Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir G / Ç aygıt hatası

punishmyheaven

Öne çıkan mesajlar

oncelikler selamlar;

1 haftalik tatilin ardindan cafeye dondugumde onemli bir bilgisayarda bu hatayi aliyorum "Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi.", yeniden windows yuklemem lazim (stabilite problemi yuzunden) ama bu sebepten dolayi cd surucusu cali$miyor. sorunun ne veya nasil oldugu konusunda kimsenin hic bir fikri yok, kucuk bir ara$tirma ile: http://support.microsoft.com/kb/891894/tr sitesindeki yonergeyi izledim ve cozumu uyguladim sonuc ise;

"Windows bu diskten okuyamıyor. Disk bozulmuş olabilir veya Windows'la uyumsuz bir biçimlendirme kullanıyor olabilir" hatasi oldu.

denedigim diger i$lemler:

sabit disk sata idi;
baska bir sata disk taktim denedim olmadi,
ide disk denedim olmadi,
baska bir cd rw denedim olmadi.
bios'u sifirladim olmadi,

cd baska bir bilgisayarda boot ediyor sorunu yok.. cd suruculeri ise baska bilgisayarlarda cali$iyor, onlarin da sorunu yok :( bulundugu bilgisarda ise sapitiyor.. beni sinirlendiriyor. nedir ne degildir var mi bilgisi olan?

yar bana bir eglence..
Sosyal ağlarda paylaş

amaç format atmaksa biostan gerekli ayarları yapıp boot edebilen bir windows cd si ile ki elindeki belki bunu yapabilir sistemi açmak ve yönergeleri izlemek.

G/Ç den kasıt Giriş / Çıkış yani input output I/O dur.

windows sonuç itibari ile buglar dünyasında bir okyanus niteliği taşıyan ticari bi işletim sistemi.karşına çıkan sorunların çözümleri mutlaka vardır ama çözümlerin çözümleri yoktur.

FORMAT!!!

ve eğlence.linux...

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 03:37 tarihinde, pulkas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

her$ey ust uste geldi, servise goturdum ordan baska servise ordanda baska bir servise sevk edildi makine, ikinci serviste ekran kartimi patlattilar 240'lik psu kullanarak, sonraki servis sorunumu cozdu ama simdi de ekran kartim gidik.. teeyy tey..

bios'a bi$iler yapti son servisteki arkada$ ve ide diskle boot ettirmeyi basarip win kurdu, yardimlariniz icin thx
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...