Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aos ve diger itemler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Öncelikle burda bizlerle bilgisini paylasan herkeze tesekkur eder basarilarini devamini dilerim.

Benim ufak tefek bazi sorularim olcak elimden geldigince anlatmaya calisiyorum umarim anlata bilirim..
1-) Simidi ben bazi aos yaratiklarini verdataya pachliyorum.Ama bu yaratiklarin scpleri yok onlari yazmak istiyorum malesef bu yaratiklarin chardefini bilmiyorum sorunda burda verdataya ekledigim bi yaratigin chardefini nerden ogrene bilirim.
2-) Diger bir sorumsa verdataya degisik bir robe ekliyorum bunu kodunu 95000 olarak ekledim simdi bu robenim diger normal robeden bagımsiz olmasini istiyorum ozel itemlerle yapılmasıın yani bu robe nini scp sini yazmam lazim bu seferde bunu itemdefini bilmiyorum verdataya ekledigim kodla deniyorum olmuyor yardimci olursaniz seviniriim umarim anlata bilmisimdir... Tesekkur ederim.
Mesaj tarihi:
isim olarak söylemeniz diğer arkadaşlara ayıp etmek olur, kaldı ki sıfırdan map hazırlayan, resmen yeni bir database hazırlayan insanlar dolu bu forumda.

patinin yeni açılmasını, insanların bu konularda eskisi kadar fazla zaman harcamaması cevapların gelmesini gayet tabiiki geciktirebilir.

verdatadaki kafanıza göre belirleyeceğiniz her slotu clientın okumasını sağlayamazsınız. sallıyorum kafadan t2a clientın, mulleri içinde aos itemları bile olmasına rağmen onları scriptler ile okutamazsınız. her clientın muller içinde okuduğu belirli bir aralık vardır, bu aralık içinde tutabilmek için çoğu sunucu özelleştirme yaparken eski itemların falan görüntüsünü değiştirme yoluna gider.

bununla ilgili tutoriallarda detaylı bilgi var diye hatırlıyorum, sıfırdan item definition yazarken takıldıysanız sistemde belirli eski bir tanesini alıp incelemek size en iyi örnek olacaktır, robe mesela? insideuo içinde görüntüsünün olduğu slotu bulun, scriptte nasıl yazılmış ona bakın. çalışma mantığını size daha iyi hiçbirşey anlatamaz :)
  • Yeni Oluştur...