Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlı sosyeteler de estetik yaptırıyormuşş

MaUWw

Öne çıkan mesajlar

inanç özgürlüğü demek...o zaman sokak orasında satanistler ayin yapsın ona da karışmazmısın?o inanç değilmi..bi de laiklik demişsin nedir laiklik?dinin herşeyden ayrı tutulmasıdır devlet işlerine karıştırılmamasıdır...okullar da devlet olduğuna göre oraya dini sembolle giremessin bak fransa da laik orda da yasak dini sembollerle okullara girmek.laikliğin anlamı bu zaten nerde diye aramana gerek yok karşında duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

satanizm le bunu nasıl bir tutarsın milyonlarca muslumanın yaşadıgı bir ulkedeyiz.

laiklige gelincede ilkokullarda yapılan tanımı bu dogru.

hukukî lâiklik ise, temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. ilke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez.

bak bu tanımda ne diyor devlet halkıının inanclarını ozgurce yerine getirmesini saglamalıdır aksini dikte edemez!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
satanizm le bunu nasıl bir tutarsın milyonlarca muslumanın yaşadıgı bir ulkedeyiz.

ister kabul et ister etme. laiklik ilkesiyle beraber devlet ikisinin arasındaki farkı görmez olmuştur. (gerçi tam işlemiyor bu ama neyse)

ayrıca sokak ortasında ayin yapan yapsın, kanunlara uygun olduğu sürece kimse karışmaz.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 13:13 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

senin yaptığın eylemin nedeni kimseyi ırgalamaz. sen sokakta sevişiyorsan, sokakta sevişmen yargılanır, attiribüttürü dininden olman değil. ayrıca tutuklanınca "benim dinim bunu emrediyor" dersen o da olmaz.

eğer x kişisi hettiribüttürü dinine mensupsa ayini de "koşarak dua okumak" ise, parkta koşaraktan dua okuyorsa kim ne karışır??

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 13:20 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

insanların ozellıklede ''kucuk cocukların''ruh sağlığını olumsuz yonde etkıleyebılecek bır seyı savunman oldukca ılgınc.sımdı satanısler her kose basında kedı kesse,abuzzıddın dını mensuplarıda atıyorum horoz kese vs...pek hos goruntuler olmaz ve ulke ne hale gelır??? iste bu yuzden laıklıgın bıle bı sınırı vardır...
Sosyal ağlarda paylaş

finrod ne saçmalıyorsun canım benim ne laikliğin sınırı falan olcak?? okuduğunu mu anlamıyorsun?

"sokak ortasında hayvan kesmek yasaktır" isterse müslüman ol ister satanist ol ister budist ol ister hristiyan ister zerdüşt bana ne?? kime ne?? ve sen sokak ortasında hayvan kesersen tutuklanırsın.

yaptığın eylemi inancının emrediyor olması yargıyı ırgalamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ayin mi yapıyoruz ne zaman :p
pek çok saçmalıkları var bu işin. şimdi ben neden bu türbanı taktıklarını anlamıyorum. siz hayvansınız nefsinizi tutamazmısınız deneye çalışıyor. yoksa biz eziliriz ezilmeyi hakederiz erkeklerden daha aşşağı olduğumuz için bunu takarız mı yada dur dur babam verdi bunu elime giymezsem sopa atarım diye. ama üzülüyorum ki bunu gerçek anlamı ile giyen çok az insanımız var (türkiyenin %95 müslümanda ne kadar müslüman). kimse çıkıpta o onun inancı buna kimse karışamaz demesin. bu kafa yüzünden diskolara ahlak polisi girecek samsunda parkta el ele dolaşılamaz hale gelecek. sevgililer gününde çay bahçelerinde çok yakın oturuyorsunuz diye kovulunulacak vs vs.

kısaca nere gidecek veya onlar nereye götürmeye çalışıyor. eee türban serbestse milletin haç takmasına bir şey denmemeli (yiyosa istanbulun pek çok caddesinde boynunda onla dolaş bakalım bu ülkede rahip vuruluyor) veya ölü makyajı ile (yav asıl simini bilmiyorum dalga veya aşşalama yok) boynunda ters haçla dolaş (hehehe hiç şansın yok ) veya bir toplulukta inanmıyorum dede insanlar sana görip gözlerle baksın.

amaaa olmazz insanlar türban takmalı ( kafalarının içinde eminim çoğunun bile nedeninden emin olmadı bir sebebten dolayı) sonra gidip estetik yaptırmalı (...peki) akşamda 3 lü halde kocalarının 10 adım gerisinden yürümeli ve bende buraya laik türkiye demeliyim ... peki

kısaca dövün lan beni... saçmalayasım tuttu...
iyi sohpetler
Sosyal ağlarda paylaş

devlet kişinin kendi içindeki inancına karışmaz, kanunla korur hatta. ama dışarıya yansıyan inanca, ibadetine sınırlama getirir, kamu güvenliği için.
yani kamuya zarar vermeyecek şekilde ne istersen yaparsın, ama kamu ahlakına, düzenine, vs zarar verici nitelikte bişey senin inancın gereği bile olsa yapamazsın, anayasa izin vermez.
getirilen sınırdan kastım güvenliğin düzenin korunması yönünde, yoksa onun dışında bir sınır gene sözkonusu değil. kamu gözetiliyor yani bir yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

idealde kimsenin kiyafetine kimsenin karisamamasi lazim. ancak aihm cok guzel aciklamis bu olayi. turban siyasal bir simge demisler. bu siyasal dusuncenin amaci seriat. seriat, var ve hakim olan siyasal duzene yani demokrasiye karsi. o halde gercek demokratik yonetim bu dusuncenin yayilmasina engel olacak yasaklar koyabilir. uniler siyasal dusuncelerin olgunlastigi, topluma yayildigi mekanlardir, o acidan turban yasagi insan hakki ihlali degildir demis adamlar.

ne malum diyenler olabilir. niye turban takiyor diye seriat istesin ki? devletler acisindan guncel tarihte bir iran ornegi var, istihbarat raporlari var. serat isteyen orgutlerin bilinen karakterleri ve davranislari var. kisisel olarakta erbakanin rehafinin secim zaferinden sonra kuzenimle birlikte ankaranin ortasinda yasadiklarimiz var (konvoydan bir takim turbanli kadinlarin basi acik ve gayet normal bir etek giymis kuzenime sozlu saldirilari, yakinda boyle gezemeyeceksin -burayi cesitli kufurlerle doldurun- laflari). malum boyle zamanlarda insanlarin dipte tuttuklari gercek kimlikleri ortaya cikar.

din boyle diyorsa ben boyle yasarim, kimse karisamaz diyenler var. o dinin yorumlarinda seriat var. bunu istiyorsan sen seriatta istersin. oyle yonetilelim dersin. ben uyariyim deme.
Sosyal ağlarda paylaş

finrod, yaptığın eylemin ibadet olup olmaması kimseyi alakadar etmez. diyelim bi restoranınız var, aşçı gelip size diyo "sakal bırakmak peygamber sünnetidir ben sakal bırakacam bu benim inanç özgürlüğüm" ne yapacağınız? aşçıya izin mi vereceniz??? kıllı kıllı çorba mı vereceğiniz müşteriye?

inanç özgürlüğü beyninizde olup bitendir, beyninizde olup bitenler yüzünden yaptığınız eylemler kanunlara tabidir.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 13:36 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede basın özgürlüğü kadar inanç özgürlüğüde savunulsaydı bu iş yıllar önce bitmişti bizde bugün ülkenin gerçek sorunlarıyla ugrasır olurduk ama biz hala sizler bizler onlar vs. die bölünmüşüz aynı konuları tartışıp duruyoruz kime ne fayda getirdi bu tartışmalar tabi bu ülkenin zararını isteyenler dışında?
Sosyal ağlarda paylaş

ben tam anlatamadım sanırım bu konular ben doğmadan önce bu ülkenin başına dert olmus ve hala da olmaya devam ediyor ne yazıkk, ben buna yanıyorum benim dediklerim bu forumlar için deil genel olarak ülkemiz hakkında,ya bizim ilerlememiz kendimizi geliştirmemiz gerek ben sonu olmayan sonuç itibariyle boş tartışmalardan sıkıldım açıkçası ülkeyede bir fayda getirdiğine inanmıyorum ne yazıkki eger yararı olsaydı durumumuz böyle olmazdı
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyenin başına dert olan tartışmak değil, tartışamamak. anlaşamayan, birbirini anlamayan, anlamayı istemeyen insanlar birbirine diş biler, kavga eder, birbirlerinin kafasını gözünü yarar.

ama şimdi millete burda ayar vermek, sokakta kafasını kırmaktan daha zevkli daha hoş bişi.

sıkılıyorsan sağ üstte x işareti var ona bas. zira burası bi forum ve ana amaçlarından birisi de tartışmak. okula gidip ders yapmayın, camiye gidip namaz kılmayın sıkılıyorum gibi bişi söylediğin.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 14:23 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...