Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vicdani ret olayı

shimana

Öne çıkan mesajlar

@theghosthand: demek istediğim gerilla savaşı yerine tek bir büyük mücadeleyle teknolojiye yenilebilirlerdi ama intahar bombası kullanmak, vur kaç yapmak bence pek kahramanca değil. teknolojiyi üretip kullanmak da zekicedir. para diyeceksin o kadar petrol var, parasını al teknolojiye kullan. adamlar yapmadıysa napalım yani??
Sosyal ağlarda paylaş

@ninjaturtle ben de teşekkür ediyorum nezih bir tatışma oldu ( ve de oluyor) kanımca ve de can alıcı, herkesin zayıf karnı olan bir konuda.

ben de kaçıyorum. herkese iyi geceler. yanlış kelam ettiysek affola...

[ Mesaj 24 Şubat 2006, Cuma - 00:25 tarihinde, shimana tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik süresi gereğinden fazla uzun.profosyonel askerlik lazım ama paramız yok yapamıyoruz diyorsa devlet tamam.bizdeki askerlik eğitimi 3 mermi attır gönder adamı tamam askersin de.o hep asker olsa ne olur 1 tane prof asker böyle 10 tane askeri pırasa gibi doğrar.sadece askerle de iş bitmiyor.15 ay tonla asker besleyeceğimize teknolojiye yatırım yapalım.hala 1970lerden kalma g3leri kullanıyoruz.ver adamın eline g3ü yolla.yağmur yağar paslanır,kum girer ateş etmez,1 şarjör atarsın ısınır ateş etmez,20den fazla mermi almaz,4.5 kilodur taşınmaz.bu silahla adamı savaşa soksan ne olur.henüz askerliğimi yapmadım devletin bana ihtiyacı olsun bir savaş çıksın koşa koşa giderim.ama şimdi hayatımın 15 ayını gerzek bi başçavuşun emri altında akla hayale gelmeyecek dangalakça işler yaptırılarak geçirmek istemiyorum.herhangi bir askeri gazinoda bir subaya ya da herhangi bir subay yakınına hizmet ederek geçirmek istemiyorum(vatan görevi diye askere yollanan gençler askeri gazinolarda paspasçılık,garsonluk,aşçılık yapıyor subay ailelerinin inanılmaz kaprislerini çekiyor bu mu vatan görevi).doğuda bir mayına bastıktan sonra devletin bana verdiği tazminatın iki ay sonra geri alınmasını istemiyorum.15 ay boyunca sudan sebeplerle dayak ve küfür yemek istemiyorum.devlet ülkenin herhangi bir yerinde adamı eğitemediyse okuma yazma öğretemediyse devletin suçu.ülkenin bilmem kaçta kaçı okuma yazma bilmiyor diye askere alınıyorsa okuma yazma sınavı yapsınlar.benim okumam yazmam var oturmayı da kalkmayı da biliyorum.askerliğin bana katabileceği hiç bir şey yok.vatan borcuysa ülkem zora gelirse askere gider savaşırım.ama yukarıda saydığım nedenlerden dolayı askere gitmeyi düşünmüyorum.zaten bu devlet babaya ne borçsa öde öde bitmiyor.tonla vergi ödüyoruz vergilerimiz ona buna peşkeş çekiliyor.bu da yetmezmiş gibi gel 15 ay boyunca hizmetime gir diyor.vergilere eyvallah dediğimiz gibi buna da deriz ama gerçekten ben o 15 ayın boşa gitmediğine inanayım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben erkek olsaydım askerliğe gitmemiş olmayı kendime yediremezdim...sorsana 1 kendine...bu senin vatanın değil mi?bu vatan senin gibi küçük düşünenlerle buraya kadar gelemzdi,kurtuluş savaşı'ndan da bağımsız çıkamazdı."sen" derken askerliği yapamayacağını iddia edenlere...elite tabaka,yüksek ideller kurtarmıyor durumu,borcun kardeşim...
Sosyal ağlarda paylaş

en üzüldügüm konu askerlik yuzunden vatan haini gibi konusan bir genclik oldunuz o uzuyor beni. neymiş kız askere gitcekmişte nasıl laf kaymuşta. sen bu erkeklik ile zaten askerlik yapma boşver onun yerne sana bi sosyete dergisinde laf yatiştirme sütünü açalım orda köşeyazarı ol ......dese biri hoşuna gitmez dimi. işte bu yuzden sende insanlara adam gibi davranmayı ogren.
Sosyal ağlarda paylaş

ataköyün her yıl yenilenen asfaltı orası için biraz pahalı diye.vatanın parasını da boşa harcamayacaksın.

bir şey yapılmak zorundaysa yapılır, korkuya rağmen de yapılır. ama hiç bir şey için korkak mısın sen karı mısın gibi aptalca aşağılamaları, haklı çıkarmaz zira "ölüm korkusu" öyle yükseklik korkusu değil.

bu başlığa da ne bir şey yazacam, ne de okuyacağım. bakış açınız midemi bulandırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ninja 8 ci sayfada size hain diyen yok demişsin bi bak bakalım sayfalara bunu delikanlıca diyenlere en az 20 defa hain dedin mi demedin mi?

2 cisi milleti demogoloji yapmakla suçlamışsın git bi anlamanı ogrende gel ok plzz?

3 cu ve son olarak eger atatürk mezarından cıkıp bisi solemesesse sözcük grubunu eger tam anlamıyla anlayacak kadar çarpuık bir mantık sistemin ve/veya kıt bir kafan varsa git bi 6 cı sınıf kitabından " sözcük ve cümlede anlam" konusunu çalış.

not: bu ülkede kaç yerde elektirik su yol vb yok o yüzden milletimizin %12 lik bir kısmı bu lafı soyleme hakkına sahiptir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
günümüzde savaslar illa er gücü gerektirmedigi icin, ben sicak bakmiyorum zorunlu askerlik yapip hepsinin elnie silah verme olayina.
ben bilgisayar mühendisiyim, egitimimi buna göre yapmisim. ar-ge si var bu ordunun, iletisim bölümü var, teknoloji bölümü var, var da var.
600 bin kisiyi besleyip, patates soydurmanin ülkeye yararli olmadigini düsünüyorum acikcasi.
herkes egitimine göre bir kadroya getirilmeli ki, maksimum verim elde edilsin. bombalarla, robotlarla, tanklarla savasilan bir zamanda yasiyoruz, 1 ay egittigin adamin eline silah vererek ne basarisi saglanabilir onu anlayamiyorum.

çok doğru, katılıyorum. vatan koruma anlayışımız ne yazık ki o 2 senelik askerlik eğitimiyle sınırlı. bu yüzden vatanı korumak için askerliğin kalkmamasını istiyoruz. ama vatanı korumak sadece askerlik eğitiminde sabah akşam koşarak veya çukur kazarak mümkün olmuyor.
diplomasiyi geçip savaşa gelsek bile. helikopter, tank, black ops gibi modern bir orduya karşı bahsettiğiniz askerlik eğitimi yapmış kişilerin fazla bir etkisi olmuycak.

said:
iyi de bana kalırsa gerçekten gerekli bir sistem bu.

her zaman sınırlarımızı koruyan hazırda bekleyen askerlerimiz var ve herhangi bir saldırıya karşı neredeyse hep hazırız.

hazırız diyoruz da nerde hazırız.
sürekli pkk'lılar askerlerimizi şehit ediyor, mayın yüzünden sakat kalan birçok askerimiz var, bunun üstüne bu adamlar bizim vatandaşlarımızı alıp kaçırabiliyor.

ha bir de illa amacı sınır korumaksa, bunu profesyonel orduyla da yaparsın. hem sınır korumak için asker yetiştiriyorsak, 1) askerlikleri ankara istanbul gibi yerlerde değil direk sınır bölgelerde yaptıralım 2)kızları da askere alalım en azından cephede adam birikmiş olur.

daha önce bahsettiğim tarzda modern bir orduya karşı böyle eline silah tutuşturulup oraya konmuş kişilerin pek bir işlevi olmuycak. carrier'ın önüne zergling yığmaya çalışmak gibi olucaktır.

sonuç olarak benim fikrim:
zorunlu askerlik bir saçmalıktır.
-halka eğitim bahanesiyse düzgün bir eğitim sistemiyle zaten askerlikteki eğitim gerekmez, hem bu çok çok çok mühim eğitimden kızlar neden mahrum bırakılıyor ki?
-vatan koruma bahanesiyse, teknolojik ve modern bir ordu sayesinde çok daha az asker sayısıyla yeterince rahat vatan savunulması yapılınabilinir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...