GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 kaynaktan daha rahat okursunuz sanırım... Kuş gribinin Türkiye’de can aldığının kesinleşmesi, dünyanın dikkatini Türkiye’ye çevirdi. Gazeteler, 14 yaşındaki Mehmet Ali Koçyiğit’in "Güneydoğu Asya dışında kuş gribi yüzünden ölen ilk insan" olduğunun altını çizdi. TIMES: "TÜRKİYE’DE KUŞ GRİBİ SANILANDAN DAHA YAYGIN OLABİLİR" İngiliz Times gazetesi, Türkiye’de Doğu Asya dışında ilk kez bir kişinin kuş gribiyle öldüğünü belirtti. Kuş gribi ile ilgili asıl kaygının, hastalığın insandan insana geçmesi olduğu kaydedilen haberde, Türkiye’deki örneklerin de test için İngiltere’ye gönderileceği aktarıldı. Times gazetesi, Türkiye’de kuş gribi vakalarının tahmin edilenden daha fazla olmasından korkulduğunu da belirtti. TELEGRAPH: "TÜRKİYE, ÇOCUĞUN KUŞ GRİBİNDEN ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI" İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Türkiye’deki çocuğun kuş gribinden öldüğünün doğrulandığını belirttiği haberinde, İngiltere Hükümeti’nin Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edildi. Haberde ayrıca, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Türkiye’nin "salgın için bir planı" olduğunu söylemesine karşın VanYüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ahmet Faik Öner’in, "Ülke olarak buna hazır olduğumuza inanmıyorum" dediği aktarıldı. GUARDİAN: "SALGIN AVRUPA SINIRINDA KORKUSU" İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Guardian ise, Türkiye’deki ölüm ile Güneydoğu Asya dışındaki ilk kaybın yaşandığı ve salgının Avrupa sınırlarına dayandığı korkusunun yayılmaya başlandığı yorumunu yaptı. Ancak gazeteye konuşan Birleşmiş Milletler Kuş Gribi Koordinatörü Doktor David Nabarro, "Bu salgın başlangıcı değil. Salgın, hastalık insandan insana geçtiğinde başlamış demektir" dedi. WASHINGTON POST: "TÜRK ÇOCUK KUŞ GRİBİNDEN ÖLMÜŞ" Amerika’nın önde gelen gazetelerinden Washington Post, 14 yaşındaki Muhammet Ali Koçyiğit’in kuş gribinden öldüğünün kesinleştiğini belirtti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, hastalığın insandan insana geçtiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını söylediği belirtilen haberde, Minnesota Üniversitesi’nden Michael Osterholm’ün, "Türkiye’deki ilk kuş gribi kaybının Batı’nın panik duymaması ama dikkatli olması gerektiğinin göstergesi olduğunu" belirtti. NEW YORK TIMES: "TÜRK AİLESİNİN ÜÇ ÜYESİ DAHA KUŞ GRİBİ" Amerika’da yayınlanan New York Times gazetesi, Türkiye’de önce yalanlanan vakanın kuş gribi olduğunun kesinleştiği belirtildi. Haberde ayrıca Türkiye’de 10 kişinin daha hastanede olduğu ancak o hastaların kuş gribine yakalanıp yakalanmadığının belirsizliğini koruduğu kaydedildi. LE MONDE: "AVRUPA’DAKİ VETERİNER HİZMETLERİ ALARMDA" Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde ise, "Kuş gribinin Avrupa’nın kapısındaki insanlar arasında ilk kurbanları verildi" diye yazdı. Ölen çocukların yaşadığı yörenin Ermenistan’ın sınırına yakın göçmen kuşlar güzergahında bulunduğuna dikkat çeken gazete, Avrupa’daki tüm veteriner hizmetlerinin Ekim ayından bu yana alarm içinde olduklarını yazdı. kaynak: http://www.kanald.com.tr/haber/guncel/2006.01.05/dunyanin.shtml ilk başlarda dalgaya fln alıyodumda ciddileşti ya...[signature][hline]Shewky Goldbreaker-----Elder Bounty Hunter-----FRF Cagla Goldbreaker ---- Commando ---- Why do "Dark" jedi's using "Light"sabers??? http://www.darkshadowspalace.com.tr.tc [Bu mesaj GwindonSurion tarafından 05 Ocak 2006 20:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burninglife Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 inşallah büyümez bu olay ya yoksa kötü olur[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Düne kadar ben tavuk ürünlerini yemeyi kesmiştim annem sonunda ikna edip yumurta yedirdi bana tam sofradan kalkarken kuş gribinden ölenlerin haberleri çıktı televizyonda ben daha ne diyeyim!!! zaten bizim ülkemizde hiçbirşeye güvenmemek lazım insanlar ceplerinin dolmasından başka birşey düşünmüyor,grip olsun insanlar ölsün falan umurlarında değil ...[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 tam da durulurken su mesele kotu oldu bu ya.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki: herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 eskiden çay içen bakanlar şimdi de afiyetle tavuklarını yediler. hiç bir şey yok dediler. sonumuz hayrola...[signature][hline] ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 http://forum.paticik.com/view.php?id=170771[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Kuş gribi davası patlak vereli beri tavuk yiyorum. Üstelik öle az da diil; çok yedim. Ama temizliine, titizliine güvendiim bi firmanın etiydi. Ayrıca paramecium, aynı konuyla ilgili bi topicte uzun uzun bi yazı yazmıştı. Onu da bi okuyun derim. Aslında bugün de tavuk yedim ben :hmm:.[signature][hline]Today has born the seventh one Born of the woman the seventh son And he in turn of the seventh son He has the power to heal He has the gift of the second sight He "is" the chosen one So it shall be written So it shall be done... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Yalnız çok ciddi durum, hele "insandan insana bulaşacak kadar gelişmesi" lafı geçince ürperdim.[signature][hline]But the bards' songs will remain.. ----------------------------------- Paticik FM / Diandra the Wild-Elf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 kaynaktan daha rahat okuyamiyorum[signature][hline][b]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" MSN g3nk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 yanı cu dönemindeki oyuncuların 4'de 3'unun jedi olduğuna göre adamlar dün eksi oyunları toplamak istiyor[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki: Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz? Tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 yetkili bir arkadaş silebilir mi bir üst mesajımı :D SWG bölümüne atmam gereken konuyu buraya atmışım afedersiniz :D Konuya gelince arkadaşlar abartmayın lütfen yemeyelim etmeyelim.Siz tavuğu çiğ yiyiyorsanız o ayrı konu.Bilim adamları çıktı pişirilince ölüyor mikroplar diye yapmayın ya. Tavuk yemeye devam edeceğim haşlama vs. sevmesemde tauğun her türlü kızartmasını çok seviyorum ve asla da vazgeçmem.[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki: Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz? Tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 eyvahki ne eyvah.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 gerçekten önemli bir sorun. hemen önlenmeli. devlet manyas'ta gerekli olan işlemleri yaptı. umarız doğudada yapar yoksa sorun çok ciddi. vallahi dünya izliyor bizi. yavaş yavaş diğer ülkelerede geçecek gibi.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!| |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 izlesin izlemesin kimin umrunda¿ vürüs diyolar, bi tarafımızı kescek diyolar¿ boşverin dünyayı.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Zavalli kuşlar ne günahlari var..millet yapio virusu zavali horoza atio b.ku[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 eaheaheaheah http://www.nytimes.com turkish diye aratin, health bolumunde en altta yaziyo... bu mu "dunyanin gozu turkiyede"?[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 h. H .. ....HHH..... HAAAA... HAAAAAAAAAAPSUUUUUUUUU[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reaper08 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Bu olay daha da buyurse hem dunyaya hem de turizme cok kotu olacak.. herseyin hayirlisi umarim cozum yolu bulunur..[signature][hline]- = There Is No Tomorrow = - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Netcafe Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 3.5 oldum desem yeridir...off nide salginla ugrasmayalim bunca sey arasinda :([signature][hline]SWG - Anron - Jedi - MxO Elder of SK - Council Elder Of -SOL- CrazyBabe - Trader - Elder AR&WS Of SK Bobbba Fettth - Uber BH Of -SOL- SWG - Eclipse -Zanakdorufen Northstar - SK - BH - Satildi.. Wow - Dashe - Baydim... MxO - Dashe - E Bundanda Baydim.. Silkroad - Anron - 20+ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Bugün gazetede okudum 11 yaşında bir kız çocugu olmus.Bu 3. kuş gribi vakası.Allah sonumuzu hayır eylesın.[signature][hline]Ve Buddha onlara dedi: "-Size benim kim olduğum sorulduğunda, ne cevap vereceksiniz?" Onlar dediler: "-Sen bizim varoluşumuzun temelindeki eskatalojik manifestasyon ve açıklanan öz benliğimiz bağlamının ontolojik temelisin." Ve Buddha cevap verdi: "-HA!?" msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KereM Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Geçen gün Fransız TV5 kanalında da gösterdi Türkiyeyi.Daha doğrusu bi harita üzerinde kuş gribi görülen ülkeleri gösterdi.Zaten ülkemde kuş gribi olduğu için üzülüyodum bi de kanal Türkiyeyi Güneydoğu Anadolu hariç olarak gösterdi.Üzüntüm bin kat daha arttı.[signature][hline]Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 kerem mal onlar. daha dünya haritasını bilmiyorlar. salla ciddiye almamak lazım.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 biliyorlarda işte...[signature][hline]Ve Buddha onlara dedi: "-Size benim kim olduğum sorulduğunda, ne cevap vereceksiniz?" Onlar dediler: "-Sen bizim varoluşumuzun temelindeki eskatalojik manifestasyon ve açıklanan öz benliğimiz bağlamının ontolojik temelisin." Ve Buddha cevap verdi: "-HA!?" msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Beyler bu hastalık tavuktan tavuğa,tavuktan insana ve insandan insana bulaşabiliyor. Şimdi; * İnsanlar memeli canlılardır. * Koyun,Keçi,İnek,Öküz vs 'de memeli hayvanlardır. Bu durumda bu hastalık tavuktan, büyük ve küçük baş hayvanlara da rahatlıkla geçebilir kurduğum mantıkla.O zaman bu salgın büyük ve küçük baş hayvanlarda da olabiliyor ve insanlar sadece tavuk deil, büyük ve küçük baş hayvanların etlerini de yememeliler... Bence biran önce bu hastalığa ait bir anti-kuş gribi geliştirmeliler.Ve bunu tüm dünya'da uygulamalılar.En azından Türkiye'de!!![signature][hline]<% Response.write "BiLGi PaYLaSTiKÇa DeĞeRLiDiR..." %> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 said: DarKRideR, 05 Ocak 2006 23:52 tarihinde demiş ki: yanı cu dönemindeki oyuncuların 4'de 3'unun jedi olduğuna göre adamlar dün eksi oyunları toplamak istiyor *!kopar*[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." -Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar