Adiemus Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Bir programa bağlı şekilde hayatı düzenlemek zor. Hiçbir olumlu etkisi de yok. Hatta bu program olayı dersanelerin öğrencileri baştan savma yöntemlerinden biri de olabilir. Yani başarısızlığa kılıf uydurmak için. Programa uymasan uymadığın için başarısız olursun, uysan da kapasiten yoktur veya etkili çalışamamışsındır vs. Bizim hocaların da vardı böyle takıntıları. Sabah 5 de kalkın akşam 8'de yatın. Tv izlemeyin, bilgisayarı kaldırın. Bunlar ne kadar artarsa dersanecilerin omuzlarındaki yük de o kadar hafifliyor. Aldığınız herhangi bir başarısız sonuç karşısında bunları hatırlatıyorlar. Bu yüzden bunlara kulak asmayın. Benim önerebileceğim en iyi yol kendi kendinizi ayarlamanız. Klişe bir laf da olsa, insanı en iyi bilen yine kendisidir. Bir başkasının tavsiyeleriyle hayatınızı yürütmeyin. Kendi sorumluluklarınızı başkalarına yükleyerek de kurtulmaya çalışmayın. Böyle rahat konuşabilmeme sebep olarak da kendimi gösterebilirim. Lise sondayken ikinci dönem ne okula ne de dersaneye gitmiştim. Bir kağıda konuların listesini çıkarmış ve öss'ye 1 ay kala hepsi bitecek şekilde çalışmıştım. Son ay da her gün 1-2 deneme çözmüş ve genel tekrar yapmıştım. Tabi bütün günler planladığım gibi geçmedi. 1-2 hafta elle tutulur hiçbir şey yapmadığım da oldu ama onları da telafi etmeye çalıştım. Çalışıyor gözüktüğüm günlerde de çoğu arkadaşım gibi abartmadım bu işi. Çabuk sıkılan biri olduğum için günde en fazla 1-2 saat çalışabiliyordum o da hep aralıklarla. Çalışma konusuna gelince genelde konuları öğrenmekle geçirdim çalıştığım zamanları. Günde 1000 küsür soru çözebilen üstün arkadaşlarımla sidik yarıştıramadım malesef. Yeri gelmişken söyleyeyim, kimseye asalak gibi aynı sorulardan yüzlercesini çözmeyi önermiyorum. Sonuç olarak sınavım pek parlak geçmese de puan olarak iyi sayılabilecek bir üniversitenin iyi sayılabilecek bir bölümündeyim. Kimseye benim gibi yapmasını o şekilde istediğine ulaşabileceğini de söyleyemem. Tek söyleyebileceğim kendi kendizi ayarlamanız. Başarısız olsanız dahi suçu başkalarında aramamanız, kendi sorumluluğunuzu üstlenmeniz. Bu arada şunu da söylemeden geçemem ki çoğunluk da bu doğrultuda düşünüyordur. Öss şansla alakalı bir sınav. Belirli bir sınırdan ötesine sizi şansınız götürüyor ama az ama çok. Bu yüzden garantisi olmayan bir şey için kendinizi fazla yıpratmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 yok bu işin bir çözümü olmali ben kafayı yemek uzereyim, ruyamda kimya fizik sorusu odev yetiştirmeye calişiyorum, cözdukçe siliniyor falan, of kabus! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 son 1-2 haftadır ne hiçbir $ey çözesim geliyor ne de adam gibi oturup soru çözüyorum.ilgiçtir puan o çalı$maya göre yine fena gelmiyor ama kimin i$ine yararsa o puanlarda..ders prog. ne kdr laf edilse de bence $art,yararını görmü$tüm zamanında ama sonra uymayınca yalan oldu :) mesela bu aralar soru çözeyim diyorum oturuyorum acaba ne çözsem diyorum,bir konuya ba$lıyorum 15 dk sonra sıkılıyorum ba$ka derse geçiyorum fln.bilinçsizce bir$eyler yapmaya çalı$makta zor.ztn $urda ne kdr kaldı öss ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 az kaldi evet, zaman yetmeme korkusu içimde cığ kimim büyüyor, afakanlar basıyor nefes alamıyorum, hiyayt of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 3 ay var yahu 3 ayda neler olur. bunalmadan , soru limiti koymak en guzeli. ben tam bu zamanlarda calismaya baslar gibi olmustum oss ye zamaninda. son 2 ay biraz daha ciddiye bindi is ozel ders filan almaya basladim. ama zaten sene basindan beri matematikten ozel ders aliyodum. sonuctada sozel mezunu olup tm bolumune girdim ehue :p bogazici tr de gordugum en guzel universite umarim kazanirsiniz alayiniz , ablam bu da okudu baya bi cok gittim , super okul yawww Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Ben hiç program falan almadım inanmıyorum o kafalara . Ama bilmiyorum bende mi sorun hala Ea2 de 205 falan yapıyorum ve 2. bölüme adam gibi çalışmaya başladığım zaman yükseleceğine inanıyorum . Öss ye 2 sene rötarla giriyor olmamın da katkısı büyük tabi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar