havok Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 bazen kendimi bu konu hakkında sorgular dururum.kader denen alın yazısı mı artık herneyse bunu deiştirebilir miyiz diye.bence diştirebiliriz ama farkında olmadan.şöyle ki bunu örnekle somutlaştırmaya çalışayım: şimdi iki yol var önünüzde yol ayrımına geliyosunuz sağ taraftaki yolun kenarında inşaat var.ve siz bu yoldan giderseniz kafanıza inşaattan bir cisim düşecek ve ölüceksiniz.ama sol yoldan giderseniz bişey olmıcak.son onda sebepsiz yere veya sebepli olarak rotanızı deiştirdiniz,ama kafanıza düşeceğeni bilmiyosunuz zaten bilemezsiniz onun için kain olmanız lazım:).soldan gittiniz bişey olmadı halbu ki deiştirmeseydiniz çoktan ölmüş olacaktınız.işte kaderinizi siz fakında olmadan şansa deiştirmiş oldunuz.herkes der insan kaderini deiştirebilir.tabii her zaman bu geçerli olmayabilir.belki de tam tersi olabilir sağ yoldan gitseydiniz bişey olmıcaktı soldan gitseydiniz bişey görünmediği halde bişey olucaktı o zaman ölücektiniz.kader tamamen olasılık...benim görüşlerim böyle sizlerin ki nasıl?? [ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 14:05 tarihinde, havok tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 kadere göre, zaten senin diğer yolu seçmen de önceden yazılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 daha x'in son bölümlerini izliyodum ki, bu dopiki gördüm. bazen "bu tesadüfler benim kaderim mi?" diye düşünüyom. eğer kaderinde, kaderini deiştirebilmek varsa; niye deiştiremeyesin? 0_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 hayat bir metin.ama satır aralarını biz yazarız.ve bu satır araları metinin bütününde önemli değişiklikler yapmaya el verişlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 sabrinanın dediğini dicektim. valla kader olayına hiç girmeyek b@b. çıkılmıyo sonra..diim ben. tecrübe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 inancım baya bi zayıfladı şu sıralar. "kader filan yok, zaten öldük mü de öldük, çürüyüp gidicez" diyesim geliyor ama, hem allah inancı içime işlemiş, hem de açıkçası bunca yıl yaşayıp da sonra çürüyüp gitmeyi kendime yediremiyorum. eskiden olsa "kader varılacak noktadır, rotayı da biz seçeriz" derdim, ama onu da diyemiyorum işte şimdi. bilmiyom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 kader inancına göre;herşeyi kendin seçersin.kader yalnızca bunların önceden bilinmesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 işte g,rmeyinn diomm. pekii soruyorumm...herşey belliyse nasıl bizz seçiyozzzzz...baştan belli zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 kader kader dediğin nedir gülüm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 soru yanlış... "kader" olgusuna inanıyorsan, zaten değiştirilemeyecek bir olgu olduğunu bilmen gerekir... "gelecek" deseydin daha mantıklı olurdu... "kader" dinin içine girer -ki dinde mantık aramak içinden çıkılmaz bir durum yaratır- bu nedenlidir ki, soru yanlış... geçiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 kader paradox gibi bişey ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 kader ile kabullenme çoğu kez birbirine karıştırılır.örn:sen cok basarılı bır ogrencı degılsın ve dıyosunkı ''basarısız bır ogrencı olmak benım kaderımdır ne yaparsam yapıyım degıstıremem boyle yazılmıs boyle gıder''boyle dusunuyorsan zaten bu sekılde dusunmeye devam ettıgın ve bu dusunceye gore davranmaya devam ettıgın surece başarısız olacaksındır.fakat bir gün gelipte başarılı olmak ıcın çabalamaya,çalışmaya başlarsan başarılı olursun.senın onceden bu şekilde davranıçağın bellidir,kadere göre. yada mesela gidip camdan aşayıya attın kendını ve oldun yada sakat kaldın bu da senın kaderın degıldır.fakat bu senın kaderınde yazılıdır.şimdidiyceksinizki allah bizim intihar edip ölmemizi mi istiyor?hayır öyle bir şey yok.allah sadece senin yapacağın herşeyi önceden biliyor.allah hepımıze akıl vermış kullanalım dıye.hepimizin özgür iradesi var ve bu irade doğrultusunda davranışlarımız sekillenir. kader böyle bir şeydir umarım düzgün ve güzel bir şekilde anlatabilmişimdir:) eğer sen kendi kaderini cizebilecek kadar güçlü değilsen başkaları senin kaderini cizecektir ve sen buna karşı gelemeyeksin...... (farklı bir bakış açışı getireyim dedim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 haha akerfeldt süper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ayrıca kader bir insanın kendini teselli etmesi için yaratılmış bir olgudur. kötü birşey başına geldiğinde o şekilde suç atabilirsin. olsun ya kaderimde bu varmış gibi cümleler edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ben böle kaderin diye başlayan ciğer dalak sülale ile devam eden kelimeler diziside olası başına kötü bişey geldiği zaman. nereye virgül koyacagımı bilemedim.aralara atıverin bi kaç tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 jedi bela mısın her yazımdan sonra bir tane yazıyorsun.. sapık gibi dadandı, gözüne sıkmaya sprey de yok ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bak bu ark'ın kaderinde yörünge dışı varmış =d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 hayır bu ark kaderini kendi çizdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 kaderinde böyle bir konu açacağın belliydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 değiştirdiğin şey kader oluyor, değiştirmediğinde yani paranoyak denklem, sözel ifadesi iki ucu boklu deynek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 sadece şu gerçegi bilin dostlarim kader değişmez sadece uzar bunu kabullenin .acida olsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 kader die bişey yoktur çünkü insanın kaderi nasıl yazıldıysa öle olucaksa birisi birini öldürdügü zaman suç işlemiş oluyor demi o zaman suç işlettende allah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deniz Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 dusun dusun boktur ısın.boyle demek geldı ıcımden:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 islamdaki kader inancı düşündüğünüz gibi alın yazısı değil. herkes kendi istediği seçimlerle yaşıyor hayatı, ama allah bu olayların olacağını önceden biliyor. allah'ın bunu bilmesine kader denir. olayların olmasına da kaza denir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Donnie Darko'yu izle, biraz daha kafayı yiyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar