Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ariel Şaron Ölüyor

tikkycemal

Öne çıkan mesajlar

ee tanrı kendisiyle mi çelişmiş o zaman?musevilerin haberleri yok mu lanetlendiklerinden saf saf yaşıyolar mı?[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sylian, 05 Ocak 2006 14:09 tarihinde demiş ki:
@shapshal: oyle tanriyi almayayim ben...

istemiyosanız almayın kardeşim banane ya :D
Ben sadece Kur'an'da yazanlarca konuşuyorum,bişey kanıtlamaya çalıştığım yok.İnanın inanmayın banane..[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Dorek- Dwarf Warrior Bloodhoof/eu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 05 Ocak 2006 14:05 tarihinde demiş ki:
bunun mantığını bana kimse açıklayamaz, ne demek yahudiler lanetlenmiş ya?doğan her yahudi lanetlenmiş olarak mı doğuyo? biliyosunuz bir çocuğun annesi yahudiyse kendisi de yahudi oluyo. bu çocuk hiç boşu boşuna yaşamasın mı?ben lanetlendim abi gideyim ben mi desin?kendi annesini nası seçer bi insan?tanrı nasıl seçer böyle bişey ya, böyle tanrı olur mu güldürmeyin insanı..

yeni doğan her bebek müslüman olarak doğar daha sonra çevresinin yada ailesinin etkisiyle din değiştirir belki ama yeterince büyüyüp kendi kararlarını verebilecek yaşa geldiğinde hala müslümanlık dışında başka bir dinde ise o zaman günah olur.yahudilerin lanetli olması ise ayrı bi mesele[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 05 Ocak 2006 14:10 tarihinde demiş ki:
ee tanrı kendisiyle mi çelişmiş o zaman?musevilerin haberleri yok mu lanetlendiklerinden saf saf yaşıyolar mı?

din farkları burda doğuyo zaten. Onların inancı başka,bizim inancımız başka. Eğer onlar da bizim gibi lanetli olduklarına inansalardı müslümanlığı seçebilirlerdi,tabii ki doğduktan sonra.[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi de şimdi bu dinler aynı tanrı'nın dini değil mi?tanrı bu dinlerin peygamberlerine kutsal kitap indirtmedi mi? indirdikten sonra hükümler mi değişti?tanrı kapris mi yapıyo "bana ne ya siz lanetlisiniz işte bundan sonra" mı diyo? herşeye gücü yeten tanrı neden böyle saçma bişey yapsın?ayrıca kur'ana göre bizim diğer peygamberlere de inanmamız/saygı göstermemiz gerekmiyor mu?vatikanda doğan çocuk müslüman mı doğuyo yaa nolur yapmayın şöyle şeyler..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 05 Ocak 2006 14:15 tarihinde demiş ki:
e iyi de şimdi bu dinler aynı tanrı'nın dini değil mi?tanrı bu dinlerin peygamberlerine kutsal kitap indirtmedi mi? indirdikten sonra hükümler mi değişti?tanrı kapris mi yapıyo "bana ne ya siz lanetlisiniz işte bundan sonra" mı diyo? herşeye gücü yeten tanrı neden böyle saçma bişey yapsın?ayrıca kur'ana göre bizim diğer peygamberlere de inanmamız/saygı göstermemiz gerekmiyor mu?vatikanda doğan çocuk müslüman mı doğuyo yaa nolur yapmayın şöyle şeyler..

Senin söylediğine göre Hıristiyanlık,Müslümanlık,Yahudilik gibi dinlerin olmaması gerekir. Eğer dediğin gibi olsaydı herkes tek bir dine inanırdı.
Ben diğer peygamberlerin varlığını inkar etmiyorum, haşa hiçbir peygambere de saygısızlık etmiyorum,etmem de.Allah yahudileri lanetlemiş,onların peygamberlerini değil. Daha sonra peygamberlerin getirdiklerinin,söylediklerinin aksine saptıkları,yoldan çıktıkları için yahudi halkı lanetlenmiştir.[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MeSh, 05 Ocak 2006 01:34 tarihinde demiş ki:
said:
Giovanni, 05 Ocak 2006 01:24 tarihinde demiş ki:
allah affetsin

Söylenebilecek tek söz sanirim..

+23464216545487564561438354126543253412347134515446456465456465456465456456456454658798[signature][hline]
Corell yıldızı oturmaya elverişli 5 tane gezegen tarafından çevrelenmiştir ;
Selonia, ikiz dünyalar Talus ve Tralus,[/b]Drall[/b] ve Corellia.
Sosyal ağlarda paylaş

evet vatikanda doğan çocukta müslüman olarak doğuyo.fakat sonradan belkide sırf vatikanda yaşadığı için hristiyan oluyo.
ayrıca ben kendi peygamberime olduğu kadar diğer peygamberlerede saygı gösteriyorum bunu tersi olmaz,olmamalı.
ve dinler insanların ihtiyaçlarına göre belki zamanla değiştirilerek tekrardan gönderilmiş ve yeni gönderilene inanılması istenmiş.insanlar inanmış yada inanmamış o onların sorunu.
yahudilerin lanetlenmesi meselesine gelince,yahudiler tarih boyunca indirilen dinlere ve gönderilen peygamberlere inanmayı reddettikleri, onlara işlence ve zulüm ettikleri için cezalandırılmış bi millet.belki tek neden bu değildir ama en azından benim bildiğim en önemli neden bu[signature][hline]asla aptallarla tartışma!!!seni önce kendi seviyelerine çeker,sonrada tecrübeleriyle yenerler...
Sosyal ağlarda paylaş

ya peki nedir bu lanet, nolacak yani yahudilere?

bir yahudi düşünün, dininin bütün esaslarını yerine getiriyo, çok efendi, saygılı biri, hiç suç işlemiyo, hiç kul hakkı yemiyo..bu adam sırf yahudi olduğu için lanetlenecek mi?mesela öbür tarafta suç işleyen bir müslümanla aynı muameleyi mi görecek?

neyse, sonuç olarak bi kerede meseleyi çözemeyip, tekrar tekrar deneyen bir tanrı, söz dinlemeyenleri de direk lanetliyo diyosunuz. siz bilirsiniz.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bize düşmez Allah'ın kimi cennete alıp, kimi cehenneme göndereceğini tartışmak.

İnanıyorsanız, zaten tüm Tanrı konseptini kabul etmişsinizdir, inanmayan birisiyseniz de, gidip de "Yahudiler lanetlenmişmiş peh peh peh" demenin anlamını çözemiyorum ben...

İnanmayan insan çenesini kapayıp otursun kardeşim, zaten olayın hiçbir yönüne inancın yok ki, gelip sırf bi konuda "Böyle iş mi olur" diyesin...[signature][hline][b]nille vakt-i zamanında msn'de demiş ki:
bi keresinde cok gothic giyinmistim. annemle beraber yürüyorduk. iki amele gecti, seytaaaaan diye laf attilar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 05 Ocak 2006 14:29 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar bize düşmez Allah'ın kimi cennete alıp, kimi cehenneme göndereceğini tartışmak.

İnanıyorsanız, zaten tüm Tanrı konseptini kabul etmişsinizdir, inanmayan birisiyseniz de, gidip de "Yahudiler lanetlenmişmiş peh peh peh" demenin anlamını çözemiyorum ben...

İnanmayan insan çenesini kapayıp otursun kardeşim, zaten olayın hiçbir yönüne inancın yok ki, gelip sırf bi konuda "Böyle iş mi olur" diyesin...

budur..[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Sosyal ağlarda paylaş

herneyse, şöyle diyim, adil bir tanrı neden insanları daha doğumundayken yargılasın?adam vatikanda doğduysa hristiyan olacaktır, israilde doğduysa yahudi, arabistanda doğduysa müslüman..şimdi müslüman olmayan cennete gitmicek dersek vatikanda doğanların günahı ne?

büyüyünce kur'an okuyup müslüman olsunlar demeyin, çünkü onlar da "büyüyünce incil okusunlar" diyeceklerdir. kim haklı, kim haksız?bunun verilmiş kesin bir hükmü yok mu?yoksa lanet nedir?

[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj sir tarafından 05 Ocak 2006 14:36 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj sir tarafından 05 Ocak 2006 14:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

gülüyorum sadece inanmayan karışmasın, yahudiler lanetli, müslüman olmamak günah diyenlere.
yazık, beyinleriniz yıkanmış.[signature][hline]"bir katilin,bir hırsızın başbakan olduğu bir cumhuriyette,dürüst kişilerin yerinin ya mezar,ya cezaevi olduğunu anlayabilmek zor bir şey olmasa gerek"-Fidel Castro
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü din konusu biyerden sonra insan aklının eremeyeceği bi konudur.İnanç insanla Tanrı arasında olan bir bağdır,kimse de niye buna buna inanıyorsun böyle olamaz diye eleştiremez.
Önceki mesajla ilgili olarak;
Her suçun bir cezası vardır,ama bu ceza her suç için aynı değildir tabiiki. Suç işleyen müslüman işlediği suça göre ceza alırken çok iyi bir insanıun yahudi olması affedilir veya affedilmez,cezası daha büyük olur daha az olur bunu biz bilemeyiz.[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Sosyal ağlarda paylaş

Penth ben cebrail değilim ancak biraz kitap okusaydın veya en basitinden Kuran-i Kerim'i okusaydın Yahudilerin kendilerine gönderilen peygamberleri öldürdüğünü görürdün.Çok biliyormuş gibi davranip hiç bilmemek bu olsa gerek[signature][hline]Kurt gibi uluyarak vatan sevgisi olmaz !
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ayayekokocambo, 05 Ocak 2006 14:39 tarihinde demiş ki:
gülüyorum sadece inanmayan karışmasın, yahudiler lanetli, müslüman olmamak günah diyenlere.
yazık, beyinleriniz yıkanmış.

Üstüme alınarak, zorunlu olmasam da, cevap veriyorum.

Ben tanrının varlığına inanmama rağmen, ibadet etmeyen bir insanım. İnancım konusunda fikirlerim oturmuş durumdadır, "Yahudilerin lanetlenmiş olması" veya "Müslüman olmamak günah" gibi fikirler kesinlikle tasvip etmediğim düşünceler olsa da, din dogmatiktir, sorgulanamaz.

Dindeki ilk kural, tam teslimiyettir. Adamlar bir kere kendilerini teslim edip, hayat felsefelerini buna göre kurduktan sonra, sen inanmayan biri olarak çıkıp da "Yahu dinde şu niye böyle, bu niye öyle?" diye çıkarsan ben sana gülerim sadece.

Adamın inancı bu yönde kardeşim, sen ne kadar kendi inancına saygı duyulmasını istiyosan, onların fikirlerine de -sana ne kadar ters gelse de- saygı göstermek zorundasın.

Hayır mantığı nedir bu olayın? Zaten inanmıyosun bu olaya, bi de çıkıp "Yahudiler lanetlenmiş hede hödö olur mu öyle iş!!!" demenin altında yatan sır nedir, açıklasın biri bana ne olur? İnanmıyosun ki zaten, neyini kurcalıyosun daha?[signature][hline][b]nille vakt-i zamanında msn'de demiş ki:
bi keresinde cok gothic giyinmistim. annemle beraber yürüyorduk. iki amele gecti, seytaaaaan diye laf attilar
Sosyal ağlarda paylaş

asteroth'a katılmamak elde değil çok doğru ve mantıklı bir yazı..Ben ayrıca yahudilerin lanetlendiğini okumuştum veya duymuştum ancak ben bunu kabul ettiğimi veya desteklediğimide söylemedim yazılarıma bakarsanız.[signature][hline]Kurt gibi uluyarak vatan sevgisi olmaz !

edit: ayrıca ne olacak bu yahudiye,hristiyana diye soranlarada söyleyeyim.Kuran-i Kerim'de Müslümanlığın son ve kabul edilen din olduğunu bütün insanların Müslüman olması gerektiğini söyler. Bu durumuda yorumlamak serbest tabi

[Bu mesaj Valeron tarafından 05 Ocak 2006 14:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ayayekokocambo, 05 Ocak 2006 14:39 tarihinde demiş ki:
yazık, beyinleriniz yıkanmış.

peki Kur'an'da aksi mi yazıyor bunu söyler misin bana?
Ben Müslümanım,buna inanıyorum ve bunu söylüyorum. Buna inanacaksınız,doğru olan budur ! Dediğim yok. herkesin inancı kendine,bu da benim inancım ama biri gelip de "Ahah gülüyorum sana öyle şey mi olur saçmalama" gibi şeyler derse de savunmamı yaparım,kimseyi de "gülüyorum,yazık" diyerek ezmeye çalışmam, inanç kişiye özeldir,saygı duyulması gerekir. Gayet düzgün bi şekilde neden buna inandığımı açıklıyorum sadece, asterothun dediği gibi böyle bir zorunluluğum olmasa da.[signature][hline]^Dallas Mavericks^

[Bu mesaj shapshal tarafından 05 Ocak 2006 14:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...