Ceti Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 4 gb ddr 400 kingston ram koydum makinaya ama windows x64 xp pro da 2,5gb kullanilabilir diye gosteriyor.. bios da bile 4 gb koymussun ama 2,5 avaible diyor... cevabi olan var mi? main board un kitapciginda 32 bit windows koyarsan 3 gb dan az algilayabilir falan diyor... yardim edebilecek var mi?
Messor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 anakart ın desteklediği o demekki. yani sana 1.5 ini geri ver diyor kısaca
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/pae/paemem.mspx adresinde xp destekler diyor. anakart ile ilgili daha fazla bilgi verirsen yardımcı olabiliriz belki.
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 anakartların ram miktarında bir sınır wardır bazılar 2 gb bazılar 1 gb destekler max o yuzden ole olmustur ama dıyelım kı 2 tane 1 gb ramın war anakart max 1.5 gb desteklıor o zaman 2.ramın yarısını kullanmaz yanı 1gb olur haberın olsun
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 evet arkadaşlar haklı, yazılımdan yada donanımdan kaynaklanan limit sorunu oluyor.. sen 4gb almışsın ama muhtemel kart üst limite gelmiş.. inşallah nasılsa para var almışken 4 gb ram alayım diye almamışsındır yoksa boşa gitti demektir.. hani en azından tesellisi şu olabilir: bir server vs için almışsındır.. anakartı değiştirmen gerekebilir.. keşke daha evvelden araştırmış olsaydın yav :(
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 4gb yanlız eheh hayal gibi, inşallah sorununu çözersin
Ceti Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 anakartim 4 gb ram destekliyor arkadaslar sorunu cozdum, bios da voltaj ayarlarindan, ram ve islemci slotuna giden voltaji biraz yukselttim, islemci biraz fazla cektigi icin 4 gb in ram slotlarinda yeterli voltaj yokmus :) 4 gb ram miss gibi calisiyor vallahi bildiginiz, sli ve amd 4800+ dual core destekleyen boardlar hangileri? ddr2 ram takmak istiyorum.
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 işlemcin kaç bit ? çünkü 32 bitlik işlemciler 2gb dan fazla adresleme yapamazlar
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 ya hakketten 4gb ram bi halta yaramıoki.. yani gerisini sistem kullanmıyo yav.. hem kullancak olsa da o 2 gb hadi bilemedin 2,5 gb a gelmeden işlemler bitecektir, 4 gb full performans ram kullancak program ben bilmiorum.. hı tabi belki 3d tasarımcısındır, televizyoncusundur renderlama yapıosundur fln ama.. o zman da burda işin ne, böle bi sorun olmazdı tüm sistemin grafik tasarım sistemi olurdu.. sonra sen de uçardırn.. sonra hayat bayram olurdu.. insanlar el ele tutuşurdu.. hobaa benm 1 gb ram yetmedi iimi :p system down..
DoruK Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 loto mu çıktı kardeş? yoksa evini ipoteğe mi verdin? kredi kartından intihar eden çok yol yakınken geri dön bence.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 zgrw, adresleme limiti 4 gb'tır. windows'un 3gb switchi açılmadan sınırı 2gb'tır ki boot.ini'ye 3-4 karakter ekleyerek sınır 4 gb'a yükseltilebilir. fakat ironik olan windowsun 1gbı kendisine (kernel) ayırması ve kullanılabilir en yüksek meblağı 3gb olarak belirlemesidir. (win2k3 enterprise ve datacenter hariç)
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 ya nolcak 1.5 sene sonra lazım olur alala
taz Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 4gb o_O çok iimiş ya pek bi işime yaramaz ama benim eheh
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 ne güzel işte biz yapıoduk ark biraz daha abartacak aynı anda doom3 quake 4 hl2 wow açar canı sıkılınca alt tab yapar diğer oyuna geçer oh mis gibi
Öne çıkan mesajlar