:02 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ne avanaklar var yaa sasıyoru mresmen

turkıyeyı ıskandınav ulkelerıyle fılan kıyaslıyorlar realıst olun bıraz turkıye ıstanbuldan ıbaret degıl

bıdenasıl analsıcakalr demsıtı amerıka her sene dısardan yıgınla doktor alıyor o doktorların cogu vıetnamdan cubadan vs vs bu tarz abıdık ulkelerden gelıyor onlar nasıl anlasıyolar

amerıkanın yaptıgı bsıey bu bugun doktorum de hoop tum kapıalrı acıyor sana
Sosyal ağlarda paylaş

rahan uslubun cok cirkin. gotten okumakmis falan nedir bunlar.

konuya donersek: matamaya da sana da kismen katiliyorum. gercekten bazi devlet hastanelerinin durumu vahim. ama son 2 yildir devlet hastanesine gidiyorum, genelde bir gunde halloluyor butun islerim. yani bazen adam gibi calistigi da oluyor.

yalniz matama bir yerde hakli: sistemin calismamasinin sebebi herkesin vergisini kacirmasi, 40 yasinda emekli olmaya calismasi, kanun disi alinan yesil kartlar vb. bunlardan ikinciyi engelleyen yasa bir kac yil evvel cikti. duzelmeyi hemen beklemek mantik disi. bazi konularda hala yanlis uygulamalar devam ediyor. yavas yavas duzelir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw şimdi babam çocuk doktoru bende tıp fakültesinde okuyorum bizim derslerimiz içinde halk sağlığı diye bir ders var ve genelde son dönemdeki(2000-01den bu yana) sağlıkta yapılan sosyal güvenlikte yapılan değişiklikler ve bunların etkileri anlatılıyor

şimdi doğuda çalışan doktorların bir kısmı 1.150ytl civari uzman maaşı alan var bunlar eski doktorlar(askeri doktor babam diyen arkadaşta böyle ayrıca askeri doktorlar sağlık bakanlığına bağlı olmadığı için bundan daha fazla maaş alıyor olabilir) ama yeni mezunların çoğu sözleşmeli doktor olarak gidiyor ve bunlar 10milyar maaş alıyor ancak sosyal güvenlikleri yok devlet hiçbir sağlık giderlerini karşılamıyor ailelerinin sağlık harcamalarını karşılamıyor emeklilik diye bir kavram yok ve o 1.150alan doktorlar özel polikilinik açabilirken bu sözleşmeli olanların açma hakkı yok ayrıca sözleşmeyi devlet tek taraflı fes etme hakkına sahip

pratisyenler içinde eski ve yenileri arasında böyle fark var ama kaç para bilmiyorum

6yıl okuyorsun pratisyen için sonra tusa giriyosun tusu kazandın mı 4 yıl değil min 5 yıl daha okuyorsun(çok basit tıp eğitimi ile ilgili bir kaç tane bölüm 4yıl klinik eğitimlerinin hepsi min5 yıl beyin cerrahisi 7yıl yada6yıl galiba bazı 6yıl olanlarda var) neyse ömrünü çürütüyorsun

@rahan
işte senin gibi doğrudan üniv hastanesinde bakılalım diyen kişiler yüzünden 1 hafta sonraya sıra alıyorsun normalde hastalıkların çoğu basit şekilde tedavi edilebiliyor babam bile son 5 yıldır baktığım hastalardan en fazla 2 tane ünive sevk edilmesi gereken geldi diyor önce sağlık ocağı sonra devlet hastanesi en son ise üniv hastanesi sırası takip edilse böyle yığılmada olmaz herkes ihtiyacı olan hizmeti en hızlı şekilde alır

@matama
döner sermaye yalan olmuş durumdadır sağlık bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde. genelde verilmiyor çünkü uzun zamandır bu hastanelere devlet personel maaşı hariç para göndermiyor ihtiyaçlarını döner sermayeden karşılamalı. ancak sağlık bakanlığına bağlı olmayan askeri hastaneler yada özerk olan üniv hastanelerinde döner sermayede problem yok

şimdi para gelmeyen hastane döner sermaye dağıtamıyor çünkü eczanesinde hiç birşey olmasa bile acil hastalar için bulunması gerekenler ordan karşılanıyor kırılan bir camın parası bile ordan çıkıyor su elektrik faturaları ısınma giderleri dahil ordan karşılanıyor yakında devlet hastanelerinin kapısına kilit vurulursa kimse şaşırmasın yani

sosyal güvenlik alanında yapılan tek + şey ise hepsinin birleştirilmesi olmuştur onun dışında sosyal güvenlik kavramını silmeye çalışmaktadırlar onun yerine özel sigorta kavramını getirip insanları tamamiyle köleye çevirmeye çalışıyorlar (abddeki sistem örnek alınıyor) sosyal güvenlik=devletin üstündeki yük olarak görünüyor.(imf gibi borcumuz olanlara göre)

bi de matamanın primler hakkında dedikleride tamamiyle doğru

dışardan gelen doktorların yeterlilik sınavına girmesi gerekiyor şu anki sistemde ancak değiştirmek zor olmasa gerek çoğunluğa sahip bi parti için sonrada kasaplar kol gezer.

doğuya doktorların gitmemesi içinde çok neden var peder bey yeterince çalıştı yanındada çok kaldım biliyor yüksekovada bitliste bingölde çalıştı

neyse az iç karartıcı olabilir ama bunların hepsi doğrudur
Sosyal ağlarda paylaş

slayer askeri hastanelerde doner sermaye dusundugun gibi degil. bir kere sivillere acilani 1 sene falan oldu oda belli kisilere. bu arada beyler askeri hastanelerin cogu sivillere acildi oralarada gidebilirsiniz. neyse askeri hastane doner sermayesinden doktora vs ye maas falan yok yani. maasin neyse onu aliyorsun doner sermayenin personelle alakasi yok.

doguya gitmeme sebepleri para falan degil. arkadasin 1.150 aliyor dedigi doktorlarda minumum 10 milyar kazaniyorlar disaridaki polikiliniklerle + doner sermaye ile. katsayi puanlari falan filan bir yigin hesap var. ama 10 dan assagiya kazanan uzman yok iyi biliyorum. ama doguya giderseniz anlarsiniz insanlar niye gitmiyor:)
Sosyal ağlarda paylaş

hah bak mantıklı bi eleştiri de öncesinde özel hastaneye gidip fitil olduğumdan (uzman yokmuşmuş da bikbik de bikbik) o karman çorman bürokratik gerzek şeyin içine daldım. dalmaz olaydım. (ama hala 1 hafta sonraya randevu vermesini hazmedemiyorum, bi de sordum nasıl iptal ederim diye, "gelmezsin iptal olur" diyo. ölür müsün öldürür müsün.)

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 00:49 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

terbiye yoksunu arkadasi gecerek cevap veriyorum. ama tekrarliyorum 65 inden once emekli olanlar calisanlari emiyorlar bu gercek. ve evet kardesim oylari verirken 40 yasinda emekli olup isi gucu birakirken iyi bunu yuzunuze vurunca kotu. devlet size 40inizda isi birakin demedi isinize geldigi icin emekli oldunuz. yoksa devlet sizi atmiyordu 62 ye kadar.

bunun disinda benim sasmama ragmen calisan bir randevu sistemi var devlet hastanelerinde. bursa devlet hastahanesinde metin amca baslatmisti bu uygulamayi ok tuttu ve su an her yerde uygulaniyor.

birde saglik harcamalariyla ilgili baska seylerde var. ornegin dunyanin hic bir yerinde sigorta sistemleri dis tedavilerini karsilamaz turkiyede karsiliyor boyle garip seylerde var. devletin gozluk parasi vermesi gibi.

yesil kart tamamen ayri bir mevzu allaha gercekten alanlara yardim etsin ama yati kati olupta o karttan alanlarda var o da ilginc tabi. demekki bizim zenginimizde devlet hastehanelerine guveniyor :) . neyse cok kaliteli tip fakultelerimiz var bu ulkede yabanci ulkeden doktor ithaline ihtiyac yok. sadece adam gibi planlamaya ihtiyac var. sonucta rusyadan doktor getirsende o adamda 2 3 ay sonra kacicak dogudan. douga doktor olmamasi doktorsuzluk falan degil. turkiye zor bir ulke devletin yapmasi gereken ozel saglik sigortalarina destegi artirmak hatta mumkunse elindeki bir kisim saglik sigortalarini ozellestirmek. 65 yas olayi oturursa sistem bayag isler olucak yavas yavas policeler ozele gecerse guzel olacak.

Iskandinav ulkeleriyle karsilastiran arkadas iskandinav ulkelerindeki vergileri duysa birakir gider:) %50-%60 arasi yillik vergi aliniyor bireylerden. %52 ydi mesela hollandada bir ara:)
Sosyal ağlarda paylaş

göt deyince terbiyesiz oluyoruz da yıllardır dişini tırnağına takıp çalışanlara -ve hala çalışmaya devam edenlere- kan emici deyince fevkalade bir insan olduğumuzu sanıyoruz öyle mi? oh ne âlâ paşam, suyundan da ister misin?

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 01:08 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

lafi ayni yerde ceviriyosun; memurken yeterince para alinmadigi acik. insanlarin son care olarak memur olduklari da acik. haliyle emekli oluyolar, cunku disarida alabileceklerinden cok daha azina calisiyolar.

dersin tabi, dilin kemigi yok ki buzesin. zaten buna da lafim yok; is ki birileri senden etkilenip de senin gibi boyundan buyuk laf etmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

bir hafta sonraya randevu denmiste, diger ulkelerde ki durumu anlatayim: eger anlasmali ozel saglik sigortan yoksa, devletten veya yari ozel saglik sigortalarina bagli isen cok acil durumlar haricinde sansli isen iki-uc hafta sonraya randevu alirsin. eger sadece belirli bir kontrol icin filan gidiyorsan iki ay onceden randevu almadin mi saglam azar isitirsin.

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 02:41 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

antr parantez parasını da versen, özel sağlık sigortan da olsa, devlet de karşılasa fark etmiyor o 1 hafta hikayesi. zaten sorulmuyo da nası ödeyecen edecen. (şimdi bi ordu kaldı güvenilirliği çatlamamış o da patlarsa tam kafayı yiyecem.)
Sosyal ağlarda paylaş

boyumdan neden buyuk laf ediyorum kardesim?

hesap belli bir adama 10 sene emekli maasi saglik hizmeti vermen icin adamin 45 sene calismasi lazim. bu hesap taa 1930 larda buyuk bunalimdan sonra yapilmis. ve tas gibi ortada. sen memurunu 40 inda emekli edersen sonuc ortada. oturup tartismanin anlami yok. ben matematikten daha iyi biliyorum derseniz lafim yok.

40 yasinda emekli olunca uzaydan gelmiyor bu para calisanin sirtindan geliyor.

neyse istediginiz kadar hoplayin ziplayin hesap acik azicik sosyal guvenlik sistemi karistirirsaniz anlarsiniz. zaten farkindaysaniz imf nin ilk istedi emeklilik yasini yukseltmemiz oldu cunku komedi filmi gibi butun dunyada 65 ken bizde 40 inda emekli oluyor insanlar. Neyse beyler tartismayi uzatmiyacam sonucta benim hakli oldugumu matematik bilimi soyluyor siz ne derseniz bos.
Sosyal ağlarda paylaş

son olarak soylemek istiyorum saglik hizmeti dunyanin en pahali hizmetidir. Cunku insana onda zaten olan birsey geri verirsin. neyse isin ozu saglik sisteminin cozumu yurtdisindan ithal etmek degil kendi doktorlarimizi doguya gondermek. Zaten kisisel fikrim basbakan blof yapiyor yakin zamanda cikardiklari mecburi hizmet mahkemeden geri donunce yapicak birseyleri kalmadi.

birde bu ulkede ayni sekilde olan bedava universiteler davasi varki oda konusulmasi gereken birsey. Bir tip ogrencisnin yillik okula masrafi 10 bin dolarin uzerinde dir verdigi harc belli. neyse bunun gibi onlarca sey var bu ulkede. Herseyin bedava olmasi isimize gelir sekilde emekli olmak falan guzeldir, ama bunun sonuclarina katlanmaya geldimi zor gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun hesabinda kitabinda degil arkadasim, "kan emici" demek sana dusmez, boyun oraya ermiyo.

kaldi ki matematik matematik dedigin devletin aldigi vergileri hesaba katmiyo hicbi sekilde. ne olursa olsun, devlet bi kurumsa, kurumlar arasi para aktarimi yapiyo dedim ki emeklilik konusunda da bu gecerli. calisanin kendi emekliligi icin odedigi para 10 sene yetiyosa, sonraki seneler icin para aktarimi olur; buyur bu da matematik... ayrica o cok ornek gosterdigin yabanci ulkelerden biz ornekler verince, isine geldigi gibi bizim sistemimiz onlar gibi degil diyosun; e yeter be kardes, yani bi karar ver. delil gosteriyosan da lafi cevirme sonra. biz turkiyeyiz arkadasim, ne iskandinav ulkelerine benzeriz, ne amerikaya, ne de fransaya. bizim sosyal yapimiz onlar gibi degil, bizim sistemimiz onlar gibi degil, olmamali, olamaz da. sana o kadar soyledim issizlik sorunu oldugu icin diye. hep kisir dongude tutuyosun konusmayi, o olmazsa digeri, digeri olmazsa tekrar basa... e yeter ama yani, otur oku mesajlari tekrar. imf icin bu kadar buyuk dertse niye enflasyonu dusururken bunu soylemedi? cunku o zaman icin yapilacak goze alinamayacak kadar buyuk bi riskti o kadar kisiyi issiz birakmak; birak enflasyonun dusmesini zaten artan issizlik bi de katlanir devlet batardi ondan sonra. simdi sirasi geldigi icin yapiyolar. defalarca soyledim; bu yontemin dogru olup olmamasini yargilamiyorum ama bu bu is icin yapilmistir. gunumuze uygun degildir, cunku yabanci sirketlerin ulkemize yatirim yapmasi is potansiyelini artirmistir, artiracaktir. haliyle devlet memuru olan o kadar aylik alan is yapmayan insani isten cikarip, gercekten is bulabilecek kapasitede olanlara is saglanabilecegi icin imf boyle bi karar alinmasini istemistir. ister matematik de ister ekonomi de ister politika de, sen ulkende 40% issizlik varken, bu insanlara 5 kurus para vermezsen gider pkk'ya da girerler, gidip isyan da cikarirlar; devlet millet icin vardir, millet bu durumdan mutsuzsa bu devletin basina, dolayisiyla yine milletin basina patlar. o issiz olan 40% kalan 60%'a hayati zehir eder. nedir cozumu? orani dusurmek. dusurduler de. sen oy icin yaptilar de, varsin oy icin olsun, sonucta issizlik dustu ve cogunluk is gorur duruma geldi. ama sen bu kadar insani isinden edersen yine isyan cikar. onun icin dengeleri korumak zorundasin; yani bi taraftan issizlere is bulurken, bi taraftan da ise yaramayanlara yol gostermen lazim ki %'ler fazla oynamasin. keske halki yonetmek de o soyledigin matematik kadar kolay olsa... bu isin psikolojisi de var, siyasal bilimleri de...

ha butun bunlardan sonra ben bu milletin cefasini cekmek istemiyorum diyosan, 40% in seni cig cig yemesini goze aliyosan, ben alamiyorum ve onlara destek olmayi tercih ediyorum. bu millet birbirine destek olabildigi icin bugunlere geldi; begenmeyen gider. eger elestiri yapacaksan bunu yapici yap da bi ise yarasin. yikacaksan da her seyi goze al ayrintisiyla; sonra hesaba katmadiklarin senin basini yakmasin. biz turkiye adli bi devleti olusturuyoruz, her birimiz birer bireyiz ve bu topluluga uyeyiz. eger ki sen bu uyelikte tek tarafli cikar goruyosan, birilerinin senin sirtindan gecindigini dusunuyor buna "kesinlikle" kati bi sekilde izin vermem diyosan, cikarsin topluluktan kardesim. ya da degistirirsin toplulugu, olur hale getirirsin.

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 04:44 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

cevap vermiyecektim ama bu kadar sacmalandigini gorunce yorum yapmam gerektigini anladim cunku ciddi manada konu hakkinda hic bir fikrin yok bari biliyormus gibi yapma

sosyal guvenlik sistemiyle vergiler alakasiz seylerdir. hatta alaka kurulmasi dusunulemiyecek seylerdir. vergi ile sosyal guvenligi eslestirdigin zaman bunlarin birbirine para aktarmasini konustugun zaman sen hic birsey bilmiyorsun demektir ki bilmiyorsun :) o yuzden sacmalamayi birakip okumaya baslarsan sevinicem.

vergi dedigin sey yol asker polis savci hakim adalet bu tur seylere harcanir. milli egitime harcanir. sosyal guvenlik sistemi ise tamamen farkli bir konudur. simdi benim ssk yok diyelim senin ssk in var sen hangi hakla benim vergimi kendi emekliligin icin kullanirsin ??? o yuzde sosyal guvenlik tamamen farkli birsey yani sacmalama. bir tek yesil kart istisna bu konuda. simdi diyeceksin niye calisanlari emiyor diyorum dersen. Iste benim gibi insanlarin vergilerini kullaniyorlar. Niye cunku bu sistem 40 yasinda emekli olmak uzere kurulmamis. Evet ve benim hakkimi yiyorlar. Benim verdigim mahallem guzellessin vergisini, Egitim sistemim kalitelilessin, polisim daha iyi olsun diye verdigim vergimi annene maas olarak veriyorlar. Bugun hollandada belli gelir duzeyinin ustunde bireyselvergi yuzde 52 dir ama bu vergiden sosyal guvenlik sistemi beslenmez onun primleri ayridir. Neyse sistemin ne oldugunu basitcene anladin sanirim.

bu turk filmi agizlarinida birakirsan biz ne iskandinavyayiz biz ne abd yiz vs. bunlar sacmalik ortadaki hesap belli abd de olsan marstada olsan ssk hesabi basittir. ssk yi devlet kurumu olarak dusunmeyi birakip sirket gibi dusunmen lazim cunku ssk ayri bir sirket gercektende. Gelirleri giderleri belli olan bir kurum devletle alakasi kuranin devlet olmasi baska birsey degil. Ama velakin senin gibi populist geyikleri yapan ispartali bir dangalak sayesinde bu hale geldi.

Neyse ne yazikki senin gibi insanlar bu ulkeyi yilllarca yonettigi icin bu hale geldik. Bu ulkenin durumu ozel deyip dogu ihalelerinde normalin 5 katini odedik birileri zengin oldu. Bu ulkenin durumu ozel deyip zamaninda kendi elimizle yetistirdigimiz ajanlarimizi uyusturucu kacakciligi yapma hakki verdik. Bu ulkenin durumu ozel deyip imam hatipler actik sonra devlet bu okullardan korkar oldu. Bu ulkenin durumu ozel deyip paradan baska bir halt vermedigimiz bir kibris halki olusturduk sonra bizden ayrilmak istediler. Bu ulkenin durumu ozel deyip neler neler yaptik. Bu ulkenin durumu ozel falan degil bu ulke butun durumlarini ozel yapmak istiyor baska bir sey ddegil. Cunku her ozel durum kimilerine servetler sagliyor kimilerine 40 yasinda emeklilik. Bunun cefasini o ozelleri yakalayamamis insanlar cekiyor. Benim durumu ozel arkadasim

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 07:10 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 07:23 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ulkenin issizligini cozmek herkesi devlete ise almak milleti 40 yasinda emekli etmekse ve sen bunlari gercekten cidden savunuyorsan ilkokul mezunu olmandan bile suphe ediyorum. Komunizm olsa yine anliyacam. Neyse tartistigim insanlarin bilgi birikiminin olmasini tercih ederim cunku cahile birsey anlatmak imkansizdir ki netekim ben ona ugrasiyorum. Adam herkesi develte ise alip issizlik problemini cozdugune inaniyor ya.
Sosyal ağlarda paylaş

bi sey bilmesem cevap vermezsin zaten, simdi gecen sefer yaptigin gibi bana bilmiyosun cahilsin ayaklari cekme bosuna; kim oldugumu bilmiyosun, naaptigimi bilmiyosun, bi tek bilmedigimi bana sooluyosun ki bilmesem zaten bunun farkinda olurdum.

ilk mesajinda vergiyle bi alakasini dusunuyosan cahilsin demissin, ikinci paragrafa gecince ne yazikki vergiler buraya aktariliyo vs. vs. demissin. burda soylediklerin catisiyo. yine diger ulkelerden ornekler veriyosun, bu sefer isine gelmedigi icin biz ozel degiliz diyosun, burda da pek kararsiz gordum seni :).

bizim durumumuz digerlerine benzemiyo demek bizim "ozel" oldugumuz anlaminda degil, bizim durumumuzun diger devletlere benzemedigini soyler. enflasyonumuz yuksek, bilmem kac yil somurulmusuz, borc kapatip tekrar borc yapmisiz vs. vs... sen bana niye iskandinav ulkelerinden ornek verme diyosun? cunku ordaki sosyal hizmetlerin saglanabilmesi icin verilen vergi miktari yuksek; bizde bu boyle degil, bunun icin biz farkliyiz... bize neden amerikayi uygulama diyorum, cunku onlarin ekonomisiyle bizimkinin alakasi yok. nitekim onlara rahatlikla uygulanacak seyler bize o kadar cabuk uygulanamaz, uyarlanamaz.

simdi sonraki mesajinda yine hicbi sey bilmiyosun, cahilsin hede hodo diye gireceksin muhtemelen, biliyorum ben bu senaryoyu, daha once de yasamistik seninle. ya konusmanin akisini degistir, aynaya bakarak cevap ver, ya da hic ugrasma/ugrastirma bile.

not: populizm ayaklari, birilerini arkana almak icin yapilir, benim tartistigim sensin/ baskalari seni/beni desteklemis cok sey degismez. ben gercekten de soyledigimi ima ettim.

ha bi de bilmem kacinci kere soyluyorum; ben bu kararlarin dogruluk ya da yanlisligini yargilamiyorum. ben sana olani soyluyorum, sen karsiysan bu seni ilgilendirir, herhangi bi sekilde umrumda diil demirel hakkinda ne dusundugun, ya da benim ne dusundugum seni enterese etmez.

not2: "adam herkesi develte ise alip issizlik problemini cozdugune inaniyor ya." bu kadar ise yaramaz adamin telekom vs. gibi devlet kurumlarinda calistigi benim cevremde son 15 yildir konusuluyo. bu kadar ortada yani durum. imf bunu issizligin artacagini dusunerek istemedi. zaten yuksek olan enflasyon, deval gormus ekonomi, bi de halkin isyaniyla erir biterdi.

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 08:24 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya her seyi gectim, benim sana anlatamadigim, eger devlet bi nedenden dolayi, bu ister issizlik olsun ister oy olsun (ki bence issizlikten dolayiydi), insanlari memur yapmissa, bu o memurlarin hepsini "kan emici" yapmaz. vardir aralarinda belki, calisamadan para alan, ama calistiginin hakkini veren onca kisiye bu yakistirmayi yapman yanlis. cunku isi cikaran, herhangi bi nedenden oturu ise alan devletse, sorun devletindir, devlettedir, adi olan hukumet veya karari cikaranlardir, cunku dedigim gibi her ne kadar gereksiz yere bile ise alinmis olsalar, calistiginin hakkini verenlerin sayisiyla o yatanlari karsilastirdiginda, kucuk bi yuzde cikar anca. o insanlarin da aldiklari paranin normalin altinda oldugunu dusunursek... ya ogretmenlere vs. kan emici diyosun ya, vergi kaciranlara ne diyosun cok merak ettim.

[ Mesaj 01 Mart 2006, Çarşamba - 08:50 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

1. ssk ile vergi arasinda bir baglanti yok demissin. yalnis. bagkur ve ssk gecen sene milyonlarca ytl acik verdi, onlari erdogan kendi cebimden mi odedi saniyosun.
2. vergiler gibi insanlar ssk bagkur pirimi oduyorlar, erken emekli olanlar da onlarin sirtlarindan gecinmis olmuyorlarmi?

yabanci doktorlari da alirlar verirler turk ingilizce bilen bi doktorun yanina 1 senede alisir yavas yavas. yani assistan vs yine verirler yanina heralde. belki de yabanci doktorlari operasyon, diger doktorlari egitim amacli getiriyorlardir, birebir hastalarla gorusturemezler.
Sosyal ağlarda paylaş

kendimle falan catismiyorum nasil okuyorsun anlamiyorum.

Isin ozu su artik akfan alsin

vergiler sosyal guvenlik sistemine aktarilmaz. Turkiyede aktarildigi icin bu halde. bunu kafan almiyor cocuk gibi kendinle celisiyorsun vs diyorsun. Evet cahilsin diyorum cunku her konuya zipliyorsun ama konu hakkinda bilgin yok cocuk gibi yok kendinle celisiyorsun vs ortada konustugun somut birsey yok bir bilgi yok. Evet populizm yapiyorsun okuyanlar icin. Neyse ya oturup uzatmanin manasi yok ben snein fikrini degistiremem ama ortadaki matematik belli. senin annenin 40 yasinda emekli olduktan sonra 50 yasindan itibaren aldigi paralar benim ustumden geliyor. Ve evet beni emiyor begen yada begenme. Oturup safsataya devam edebilirsin cunku sacmaliyorsun. Dunya yuvarlak desem duz diye cevap vericeksinki artik zaman kaybi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...