Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dini belgesel??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aksi kanıtlanana dek her şey doorudur.
Varlığı kanıtlanamadıı için yoktur denir; var olmadığı kanıtlanamadıı için de vardır denir.
Şimdi iki tane dooru şey var; hangisini benimsemek istediiniz, size kalmış.
Mesaj tarihi:
varlığı kanıtlanamadığı için yoktur denilebilir ancak varlığı kanıtlanamadığı için vardır denemez.
ikinci mantıkla gidersen olmayan hayali herşey vardır o zaman.
Mesaj tarihi:
@kojiroh
işte bu dogmalar için geçerli değildir. tabi kişinin kendi inancı vardır ve bu inanç dogma, din dinlemez orası ayrı.

dogma'ysa bir şey eğer, doğru bile olmasa bile "hakikat" 'dır. gerçek dir. inanılmak zorunlugu vardır. dogma'lar yok olmaz mı? tabi olur.

hangimiz hala ra'ya inanıyoruz?

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 20:54 tarihinde, Black-ice tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
evrim konusunda evrimi tam kanıtlayamasakta sizlerin iddia ettigi gibi gökten düşişmedigimizi kanitladik -nae( ilk sayfadaki yanıtına cevabım). yanılıyormuyum?
Mesaj tarihi:
said:
www.allahvar.com/

böle bi site var lol ki ne lol

Siteye gözatıyordum da,

Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca: "Ol" demesidir; o da hemen oluverir. (Yasin Suresi, 82)

Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)

--

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara Kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (Araf Suresi, 54)

ol diyince oluyosa 6 gün niye sürüyo, anlamadım..

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 21:02 tarihinde, MartinLGore tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
O güldüğün arkadaşlar sana inancından dolayı gülmüyorsa sen de onlara gülmemelisin diye düşünüyorum.Karşılıklı saygı, inanç özgürlüğü falan filan..
Mesaj tarihi:
Ben ben onların inanadığı şeye saygısızlık mı yaptım ? Sadece gülünç buldum...Onlarda benim inandığım şeyi gülünç bulabilir , doğal birşeydir,he ?
Mesaj tarihi:
Thealon sanirim senin daha mantikli bir teorin var ?

@Penthesilea

Hahaha cok iyiydi bu :)

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 21:38 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir]
  • Yeni Oluştur...