Helcaraxe Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Şimdi 1.90+ boyum var shaq gibi şutlarım kötü sayılır işte şutlarımı biraz geliştirmek istiyorum en azından boyalı alandan 3 lük çizgisi içlerinden attıklarımın girmesini istiom :)aslında çok kötü şut atmamda neyse şöle neler yapılır bilen kişilerden yardım alak bakarsınız yeni bi nowitzski olur çıkarım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hashishin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 mike bibby ye sormuşlardı bu soruyu cevabı pratik pratik pratik olmuştu benimki de öle olur sanırım çok çalışırsan kesin düzelir şut ların bir de kendin için en doğru atış stilini bulacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 haha şükürler olsun doğuştan gelen bir şut kabiliyetim var :D nasıl atsam giriyor sdfsdfsd Ama bu kilo ile basketçi olmaz benden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 oncelıkle doğru sut stılını bulmalısın.Gunde 8 saat sut calısabılırsın fakat yanlıs sutu calısıyorsan bu hıcbır anlam ıfade etmez.Dogru suttan kastım ise;sadece bılek ıle atıs yapmaya gucun yetmeyebılır yanı kolunu hemen hemen hıc oynatmadan sadece bılek ıle.Buna gucun yetmıyosa kı gayet normal,kolundan da guc alarak sut at ama bılegın mutlaka ınsın.Sonra bacaklarınında kuvvetlı olması sutun dengesı acısından onemlı sutu cekerken ılk basta bacaklarından guc alırsın,bacaklarının konumu da halıyle cok onemlı,ornegın ben ılk baslada 2 ayagım aynı hıcada atardım ama sonraları kobe t-mac ı dıkkatlı ızledıgımde fark ettım adamlar sag ayaklarını daha one cıkararak sut cekıyorlar bende denedım gercekten daha dengelı oluyor :) Bırde son olarak sunu soylemek ıstıyorum sutu atmadıgın atarken destek oalrak kullandıgın elı atıs yaparken cok fazla bastırma topa bu da sutunun dengesını bozar,gucununu agırlıkla sutu kullandıgın ele yogunlastır tabıı bu da guc gerektıren bır sey ama zamanla guclenırsın zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 zaten eer 190+ boyun warsa sut calısma bence daha cok cewiklik calış belki de yeni stoudemire olup cıkarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 tabi calışmayla düzeltilebilir ama düzgün bilek diye bi kavram var birazda doguştan yetenek olsa fena olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 benim boyum 1.72 kilom 95 ama fena basketbol oynamıyorum şutlarımda gittikçe gelişiyor.bibby dogru söylemiş insan sut attıkca daha geliştigini hissediyor.birazda oynadıgın potaya alısman ve iyi gününde olman lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Once Kendine guven bide topa yumuşak davran urkutme.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aytimania Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 yürü be liebe gerçekten çok ii oynar ben biliorm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Çalışmak.Pratik.Maçlardada gelişir.Oyun olarakta 21 oyna arkalarınla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 1.80 boy 85 kilo bende de bu güne kadar çok az şut çalıştım aam istediğimde yarı saha civarlarından bile basket atabiliyorum :D Kendimi daha çok pota altı için kasıyorum ben.Birde en büyük eksiğim pozizyonlar da çok ağır kalıyorum kilodan dolayı.Zaten bana göre tek eksiğim oyunumdaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hashishin Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Bir de Nowitzki şutunu geliştirmek için amuda kalkıyormuş böylece parmak kaslarıda daha iyi gelişiyormuş ilginç bir yol ama anlaşılan işe yarıor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 hahaha babam Nowitzki 'yi yazın Antalya'da gördüğünü söylüyor maç bile yapmışlar anlattı. Millet denizde , havuzda , çimlerde boş boş zaman öldürürken Nowitzki tüm gün oğluyla basketbol oynuyormuş :) Ben gördüğüne inanmadım ilk ama Dünya Kupasını izlerken ben şu sarışını gördüm maç yaptım diyince inanma payı geldi :) Adam daha süper star olduğunu bile bilmiyordu Nowitzki'nin sdfsdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Nae nın dedıgı dogru aslında en onemlı sey ozguven ve konsantrasyondur.Jordan bır röportajında sut atarken gırıp gırmeme ıhtımalını asla dusunmezdım demıstı bu da halıyle uzerınde bı baskı yaratmıyor ve rahat rahat atmasını saglıyor.En ıyısı hıc dusunmemek..just do it :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 sonra Jeronimo :D (böyle mi yazılıyordu :) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 doğru şut stili fln yok bence. sadece blok yediricek şut stili var bi de yedirmicek şut stili var. yedirmicek bi şekilde atmaya başla ve sürekli atmaya devam et. bi süre sora beyin alışıo zaten ve potaya kilitlendiğin anda hiç bi sorunun kalmıo önemli olan potaya kilitlenmen. bi arkadas ayagini öne al demiş. bence çok doğru bi harekettir o ama abartı alırsan adamın üstüne düşersin. atarken en önemli şey geriye ya da öne düşmemektir. olduğun yere düşmezsen hücum faul olur. blok yedirmicek bi stil, ayak hafif önde(hangi ayağını daha iyi kullanıosan onu öne alcan), attıktan sonra yerine düşücen, kas çalışıcan sonra gidip şut çalışıcan, çalışıcan ve çalışıcan. taa ki tricepslerin şişene kadar :) güven meselesi insanın o sırada düşünebileceği bi şey değil bence. güven insanın yapısında vardır, MJ de var ama bu arkadaşta olmayabilir. sonradan kazanılcağına inanmıorm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 özgüven,doğru pozisyon ve en önemlisi de konsantrasyon.doğru pozisyon için ray allen ı inceleyebilirsin.hepsi için de jordan ın maçlarını seyret:).öyle anlar oluyor ki jordan topu alıyor elinden çıkartıyor ben ekran başında daha çembere gelmeden sayı olacağını anlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ceronibo :) (böylemiydi dsfsd ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 @can:doğru şut stili vardır ve bu da bıleğin düşmesı demektır.bılegını alıstırdıgın zaman otomatık olarak top potaya duzgun gıdecektır gırmese dahı.senın mantıgına gore taç atar gıbı de sut atılabılır o zmnkı sence doğru bı sutmudur?demek ıstedıgım bu tarz sutlar ıstıkrarlı olarak gırmez bı gun sansına gelır ardarda 10 tane bıle atarsın ama gun gelır 1 tane bıle atamazsın;profesyonel oyunculara bakarsan coğunun atış yaparken bıleğı duser. ayrıca en cok kullandıgın ayağını one cıkar demıssınkı sağ el ıle atış yapan bırının kı coğumuz boyleyız sol bacagını one cıkarıp atış yapması oldukca zor ve kotu bı yontemdır.zira kobe,t-mac,jordan hep sağ ayaklarını one cıkarırlardı:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rodvine Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 1.85 80 kilogramım 6senedir lisanslı basketbolcuyum sana tavsiyem dogru sut stiliyle gunde 1 2 saat sut at anladıım kadarıyla profosyonel deılsın bole kendini tatmin edicek kadar gelişirsin die dusnuorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 lisansım var benimde ama işte pivot oynuom ama şutlarım berbat :d dogru şut stilini fln bulamadım bi türlü ne bilim üçlük cizgisi icinden bilek atıyom potayada yetişio ama sanki çok abanıom potayı fln aşıo bazen yada çembere çarpıp çıkıo işte :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 2 aydan sonra ilk defa basketbol oynadım bu gün :d 10 sayım vardı çift pota maçta hepside pota altı boyalı alandan :( en az 20 şut salladım 1 tane sokamadım sanırım bende çalışsam iyi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 hocam ben çok iyi bi şutört değilim. ama bu gerçekten doğuşta ellerim hızlıdır kolay kolay kaptırmam topu. neyse reklam yapmaya gerek yok, ufakkene göğüsten çıkarırdım topu üçlük müçlük şutlarım süperdi panyalı falan her türlü atardım. sonra e belli bi yaşltan soora göğüsten şut çıkarmak öküzlük oluyo karizmayı çiziyo diye bileğe geçtik. noldu, bilek atamıyodum. kendi başlıma gidip yazın çatırdayan sıcağında gidip şut çalışıyodum başıma güneş geçinceye kadar. hiç bişey olmadı tüm yaz. bi sene geçti yine tık yok. sağudum birazcık da basketboldan. neyse bi gün üni ya gidicem artık onbeş gün kalmış. yine gittim çalışıyorum yakındaki lisede. ulan bişey keşfettim (ki emin ol büyük ölçüde şansla ve izleyerekgeliştirirsin şutunu), yani keşfettim diyosam izledim hayvan gibi kim nası atıyo falan o ayrı. şimdi, sana keşfettiğim şeyi söylşeyeyişm. kullanırsın kullanmazsın, moşak geçersin saygı duyarsın o ayrı. şutu atarken pota ile gözünün aynı seviyede olduğunu farzet topun tam elden çıktığıu sırada tam o seviyedeymişsin gibi düşün, öyle gör yani. gerçekten çom işe yarıyor ama tekniği otutacaksın top nasıl tutulur atarken hangi ele ne kadar kuvvet verilir. bunları ama bence kendin çalışarak kasma, iyi şutörlere git sor. seni alışana kadar çalıştırsın yahut teknikleri sana göstersin bir iki saat sonra sen bu teknikleri çalış. teknikler oturduktan sonra benim bu söylediğimi yap. yani ben bunu keşfettim dişyorum ama kendim bilmediğim için keşfettim. aslında bu bütün şutör arkadaşlarımın kullandığı bişeymiş, söylememişler göthoshlar. bir de panyalı atış için de bir tavsiyem var. bu şut kabızı olduğum dönemde tek atabildiğpim şut panyalıydı.(bir de hook var tabi ama sen lisanslıyım diyorsun söylemeye gerek yok) panyalı atışta potanın ne tarafındaysan o tarftaki ayağını biraz kır. hatta çok hafif de olsa yana yat. panyalı atışlarda kesin çözümdür. saygılarımla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 @finrod abi bence doğru stil diye bi şey yoktur. ister taç atar gibi at istediin gibi at, sokabiliosan kimsenin laf etmeye hakkı yok. ben çok pure shooter diilim ama harbiden attığım şutlar girer her oynadığım takımda şutör oynadım her zaman kimsenin atamadığı şutları attım ve 1 kişi bile atış stilin güzel demedi. ben çok çalıştım, ve beynini kullanmanın önemli olduğuna inanıyorum. örnek vermek gerekirse babam basketten hiç anlamayan bi insandır ama faul çizgisine geçti. 3 kere denedi atmayı. 4. de ilkini soktu ondan sora sürekli atmaya başladı. bu tamamen dengeyi bulma ve aklını kullanma işidir bence. çalışmanın önemi tabiki çok büyük. onu önemsemiyorum gibi gözükmesin ama en önemlisi her zaman aklını kullanmak ve dengeli atabilmektir. ayrıca demişsin ki sol ayakla nasıl atayım. ben çok kullandığın ayak dedim yani ben sağak ım mesela ve sağ ayağımı öne çıkarır atarım. solak olan birisi sol ayağını öne alıp atmalı, bundan bahsetmiştim. ama dengeyi yakaladıktan sonra sağ ayakmış sol ayakmış hiç farketmez. yıllarca basketbol oynadım, bissürü takımda oynadım, türkiye şampiyonasına gittim ve bana inanın ki sadece yaptığım 1 şey vardı. şut atmak ama çok da iyi şut atardım bazı maçlarda üstüste 5 hücumda 5 üçlük attığım olmuştur. bunun tamamiyle denge ve akıl olduğunu savunuyorum. ne stil ne de başka bi şey. hatta dengeyi bulduktan sonra istersen sol ayağın önde olsun istersen havada fake at ondan sonra şutunu at hiç farketmez. önemli olan dengeyi yakalayıp, havaya sıçradığında potayı dik açıyla görüp şutunu atmaktır. ayrıca attıktan sonra orta parmağın potayı göstercek diye bi kural da vardır. onu da unutmadan söyleyeyim. önemli olan 1 şey daha varsa o da şut atarken kasılmamanızdır. bazılarına bakıorum sanki şutu topla değil de sağlık topuyla atıyomuş gibi kasıolar kendilerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 çalışacaksın işte ötesi yok. ama doğru stilde çalış. yani yoksa hakkaten bir anlamı yok. bütün basketçiler şebek değil aynı şekilde şut atıyorlar (1-2 ufak değişiklik harici tabi ki). en optimum şut atma şekli odur çünkü. 6 senedir lisanslı basketbolcu olup da kendini pro. sananlar da var pls.ben 6 yaşımdan beri lisanslı basketbolcuyum pls, ama hala daha 2 ay çalışmassam sokamam iice ısınana kadar,nitekim yazdan beri elime top almadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar