Prawler Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ateistsin satanistsin ama, sana katılmamak elde değil be penth [ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 20:54 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 hem ateist hem satanist nası oluyo bilmiyorum ama erdoğana laf edenin kralı oluyo :) tam zıt zihniyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 penth her 2 si de oluyor. superhumannatural being çünkü hiç mi görmedin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 valla benim bildiğim ikisi bi arada olmaz ama patidir ne yapsa yeridir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ne zamanki benim doktorumda gidip almanyada calismaya baslar amerikada calismaya baslar direk zaman okey diyorum. bu arada dogudaki doktorlar 10 milyar civari kazaniyorlar az para vermiyor devlet. Bu konuda hic vidi vidi edilmesin babam diyarbakirda askeri doktor( 2 milyara calisan gercek fedakar doktorlar askeri doktorlar) pratisyeni dahil 6 milyardan basliyor doktorlar gitmiyorlar mecburi hizmet lazimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 oha. pratisyene doğuda 1 yılda 6 milyar veriyolar ha??? 0_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 tayyıp erdogandan nefret ederım partıelrındende ama bu defa soyledıgı olay dogru bır bakıma azerbeycanda turkmenıstanda ayda 100 doalra calısan doktorlar var doguda doktor yok hıc yok ımkan fılan ısın traş kısmı ogretmende doktorda memurda hatta ve ahtta askerde doguya gıtmek ıstemıyor orasıda vatan topragı kısme gıtmek ıstemese oraya kım hızmet goturucek bızım doktorlar ıse ıstanbulu begenmıyor 6 sene okudum ben oss de cok puanla gırdım develtte ne calısıcam dıyor ozele kayıyor ne sımdı develtte korkunc bır doktor acıgı var bunu cozmenın ıkı yolu var su anda ya zorunlu hızmet yada yurtdısından doktor getırmek bu kadar basıt ha gecmıste adam gıbı bır sosyal guvenlık saglansaydı belkı daha degısık olabılırdı buna baska cozumde bulunabılır ama kısavadelı anca ucuza doktor getırtmek olayı cozuyor madem doktorlarımız zorunlu hızmete karşı uzun avdede sosyal guvenlık 0 dan elden gecırılır develt hastanelerı ozellestırılır ama o zamanda halk magdur olucak dıger konular gıbı degıl zor bır konu bu yanı adamalrı elestıremıyorumda cunkı yapabılıcek bsıey yok dokorlar doguya burun kıvırdıkca bısey degısmıycek uzun donemde yapılabılıcek en guzel cozum "doguda" develt ozel olarak unıversıte acıcak buraya paraya kıyıp ıyı bır ogretım kadrosu yollıcyak ve bu fakulteler osys ıle degıl yoresel sekıdle doldurulucak doguda okumak ıstıyen pırıl pırıl gencler var sadece onlara ozel olucak bu okul ve bıtırende oyle batıda calısamıycak nereden gelıyorsa orada ama bunada ıtıraz edılır gene yapılabılcıek en ıyı cozum doguyu batının sevıyesıne cıakrtmak tabı ama bu hem cok masraflı hemde cooook uzun olur kaldıkı orayı gelsıtırmek ıcın kadro gıtmedıkten sonra ımkansız o yuzden bu develte degıl bırazda kısıye bakıyor aslıdna develt zorunlu hızmet yerıne doguya gıden doktorların maaslarında bı guzellık yapsa gene olabılır ama adamalrda haklı sonucta turkmenıstanda getırıcegı doktorlar bızım doktorlardan cok daha az maasa ragzı yanı mantıklı bı nevı soncuta onalrda turk avrupadan abd den doktor getırmek tamamen sacma zaten salaklık yanı ama dogudakı doktor acıgını kapamak ıcın turkı cumhurıyetelrden doktor ıthal etmek gayet mantıklı bır karar bu ıktıdar bunu nasıl dusundu hala aklım ermıyor baska bırınden almıslardır fıkrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 batıda seviye yok ki doğuyu o seviyeye çıkaralım viktor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 bi yol daha var. daha doğru yatırım yapıp gerçekten gerekli yerlere yani hastanelere yatırım yapmak. hizmet kalitesini arttırmak ve doktor maaşını arttırmak. o zaman devlet hastaneleri iyi olur. ama gidip 6-7 saat sıra bekleyiop dandik 5 dakkalık bi muayeneyle eczaneye soyulmaya yollanmak da en iğrenç suçluya yapılmaz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 adamın amacı batıdan değil doğudan ucuz doktorlar getirmek. dubai ile mi ne bi hastane anlaşması yapmış, doktorlar burda çalışabilsin diye bu ayaklar diye okudum bi yerde. yani diyecek laf bulamıyorum bu zihniyete. lakin doktorlar 3-5 gün bi grev yapsalar şu sırada diye ümit ediyorum. nası felç olur ülke bi daha bulaşamaz allahın ... . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 penguen sağolsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 dedıgı gıbı azerbeycandan ozebekıstandan turkmenıstandan getırse olur bu ıthal işi ama dubaı amerıka arapalr vs vs olmaz getırıcekse turkıstanda doktor cok ucuz ordan getırtsın eyvallah hatat kendısını tebrık bıle ederız ama amerıakymıs avrupaymıs dubaıymıs olmaz bu ısler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 onları da ucuza getirip daha az maaş verip doğuya atıp sefil edicek. elbet kaçarlar geri... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 azerbaycanda 100 dolara geçinirsin çünkü. başbakan boş siyaset yapiyo,eğitimli,bilgili tabakadan artık oy alamayacağının farkında,cahil insanları kandırıcak artık bundan sonraki açıklamalarında. noob alert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 "beni türk hekimlerine emanet ediniz" diyen atam'ın kemikleri sızlıyordur şimdi.işin komik yanı bizim ödediğimiz vergiler hani bize su,yolhastane vs. olarak geri dönecekti??akp iktidarının hastane yapmayı da bir devlet görevi olarak görmediği kesin ki , dubaili yatırımcılara karış karış toprak verip onların yatırım yapmasına izin veriyorlar.hmpfhh..sinirlendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 getirsinler. azeri de getirsinler özbek de arap da. isterlerse ayda 10$a çalışan güney afrikadan doktor getirsinler umrumda değil. bugün devletin bir üniversitesinden 1 hafta sonraya "muayene" günü aldım. yarın özele gidecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 beni türk hekimlerine emanet ediniz. m. kemal atatürk.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 viktor unda bilmedigi tartisanlarinda bilmedigi bir yigin konu var biraz aydinlik yapalim size simdi yabanci doktorlar turkiyede calisabiliyor mu demissiniz? evet yok un tanidigi okullardan mezun olan doktorlar belirli sinavlardan sonra calisabiliyor ancak vatandas lik almalari yada calisma izni almalari sart. bunun disinda evet dogudaki pratisyen bile nerdeyse 6 milyar para kazaniyor. zaten doguda pratisyen kaynamasinin nedeni bu. adam akilli bir uzman istanbulda 7 milyar falan kazanir doguda 10 15 milyar ama o kadar fark icin ciddi manada o kadar kotu bir yere gidicek manyak yok ortalikta. azerbeycan falan demissiniz onlar doktor degil kasap 4 sene egitimle doktor oluyorsun azerbeycanda bizdeki doktorlukla alakasi yok. yoksa zaten yurtdisindan super bir hekim gelse kimse niye doktorluk yapiyon diye sormuyor. bu arada turkiyenin capa cerrahpasa hacettepe gibi okullari dunya capinda saygi goren okullar. yani ole cok kofti degiliz bu iste. ha gereksiz yere acilmis onlarca tip farkultemiz var ama kofti degiliz. bunun disinda kardesim devlette calismak istiyorsan yapicaksin tabiki essek gibi mecburi hizmet yok ole bal dok yala. siz eger hakki gasp edilen doktor ariyorsaniz askeri doktorlara bakin hem piyasadaki normal doktordan 10kat fazla calisiyorlar hem savas cerrahisi yapiyorlar ustune 2 milyar para aliyor 25 senelik doktor. yani o yuzden cok da zirlamanin anlami yok. iddia ediyorum bu ulkede doktorlar ole cok zor durumda degiller tamam bir azinlik olabilir ama doktorlarin hepsi belli bir seviyenin ustunde. gidip yurtdisinda bole abi bizimkilere az veriliyor geyigi yapmanin manasi zaten yok hic birimiz oradaki fiyatlarla gelirle yasamiyoruz. esas acinmasi gerek saglik personeli ya oda bir ayri mevzu. allahtan doner sermaye denen bir nane var yasiyor insanlar. yabanci doktor getirme davasi ise tamamen fantastik bir olay. Gerci su an turkiye cumhuruyetinde sovyetlerden kacip calisan o kadar cok doktor varki sasirirsiniz. Kacak isci gibi calisan. Neyse bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 bu arada rahan a da sole bir cevap vermek istiyorum sen mi calisiyorsun babanmi bilmiyorum ama baban varsayiyorum. babanin verdigi saglik sigortasi primine bakarsan komedi filmi gibi bir oran. bu parayla yarabandi zor aliniyor acikcasi. turkiye cumhuryetinin sosyal sistemi cokus halinde. dangalaklar yuzunden bu ulkede 40 yasinda emekli olmus bir yigin kanimizi (calisanlari) emen insanlar var. evet kardesim 40 yasinda emekli oldun benim kanimi emiyorsun yillarca benim calistigim paradan geciniyorsun. o yuzden 65 yas olayi cok onemli hatta avrupada bunu 70 e cikarmaya calisiyor. turkiye yas ortalamasi 72 yas begenin yada begenmetin kimse 40 yasinda emekli olup 32 sene benim sirtimdan gecinemez bir sakatligi yoksa. bunun disinda verdigimiz paralarla saglik sisteminin yurumesi sasilacak bir olay. bugun bir ozel emeklilik veya saglik sigortasi alanlar olayin nasil oldugunu anlarlar. eskiden bilirsiniz hepimizin evi eczane gibiydi herkeste her ilactan 10 tane. neyseki bu olayi cozduler simdi. acikcasi yillardir o demirel denen serefsizin yaptiklarini cekiyoruz. bu hukumeti sevmiyorum ama sosyal guvenlik sistemi uzerine calisiyorlar ki bu super bir sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 sen benim aileme mi kan emici diyorsun? annem 20 yılını devlete verdi, emekli oldu çalışmaya devam ediyor. babam yıllardır durmadan ve hala köpek gibi çalışıyor. üniversiteye başlamadan önce ve şu anda ben de köpek gibi çalışıyorum. sağlık pirimi zartı zurtu nedir ne kadardır umrumda değil o parayla ne alınıyor o da umruda değil. ama ben daha kayıt işleminde randevu alırken 1 hafta sonrasına randevu alıyorsam.. dışardan doktor falan gelmesini zerre kadar umursamam. ayrıca sosyal güvenlik sistemi bozuksa git onun tepesindeki sorumlularına bok at. senin verdiğin prim lölö diye gelme bana. [ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 23:24 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
perfi Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 edit ; vazgectim [ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 23:10 tarihinde, perfi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ee abi eleman gitmiyor doğuya oradakilerde insan değilmi ? gidecek doktor yok napsın yani ? yapılaca bilecek en mantıklı işi yaptı zorunlu olmasa kim gider doğuya ? burasida vatan topraği diyip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 doğudaki sağlık sistemini bilmeden atıp tutmayın. gitmeyi istememede haklı olabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 gelecek doktorların her birinin yanına birer tercüman mı verecekler, nasıl olacak bu iş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 sly one okumuyorsun heralde babam diyarbakirda doktor diyorum abicim izin ver senden daha iyi biliyim. tek diyecegim gitmiyorlar cunku yasayanlari anlatmaya insan kelime bulamiyor. Medeniyetin gokyuzu oldugunu varsayin bunlar yer kabugunda bile degil bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar