Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dini belgesel??

CaNNi

Öne çıkan mesajlar

Hayır şimdi anlamadığım şey
Neden durup dururken tartışma çıkardınız ?
Elaidi ne alıp veremediğin var tanrı ve dinle sürekli dinle tartışma içersindesin sürekli sorgulattırıyorsun =)

Adam dini belgesel download nerden yapıcam demiş.
Ooo din yoktur kanıtlanamaz napıcaksın download yapıp.

harikasınız siz ya =)
Sosyal ağlarda paylaş

Düzeltmeyi tekrarlıyorum:

said:
Normal amaçla çekilmiş belgeselleri kuş sıçsa aha bu tanrının varlıgını kanıtlar olarak çevirdikleri birşey oluyor. GErçeklik lazım değil bana sadece içinde kuş sıçtı allah var. Hop yaptı allah var. Çiftleşti allah birdir desin yeter. Bilmem anlatabildimmi. Sonucunda din dersinde gösterilecek birşey sadece. Mantık ne kadar aranabilirki.

Yani:
Dini konuşmaların başka amaçla çekilmiş belgesellerin üstüne montajlanmış halini istiyorum =)

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 17:44 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dini Anlatan bir Video olması cok normal TV'lerde yayınlanmasıda cok normal. Belgesel yada diil.

Sizlerin de Hatayı dustugu nokta sudur.
Acık ve secik olarak Allahın varlıgını kanıtlayan somut şeyler beklemeyin. Yani irdelendiginde kanıtlayan şeyler demin bahsettigim gibi var ama insanlar istiyorki kafalarını kaldırıp göge baktıklarında allahı gorsunler yada bir taşı kaldırdıklarında allahı bulabilsinler.

Eger herşey bu kadar kolay olsaydı bizim yaradılmamız dunya'ya gonderilmemiz Kısaca Dunya'nin bizler icin bir SINAV olması nerede kalırdı.

işte sınav da şudur: bugulanmış bir camın arkasındakini gorebilmek. Gorenler bulanlar vede vazifelerini yerrine getirenler sınavı gececekler.

En azından ben bole oldugunu dusunuyorum bole olduguna inaniyorum.
Kimseyi inanmadıgı icin aşılagmıyorum. Yargılamıyorum.
Burdaki insanlarında inanları ve İnandıkları şeyleri aşagılamamlarını bekliyorum.

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 17:49 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Niye hala hersey tabuymus gibi tepkiler veriyorsunuz arkadaslar? Hersey tartismaya aciktir.Tanrinin olup olmadigindan tut neolacak bu fenerbahcenin haline kadar.Begenmediginiz birsey soylendi diye insanlarin agzini kapatmaya calismayin.Onun yerine karsit bir fikriniz varsa soyleyin veya gecin konuyu.

Sonucta Kuran tartisilmaz mukemmellikte ,dogrulukta bir kitap olsaydi butun dunya musluman olurdu herhalde okuyup.E demekki sorgulanabilir yanlari var ve bizde sorguluyoruz , herkesin dini inanci kendine.Biri tanrinin varligi kanitlanamaz dedi diye siz cehenneme!(tabi varsa) gidecek degilsiniz.Tartisma kurallari dahilinde fikrinizi soyleyin yoksa gecin konuyu.

Elaidizmin ilk sayfada aciklamaya calistigi sey bundan birkac yuzyil once bazi bilinmeyen hastaliklardan olenler icin veya dahada eskiye gidersek depremler/volkanlar icin tanri cezalandiriyor denirmis.Simdi ise bunlari bilim sayesinde aciklayabiliyoruz.Gerci hala ayni kafada olan insanlar var ama okadar gecmiste yasayanlarla isimiz olmaz zaten.Sonuc olarak bir dogruya ulasmanin ilk adimi sorgulamaktir bizde onu yapiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Teoloji bir bilim dalıdır. Ancak teolojide okuyan insanların hepsi dindar zannediyorsanız gerçekten komik bir fikre kapılmış durumdasınız:)
Teolojide amaç dinleri incelemektir, dinlerin yaradan bir üstün varlıkla bir alakası olup olmadığını bilmek değildir. Dinler insan hayatının çok büyük bir bölümünü olur, şahsen ben dinler hakkında bir çok yazı yazdım, araştırma yaptım, kitap okudum. Hatta en büyük ilgi noktalarımdan biri dindir. Ancak bu bir Tanrı arayışı şeklinde değil, insanı öğrenmekte bir araçtır. Dolayısıyla dinleri inceleyen belgesel olabilir ancak "allahın birliğini kanıtlayan mucizeleri anlatan" belgeseller olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

işte görüş ayrılığımız burda. bana göre varlığı kanıtlanmamış bişey yoktur. He ikilem yaşamıyo muyum yaşıyorum. neden dersen. allahın varlığını kanıtla kanıt yok. yokluğunu kanıtla o da yok.. ama benim allahım yaradan sadece. herşeye hükmeden kurallara bağlayan cennete cehenneme yerleştiren diil kaderi yazan diil. sadece bikaç bişeyi yaratmıştır belki. o da bilim bunu da ispatlayana kadar. inanmadığım için biyerlere gidiceksem de giderim pek farketmez. bana göre bu dünya sınav diildir. sana göre sınavdır. ben eğlenceme keyfime hayatıma bakarım. bi başkası da senin dediğin sınavın sorularını yanıtlamakla uğraşır. çok da umrumda diil. yobaz olmasın gerisi bei ilgilendirmiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Yau arkadaşlar. Çırpınıyom burda. Bana gerçek kanıt lazım değil. (Yok öyle bir şey zaten.) Stv de hiç izlemediniz mi. Sonradan seslendirme yapıyorlar. O tip birşey arıyorum.
Örnek:
Kaplumbağlar yeni doğdugunda nasıl suya doğru yönelirler.

Buna cevap iç güdü değilde. Allahın mucizesi diyen belgesellerden arıyorum.

Edik: Elad... Son yazdıklarına aynen katılıyorum. Yaratıcıya inanıyorum ama kitap v.s. onlar yok benim hayatımda. Adı her neyse bir yaratıcı vardır.

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 17:59 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kapkaranlık puslu bir dünyada yaşamak nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? Renklerin olmadığı, her şeyin siyah ve gri olduğu bir ortam... Şüphesiz böyle bir hayat insanlar için çok büyük bir azap olurdu. Ancak yeryüzü rengarenktir. Dünyanın her köşesi birbiriyle uyum içinde yaratılmış, gözalıcı renklerle bezenmiştir. Yemyeşil ormanlar, masmavi sular, ihtişamlı dağlar ve uçsuz bucaksız denizler... Tüm bunları Allah yaratmıştır. Akıl ve vicdan sahibi bir insan çevresine baktığında bu gerçeği kolaylıkla görebilir.

Bu sadece bir ornek :) Herhalde aradigin boyle bir site.Videolarda var ama download edebiliyormusun bakmadim.

http://www.populerbilgi.com/belgesel.php
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...