Morniel Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 selamlar izmirde oturuyorum evime net bağlatmayı düşünüyorum ama adsl yada kablo arasında kararsızım.kablo hakkında hiç bir bilgim yok yani hız bakımından adsl ile farkları nasıl? kablo net hakkında bilgisi olan arkadaşlar biraz bilgi verebilirler mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 telekomun felsefesi şöyle; kablo net down adsl up. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emircanz Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 vallah ben kablonet kullanıorum ama 0 dan alcak olsam adsl alırdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Morniel Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 neden memnun değilsin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solomnus Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 kablo net 100 yıl öncesinin teknolojisini takip edip deniz altından kablolarla kuruyo bağlantıyı.ve nasıl bağlantı kuruyosa maşallah her gemi geçtiinde kablo kopuyo ve en az 1 ay o tamir oluyo.misal şu an öle bi durum var ve aşaa yukarı yılda bi oluyo bu.adsl de daha az bozulma var diye biliyorum.hız olarak aynılar ama adsl biraz daha ucuz diye biliyorum.ayrıca kablo net için kablo tv gerekiyo ama mesela digiturk varsa tamamen gereksiz bişi.dolayısıyla adsl al :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alo-matik Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 su anda 2si de var adsl kullanıyom daha ucuz daha hızlı ve son zamanlarda daha sorunsuz. kablomu zaten iptal edilmek üzereyim. ayrıca kablo nette 2 bilgisayara internet vereceksen 1 bilgisayara verip onu ana bilgisayar yapıyon diğerine o bilgisayara takılan 2. ethernet kartı ile gidiyo internet. adsl de direk modemi ona göre alabiliyosun. [ Mesaj 25 Şubat 2006, Cumartesi - 13:34 tarihinde, Alo-matik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 100 yıl önceki teknoloji? cehalet desem cehalet değil artık bu başka bir şey olmuş :) şöyleki kablolu tv şebekesi 80 lerde kurulduğundna daha yeni bir ağ ama adslin çalıştığüı telefon hatları 50 li yılalrdan akldığı ve yenilnemesi çok pahalı olduğu için adsl daha eski duruyor denişzin altından geçen kablolaroın kopması uydu bağlantısı haricinde bütün internet şebekelerini etkiler adsl uploadunu telefon hattı üzerindne yağtığı için pingleri her zaman daha yüksektir izmiri bilmiyorum ama istanbulda ben ultratv nin hizmetlerinden çok memnunum adamalra "internetim yok" dedim geldiler baktılar iki sokaktaki bütün buvatları değiştirip gittiler türk telekomda ise internetim yok dediğin zaman "biz ikisinin de fiyatı aynıdır kablodan adsl e geçenler ya da kampanytası var diye direk adsl alanlar, acınızı anlayabiliyorum ama bari insanları yanlış yönlendirmeyin :) özetin özeti; kablolu internet şebekesinin pingleri adsl den her zaman daha düşüktür (yani oyun oynayacaksan kablo alacaksın) izmirde kablolu şebekeyle kimin ilgilendiği çok önemli firmayı bir araştır nasıl hizmetleri evet şimdilik fikir için bu kadar yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 kablonet ile adsl arasında şu an için alık ücret farkı yok. kapattırmamış olsam kaboonete devam ederdim. sonuçta teknoloji olarak kablonet çok daha üstün. ayrıca deniz altından geçen kablolar bozulduğunda hem adsl hem de kablonet aynı şekilde etkilenir.. düzeltiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 adsl de gelecek var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 ben kablo 256 ı kulanıorm aklıam sıcıym niye hala adsl e almadim diye hakaten lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leader Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 256 kabloya 37 ytl ödüyorum.downloadlarım 27-28 civarında geziyor. upload yapınca 22 falan oluyo ben memnunum kablodan. bulunduğun bölgede kullananlar varsa onlara sor öle al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 solomnus mesajına oldukça güldüm. normal şartlarda kablonet adslden kat kat üstündür ama biz normal şartlarda değil türkiye şartlarında yaşıyoruz =) bence yaşadığın semtte cablo hizmetinin adam gibi olup olmadığını araştır ona göre kararını ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 256 kablo 70 civarlarinda atmayalm plzz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 http://www.ultrakablo.com/hizmetlerkategori.asp?catid=1&subcatid=1&id=15 hıhı evet anglacan 70 ytl.. sen hangi zamanda yaşıyorsun 2003? kablo internet ve adsl başabaş oldu sen daha uyu adsl de gelecek var fistan ama bir kaç milyon dolar yatırım yapılır da alt yapı yenilenirse.. o alt yapı 50 li yılalrdan günümüz teknolojisine gelmediği sürece adsl iflah olmaz sonra "pingim niye 400 ümn altına düşmüyorrr" diye ağlar m,illet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 kac para aliyosun babacum uye basina, ne bu misyonerlik faaliyetleri! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leader Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 türksat kablo 37ytl araştırıp öle cevap yazalım plzzz! sallamak çok kolay yoksa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 kablonet telekom'la birlikte satılmadı ve türksat'a kaldı öncelikle bunu diyeyim. babamın işi yüzünden türkiye'de ilk kablo net ile tanışanlardan biriyimdir.ilk olmasa bile herkes 56k ile debeleşirken 100 ping ile oynarken 25 ile oynardım ben yani o dönemlerden. kablonet'in alt yapısı adsl'e göre daha gelişmiş ve sağlamdır.o gemi geçtiğinde kopması olayı ise sadece bize özel bir durum değildir çünkü bizle birlikte hemen hemen tüm akdeniz ülkeleri o kabloları kullanıyor ve onlarda da sorunlar oluyor. misal geçen sene fas'ta bir kablo koptu bizle alakası yokken şuç gene telekom'da patladı.eminim diğer ülkelerde de böyle olmuştur :) sonuçta tamir için 2-3 hafta gecikmeli de olsa tamir gemisini gönderen türkiye olmuştu. kablo net kesinlikle adsl'den daha iyi.kablo al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 adsl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 hemen adsl'yi göklere çıkartan olmuş, şaşırdım. adsl kablodan hızlı, adsl kablodan ucuz, adsl kablodan sorunsuz deniyor. bu yanlış kanı büyük ihtimalle adsl'nin ucuz olması ve birçok yeni kişinin internet'le adsl sayesinde tanışmış olmasında yatıyor. türkiye şartlarını düşünürsek, bir kıyaslama yapalım. internet'ten birşeyler indirirken mevcut hızını adsl, kablo internet kadar efektif kullanamıyor. kablo internetli birisi atıyorum 30-32kb/sn ile download ederken, aynı dosyayı adsl'li birisi ancak 22-25kb/sn gibi bir hızda download ediyor. oyunlardaki pinglere bakarsak, kablo internetli bir kullanıcı adsl'li bir kullanıcıyı solluyor. kullanım sorunlarına gelirsem, "bir kablo koptu kablo internet gitti ama adsl'ye birşey olmadı" demişsiniz. eee bahsettiğiniz -şu geçen haftalarda olan- internet problemi, adsl kullanıcılarını da etkilemedi mi? hatta bu yüzden forumlarda "adsl'nin şikayet e-mail adresi şu, buraya yazın tepkilerinizi" diyenler olmadı mı? sorun ikisine de yansıyor sonuçta. öteki sorunlar olarak, adsl'de firewall ve port problemi oluyor. sürekli arkadaşlarımdan "p2p'ye bağlanamıyorum" şikayetleri duyuyorum. bense kablo internetle hiç sıkıntı çekmeden bağlanabiliyorum. haa, tabii kablo internet mükemmel mi? değil. onun da sorunları oluyor. her bölgenin kendi kablo internet ağı varmış. bu ağ o bölge tarafından paylaşıldığı için, kalabalık bölgelerde çok sorun yaratabiliyormuş. buna rağmen az kişinin kablo internet kullandığı bölgelerde çok rahat oluyorsunuz. peki hangisi daha iyi? sürekli internetle uğraşan, download eden, surf yapan biriyseniz tabii ki kablo internet. ama fazla internet kullanmıyorsanız, vaktinizi internetle harcamıyorsanız, bu performans farkı zaten sizin açınızdan mühim olmuyacak, adsl sizin açınızdan daha iyi olur. benim düşündüklerim bunlar en azından. ha gönül ister ki hepimizin t3'ü olsun, 34.368 mbit/s hız ile kullanalım interneti :p [ Mesaj 25 Şubat 2006, Cumartesi - 18:31 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 onu kim istemez abi :d de money money :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 kablonete kotu diyene bu ulkede hersey mustahak. konuyu acan arkadasa cok guzel bir onerim var. ac paticigin arama bolumune bir "adsl" yaz bir "kablonet" yaz. hangisinde daha fazla konu goruyorsan veya hangisinde daha cok sorun oldugu yazilmis ise onun zittini sec. oda kablonete tekabul ediyor. yaklasik olarak 99 dan beri kablonet kullaniyorum. bir kere olsun sorun yasamadim. sonucta allah yapisi degil. buda kul yapisi arada sirada sorun cikariyor. ama kabloneti aradigin zaman ya 1 saat sonra yada ertesi gun kapinda bir adam dikilmis oluyor. ayrica oyundaki stabilite veya downloadlardaki stabilite daha iyi kablonetin. aradaki 5 10 milyona sakin kanma. git kablonet al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 şöyle birşey öğrendim buraya da yazmış olayım. biliyorsunuz, türkiye'de kendini hacker sanan birçok budala lamer var. birçoğu orda burda bulduğu programlarla ona buna saldırıyor, ddos çekiyor, nuke atıyor vs. yabancılar tarafından, türkiye'nin internet omurga çıkışı yükselmesi istenmiyor. hatta düşürülmesi talep edilcek. bunun tüm suçu türkiye'de mail spam, web spam, mail bomb, ddos, virus, trojan ile kendini tatmin eden kişilerde. normalde amerika gibi ülkelerde bu tip şeyler sonucu 3 ay internetsizlik cezası veriyorlarmış. ama türkiyede bu ceza verilmiyor. neden, turk telekom müşteri çekip para kazanma telaşında. gelen şikayetleri değerlendirmiyor, umursamıyor. e bunun sonucu da tüm ülkeler bizim kullanıcılardan yaka silkmiş durumda. mesela hatırlarsanız bir ara icq, türk ip'lerine ban koymuştu, kablo internet kullanıcıları bundan dolayı sürekli proxy ile bağlanmak zorunda kalmıştı ama çok sonra bu bandan kurtulduk. hatta yakın zamanlardan şöyle bir örnek de var: http://forum.paticik.com/konu.php?id=164821 türk telekom'un teknolojisi mi kötü? yooo, adamların teknolojisi america online kadar iyiymiş. dünyanın en yüksek teknolojisine sahibiz hatta. buna rağmen yetersiz omurga çıkışına sahibiz. hatta normalde bir havuz için 10.10.10.1-10.10.10.255 arası ip'ler kullanırken, biz topluca tek havuz kullanıyoruz. 80.0.0.0-89.255.255.255 arası. e bu da dynamic ip kullanıp saldıranların işine yarıyor. ancak bunun sonucu da tüm türk ip'leri blacklisted olmuş. öneri gelecekmiş, internet kişinin ihtiyaç dışı her ip kullanımında o ip'nin network ulaşımı kesilsin diye. yani ben bir ip aldım, hatalı kullandım, kötü site girdim vs... omurgadan banlancağım. diğer bir durumsa, bütün bunlar aynı şekilde devam ederse dial-up'lara geri döneceğiz ya da internet çok pahalancak. türk telekom gelen şikayetlere cevap vermesi lazım. listelerden çıkması için özür dilemesi lazım ayrıca 2.5 milyar dolar gibi tazminatlardan bahsediliyor. bunların 2 yıl içinde hallolması lazım yoksa internet konusunda kötü günler bekliyor bizi :) [ Mesaj 25 Şubat 2006, Cumartesi - 22:10 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar