Soulless Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 konunun biryere gittigi yok bugun okudumda cok sasirtici gelismeler ekleyeyim dedim.hemen triplere girmeye gerek yok. bir toplumun inanclarina hakaret edince bunlarin olmasi normal diyorsun madem git hristiyanliga hakaret eden karikaturler ciz. sanirim turk ve iran buyukelcilikleri yakilacak avrupanin cesitli ulkelerinde , suriyeyle alisveris yapmayi kesecekler , norvecte arap imam 17 yasinda bir cocuk tarafindan vurulup oldurulecek senin carpik zihniyetine gore. muslumanligin diger dinlerden bir farki yok fark muslumanlarda.insanliklarini kaybetmek icin bahane ariyorlar belliki.ve bu turkiyedede artti son yillarda gozlemledigim kadariyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 bence asil terbiyesizlik boyle boktan bir sebeple adam oldurmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 hala mı bunu tartışıyosunuz ya.. ilerleyin artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ocean Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 @soulless vurulup öldürme taraftarı deilim o zihniyette deilim bunu bil önce. konuyu bir önceki yazında götürdün götüre bilçegin son yere kadar ayrıca konu gerçektende çok uzadı tartışmaktan başka herşeye benzedi bence. yabancı din adamları,kişiler de bunun buraya kadar gelmemesi ve böyle bir karikatürün olmaması özürdilme gereginin olmasını söylediler belirtti bir çok kişi.halkdan da böyle tepkiler geldi. daha fazla bence söze gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 ok kapayalim soylenecek hemen hersey soylendi ama benim hala katlanamadigim sey adam oldurmeyi desteklemiyoruz tabiki diyor herkes israr edince ama normalde ya hic sesleri cikmiyor bu konuda yada iyi yapmislar diyorlar.siz cikip bunlara tepkinizi ortaya koymazsaniz desteklemek yerine sonu gelmeyecek...karikature gosterilen tepkinin aynisi gelse belki masum insanlarin hayatlari kurtulacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GangstarsLan Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 geçen gün metroya binmiş bakırköye gidiyordum.genç bi çocuğun buğulu cama " danimarka bir aptaldır!" yazdığını gördüm..Bu olay gerçekten dinimize karşı yapılan büyük bi hakarettir.Ancak Bunun hesabını zaten o karikatürü çizen ve destekleyen insanlar zamanı gelince verecektir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 domainybyproxyden gelen cevap to whom it may concern, thank you for writing. as way of background, you should know that when registering a domain name (such as abc.com), individuals and businesses alike are required to submit certain personal information, which then becomes a matter of public record. some individuals and businesses, for a variety of reasons, wish to have their ownership of a domain name remain anonymous. dbp provides a proxy registration service that allows individuals to register a name while maintaining their anonymity. because dbp is listed as the registrant of all domains for which it provides service, someone may believe that dbp operates or has an interest in the site itself. that is not the case; nor is dbp a registrar. this individual has removed our service and is no longer a customer, as such i will be unable to assist you any further at this time. please contact the registrant directly to address any concerns you may have. thank you. kindest regards, rene saenz office of the general manager domains by proxy, inc. böle böle, servisi bırakmışlar sanırım. yeni domain bilgilerine bi bakın, ben yazmiyim burada başım belaya da girmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 ya buna başta basın özgürlüğü felan dediler ancak bu o kadar ezber bir laf çünkü basında sansürün nedeni ne acaba? yani bu sorunun cevabını göz ardı ederek, basında sansür olmaz ve bu sorgulanamaz tarzında bir düşünce savundular. hoş, kendileri de inanmadılar buna ve baskılar nedeniyle geri adım felan attılar ama bizim burda papazın ölmesi haklı veya haksız olsun çok kötü oldu. dün yabancı bi haber kanalını dinliyorum (toefldan yeni geçtim de dingilizce biliyorum diyebiliyorum artık, dadını çıkarim az :d) turkiyede malum karikatürler hakkında haber yapmışlar. tabi haber uluslar arası bir değer taşıdığından türkiye haberin içinde bir parça, haberin tümü değil. o nedenle ilk önce islam ülkelerindeki eylemleri felan gösterdiler ama türkiyeye daha geniş yer vermişler. bütün ülkelerde sadece protestoları gösterirken türkiyede gelip insanlarla konuşmuşlar, medenice. türkiyeye sıra gelince ilk verdikleri bilgi "türkiye bu konuda çok hassas ve toplumsal çapta tepkisi var olaylara" gelip konuştukları ilk kimseler türbanlı, kara çarşaflı "geri kafalı" kişilerdi tabi ki. işte (moralimi bozdu) ve işte sordular böle böle olaylar hakkında neler düşünüyorsunuz. (şaşırdım) çarşaflılar gayet düzgün ve sakin şekilde memnuniyetisizliklerini belirttiler felan, zaten 2-3 kişiye sorup çarşaflıları bıraktılar ve modern bi cafe'ye gittiler. cafe karikatürlerle doluydu (neden seçtikleri belli) ve röportaja başladılar işte başı açıklardan da aynı cevabı aldılar, ekrana bizim çizerlerin karikatürlerini getirdiler (yarıla yarıla güldüğümüz o dini karakterleri içerin karikatürler, mesela selçuk erdemin dünyaya inan uzaylının "selamın aleyküm" demesi ile bizim hocanın papaza "naaber" tarzında bir argo hareket çektiği karikatür) ve dediler ki "türkler de dini simgelerle mizah yapabiliyor, ancak bunun dozu aşırıya kaçınca bu hiç hoşlarına gitmiyor.". böle bir haber işte paylaşmak istedim. karikatürler ile ilgili kendi yorumumu da belirtmek istiyorum. bi karikatürde bu terörizmi islama yüklüyorlar halbuki alakası olmadığını kendileri de biliyor. gamalı haçı gomuşlar oraya ki günümüzde bir kaç anlama geliyor bu simge ancak burada faşist boyutu vurgulanıyor ve batı dünyasında faşizm ve demir perde manevi anlamda da şeytan olarak tanıtılmıştı, ya resmen beyin okunmuştu mesela o soğuk savaş döneminde sovyetler şeytanın kendi diye. o nedenle o nazi haçını hz. muhammedin kafasına koymuşlar. salakların bi tane örgütü var ku klux klan diye, tamam o amerikada ama sonuçta beyaz ırk savunucusu, bağnaz hristiyanlarla dolu ve yahudileri de sevmiyorlar (ırk olarak) aynı bu karikatürleri çizenler gibi (dikkat ettiyseniz malum karikatürlerde davut yıldızı da vardı). zaten bunların genel mantalitesi ırkçılık, ve bu ırkçılık fikrini de incilden alıyorlar (sevgi ile kafayı bozcak kadar sevgi sahibi hz. isa'ya inanan bir kimse nasıl bu yola girebiliyorsa artık) bu ku klux klan'ın da işaretlerinden biri malta haçı xd, zaten bu nedenle ku klux klan'ı söyledim burda. düşüncelerim böle. biz hz. isa'ya (bakın hz. diyoruz) bu tip bi saygısızlık yapsak ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum (yapmazdık da zaten). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 http://forum.paticik.com/konu.php?id=172291 free speech çiler alın empati yeteneğinizi geliştirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Yaparlar bunu da abicim. Çok büyük saygısızlık ve ayıp orası öyle ama yaparlar. Yapmaya hakları var. Ben de Che'ye kılım mesela sınıfta sıkıldıkça karikatürünü çizebilirim kime ne? Kim yasaklıyıcak çizmemi? Yasaklayanın alnını karışlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 çizmekle kamuoyuna yaymak arasında fark var kuşum . halk arasında seks yapmak gibi düşün . olmaz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 forgiver neyapmaya calistigin belli ama cok basarisizsin yahu hehehe.acinacak durumda yani. sanirim konsolosluk yakildi ataturk montaji yuzunden veya adam olduruldu ki karsi ornek olarak koymussun.?? yada agizda salya sokaklara dokuldu insanlar ve olum fermani verdiler cizen icin. bir zahmet dusun bundan sonra cevap yazmadan once.iyi gelir bunyeye :) bazi yobazlar gibi bolmeye calisiyorsun aklinca insanlari iki gruba, karikaturleri elestiriyorsan muslumanlarin herturlu hayvanliklarinida destekliyorsundur yada muslumanlari elestiriyorsan herturlu karikaturu begeneceksin gibi. anla diye bir kere daha ozetleyeyim , o karikaturlerden bazilari cok cirkin ve agresif ama kanunlar var adamin istedigi karikaturu cizme hakkini savunan.ustelik bazi karikaturler fena degil. muslumanlarin verdigi tepkiler cok cok cok daha cirkin.adam oldurup konsolosluk yakmak nedir yahu.ilkel barbarlar bunlari yapanlar ve destekleyenler.once insan olmayi ogrenmek lazim sonra karikaturleri elestirmek. muzcu , son cumlende demissinki isa icin benzer birsey yapsak neler olurdu dusunemiyorum.ben sana soyleyeyim , pekbirsey olmazdi.hristiyanlar ayaklanip konsolosluk yakmaz , masum insanlari oldurmez veya bazi ulkelerle olan alisverislerini kesmezlerdi. olsa olsa birkac asiri dindar grup aleyhte aciklama falan yapardi.cok abartsalar mahkemeye verirlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 o örneği vermemin nedeni empati kurdurmak bak nasıl karşı çıktınız hemen daha kolay oluyor böle o linki sanki çok hoşuma gitti de koydum, hakaretin a sı b si yok işte hepsi aynı halt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 zaten sanada kimse danimarkadaki karikaturlere karsi cikma demiyorki.okumuyorsun sanirim yazilanlari.elestirmek veya protesto etmekte karikatur cizmek gibi herkesin hakki ama sorun nasil tepkiler verildigi. insan gibi mi yoksa hayvan gibi mi .... [ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 23:44 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 "yaparlar bunu da abicim. çok büyük saygısızlık ve ayıp orası öyle ama yaparlar. yapmaya hakları var. ben de che'ye kılım mesela sınıfta sıkıldıkça karikatürünü çizebilirim kime ne? kim yasaklıyıcak çizmemi? yasaklayanın alnını karışlarım. " yapamazlar. oyle free speech kavraminin agzina tukureyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Hala free speech'i göreceli bir kavram olarak kullanıyorsunuz arkadaşlar. Ateist adam din konusunda free speech olsun diyor ülke liderine laf gelince laf ediyor, dindar adam ülke liderine laf gelince free speech diyor peygamberine gelince laf ediyor. Freedom of speech bu değildir arkadaşlar. Bu bir özgürlüktür. Herkes bir şeylerden alınıp birbirinin konuşma özgürlüğünü kısıtlamaya başlarsa sonu gelmez bunun, inanın gelmez. En kötüsü ise, tek bir yerden taviz verilmesi durumda bunun arkasının gelmeyeceğidir. Bir çok kişi de bunu göremiyor. Taraf olmak kolay arkadaşlar. Hatta en kolay şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 "free speech" nedir ya ? dilimize girmiş, yerleşmiş bir kalıp mıdır ? "konuşma özgürlüğü"nün suyu mu çıkmıştır, nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 soulless afedersin ama "iyi" misin sen. hz. isa'ya bi hakaretimiz olsa bize bişi yapmazlardı yani en azından bizim onlara yaptığımız kadar zalim(?) şeyler yapmazlardı diyorsun öyle mi? bizim öle bir hareketimiz olsa batı ülkelerinde yaşayan bütün türklerin hayat güvenceleri yarıdan aşşağıya inerdi. senin milliyetçi, ırkçı, militan "batılılardan" haberin yok sanırım. adamlar seni daha topraana sokmaz be, kan kusturur. sana ezeli düşman olur, ekonomik, siyasi, hatta gerekirse askeri baskılar uygular. türkiyenin statusu taliban zamanındaki afganistanla aynı duruma gelir. ha diceksin ki bana "abartma". senin dünyadan haberin yok, dış politikada yenilgi "ufak bir açık" ile başlar (hayır siyaset bilimci değilim ama bunu bilmek için diploma gerekmiyor). sen şimdi bir açık verirsin ki o hakaret onlar için büyük karşılanır. ve bi kere nötr durum bozulur, senin saffın zayıflarken onların ki güçlenir. ve bu denge bozulursa düşersin, düşmeni önlemek için fedakarlıklar yapman lazım (konumuz bu değil) yani hataya ufak gözüyle bakamazsın çünkü bütün o takım elbiselerin altında çakallar barınır. hangi ülke veya millet olduğu farketmez, kim daha çakalsa o hayatta kalır, kim daha "aptal"sa o, hatasının boyutuna göre, yavaş veya hızlı şekilde düşer. hala tezini savunmaman için bir kaç da örnek vereyim. istanbul üniversitesi (hangi üni hatırlamadım ama ya iu ya da itü olması lazım) dekanı bir konuşması içinde "yunanistanı da alırız" demişti, ancak bu lafında hiç bir şekilde yunanistana karşı düşmanca bir tavır yoktu, o sadece orda bir "ufak" örnekti ve yani adamın askeri veya ırkçı bir konuşmada yapmıyordu (tam konuyu hatırlamıyorum) sadece politik bir olaya tepki olarak söylemişti onu. ve adamın detaylarına baktığınızda hiç bir yunan düşmanlığı barındırmadığı gibi bir de yunanistanla dostane ilişkilere de sahipti hatta eğitim bazında. ama avrupadan gelen takım elbiseliler "hala bu adam görevde mi, utanç verici" diyerek seni ezebiliyor. keza orhan pamuk olayı yani sonuç olarak adamlar böle ufak konularda bile ona direndiğin zaman (örneğin o dekanı görevden almadın) daha neler yapacak kim bilir. ha diosun ki onlar bizim gibi böle olaylar yapmaz. öle bir yapar ki, sen sanırım o ingilteredeki mescite bomba (yada m.kokteyl) atıldığını bilmiosun. üstüne üstlük adamlar bizi de o benzemediğimiz islam modelinde görüp aynı muameleyi uygularlar ve ebedi düşman olurlar. en azından biz onlara toplumsal çapta ölüm kusmayız, milletine düşman olmayız. bugün danimarkadan biri gelsin (yabancı) gene ağarlarız, hort zort etmeyiz. onlarsa barış zamanında bile o nezaketi nadiren gösteriyor. (patide de siyaset konuştum ya... dilim dönmeseydi de konuşamayaydım, elim gitmeseydi de aylar sonra tekrar konu dışına girmeyeydim. yazıda kimseye hakaret etme amacım yoktu, arada bir kaç hatam varsa afedersiniz pati gardaşlar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ya bi de şu var, ben kafama göre eleştirimi yaparım ama kimse karışamaz çünkü"free speech".(henüz o kültür seviyesine ulaşamamız seviyedaşlarım için tercüme edeyim. free speed, konuşma özgürlüğü demektir.) sen istersen evde hitlere tap, kimsenin umrunda olmaz. ama sen gidersen atatürk vb. bir millete mal olmuş bir değere hakaret edersen bu konuşma özgürlüğü olarak karşılanmaz ve medeniyete sığmaz. konuşma, düşünme, anlatma özgürlüklerinin de sınırları vardır ve o sınır diğer bir bireyin sınırına gelene kadardır. o zaman hakaret davası açılmasın, ben senin en büyük değerine hakaret edeyim, sen de "olsun ben medeniyim gel tokalaşalım, hatta sen hiç zahmet etme, ben senin adına kendi kendime hakaret ederim" diye cevap ver. olcak işmi bu. ya konuşma özgürlüğünü bu şekilde yorumlayanlar bi kere hukuk proflarına hakaret etmiş olur. zira o insanlar bütün bu durumları göz önüne alarak bu yasaları hazırlıyorlar. ha atatürke hakaret ha hz. muhammede hakaret ha bayrak yakma. (konuşmadaki sen ben o gibi özne zamir cart curtlar ölesine var yoksa kimsye karşı değil. neyse herkese iyi geceler) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 edit : dikkatli okumak lazım, dikkatli okumadan sazanlamamak lazım. [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 02:32 tarihinde, Spidee tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 konusma ozgurlugu mutlak degildir. herkes istedigi hersey hakkinda atip tutamaz. adamlarin kendi ulkelerinde de boyle. git bakalim almanyaya yahudi soykirimi olmadi de noluyor. isvicreye git turkler ermenilerin soyunu kirmadi de bakalim ne zaman hapisi boylayacaksin. yalan bu konusma ozgurlugu. kendi islerine gelen seyler icin var, gelmeyen icin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bu cümleyi bende kınıyorum spidee ayrıca amerikanın ırağı ramazan ayında bombalarken bombalara happy ramadan yazdıklarını ne çabuk unuttunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ravachol Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 turkiyedesiniz ve bu konuyu tartışabiliyorsunuz, adamların derdi de zaten tam kapalı arap toplumuyla; din afyondur arkadaşlar diger bi deyişle bu konu iki ucu boklu değnek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gmefaraday Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bu siteyi yapanlar yalvarirken gulmemeye calisacam. soz. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 gerçekçi olun, bilinen tek bir özgürlük vardır o da düşünce özgürlüğü ki o da sadece akılda kalmak zorunda. bunun dışında uyum sağlama ve ortak yol bulma vardır. durum ne olursa olsun saldırgan bir tavır takınıp özgürlük var diyerek tepkileri beğenmeme gibi bir tavır da arı kovanına çomak sokup arılar beni ısırmasın demeye benzer. el insaf. akıllar eşit dağıtılmadı. ki akıllı olup böyle bir tavır sergileyeceksen iyiki dağıtılmadı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar