Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

europa serverında dolandırıcılık

fortinbras

Öne çıkan mesajlar

dün akşam üstü europadaki necro/mage karakterime strenght çalışmaktaydım aynı zamanda da msn den apacheyle konuşmaktaydım, akşam doom yapalım flm diyordum daha sonra dooma golden skull gerektiğini söyledi bana ben de brit bankaya yanına gittim. bu sırada orada bulunan cako nickli şahıs yanımıza yaklaştı ve bizimle konuşmaya başladı. ben tanımıyordum bu şahsı sadece türk olduğunu biliyordum daha sonra bu şahıs bana yardımcı olabileceğini aradığım birkaç itemi ucuza bulabileceğini söyledi ben de vatandaşım nasılsa beni kazıklamaz herhalde diye güvendim bu şahsa gerçi içime sinmedi tabi ama biraz da şahsı ölçmek amaçlı pendant of the magi itemımı şahsa verdim talebi üzerine. daha sonra evine gate açtı bu şahıs ve bana set dizeceğini vaat etti ve ne kadar param varsa vermemi istedi ben de tekrar iyi niteyimi göstermek amaçlı bankamdaki son param olan 2 milyon altını bu şahsa verdim ki bu şahsın gerçekten bu parayı çalmasına gerek yok diye düşündüm çünkü adamın milyonları olduğunu iddaa ediyordu ve bi çanta gösterdi sahiden içinde 50 milyon altına yakın para vardı. neyse sonra bu adam bu itemlarımı ve goldumu aldıktan sonra yalandan bir tartışma çıkardı ve ben gidiyorum dedi başta apache ile ortaklaşa beni kazıkladıklarını düşündüm; ama apache olayla ilgisi olmadığını iddaa etti daha sonra bu adam tamer nickli tamer charıyla geldi ve hiç oralı olmadı. ben de ne küfür ettim ne birşey dedim sadece ayıp dedim 2-3 kuruş için oyunda hırsızlık yaptığını söyledim ama gene tabi adamda tın yok daha sonra sinirlenip çıktım tabi... sonradan öğrendiğime göre apache konuşmuş adamla adam itemlarımı satmış paranın da üstüne kondu. artık o haram para ona ne kadar helal olur orası ayrı konu. benim bunu yazmaktaki amacım hani bir laf vardır ya uluslararası ortamlarda türklere güvenmiceksin yabancı adamlar dahaa onurlu diye sahiden de çok doğru bir lafmış bu olayı biraz da bu kavramın kanıtı oldu. kısaca diyeceği meğer europa serverında bu adamı görürseniz sakın ola ticaret yapma girişiminde bulunmayın sizi de dolandırır. ben şu an bu adama karşı hiçbir şey yapamıyorum yaptıkları yanına kaldı gibi gözüküyor ama bir gün bir şekilde çıkar bu yaptıkları ondan diye umuyorum tek yapabileceğim bu ve sizi uyarmak. ayrıca bu adamın yaptıklarından sonra 1-2 sefer gold aldığım yabancı bir arkadaş düştüm zor durumu gördü ve bana normal fiyatından daha ucuza gold sattı işte bu da yabancıların daha yardımsever olduklarının başka bir göstergesi bunu genellemek yanlış olur ama sahiden türk oyuncular çok bencil ve hilekar hepsi değil ama bir kısım türk oyuncu var bu şekil. bu yüzden bu tarz adamlardan uzak durun. bana olan oldu size olmasın, tabi bu olanlar beni oyundan soğuttu, zaten uo da inanılmaz bir lag oluyor ve bir de bu olay olunca iyice soğdum oyundan şu an bırakmayı düşünmüyorum ama finansal olarak zora düştüm tabi bu oyunumu da etkiliyor insurance karşılayamıyorum vs bu yüzden belki de bir kaç güne para bulamazsam bırakmak zorunda kalıcam oyunu pek istemesem de. uzun lafın kısası cako gibi adamlardan uzak durum kendi iyiliğiniz için ve lütfen bir oyunu zevk almak için oynayan insanları mağdur duruma düşürmeyin. sonuçta karşınızdaki bir insan sizin gibi o da bu oyunu zevk almak için oynuyor. kendi zevki için bu insanların oyun zamanını mahfetmeye kimsenin hakkı yok.

[ Mesaj 19 Şubat 2006, Pazar - 13:16 tarihinde, fortinbras tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gecmis olsun üzücü bir durum. ben bir kac gündür dungeon'larda sürtüyorum 80k gold yapana kadar canim cikti. ilerde altin bulmak ne kadar kolaylasiyor bilmiyorum da, 2 milyonu tanimadigin adama vermek zaten pek iyi bir fikir olmasa gerek. türkce konusuyor diye kimseye güvenmemek lazim valla. yabancilardan daha hayir gördüm.

oyuna basladim, young status'umu ve newbie davranislarimi görenler bastan asagi harika mage armor setlerle donattilar, üstüne silah falan verdiler. nerdeyse 1 saat boyunca sorularima yanit veren arkadaslar oldu. 2 gün sonra beetle almak istiyorum diye dolasirken beles beetle verdiler, sonra o da yetmedi beles fire beetle verdiler (yürüyen forge baabindaki böcük hayvani). o da yetmedi, adamin biri malas'ta condemned olan evini bana verdi tek kurus istemeden (kücük mücük ama olsun, daha 2. günümde evim oldu :d). oyuna yeni baslayan birini görünce en ufak cikar gütmeden yardim eden bu kadar kisi olmasina epey sasirdim dogrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

evet europa'dayim, simdilik hersey yolunda gidiyor. yardim gereken özel bir konu yok, dünyayi kesfediyorum, newbie'lik cok zevkli. taming hakkinda ise en ufak ipucum yok. miner karakterime fire beetle verdi iste biri, olaganüstü bir sey. felucca'da britain'in kuzeyindeki guard zone yerde kazmaya gidiyorum, yarim saat mola vermeden kazabiliyorum, forge'a gitme derdi yok. bir de macer char'im var, onda da sade atimla mutluyum yani. shame ve despise'a takiliyorum vakit buldukca, arada ilshenar'i geziyorum ölüyorum bol bol. gecen yolda bi reaper gördüm, "alt tarafi agac yahu" dedim daha silahimi bir kere savuramadan kafama 60 damage'lik bir büyü yemem bir oldu, kacayim derken bi tane daha geldi eheh. güzel gidiyor yani, newbie'lik güzel sey.
Sosyal ağlarda paylaş

hepsini vermek gibi bir şey yapmamalıydın.paranın hepsi diye az bir para vermeliydin ama ilgincime giden osi gibi acımasız serverda nasıl yuttuğun ve türklerin az olduğu için kazıklamanın olmayacağını tahmin ettiğim serverda kazıkçıyı nerden buldun?bu arada clanın varsa direk o adama saldırmalarını isteyebilirsin sonuçta para gitti ama bu böye kalmamalı(en azından ben adamı sanal dünyada benzetmezsem gidip girişirim.

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...