Noyanh Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 @soulless off bisde kime laf annatmaya calısıomusuz adamların yaptıgı saygısızlık die .. adamın kendi saygısı yokki .. alla askına bi kişi surda sen inanmıosun nasıl inanmassın dedi mi sana ? ah alla askına dedim bak yobaslık yapıorum ah bu elim .. he birader ben hastalıgım .. bi aids bi de benim gbi muslumanlar .. biz hastalıgız yobazız .. topumuzu temizlesen dunyadan cok daha gusel bi yer olcak demi bu dunya . kaç bi kişi lan demi .. kafa kesip video ya ya cekiolar demi .. ? bi arastırsana amerikalı askerlerin ırak ta cektiği fotografları .. ? bak neler bulcaksın aklın hayalin durur . evet hz.muhammed'in figur leri veya resminin yapılmasının yasaklanması ona tapınılmamasının istenmesindendir ..bilmiorum biliomusun ama budizm e karsı savasmıslar o donemde .. ve figur lere tapıldıgından .. insanların yannıs dusuncelere kapınılması istenmemiş .. terorist lerin cou islami orgutler demi ? allah askına hangi teror eyleminden bahsediosunuz siz islami olan ..karikaturlere kıskırtma diosunuz .. islamiyet i terorizm olarak gosteren insanlar sizi kıskırtmıs olmuo mu islamiyete karsı .. filistindekileri mi diosunuz .. ? biri gelse girse senin topraklarına her turlu seyi yapsa senin ona nizami harple karsı vericek gucun olmassa sen naparsın ? gayri nizami harp baslatmasmısın .. ? adamlar petrolun üstüne konmak için terorist gosteriolar herkesi sizde balıklama atlıosunuz .. ikiz kuleleri muslumanların yaptına siz inanıomusunuz .. o iki binayı devircek , pentagon a ucak dusurcek kadar akıllı olcak bi insan ama havaalanında kiralık arabanın için kuran-ı kerim i ucak kullanma kılavuzunu bırakıcak kadar salak olcak aynı zamanda .. insanların cesetlerinin bulunamadıgı enkazdan teroristin pasaportu cıkıcak demi bide ne kadar inandırıcı demi .. evet hadi butun muslumanlar hastalık .. ira .. ingiltere de yıllarca teror estirmiş onnarda kesin muslumandır . karikaturu ii ki cizmişler demi kimin ne mal oldugunu cıkardı ortaya karıkaturu cızen arkadas size gore bole .. annamadınız seyh kimse bina yakmayı ölümle tehdit etmeyi onaylamıor. zaten baksana bina yakıldıgı die bi video var de ortada senin gbi kendini bilmesler gelip burda beni hastalık ilan edio . sana bi kere daha su soruyu soruom .. pkk die bi bir teror orgutu var die kurtlerin cou terorist tir die bi genelleme yapabilirmisin ? veya kurtlerin hepsini simgeleyecek bişeyi birini alıp karıkature terorist imajıyla konu edebilirmisin ? BU ÖZGÜRLÜK MÜ ? @bayrak ülkenin simgesidir nasıl yakılır dien arkadasa.. hz.muhammed de muslumanlıgın simgesidir nasıl o sekilde gosterilir .. karikatur cizildi die bayrak nasıl yakılır diosun da cok ilginc geldi .. aynı olay deil .. (bayraıın yakılmasına da karsıyım bu arada .. ben nasıl kendi bayraıma dokunulmasın istersem baskasının bayraına da dokunulmamalı .. bir musluman ve hastalık olarak .. daha fazla sizi hastalıklı dusuncelerimle muhattap etmek istemiorumm şahsıma bişey yazmazsanız bu konuda bi daha konusmıcam ... cunku nafile... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 basın özgürlüğünü savunmak karitakatürlerin güzel olduğunu savunmakla eşdeğer değil. karikatürler çirkinse çirkin, tepkini göster, kına protesto yap, danimarka mallarını alma. ama bunun yapılmasının yasaklanmasını istemeyin. açın southpark'ı bakın isa ya neler yapıyorlar, isayla ilgili nası karikatür nası fıkralar var. kutsal addettiğiniz herşeyin korunmasını isteyemezsiniz. Dünyada zilyon tane din var inanç var nasıl olacak?? ayrıca peygamberlere ve dinlere hakaret etmek YASAK. AIHM nin bu konuda emsal teşkil eden kararları var. "ben rahatsız oldum" demekle yasak olmaz. ha eğer olacaksa, misal ben de ezandan rahatsız oluyorum megafonlar kapatılacak mı yarın? çıplak sesle okunsun ta en eskisi gibi. (verebileceğim örneklerden en yumuşak olanı daha bir ton örneğim var takılmayalım) yoksa siz "sayımız çok, gücümüz var zike zike yapacaksınız" mantığında mısınız? bu mantık pek işlemez sölim. said: ".. pkk die bi bir teror orgutu var die kurtlerin cou terorist tir die bi genelleme yapabilirmisin ? veya kurtlerin hepsini simgeleyecek bişeyi birini alıp karıkature terorist imajıyla konu edebilirmisin ? BU ÖZGÜRLÜK MÜ ?"yalnız buna katılırım. bence buna dayanarak aihm de bombalı olanı yasaklayabilir. [ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 07:58 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 bu ne ya orhan bammuk abim gibi birilerine bir sey ispat etme cabasi mi var bazilarinda ? tamam kardesim siz basin ozgurlugunden yana olan medeni insanlarsiniz . biz barbariz . takilin siz abicim yarin basin ozgurlugu diye nelerimize sovecekler siz hala basin ozgurlugu diyeceksiniz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Felix Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 yaptıkları hernekadar müslümanlara göre çok yanlış olsada , bir ülkenin bayrağını yakmak nedemektir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 said: Şeytanın meydan okumasıyla çelimsiz ve beceriksiz İsa ile şeytan boks maçında hesaplarını görmeye karar verdiler. Herkes parasını şeytana yatırdı. İsa umutsuzluğa kapılmıştı. Kendisine inanan kalmadığını görünce nerdeyse maça çıkmayacaktı. Fakat son anda tek bir kişinin bile olsa kendisine para yatırdığını öğrendi. Maç başlamıştı. Şeytan İsa'yı evire çevire dövüyordu. İsa'nın gözü morarmış, kaşı açılmıştı. Tek bir fiske bile vuramamıştı şeytana. Fakat Bi anda İsa'nın parmağı şeytanın alnına yavaşça dokundu ve şeytan yere devrildi. Ne o şeytan yüce İsa'nın gücü karşısında ezildi sandınız değil mi? Hayır hayır şeytan şike yapmıştı. İsa'ya para yatıran tek kişi oydu. Paraları alıp aşağıdaki cehennemine döndü. Oturuyorum South Parkı izliyorum. Kahkahalarla gülüyorum. O karikatür ile bu film arasındaki tek fark müslüman ülkelerindeki insanların dogmacı ve cahil olmasıdır. Cahillik barut gibidir, üzerine ateşle yürünmez. Elbet özgürlük demek her istediğini yapabilmek demek değildir. İkiyüzlü Avrupa bunu belki asla öğrenemeyecek. Cahil Doğu ise öğrenmesini asla öğrenemeyecek. Kısırdöngü mü? Dinler savaşı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Noyanh @bayrak ülkenin simgesidir nasıl yakılır dien arkadasa.. hz.muhammed de muslumanlıgın simgesidir nasıl o sekilde gosterilir .. karikatur cizildi die bayrak nasıl yakılır diosun da cok ilginc geldi .. aynı olay deil .. (bayraıın yakılmasına da karsıyım bu arada .. ben nasıl kendi bayraıma dokunulmasın istersem baskasının bayraına da dokunulmamalı .. Karikatür çizildi diye bayrak yakıldı diyorum evet; neresi ilginç geldi anlayamadım. Bayrak ulus sembolüdür. Ulusa dahil bütün vatandaşlara saldırı yapılan. Din ayrımı gözetmeden. Konsolosluklara saldırıda vahşilik. South Park örneği verilmiş, Simpsons abd'nin en çok izlenen komedi programıydı. Adamlar her bölümde kaç kez rahiplere, isa'ya, yahudilere, kiliselere dokunana senaryolar çizdi. Hani abd'nin yanan bayrakları? hani tepkiler? Hani yanan binalar? Demek oralarda bu işler böyle yürümüyor. ( Bir 'help me "Jebus!" 'repliği vardırki unutamadığım...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 huun un her dedigine katiliyorum. basin ozgurlugunu savunup da medeni ayagi yapan arkadaslara da kolay gelsin ne diyeyim. siz isinize gelen seyleri dusunce ozgurlugu kapsaminda degerlendirmeye devam edin. demek istedigimi en iyi su karikatur anlatiyor sanirsam: olay sudur: ilk karikatur zencilerle dalga geciyor, irkci, pis kaka sansur ikinci karikatur yahudilerle ilgili. ama bati "medeniyetinde" yahudilere soven soykirimci oldugu icin sansur ucuncu karikatur muslumanlara sovuyor. ne sansuru canim, dusunce ozgurlugu... [ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 09:42 tarihinde, wanderer tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 çizgileri doğru çekmek gerek. basın özgürlüğünü savunmak, karikatürleri alkışlamak değildir. ve daha önemlisi, basın alanında yapılan bir "saldırı"ya, yine basın alanında karşılık vermek gerekir, yoksa yapılan eylemler yalnızca o karikatürü çizenleri haklı gösterecektir bütün dünyaya. "bıraksak nelerimize sövecekler" diyosunuz, bırakmayın, siz de sövün, gazetede boy boy karikatür yayınlayın "heteroseksüel danimarkalı yoktur" diye, ama gidip elçilik yakmayın, insan öldürmeyin, başka bir boyuta taşımayın olayı. bunu anlayamıyo işte beyrutta eylem yapanlar. bütün müslüman dünyasını da töhmet altında bırakıyolar bana kalırsa, ve eğer bu karikatüristler artniyetlilerse, şu eylemlerden sonra amaçlarına ulaşıyolar. sakin olun, verilecek en güzel cevap avrupanın iki yüzlülüğünü anlatan karikatürler yayınlamaktır. kelimeler varken eylemlere gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 İsa şu meşhur "I will survive" şarkısını söylüyor. Jesus gay şarkısı olarak da bilinir. Dinlere karşı hassas olanlar seyretmesin! http://rapidshare.de/files/11142665/jesus.wmv.html (2,43mb video) Not: Linke tıklayın, "free"yi seçin, 20 saniye bekledikten sonra renkli 3 harf-rakam'dan oluşan güvenlik kodunu girip "Download" tuşuna tıklayarak dosyayı bilgisayarınıza indirin. [spo id=5516124]Jesus sonunda ölüyor.[/spo] Elbette ırkçılık olmasını istemiyorlar. Çünkü ırkçılık kendi ideallerine karşı bir durum. Bu yüzden ırkçılığı ayıplıyorlar. Ancak din özgürlüğünde düşündüğünüzden farklı bir noktada oldukları bir gerçek. Bu yüzden yaptığınız eleştirileri anlamıyorlardır. [ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 11:32 tarihinde, matematik tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Arkadaşlar allah size akıl fikir versin . Konsoloslukları basmak , karadenizde rahib'i öldürmek , bayrak yakmak ne demek . Üzgünüm ama adamlara nerdeyse hak vericem bu yapılanlar teroristlikten başka birşey değildir.Bir düşünün herhangi bir islam ülkesinde bir isa karikatürü çıksa avrupalılar ne yapardı .En fazla mahkemeye verirlerdi ki ona bile tenezül edeceklerini sanmam. Bazıları hele peygamber türü kişilerin resmedilmesi yanlış demiş.Muhammed döneminde putperestlik korkusundan yasaklanmıştır bu heykel , resim türevleri eskiden.Eğer bugün hala bir kaç yoboz peygamberin sakalına falan yüzünü sürüyorsa bu onların beyinsizliklerindendir.Müslümanlıktan utandım bu olaylar yüzünden .Umarım Danimarkalı çizer bu Muhammed karikatürlerinin serisini çıkarır çünkü bu müslümanlık bunu hak ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
charlotte Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 özgürlük sınırı başkasının özgürlüğüne dokunana kadardır. onun dışında herhes başkalarının özgürlüklerine dokunmadan istesiklerini yapabilirler. karikatür olayında kişi hakları zedelenmiş. haberin sunuluş biçiminde de amaç zaten müslümanları aşağılamak onlarla alay etmek. inancı bi yana koysak bu hukuka ayrıkı. o yüzden bu kadar protesto edilmesi gayet normal ve bu tür haberlerin yayanlanmaması gerçekten çok önemli dünya barışı isteyen insanlar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 bence idrakte zorlandiginiz noktayi ben size bir kere daha anlatayim sonra bu topici sonsuzluga ugurlayacam . 1- avrupali ifade ozgurlugunu savunanlara gore turkler ermenilere soykirim uygulamistir . 2- avrupali ifade ozgurlugunu savunanlarin yasalarinda turklerin biz ermenileri soykirima ugratmadik demesi suctur . bu sebeple bir profesorumuz icin tutuklama emri cikartmislardir . 3- kaldiki kendisi sizin iddia ettiginiz gibi gerikalmis basin ozgurlugunden anlamaz bir adam degildir . akademik kariyeri tavan yapmis bir bilim adamidir . 4- avrupa li senelerce pkk li teroristleri "ulkelerinde ezilen asagilanan ve oldurulen garibanlar" olarak dusundukleri icin ve dusunceleri dogrultusunda hareket etme ozgurlune sahip olduklari icin benim insanim daglarda heder oldu gitti . 5- bakin hz. isa ya da neler yapmislar onlar neden hic sesini cikartmiyor muslumanlar salya sumuk agliyor diyenlerse mantik kavramindan nasibi alamamis adamlar . zira bana gore hz. isa yla dalga gecmekte yanlis cunku hz. isa ya inanan - muslumanda inanirda konuyu sadece tutmak acisindan - insanlarla da dalga geciyorlar bunu yaparak . 6- ben konunun dusundugunu soyleme hakkina sahip oldugunu iddia eden bazilarinin diger bazi insanlarin inanclariyla dalga gecmesi oldugunu dusunuyorum . 7- yasadigi ulkeden ya da yasadigi ulkedeki birlikte oldugu insanlarin inanclarindan ve ya karakterinden utanc duyan eziklik hisseden bazilarinin bakin muslumanlar hep boyle zaten diye yaptiklari beylik havada kalan bos orhan bammuk yorumlarini dikkate almiyorum . 8- zencilerle escinsellerle yahudilerle dalga gecip nazilere methiye duzme hakkina nasil sahip degilse karikatur cizerleri , ben de ermenilere soykırım uygulamadik deme ve inanclarimdan oturu hakarete ugramama hakkimi istiyorum 9- konuyu fikir ozgurlugunu savundugunu iddia edenlerin ikiyuzlulugu olarak degilde diger herhangi bir eksende ele alanlari ise dunya gerceklerini anlayamayan , yakin tarihte yasananlari hatirlayamayan iflah olmaz romantikler ya da avrupalilar olarak ilan ediyorum . bunlari soyledim diye sacma salak yorumlarda yapmayin hakkimda . konu avrupa birligi ulkelerinden bazilarinin samimi olmadiklari konularda dunyanin geri kalaniyla dalga gecmesi . elimize silah almayalim konsolosluk yakmayalim soguk kanli olup akilli hareket edelim AMMMMAAAA eline silah alip konsolosluk yakanlarla ellerinde ekonomik guc ve silah var diye dunyayi adaletten uzak yonetenler benim gozumde ayni pisliklerdir . ikisi de birbirlerini besleyip dunyayi daha boktan bir yer yapiyorlar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 bakin hz isayla ne guzel dalga gecmisler diye ornek gosterenlerin aklina sasayim ben . bu suna benziyor . ilkokulda ali ogretmenine gidip hocam arkadaslarim benle dalga geciyor diye sikayet ediyor hocada oglum ali akilli olsana bak arkadaslarin veliyle ne guzel dalga geciyor sen manyak misin diyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 said: huun demişki; bu ne ya orhan bammuk abim gibi birilerine bir sey ispat etme cabasi mi var bazilarinda ? tamam kardesim siz basin ozgurlugunden yana olan medeni insanlarsiniz . biz barbariz . takilin siz abicim yarin basin ozgurlugu diye nelerimize sovecekler siz hala basin ozgurlugu diyeceksiniz . benim lafımın hemen üstüne geliyo artık yani alınmayayım da napayım? orhan pamuk denen gerzek neyi ispat etmiş? ordan burdan araklayıp kitap yazıp, desteksiz dayanaksız bok atmak dışında ne yapmış?? medeni olmakla alakası yok arkadaşım ben bu filmi çok izledim. hem de çok. ona saygı, buna saygı, kafanıza göre yasak getirmeye çalışıyonuz insanlara. ayrıca karikatürde "sövgü" varsa AIHM yolu açık. oraya kadar gidin yasaklattırın gazeteye de danimarkaya da tazminat ödettirin böle konsolosluk yakmayla rahip öldürmeyle olmaz o işler. [ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 13:41 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 hala dusunce ozgurlugu var diye birisine ve inanclarina hakaret edebilecegini dusunenler oldugunu gordukce ve bazi avrupa ulkelerinin pek cok konuda takindiklari iki yuzlulukten dili yanmis bir ulkenin vatandaslari arasinda konuyu teroristler konsolosluk yakmisa getirenlerin yazdiklarini okudukca icim ciz etmiyor degil . benim inancima saygi gostermek zorunda degilsede kimse inanclarimdan oturu bana hakaret edemez . aihm ordaysa terorist kamplarida filistinde afganistanda vs de konumuzla ne ilgisi var bir anlayabilsem . hehe dusunce ozgurlugu ha ? etmisim icine boyle dusunce ozgurlugunun . ben naziler super insanlardi diyemiyorum , turkler ermenilere soykirim uygulamamistir diyemiyorum ama birileri bana hakkimda dusundukleri ne kadar sacma salak sey varsa soylebiliyor . zaten ayni dusunce ozgurlugunu savunanlar degil miydi onlar pkk li teroristlere senelerce kucak acip binlerce insanimin olmesine sebep olanlar . ben anlamadim bu dusunce ozgurlugunden birsey . niye hep onlarin isine geliyor bu dusunce ozgurlugu . not : ben 2-3 mesaj daha attiydim buraya bugtir mugtir cikmadi mi yoksa ne oldu ? ben goremiyorsam ve siz gorebiliyorsanizda topici mesaj bombardimanina tutmus olmim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Herkesin fikrini belirtme özgürlüğü vardır. Bir liderin halkının özgürlüklerini, bir avuç sağı solu yakmaya hazır serseri uğruna kısıtlamayı göze alacağı gün, o ülkenin beş para etmeyeceği gündür. Rasmussen'in kararını sonuna kadar destekliyorum. Dinden önce insan hakları ve özgürlükleri gelir. Karikatür yüzünden sağı solu yakıp yıkanlar da barbarlardır, öyle ki ellerinde karikatür ve çizeri hakkında çürütücü yazılar yazabilecekken, konuşmalar yapabilecekken dünyanın en ilkel yoluyla bir şeyler çözmeye çalışarak tüm müslüman cemiyetini rezil etmiş hayvanlardan ibarettirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 +52 Antimodes Evet anlayamadığınız bu düşünceye göre; Kimse ırkçılık yapamaz ama isteyen İsa'yla dalga geçebilir. Rahatsız olan mahkemeye gider, dava açar, hakkını mahkemelerde savunur ama kimse eline silah alıp sağı solu ateşe veremez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 @huun http://forum.paticik.com/konu.php?id=171619 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 said: huun demişki; hala dusunce ozgurlugu var diye birisine ve inanclarina hakaret edebilecegini dusunenler oldugunu gordukce dünyanın en zeki insanı olduğuma inanmam, senin islam'a inanman üfürükle hasta iyileşebileceği, duayla zor durumdan kurtulunabileceği, insanların bakışlarıyla bişileri bozabiliceği, bu bakışları engellemek için nazar boncuğu takmak gerektiği gibi şeylerin hepsinin "inanç" başlığı altında olduğunun farkındasın değil mi? yani inancın bireysel olduğunun. ayrıca çok merak ediyorum huun karikatürleri gördün mü? hangileri nasıl birer hakaret içeriyor çok merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 rahan bu yazdıgın batıl ınanclar her dınde mevcut.Ayrıca Hz. Muhammed'in resmedilmesi, çizilmesi, insanlara aleni bir şekilde bir varlık olarak aktarılması İslam dinine göre yasak. Inanmıyorsanız saygı gosterın, bılmıyorsanız arastırın lutfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 said: Mephinx demiş ki; rahan bu yazdıgın batıl ınanclar her dınde mevcut. inancın batıl olup olmadığına kim karar veriyor? ya da daha baside indirgeyelim, inancın batıl olmasıyla batıl olmaması arasında ne fark var? bir yahudi ye göre hristiyanlık ve müslümanlık da batıl inanç olabilir, bir hristiyana göre islam da batıl inanç. kime göre neye göre? batıl ile batıl olmayanın kriteri ne? said: Ayrıca Hz. Muhammed'in resmedilmesi, çizilmesi, insanlara aleni bir şekilde bir varlık olarak aktarılması İslam dinine göre yasak. evet, İslam dinine göre yasak, müslümanlar için yasak. İslam dinine mensup olmayanlar için bu yasağın bir anlamı yok. said: Inanmıyorsanız saygı gosterın, bılmıyorsanız arastırın lutfen. işte burda problem. saygıyı nasıl gösterecek insanlar? ramazanda içki içmem de kimine göre saygısızlık, ramazanda yolda sigara içmem de, herhangi bir tanrının var olmadığına inanmak bile kimine göre direkt saygısızlık. tüm müslümanlara hakaret edilmesine sonuna kadar karşıyım, terörizmin islam'la bağdaştırılmasına da. ancak; resmetme yasağı sadece müslümanları bağlar. ve karikatürlerde sövgü, hakaret varsa bu işin AIHM'ye kadar yolu var. daha önceden hem isa ve muhammede hakaret eden iki kişi için alehte karar alındı. ama bu hiç bi boka benzemeyen karikatürlerin bazılarında zerre kadar hakaret yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Aleni bir varlik nedemek yahu! Simdi cikip senin benim gibi bir insan olmadiginimi iddia edeceksiniz Muhammedin ? Uzayli falanmiydi? Tanrinin oglu diye satilan isa nin bile heryerde resmi karikaturu var.Muhammedin niye olmasin? Insandi iste hemde diger herhangi bir insan kadar siradan.Kalkip normal bir insani tanrilastiracaksaniz isimiz var sizinle.Birkacbin yil onceki kafa bu.Onemli olan adamin fikirleri veya `tanriyla iletisimi` ise bazilarina gore , ozaman onlari tartisin veya savunun.Putlastirmamak icin resminin cizilmesi yasaklanmis diyorsunuz e suanda sizin yaptiginiz nedir? Dusunun yahu robot olmayin.Sorgulayin bazi seyleri , bin kusur yil once kimbilir hangi sartlarda kimin nasil yazdigi cok belli olmayan birseyler icin gaza gelen araplarin pesinde bina yakip insan oldurmeye degecek bir olaymi bu gercekten? Sorun bu soruyu kendinize , korkmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 peki siz daha iyi biliyorsunuz neyin dusunce ozgurlugu oldugunu . yarin inanmadiginiz islamdan baska birseyleri dillerine doladiklarinda burda ahkam kestiginiz kadar rahat olamayacaginizi hepimiz bildigimize gore en azindan samimiyet konusunda danimarka kadar iki yuzlu hareket ettiginizi soylemek mumkun . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 soulless sabahtan beri sana bi soru soruorum .. kendimizi annatmaya calısıorum .. ama sen aynı kafa hic bişeyi okumadan yazıosun yada okudunu kavrıyamıosun .. ki hala aynı seyleri diip duruosun .. yobaz olan senin gbilere denir .. hic bişeyi sorgulamadan kabul edende Sensin .. yobaz lık bi tek islamiyette olmuo işte . ! yazmıcam diorum suraya ama senin hakketen densizce konusmaların yusunden yazıorum.. bişeyi savunacaksan karstı goruse saldırmadan yap bunu .. bari de bis muslumanlar gbi hayvan olma .. insan olarak KAL . ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 "avrupa bize lölö yaptı size de yapsın görürsünüz.. " mahatma gandhi, 2006, sefaköy. iki yüzlü de olduk oh miss.. daha da uğraşmam, takılın kafanıza göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar