OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 ya kelimeleri böyle kullanmanın bi ismi vardı neydi:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Türkçenin esnekliği :-D Tabi benzer şeyler başka diller de mevcut. Türkçeye özgü birşey değil emin olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 yok yav esneklik değil:D bu normal birşey.bizim fesatlığımızdan böyle anlıyoruz biz:D edebiyat ogretmenim nette olsaydı ona sorcaktım:D [ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 10:53 tarihinde, unac tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 kinaye sanatı olabilir... Yannız bunun Türk edebiyatında ciddi bir yeri var bununla ilgili zamanında ünlü şairler tarafından yazılmış muhteşem -komik- şiirler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 efendim bu türkçeye tecavüz sanatıdır. her bir cümlede anlatım hatası yapılmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Bence biz Türk insanları olarak hepimiz fesatız.Çünkü nerede olursa olsun bu tür bir yazı okuduğumuzda direk aklımıza başka anlamlar gelebiliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Fesatlığın bize özgü olmadığını düşünüyorum.Elbet bu tarz cümleler diğer toplumlardada vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Mecaz anlam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Bu bi söz sanatı değil. Sadece yanlış anlaşılabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
only_devil Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 fesatlık yaşla ve bilgiyle(!!!) gelen 1 şey mi acaba?herkes bu okuma parçasını:) benim gibi mi anladı merak ediyorum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 ankara oran dolmuşuna binmeye çalışan bir ablamız.. -oran kalkar mı? -sen bin kalkar abla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Adamın anlatış şekli direk fesat Sen aksini düşünerek okusan bile öyle anlıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 dikkat !!!! bu up'lanmış bir konudur... böyle bir söz sanatı oduğu yönünde bir bilgim vardı.bugün bunla ilgili eski bir mail karşıma çıktı ve paylaşmak istedim... buyrun; 19.yüzyılda mora'da doğup büyüyen ve divanındaki bir şiirden moralı süleyman adlı bir şeyhin müridi olduğu anlaşilan sümbülzade vehbi, hece ve aruz vezniyle yazdığı şiirlerle tanınır.vehbi, divan edebiyatı türlerinden rücu şiirleriyle ün yapmıştır.rücu, mesajın ilk satırında tahmin edilenden çok farklı olduğunu ikinci satırda anlatan bir sanat tarzıydı. rivayete göre, padişahın ;bana öyle bir beyit söyle ki, ilk satırında cellat! diye bağırırken, ikinci satırın sonunda sana bir kese altın vereyim;emri üzerine sümbülzade vehbi'nin hazırladığı divan edebiyatının en güzel ve en eğlenceli rücu orneğini aşağıda bulacaksınız örnek, bezm-i hamam edelim, sürtüşürem ben sana, kese ile sabunu, rahat etsin cism-ü can ****************** lal-u şarap içirem ve ıslatup geçirem, parmağına yüzüğü, hatem-i zer drahsan ****************** eyil eyil sokayım, iki tutam az mıdır ? lale ile sümbülü kakülüne nevcivan ***************** diz çökerek önüne ilik ilik akıtam, bir gümüş ibrik ile destine ab-ı revan ***************** salınarak giderken,ardından ben sokayım, ard eteğin beline, olmasın çamur aman. ***************** kulaklarından tutup dibime kadar sokam, sahtiyandan çizmeyi, olasın yola revan **************** öyle bir sokayım ki kalmasın dışarda hiç düşmanın bağrına hançerimi nagihan *************** herkese vermektesin, birde bana versen, avuç avuç altını, olsun kulun saduman *************** eğer arzu edersen ben ağzına vereyim, yeterki sen kulundan lokum iste her zaman *************** sen her sabah gelesin, ben vehbi'ye veresin, esselamü aleyküm ve aleykümselam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 guzel turkce bu elastık dıl nereye cekersen oraya gıder misal otobus pasosu almak ıcın gıdıyosun bakıyosun kapıda kocaman 'paso verilir'' yazıyo dalıyosun iceri bos :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 http://forum.paticik.com/konu.php?id=148147 http://forum.paticik.com/konu.php?id=84868 şoyle iki topikimiz vardı nitekim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 arkadan vermeyen kaldı mı? -uzattım ama yetiştiremedim kaptan inerken eline vercem! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 auahuaahuahua :)))) ben senn için de önden verdim :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar