Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

adım osman

Matis

Öne çıkan mesajlar

nereden başlasam ki? hiç bilmiyorum. dedem koydurtmuş bu adı bana. kendsinin adı da osmanmış...

senelerdir adımla dalga geçiliyor. televizyonda, okulda, iş hayatında , sosyal olduğum heryerde... artık osman adıyla öyle bi dalga geçiliyorki! bunu suratınıza çok rahat bir şekil de söyliyebiliyorlar ve bundan alınmıyacağınızı sanıyorlar... ve osman adını o kadar yerlere sürüyorlar ki! sanki gerçekten salaklara konan bir takma isim gibi görmeye başlıyorlar ve ve bunu size de dayatıyorlar. ewet alınmıyorum veya dert etmiyorum. (etmemeye çalışıyorum). ama bilmedikleri bir şey varki senelerdir bu durumla o kadar çok karşılaşıyor ve sıkılmaya başlıyorsunuz ki! çok rahatsız edici bir hal almaya başlıyor. bazıları bu olayı o kadar kötü boyutlara taşıyorlar ki kedi ve köpeklerinin adını osman koymaya kadar götürüyorlar işi... osman adına saygıları yoksa bile, en azından bu adı taşıyan insanlara karşı saygılarının olmasını isterdim.

benim adım osman! ben adım çok seviyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok doğru. kim ne derse desin, senin adın bu ve sırf onlar beğenmiyo diye değiştiremezsin. senin adın osman, osman senin adın deil. ayrıca isim, sadece bi etiket; tanımlanma kolay olsun diye.
benim dedemin adı mustafaymış ve bana da bu ad göbek adı olarak verilmiş. senelrdir bana kimse mustafa demez, herkes gerçek adımı kullanır; ama bu sene dershanedeki arkadaşlarımın çoğu bana mustafa diyo. önceleri rahatsız oluyodum ama bu benim adım; rahatsız olmaya ne gerek var?
Sosyal ağlarda paylaş

kendine dert etmemiş olsaydın bence buraya açmazdın bu topici yada birşeyleri dile getirmek istedin... herneyse sana tek bir örnek veriyim 19 senedir [r] harfini söyliyemedigim için kendi adımı söyliyemiyorum birçok işlemde,hastanede,gittigim yerlerde falan bir saat açıklamak zorunda kalıyorum 19 sene söyliyemedim büyük bir bölümü çocukluktu önemli değil ama ömrümün sonuna kadar 1 defa olsun kendi adımı doğru söyliyemiyeceğim gerçeği ile yaşamayı kabullenmiş durumdayım ismimide çok seviyorum o yüzden söyliyebildiginiz bir isminizin var olmasının ne kadar önemli oldugunu düşünün ve dalgalara kulak asmayın :d

[ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 17:47 tarihinde, khalad tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

boşver.
sadece boşver.

-ha ben o çöp kutusu lafını diyenin ağzına 2 tane çakardım ama orası ayrı-

osman adam gibi bi isim işte. tolga, anıl , keremcan, bilmemne bilmemne.. ne isimde komiklik yapılabilicek bi anlam var ne de telaffuzda aşağılayıcı birşey.

sana şöyle diyeyim, popüler kültürün aradan salak birşey türetmesi işte. harbi çok sevdiğim bi arkadaşım var o da osman. hiç takmıyor, oldukça rahat.

bak denim de adım dinan. evet doğru yazdım. herkese 2-3 defa söylemek zorunda kalırım mesela.

--adın?
--dinan
--sinan?
--dinan
--dinar mı?, peki.
--dinan!!
--dinan?
--nası isim öyle.
--dinan.
--anlamı ne peki?
--kardeşim ya da gideyim! wtf!!1

bu diyolagları kimbilir kaç kere yaşadım. artık insanlar, neden kızdı bu ne vardı ismini sorduk , aman be ne yüzsüz şeymiş diolar arkamdan. olsun.
mutluyum ben
sen de öyle ol.
Sosyal ağlarda paylaş

slm , benim adim nil.
almanya'da , daha dogrusu avrupa'da nils diye bir erkek ismi oldugu icin , bana gelen mektuplarda '' bay nil '' yazisini görmemek kacinilmaz.
ismimi cok seviyorum. dedem aslinda ismimin firuze olmasini istemis ama , iyi ki koymamislar. ailedeki herkes kavga ediyor '' senin ismini ben koydum hebe hübe'' seklinde.
kimin koydugunu hala bilmiyorum ama anneme daha cok inanasim var.
arada gelen ''gözlerin cok derin bir güzellige sahip , isminle uyumlu'' ya da ''nil nehri gibin gözlerin var anam'' seklindeki iltifatlar da fena olmuyor hic =)

senin olayina gelecek olursakta, cook cok rahatsiz olursan ismini degistirirsin ama vicdanin sizlayabilir belki =)
onlar da konu hakkinda salak bir espri yapip sonra unuturlar muhtemelen isim muhabbetini . o kadar ciddi olduklarini sanmiyorum dalga gecerken. o yüzden sen de gülüp gecebilmelisin bu gibi bir durumda . zira alindigini anlarlarsa eger zor birakirlar pesini=)
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada benim de ismim ilke, unisex olmasina ragmen eskiden daha cok kizlara koyuldugundan ilker falan diye anliyordu millet. simdi sorun yasamiyorum ama bi de vurgulamasini falan ögrendim heralde, yasananlar cok sey katti bana :*( ismimi cok seviyorum ayrica, hatta kendi ismim olmasa ileride cocuguma koyardim : )

bi de,
yollarin ustasi
vanil'in gözlerinin hastasiyim
asdasd
Sosyal ağlarda paylaş

gökalp ismim
ne zaman birine söylesem
ya gökay diye anlar yada gökhan diye
babam çok severmiş ziya gökalp'i banada gökalp koymuş.
buralarda da osman ismi geçiyo bazen.
osman kılııcımı çaldı felan muhabbetleri dönüyo ama ne biliyim senin isminle gelipte dalga geçenler beyinsiz yaratıklardan başka bişi değildir :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...