-Nae Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 @kajiroh düşüncelerine hakaret etmesi, doğal hakkı ---------------------------------------------------------- bunu diyen birinin once ahlaklı olmayı ogrenmesi gerek. Sonra buraya gelip bu tarz mevzulrı tartışabilir. Şimdi daha onceden de yazdıgımı ufak bi ozet halinde tekrarlamak istiyorum. Allahın yada Dinlerin varlıgını kafanızı kaldırıp gunesi gormeniz yada yere bakıp topraggı gormeniz kadar kolay basit kanıtları olamaz. Sebebinide daha once yazmıştım. Ama olay sizin dediginiz gibi tamamen hic bir veriye dayanmıyor deil. Yanlış hatırlamıyorsam Hz. Omerin (isimi tam hatırlamıyorm) el yazısı ile ceylan deerisine yazdıgı Kuran sayfaları şuan mevcut. O ayetlerde bize gosteriyor ki bir insanın o zamanlarda asla bilemeycegi şeylerin o zamanlarda Yuce bir varlık tarafından insanlara bildirildigi. Yine ayrı ayrı zamanlarda inen tamamen farklı bolgelere inen dinlerin hepsinde ortak ibadetleri goruyoruz. Birbirinden haberi olmayan bu dinlerde nasıl oluyor aynı Varlık işaret ediliyor vede aynı ibadetler emrediliyor. İslam'a inan biri Mutlu vede Dogru bir hayat yaşar. Durust ,Namuslu , kul hakkı yemeden, İyilik sever vs vs (bu tarz sıfatları tasımak icin illa musluman olmak gerekmiyor yanlıs anlasılmasın) Bunların yanında bir takım ibadetleri yerine getirir bu ibadetlere de baktımızda hic biri sakıncalı yanlış kaka şeyler deiller.. Ornegin Oruc. heralde bunun insan vucuduna ne kadar yararlı bir şey oldugunu bilmeyeniniz yoktur. (sakın cıkıpta ama iftarda birden cok fazla besin alınması zararlı demeyin. tabiki oledir dinizimizde zaten aksini ogutlemiştir.) Namaz'a gelince Yanılmıyorsam 2 sene onceydi okudugum bir makalede. Gunde 5 vakit namaz kılan bir insanın gunluk spor ihtiyacını minumum duzeyde karsılayabildigi tum kasların namaz esnasında hareket ettigi calıstıgı vs Fitre yada zekatı anlatmaye gerek bile yoktur. Şimdi nasıl mukemmel bir insanmış ki bunları uyduran. Bole insanlara hem madden hem manevi olarak olagan ustu yararlı ibadetler emretmiş. Bu şekilde yaşayan biri inanan insan Cennete gitcegini dusunur. Eger tum bunlar yoksa? Yani bunların hepsi sizin dediginiz gibi yalansa bu insan ne kaybeder? Alkol icmedigi? Uyusturucu olmadıgı icin? Yada cebinde 5 kurusun 1'ini fakire verdigi icin. oruc tuttugu icin? Hic bir şey kaybetmez sizlere ne olcaksa onada o olur vede yok olur. Ama Hayatını Duzgun bir insan olarak yaşar. Yani Din boş safsata deildir. Bir insanında uyduramayacagı kadar ustun bilgilerle doludur. Dinimizde de bilime ve ilime yonelimin ogutlendigide unutulmamalıdır. Bir cok bilim adamıda buldukları verilern zaten Kuranda yazdıgını gordugunde islama gecmişlerdir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Merak etme Canni seni bulastirmamaya calistik zaten mumkun oldugunca :) Bu arada kimsenin kimseye hakaret etme hakki olduguna inanmiyorum.Ama bazilari hakaret olarak aldiklari seylerin olcusunu daraltsalar iyi olur.Her boka hakaret ediliyor diye cikip insanlari susturmaya calisilmazsa sorun kalmaz. Ben muhammedi terorist olarak gosteren karikaturlerin cok cirkin oldugunu dusunuyorum sahsen.Bunun desteklenecek bir yani yok.Ama musluman olmayanlarin normal bir sekilde muhammed resmi cizemeyeceklerini iddia etmek gene ayni sekilde cirkin.Herkes kendi dinini yasasin buyuzden digerkilerin ozgurluklerini kisitlamaya calismasin. Elbette muslumanlarin bina yakip adam oldurenleri daha yuksek sesle elestirmelerinide duymak isterdim acikcasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 said: Allahın yada Dinlerin varlıgını kafanızı kaldırıp gunesi gormeniz yada yere bakıp topraggı gormeniz kadar kolay basit kanıtları olamaz. O ayetlerde bize gosteriyor ki bir insanın o zamanlarda asla bilemeycegi şeylerin o zamanlarda Yuce bir varlık tarafından insanlara bildirildigi. Yine ayrı ayrı zamanlarda inen tamamen farklı bolgelere inen dinlerin hepsinde ortak ibadetleri goruyoruz. İslam'a inan biri Mutlu vede Dogru bir hayat yaşar. Durust ,Namuslu , kul hakkı yemeden, İyilik sever vs vs (bu tarz sıfatları tasımak icin illa musluman olmak gerekmiyor yanlıs anlasılmasın) Gunde 5 vakit namaz kılan bir insanın gunluk spor ihtiyacını minumum duzeyde karsılayabildigi tum kasların namaz esnasında hareket ettigi calıstıgı vs Bu şekilde yaşayan biri inanan insan Cennete gitcegini dusunur. Eger tum bunlar yoksa? Yani bunların hepsi sizin dediginiz gibi yalansa bu insan ne kaybeder? Hic bir şey kaybetmez sizlere ne olcaksa onada o olur vede yok olur. Ama Hayatını Duzgun bir insan olarak yaşar. Nae , zaten Muhammedin zeki ve ileri goruslu biri olabilecegini inkar etmiyorki kimse.Kendi zamani icin gayet basarili bir kitap sonucta. Bununla beraber Ataturk`te zeki ve ileri gorusluydu mesela ama kimse cikip onun tanridan mesajlar aldigini iddia etmiyor. Bilimsel bir kanit yok yani sonuc olarak , sadece inanmak istedigine inaniyorsun yada inanmiyorsun.Zaten butun insanlarin takip ettigi ortak bir din olmamasininda sebebi bu. Tanrinin varligiyla ilgili cumlen gayet guzel bir ornek olayi ozetleyen.Kafami kaldirip gunese baktigimda milyarlarca yildizdan birini goruyorum ben.Dunyanin onun cevresinde dondugunu , isigin kutuplara egik aciyla dustugu falan gibi seyler aklima geliyor.Ama tanrinin varliginin kesin kanitidir denemez.Gene inanmak istedigine inanma konusu... Devam edersek , ozamanlarda insanlarin bilemeyecegi seyler demissinde sanirim Nostradamusu duymussundur.Pekcok insan onunda gelecekten haber verdigine inaniyor bu onun tanridan mesaj aldiginimi gosterir ? Ayri dinlerin hepsinde ayni ibadetleri falan gormuyoruz.Namaz kilan hristiyan yada gunah cikaran musluman yok vs.Ortak ozelliklerde vardir eminim ama bunlar o dinlerin ortak kokenleri olmasindan kaynaklaniyordur buyuk ihtimalle. Sende zaten soylemissin durust, namuslu olmak icin musluman olmaya yada dindar olmaya gerek yok.Ayni sekilde muslumanlar hep boyle olur da denemez.Ben camiye gidip oruc tutup sonra yapmadigi serefsizlik kalmayanlarida gordum.Dine saldiriliyor deyip sagi solu bombalayip masum insanlari oldurenlerde.Onlara alkis tutup iyi yapmislar diyenlerde. Namaz ve spor iliskisini daha onceden biliyorum.Benzer seyleri seks icinde soyluyorlar elbette.Sonuc olarak spor yapmak icin musluman olmaya gerek yok ama zaten o dini secenlerin saglikli olmasini dusunmus olmalari guzel bir olay. Evet daha oncede yazmistim bunlar dogru degilse bile bir kaybi olmayacagini kimsenin hayatlarini sinirlanmis bir sekilde gecirmek vs gibi seyler disinda.Yeterki yuzde yuz varligi ispatlanamayan birsey yuzunden cevrelerindekilerin hayatlarini zehir etmesinler..Dedigin gibi onemli olan duzgun birsekilde yasamak ve digerkilerinde yasamasina izin vermek ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Oruç diyorsunuz; Oruç müslümanlıktan daha öncede var olan bir şeydi, zaten Muhammed'in bildiği şeylerdendi. Ebubekir, alkol'u hiç sevmezdi. Alkol neden yasak oldu acaba.. Fitre zekat o zamanlarda Muhammed'in elinde toplanırdı. O dağıtırdı! Hatta bir gün müslümanlar artık vermicez diye ayaklanıyor ondan sonra Ebubekir herkesi yatıştırıyor. Daha böyle uzun uzun giderdim de.. neyse.. Yani biraz kendilerine göre yazılmış bir kitap.. Hatta Hz. Ayşe'yi bilirsiniz. Hani Muhammed'in 6 yaşında evlenip 9 yaşında gerdeğe girdiği karsı. Zaten Muhammed'in 14-15 karısı var toplamda. Bir kaç yaşlı dışında hepsi genç. Muhammed hepsiyle sırayla yatağa giriyor. Ama Ayşe'yi daha çok sevdii için kayırmak istiyor. Ama diğer kadınlar zaten sıra olduğu için sırasını vermek istemiyor. Hmm bu olaya bir el atmak gerek diyerekten.. Ahzab suresi 51. ayet (www.kuran.gen.tr'den alınmıştır. Diyanet çevirisi) said: Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. Allah kalplerinizdekini bilir. Allah hakkıyla bilendir, halimdir. (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir.) E Ayşe'de boş durur mu? said: -"ma era rabbeke illa yüsariu hevake" (bkz. buhari, e's-sahih, kitabu't-tefsir/33/7,kitabu'n-nikah/29;diyanet yayınlarından tecrid, hadis no:1721;müslim, e's-sahih, kitabu'r-rıda/49,hadis no:1464;ibn mace sünen, kitabu'no:-nikah/57, hadis no: 200; ahmed ibn hanbel,6/134,158) nedir bu sözün türkçesi? "vallahi rabbinin, senin arzunu hemen yerine getirdiğini görüyorum."(ahmed davudoğlu, sahih-i müslim terceme ve şerhi. 7/402) "rabbin teala (kadınlarının değil) ancak senin arzunun tahakkuna müsaraat ediyor. (çeviri :kamil miras, diyanet yayınlarından) aişe'nin sözü dilimize şöyle de çevrilebilir: "bakıyorum da, senin efendi tanrı'n , yalnızca senin şeyinin keyfini (hevanı) yerine getirmek için koşuyor." hadiste, efendi tanrının yalnızca muhammed'in "heva"sı için koştuğu açıkça belirtiliyor. heva: insanın arzusu, isteği. ama buradaki herhangi bir arzu, istek değil; cinsel istektir söz konusu olan. çünkü buradaki konu, cinsel isteğin üzerinde durulduğu bir konu. ayrıca "heva" söylendiğinde ilkin bu kavramda kullanılır. rağıp da, heva için : "meylun'nefsi ile'eş-şehveti" (bkz: müfredat, heva) diyor. yani "nefsin şehvete eğilimi." daha 10 larca sayılır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Orda yazdıım şey yanlış anlaşılmış sanırım. Hakaret etme hakkı doğardan kastım, hakaret eden birinin, ne kadar haksız olursa olsun, haksız olduunun ona kabul ettirilemiyceiydi. Yoksa nerde, ne şekilde olursa olsun, hakaret etme hakkı diye bi şey olamaz. Edik/ek: Bu arada ben dinsiz falan diilim. Sadece olaylara objektif bi biçimde bakmaya çalışıyorum, böle olunca da arada kalmış oluyom. Yazılarımdan birine bakan dinsiz, birine bakan dinci olduumu düşünebilir. [ Mesaj 10 Şubat 2006, Cuma - 19:58 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burninglife Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 pöff.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZeuZ Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 nerdeyse butun tartısmanın sonuna kadar okudum. Hak verdigim vermedigim bircok yorum gordum. Bir cok arkadasımız din inancı ya da tersi hakkında guzel yorumlar yapmıs. Ama bir cogumuz malesef dusunduklerimizi , dile getirmek istediklerimizi iyi anlatamıyoruz. Ortaya cıkan karmasanın nedeni de bu. Ozellikle bu konuda insanların kesin haklı konusması cok gereksiz bence. Her iki tarafın da bircok konuda tolerans gostermesi gerekir birbirine. inanmayan bir adamın , inanç hakkında yaptıgı asagılama ( burda ben espri yapıyorum arkadasım moduna gecmeyin lutfen gercekten bircok insanın ister istemez aile terbiyesi olsun , cevresi olsun inandıgı seylerle makara yapıyorsunuz. farkında olsanız da olmasanız da) inanan adamın yobazlıgıyla aynıdır bence. Burda cok guzel fikirlerin dile getirildigi gibi daha kafasına fikirlerini oturtamamıs ergen insanları da goruyorum. Sonuc olarak soylemek istedigim , belki milenyum yıllarında sadece muslumanlık degil , dunyadaki diger über dinlerin asıl konumlarından saptıkları gozle gorulebilir bir gercek. Normal bir sozlugu acıp "din" kelimesinin tanımına baktıgınızda insanların akıl erdiremedikleri , sebebini bulamadıkları olaylara getirdikleri yorum. gibi bir acıklama gorursunuz. Su anda inanclı olan insanların da boyle bir genellemeye sıgındıgını dusunuyorum. Su anda nasıl turkiyemizde din yonetim bicimimizin en temel yerini olusturuyorsa , aynı sey avrupada da yasanmaktadır. Cunku devletlerin toplumu yonetebilecekleri , kontrol altına alabilecekleri en kolay/rahat yol dini kullanmaktır. Uzatmak istemiyorum , asıl soylemek istedigim bu tip tartısmalarda biraz daha genis bir bakıs acısından bakmalıyız olaylara. Cunku her insanın farklı gorusu ve kendini inandırdıgı farklı yorumları var. Bunlar bir baskasının tersine geldiginde de bir laf arbedesi yasanıyor ister istemez. Ha bu acıklamayı yaptım ben pek inanclı biri degilimdir. bircok insana sacma / aptal gelebilir asagılama istemiyorum ; benim hayat hakkındaki felsefem sadece tek bir hayatımız oldugudur. evrensel dusunursek saniyenin 10/1'i kadar bir hayatımız var ve bu guzel , her saniyesi birbirinden degerli hayatımızı tam olarak emin olamadıgımız bir olum sonrası felsefesi icin harcamamamız gerektigi. İyilik ve kotulukleri sevap/gunah diye uygulamak/uygulamamak yerine , bilincli bir sekilde iyiyi ve kotuyu ogrenirsek inanıyorum su ucunda ölüm olan yasantımızdan daha cok zevk alırız. Cok uzun oldu bu kadar abartmak istememistim .. Kusra kalmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 ben çok fazla okumadım tartışmaları ama benim düşüncelerim: nasıl yaratıldığımız çok önemli değil belki oraginzamalar birleşti yada maymundan morphlandık ama çamurdan yaratılmak pek mantıklı değil yaratılışımız kusursuz bi kusur bile olsa biz burda olmazdık yani mesela gözlerimiz olmasaydı biz burda olmazdık hiç bi zaman yaşamıcaktık dini ise insanların uydurduğunu düşünüyorum ölümden sonrası bir bilinmeyen yani bi boşluk ve din çıktı ama niyeti iyi ben ateistim ama kesinlikle din karşıtı değilim bence din olmasa burda olmazdık çünkü insanlarda allah korkusu var ve o korku kaosu engelleyior güneş olmasa yine olmazdık benim fikrim ölünce her şey biticek, yok olmak fikri çok garip geliyor gerçi ve zaman hep vardı, hiç bi zaman başlamdı hiç bi zaman da bitmicek gelelim mucizelere- insan aklı fantastik şeylere daha yatkındır mesela ölümden döndüğümüz bi an vardır yada çok isdediğimiz bir şey gerçekleşmiştir - allah kurtardıda bu mantık işte aynı zamanda insanlar ölümden sonrasına inanmak istiyor yani cennete mi gitmeyi düşünmek daha iyi yoksa yok olmaak mı ben kuranın dediği şeyleri yapmam yani namaz kılmam oruç tutmam .... ama kötülük te yapmam ve kutsal kitaplarda allahın adil olduğundan bahsedilir ve inançsızların cehenneme düşüceği söylenir (bildiğim kadarıyla) ben hayatımda kötülük nerdeyse hiç yapmamaya çalıştım ama ne olucak allah varsa ve cennet ve cehennem varsa cehenneme düşücem ne kadar adil dimi bence bunun yorumu: insanlar dini yaratırken aksini düşünmesinler diye konulmuş bi kural ve oldukça etkili herkes ateist olsa yaşanmaz bu dünya ben ateistim diye laf atan müslüman arkadaşlarım var cennette başarılar dilerim onlara ben şahsen allahın cennetin ve herşeyin olmasını isterdim ama benim için hepsi bi çocuk masalıdır peygamberin resmi çizildi diye protesto edip adam öldürenlerede başarılarının devamıni dilerim burdaki herşey benim düşüncelerimdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 neyse sakin olmalıyım. insanları aşağılamamalıyım. evet bunları yapmalıyım. örümcekleri ezmeliyim, ama dikkatli olmalıyım. zehirlileri de vardır.. neyse.. msjı güncelledim. böyle daha sakin daha rehabilite edilmiş bir mesaj oldu [ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 06:16 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 codename_curse, düsüncelerimiz cok paralel aslinda. din bence insanlarin egosunun bir eseri, yokolmayi kabullenemiyorlar, oysaki yoktan geldiklerini unutuyorlar. su sekillerinde bile, dinlerin olmasi faydali ama modern reformlarini gecirmeleri lazim, hristiyanlik iyi bir örnek bence buna. din modern insanlarca da uygulanabilir olmali yani. islamin en büyük sorunu bu, bu cözülürse din adamlari tarafindan, arap kültürü etkileri ve erkek egemenligi ortadan kaldirilirsa günümüzü yakalar, bu kadar insanin da dinden uzaklasmasi vs önlenir. 1400 yil öncenin yasam standartlarina göre yazilmis birseyin evrensel oldugunu gelip savunmayin lütfen burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 dinin modernleştirlmesi çok zor günümüzde geri kafalı milyarlaca insan var ve din adamlarıda bunalara dahil kuran bi şekilde modifiye edilmeli yani din adamlarının çıkıp bi şekilde kurana göre böyle böyle yapmamalıyız demeli içlerinden çoğu kuranda ne dediğini bile bilmiyodur yani etrfta gördüklerini uyguluyolar ve dinimiz kutsal laf edeni keserim tarzındadır. karikatür olayını kınıyorum ama müslümanların yaptığı daha beter teknoloji geliştikçe bi gün ölüyü diriticeklerine inanıyorum ve bence ateistlik kesinleşicek ama yaymıcaklar belkide bilimadamları biliyor lol bu arada bence peygamberler şizofren halkta iqsu 80 üzerinde olmadıından veya inanmak istediklerinden çabuk çabuk yayıldı allahta gerçek olmasını isdediğimiz bi rüya bir umut ama asla ulaşamıcaz o yüzden sırf umut olarak kalıcak bu arada bende inanmak isterdim cennete allaha ama olmuyor :( sadece aklıma 3 şey takılıyor ölümden sonrası nedir,nası bişeydir yani yok olmak? herşey hep varmıydı?zaman nedir? [ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 13:50 tarihinde, codename_curse tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 var olan her şey, "biz" var oldukça var. evrende biz yok olduktan sonra, bizim için varlığı sorguliycak hiçbi şey kalmiycağı için; varlık da bizimle beraber yok olcak. kişisel kanım bu. ölüm, hayatın yok olmasıdır. varlık kavramı, ancak hayattayken söz konusu. demin de dediime benzer bi şekilde; varlığın olmadıı yerin-düzlemin tanımını yapmak çok zor. o yüzden, ölümden sonrasında kesin olarak bildiimiz herhangi bi "varlık" (var olma durumu) olmadıı için; nası bi şey olduunu bilmiyoruz. ayrıca, her ne kadar "bozulmadı", "el değmedi" dense de; hatta bunlar doğru da olsa, islam'ın da reforma ihtiyacı var. 21. yüzyılda hala 1400 sene öncesinin yerel kıyafetleriyle dolaşılır, toplum yapısıyla devam etmeye çalışılır mı? hem, her türlü toplum şartlarına ve zamanına uymayan bi din olabilir mi? tanrı'dan gelen bi şeyin bu kadar hatalı olması na-mümkün. [ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 14:36 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 islamı kotuleyen arkadaslar islamı ne kadar biliyorlar da yorum yapıyorlar. gordugunuz cahil bir kac insanın yaptıgı her hareketi islam'ın geregi sanıyorsunuz herhalde. ben inanmayan yada baska dinden olanlara gerekli saygıyı gosterirken, onlar neden bana gerekli saygıyı göstermiyorlar? kedi kesen adama bile saygılı bakacaksın, ama namaz kılıyor diye adama direk yobaz diyeceksin? bir kısım cahil yuzunden tüm müslümanları yobaz görmek nasıl bir anlayıs bilemiyorum. bir daha da benim kutsal gordugum seylere iftira ve karalama yapılmasını istemiyorum, buna hakkım vardır umarım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 namaz kılıyo diye kim kimi yobaz sanmış git allasen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 namaz kılına bi lafımız yok namaz kılıp adam kesip müslümanız diye gezinene lafım var ha müslümanlığa inanmam o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 bir gün herkes bilecek isa rab bir gün herkez diz çökecek... onun ismi ile seslenin göklere yere insinler içinizdeki hardal tanesi kadar imanla değin dağlara ''gel'' gelecektirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 hehehehe hayrola amon ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar