bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 İspanyol yazar Javier Sierra, çok satan kitabı Gizli Yemek'te Da Vinci'nin yasaklanan Kathar mezhebinden olduğunu ve İsa'ya ihanet edenin aslında Yehuda olmadığını öne sürüyor. Da Vinci'nin gizli mezhebi Avrupa, İspanyol yazar Javier Sierra'nın şimdiden 500 bin satan "Gizli Yemek" kitabını konuşuyor. Sierra kitabında Da Vinci'nin ünlü tablosu 'Son Yemek'in şifrelerini de okuyuculara ulaştırıyor... Yazara göre Leonardo Da Vinci Katolik Kilisesi tarafından tamamen yasaklanmış, Fransa'da engizisyon tarafından cezalandırılan Kathar mezhebine mensuptu. Hatta 1497'te Vatikan, şifre uzmanı Leyre'den Da Vinci'nin eserlerini incelemesini istedi. İhanet eden Aziz Peter mi? Katharlar'a göre İsa'ya ihanet eden de Yehuda değil Aziz Peter'di (Simon). Zaten Da Vinci de 'Son Yemek' tablosunda Yehuda'nın yerine kendi görüntüsünü resmetti. Aziz Peter'in de eline bir kama vererek İsa'ya ihanet edenin o olduğunu belirtti. Oysa ki Kilise'yi kuran kişi Aziz Peter. İngiliz Telegraph gazetesine konuşan Ortaçağ Teolojisi Profesörü Gillian Evans, "Katharlar Da Vinci'den 200 yıl önce ortadan kalkmıştı" dedi. Son Yemek Nedir ? Son Yemek, Hristiyan inanışına göre, İsa Mesih'in Romalı askerlerce tutuklanmasından bir gün önce (Passah Günü öncesi) Havarileriyle yediği son akşam yemeğini ifade eder. Bu yemek sırasında yaptığı konuşmanın uzunca anlatıldığı Yuhanna Kitabı'nda İsa Mesih onlara, kendisi aralarından ayrıldıktan sonra gelecek olan Paraklit'le teselli bulmalarını söyler. Son Yemek, Rönesans ressamlarınca çokca işlenen bir konu olmuştur. Bu eserlerin içinde en bilineni Leonardo da Vinci'nin yaptığı resimdir. Resim, Milano yakınlarındaki Santa Maria Dele Grazie'nin duvarına yapılmış ve bu gün oldukça yıpranmıştır.Da Vinci'nin Mona Lisa'dan sonra en ünlü eseridir. Son Yemek'te İsa ve Havarileri Kutsal Kase'den şarap içiyorlar ve ekmek yiyorlardı. Ancak resimde kase ve şaraplı ekmek görülmemesi Hıristiyan dünyasında yıllardır tartışma konusu olmuştur.kaynak; sabah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 abartmıyorum bir topic ustunde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 http://forum.paticik.com/konu.php?id=171728 ee sanırım bunuda sen açmışsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 ROFL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 demekki neymiş millet 2 aynı topic gördümü allahına kadar sazanlıyormuş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 aynı topici iki kere açtım, milletin sazanlıgına vurarak kazı çeviriyorum ki yanmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 butun mesajlari okumadim, laf oldurup torba dolduruyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 evet oteki topice baktım da okuzluk yapmışım not duşeydin bari benim gibileri çıkar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 said: karakedi obur konuda demiski: bu konunun içine etmişiz ama konu başlığı süper bir şekilde araştırılıp yazılmış. bence aynı konu başlığını yeniden açalım, (konu başlığını açan yorgun insan, lafım sana ;) ) bu konuyuda kitleyelim. en azından bu konu hakkında ciddi olarak konuşmak isteyenlerin hakkını çalmamış oluruz. tekrar etmeyelim ayni seyi, pls... [ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 02:17 tarihinde, aquila tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Bu resimde fazla ayak varmış.Ben bunu göremedim bi kaç kişiye sordumda fazla ayak var falan dediler öyle bi efsane daha varmış resimde. bilen duyan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Son Yemek Resim italyada bir manıstırda yemek salonunun duvarına cizilmiştir.Bakanlar adeta ıkıncı bır salon oldugunu soylerler.Perspektıf ve derınlık o derece ılerıdır. Hz.İsa havarilerine içinizden biri bana ihanet edecek kim olduğunu biliyorum der.Bu anda havarileri bu kişinin kim oldugu hakkında tartışmaya başlar. Kiliseye göre bu kişi yehudadır.Zaten resimdede yehuda on plana adeta itilmiştir. (Tam anlamıyla) --------------------------------- Resimle ilgili yuzlerce teori vardır.Bunların en carpıcısı isanın yanındakılerden bırının kadın oldugu ve kutsal kasenınde bu kadın oldugudur.Cunku o Hz.İsadan hamıledır ve onun kanını tasımaktadır. [ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 13:50 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 şu resim daha büyük ve net. aha bu resim sizce isanın sağındaki kadın mı? öyle bir idda daha da varda. bence bariz bariz kadın. pek bilgim yok son akşam yemeği tablosu ile ama merak ediyorum doğrusu. [ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 16:30 tarihinde, Eldarduil tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 maria magdelanadir o da . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Da Vinci'nin Şifresi'ni okuyan arkadaşlar zaten bayağı birşey biliyorlardır bu konuda. (Kulaktan dolma ve doğruluğu tartışılır bilgiler tabii) Passanger'ın da dediği gibi bu bilgiler, İsa'nın sağında oturan Havari'nin aslında bir kadın olduğu -daha spesifik olmak gerekirse Maria Magdalena- , bu kadının İsa'dan hamile olduğu -ki dikkatli bakarsanız elleri üst üste duruyor resimde- gibi iddialardır. Da Vinci'nin , Yehuda yerine kendini çizdiği iddiası pek gerçekçi gelmedi bana açıkçası. "Birebir örtüşüyor" denmiş de, ikisinin de sakalı olup bıyığı olmaması dışında "birebir örtüşme" göremedim ben. Da Vinci'nin otoportresinde saçları üst taraftan dökülmüş durumda ve sakalları oldukça uzun dikkat ederseniz. Sonracığıma, Leonardo da Vinci'nin doğum yeri Vinci'dir, isminden de anlaşılacağı üzere. Vincoli diye bir yer vardır ve anlamı "Bağ, düğüm"dür gerçekten de (İtalyanca bilmiyorum , google sağolsun) ama Vinci'den farklı bir yerdir. Bağı yapmasının illa ki bir nedeni vardır, nedenini bilemiyorum, ama sanmıyorum bir imza niteliğinde onu oraya çizdiğini. Son olarak da, yine Da Vinci'nin Şifresi kitabına göre, Leonardo Da Vinci bir pagandı. Kathar'lar hakkında bi bilgim yok açıkçası. Uzun mu oldu ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 yok yok uzun değil gayet bilgi verici oldu. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Yehuda ısanın sagında one ıtılen kısının olması lazım bu sene öyle öğrendik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar