Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ram sorunsali.. 4 gb var ama 2,5 gosteriyor.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
4 gb ddr 400 kingston ram koydum makinaya ama windows x64 xp pro da 2,5gb kullanilabilir diye gosteriyor..
bios da bile 4 gb koymussun ama 2,5 avaible diyor... cevabi olan var mi?
main board un kitapciginda 32 bit windows koyarsan 3 gb dan az algilayabilir falan diyor... yardim edebilecek var mi?
Mesaj tarihi:
anakartların ram miktarında bir sınır wardır bazılar 2 gb bazılar 1 gb destekler max o yuzden ole olmustur ama dıyelım kı 2 tane 1 gb ramın war anakart max 1.5 gb desteklıor o zaman 2.ramın yarısını kullanmaz yanı 1gb olur haberın olsun
Mesaj tarihi:
evet arkadaşlar haklı, yazılımdan yada donanımdan kaynaklanan limit sorunu oluyor.. sen 4gb almışsın ama muhtemel kart üst limite gelmiş.. inşallah nasılsa para var almışken 4 gb ram alayım diye almamışsındır yoksa boşa gitti demektir.. hani en azından tesellisi şu olabilir: bir server vs için almışsındır.. anakartı değiştirmen gerekebilir.. keşke daha evvelden araştırmış olsaydın yav :(
Mesaj tarihi:
anakartim 4 gb ram destekliyor arkadaslar
sorunu cozdum, bios da voltaj ayarlarindan,
ram ve islemci slotuna giden voltaji biraz yukselttim, islemci biraz fazla cektigi icin 4 gb in ram slotlarinda yeterli voltaj yokmus :)
4 gb ram miss gibi calisiyor vallahi
bildiginiz, sli ve amd 4800+ dual core destekleyen boardlar hangileri? ddr2 ram takmak istiyorum.
Mesaj tarihi:
ya hakketten 4gb ram bi halta yaramıoki.. yani gerisini sistem kullanmıyo yav.. hem kullancak olsa da o 2 gb hadi bilemedin 2,5 gb a gelmeden işlemler bitecektir, 4 gb full performans ram kullancak program ben bilmiorum.. hı tabi belki 3d tasarımcısındır, televizyoncusundur renderlama yapıosundur fln ama.. o zman da burda işin ne, böle bi sorun olmazdı tüm sistemin grafik tasarım sistemi olurdu.. sonra sen de uçardırn.. sonra hayat bayram olurdu.. insanlar el ele tutuşurdu.. hobaa benm 1 gb ram yetmedi iimi :p system down..
Mesaj tarihi:
zgrw, adresleme limiti 4 gb'tır. windows'un 3gb switchi açılmadan sınırı 2gb'tır ki boot.ini'ye 3-4 karakter ekleyerek sınır 4 gb'a yükseltilebilir. fakat ironik olan windowsun 1gbı kendisine (kernel) ayırması ve kullanılabilir en yüksek meblağı 3gb olarak belirlemesidir. (win2k3 enterprise ve datacenter hariç)
  • Yeni Oluştur...