elvyn Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 said: Bleda buyurmuş ki: bu memlekette olm bak bu abin pantolunun içinden pembiş yılan cıkarcak sende onu yalıcan tamam mı? bu ne iğrençliktir yahu? Aykan arkadaşımız da zorunlu askerliği ülke için canını feda edebilmekle bagdaştırmış sanırım, pek güzel. [ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 02:14 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 aynen o ne ayıp denilen bişi kalmadı. [ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 02:15 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 turkiyenin kanayan yaralarına parmak basmıssın kutluyorum,iyicene irdeleyin evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 abicim adı üstünde vatani gorev sen bu vatanda deilmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 eee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Abicim Yapmıcaksan yapma çokta .. yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Kadınlarada zorunlu olsun =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 olm bi üyemiz yok ki istiklal marşının 3. kıtasını yapıştırıvermiyo gelipte süper olur... O_o kaç kaçç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Yok yok Pati'nin kapalı kalması pek yaramamış size... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 1.si kesinlikle zorunlu askerlik kalkmamalı.Zaten onu zorunlu görmek bile saçma bence.Vatani görev herkezin seve seve yapması gereken birşey olarak görüyorum ben. 2.si canbebe,evybaby tarzı,kısaca bebek bezi reklamları gayet etik ve normal bence.Hatta son derece şirin reklamlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 1.Askerlik rulz da 18 ay rulz değil.Atalarımız ne demiş? Ziyaretin kısa olanı makuldur :P Acep pokemonları alıolarmı? :-( 2.süper bence Saçları cok güzel kıvırcık böle Sallanıo ÇOK tatlı sdf :D [ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 03:26 tarihinde, Pikachu tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 ne 18 ayi ya? 5.5 ay degil miydi en son kisa donem? bence 5.5 ay uygun gayet, daha az istemek sacma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 1. zorunlu olarak kalmasi lasim bence ama sure biraz kisaltilabilir 2.pek televizyon izlemedigim icin o reklamlara denk gelmedim haliyle yorumda yapamicam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Zorunlu askerlik ne kadar gerizekalıca bir mantalitedir ki? Zorunlu askerlik olması demek, biz uygarlıktan nasibimizi almadık, hiç bir şey öğrenemedik demektir resmen. Arkadaşlar, bilmiyorum tarih dersinde size öğrettiler mi ancak uygarlığın başlangıcı insanoğlunun iş bölümü yapmasına dayanır. Anca barbar kabilelerinde herkes her işi görmek zorundaydı. Arkadaşım ben okumuş, akıllı, iş güç sahibi, geçimini sağlayan bir insan evladıyım. Benim askerde ne işim var yahu? Onu da geçtim, benden askerde ne derecede faydalanabilirsin ki? Bırak, asker askerliğini yapsın, tüccar tüccarlığını yapsın, sanatçı sanatını yapsın, ne bu askerlik merakı, hele bir de 6 ay 16 ay şeklinde? Ben bu toprakta doğdum diye asker olmak mı zorundayım? Reklamlarda bebeklerin oynatılmasına da karşıyım. Genellikle üç kuruş para için velileri tarafından yollanıyorlar ve setlerde istemedikleri şeyler yaptırılıyor, yapamadıkları zaman bağırılıyor vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 vah anam vah vatani gorev diye kandiriyolar gencleri, borcum yok benim kimseye anamdan babamdan (aile diyelim genel olarak) baska... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 2 side iyidir guzeldir yenebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 said: 1.si kesinlikle zorunlu askerlik kalkmamalı.Zaten onu zorunlu görmek bile saçma bence.Vatani görev herkezin seve seve yapması gereken birşey olarak görüyorum ben. Bir kız tarafından söylemek kolay :) uzaktan "neyini beğenmiyorsunuz kardeşim, vatani görev işte" diyorsun da, aynı duruma kızlar da zorlansa aynı şeyi derniydin merak ediyorum :P askerliği bence çok fazla abartıyorsunuz. ne "vatan sevgisi"yle alakalı, ne de "vatandaşın görevi" olacak kadar önemli birşey. askerlik eğitimi milletin daha kuralcı, daha düzenli, daha disiplinli olmasını sağlasaydı, kabul diycektim. kabul, çok güzel bir yöntem. ama ülkenin halini görüyorsunuz, kursalsızlıktan, kaostan geçilmiyor. demek ki askeri eğitimin halk üzerinde hiç bir faydası olmuyor. belki sadece silah kullanmaya teşvik ediyor. ben vatanım için ölürüm. bir savaş çıktığında hiç düşünmeden orduya katılırım. ancak 2 sene bir bölgede sabah akşam koşturmak, hapis cezası çekermiş gibi koğuşunda yatmak... 2 sene tüm dünyadan uzak, gelişmelerden uzak, kendi hayatından uzak, ailenden, arkadaşlarından uzak geçiriyorsun. hapisten pek bir farkı yok. askerlik yapmak isteyen buyursun gitsin, ben tutmayayım. ama 1 ayın bile çok önemli olduğu günümüz yaşantısında, 18 ay ne demek... Ne zaman ölüceğim bile meçhul, belki yarın ölücem, belki 100 yaşımda. 2 senemi çürütüyor. ha bir de şu var. vatan sevgisini zorunlu askerlik yapmaya indirgemeyin. "askerlikte zorunluluk kalksın, kim vatanını seviyor kim sevmiyor, kim türk kim değil, o zaman görürüz" demek, bilip bilmeden konuşmak oluyor. ayrıca bazı kişilere de iftira atılmış olunur. vatanını korumak sadece 18 ay bir yerde kapalı kalmayı kabul etmek değildir. vatanını korumak, gerektiğinde canını vermeyi kabul etmektir. bu ikisini bir tutmayalım. ayrıca, vatan savunması sadece silah üzerinden yapılmaz. artık savaşlar siyasi yollarla yapılıyor. ne demek bu? Avrupa Birliğine muhtaç duruma düştük. Kağıt üstünde Amerika'nın sömürgesi olarak gözüküyoruz. Doğalgaz sıkıntısı çıktı son günlerde. Daha neler neler olucak... Bunları elinize silah alıp çözebilir misiniz? 18 ay askerliği sıcak bir şekilde savunuyorsunuz ama bahsettiğiniz zorunlu askerlik bu sorunları çözebiliyor mu? Zorunlu askerliğe rahmen PKK bizim ülkemize giriyor, insanlarımızı kaçırıyor ve Irak'a götürüyor. Bizim başka devletlerle maymun olmamızı sağlıyor. Hadi Askerlik şehirleri, sınırları korumak için önemli diyelim. Eee, bu görevi de yapamıyor. Ne siyasal olarak bir işe yarıyor, ne ülkemizi savunmak açısından efektif olabiliyor. Daha neyi savunuyorsunuz ki bu uygulamanın? En yeni teknolojiyi geliştirirsin, düzgün bir ordu sistemi hazırlarsın, ekiplerini o konuda yetiştirirsin. Her erkek çocuğuna 18 ay zorunlu asker eğitimi de gerekmez, Ona gerek kalmadan herşeyi çözersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 profesyonel orduya gecmek lazim artik . bu askere hep mi elinde dandirik tufekli adamlar lazim hic mi top ucak lazim degil . kaldi ki ben kendimi dusunuyorum simdi savas ciksa tamam vatan millet sakarya ama nereye kadar . askerlik bir meslek olmali . egitimli bir adama karsi bizim ne sansimiz olabilir ? vicdani ret olayi sacma madem mecburi askerlik var herkes gitmeli . ha adam vurmam ben inanclarima ters diyorsada gider patates soyar mutfakta bise yapar ama zaten vicdani ret olayi boyle birsey herhalde . askere hic gitmemek diye birsey soz konusu degil bildigim kadariyla . tv el attigi neyi dejenere etmedi ki bu ulkede ? diye sorup 2. konuyla ilgili polemigin cercevesini genisletmek lazim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 antimodes52 kız değil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 elvyn orada (su buyurmuşki dedigin 2ci sayfadakinde) düzgün yazamamışım ama mantıgım suydu: bi arkadaş demiş eger ana babaları reklama gonderiyorsa dogrudur die. bend eona soyle diorum gidip kızına ogluna onun bunun bi tarafını (7-8 yaşındaki bebelere) yalatan ana baba yokmu? o zaman onlarda haklılar mı demek istemiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 turambarturin : ``1. zorunlu askerliğin öyle veya böyle bir şekilde kaldırılacak, bu kesin... haa bu 5 yıl soora olur 10 yıl sonra olur bilmem ama, bu kesinlikle olacak... şöyle ki: -çağımızda savaşın veya daha basit anlamda ülkeler arası rekabetin en önemli yönü ekonomik, sayısı milyonları bulan daimi -yani barış zamanıda aktif olan- bir ordu ne kadar büyük bit yük bu aşikar...`` Normal kosullarda haklisin tabi,ama bizim yasadigimiz cografya belli.Ortadogu`nun dibinde,yer alti ve yer ustu bakimindan dunyanin en zengin bolgesindeyiz...Komsularimiz nukleer silah uretimine hi verirken,hem bizim hem komsularimizin uzerinde sayisiz oyunlar oynanirken,ayrica da 30 yila yakin bi suredir ugrastigimi teror hala etkinse ve,devamli baska bi sekilde hortlayip karsimiza cikiyosa,bu askerlik isi 5 yil sonra 10 yil sonra olmaz...Bana kalirsa hic bi zmn kalkamicak,yani temelli Bati ulkemizi teslim alana kadar en azindan..Osmanli ya yaptigi gibi , bizim orduya da ``evine git`` diyene kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Ben ne zaman kız oldum ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 @Kithnos benim umudum var zorunlu askerliğin kalkacak olmasından... niye peki? senin de söylediğin gibi ortadoğuda yaşıyoruz ve her daim hazır olmak zorundayız ama bu hangi şekilde olacak? en basit örnek, ortadoğuyu istediği gibi oynatabilen israil... israilde zorunlu askerlik var evet... her israilli -kadın erkek- IDF de yamulmuyorsam 3 ay gibi bir süre askerlik yapıyor... ancak buradaki daha çok sembolik biraz da politik. çünkü israil, gerek hava kuvvetleri olsun, gerek zaten var olan profesyonel askerleri olsun, gerek de nükleer gücü olsun yeterince hazır... eğer türk ordusu da belli aşamaları geçerse pekala profesyonelleşebilir. tabi bu damdan düşer gibi olmayacak, bunun da bir hazırlık süreci -gerek alt yapı, gerek kamuoyu desteği, gerek de ekonomik düzenlemeler- olacak... bu yüzden 5-10 yıl diyorum... zaten türk silahlı kuvvetleri kendisi profesyonelleşme en azından yarı-profesyonelleşme taraftarı... zaten kendilerinin de bu çalışmalar için planları vs.leri hazır... en basitinden bugünkü "uzman çavuş"lar bir profesyonelleşme için atılmış bir adımdır ve devamı da gelecektir... saygılarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 zorunlu askerlik kalkmamali cunku tek faydasi olaganustu durumlarda hazir yuzbinlerce asker egil. askerlikte okuma yazma vatan millet sevgisi saygi gibi bir cok oge de ogretiliyor. ama kamu hizmeti ile bedelli ile askerlik yapilmayabilinir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 said: antimodes52 kız değil? kim antimodes'e kzı dedi yaw. beni kasteiyorsan horrible'ı quoteladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar