Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüzsüzlüğün Bu Kadarı: Enola Gay Sergileniyor!!!

Eraqrest

Öne çıkan mesajlar

hayir gecen tartismada da ayni idi. ben nazi ve japonlarin yaptigi soykirim sucu, amerikalilarin attigi bomba askeri harekettir dedim, bunun icin gerekcelerimi saydim. sen de israrla konuyu en uc humanist acidan `insan oldurulmesi ne olursa olsun esit derecede kotudur` dusuncesinden ele aldin, ben de her seferinde tartismanin o donem icerisinde gerceklesen olaylarla ilgili oldugunu ve dolayisiyla iki fiilden birinin o dogrultuda daha kotu oldugunu soyledim. hatta humanizm cercevesinde `insan oldurmek her yerde esit derecede kotudur` onermesinin apayri bir tartisma konusu oldugunu da soyledim bir seferinde.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoGMeaT, 21 August 2003 19:34 tarihinde demiş ki:
offf,offff bitti tamam,osmanlıyı süper barbar yaptınız ya bitmiştir,raid3r çocuk öldüren yaptı ne güzel,unitye sölenicek söz bulamıyorum![hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani

ya tartışma bitti dendi haklısınız ama söylediğim şeyde uca çekilince dayanamadım son birkez şu konuya değineyim dedim.

şimdi osmanlı çocuk öldüreni öle bir çekmişsin ki köşeye. zamanında bunu yapmayan devlet yoktur arkadaşım. osmanlının barbar olmadığını iddia etme. osmanlı çocuk öldürmüyorsa tek nedeni devşirmedir yoksa anlayışı veya başka birşeyi değil onu kullanmaktır. bunun dışında bir sürü çocuğu da öldürmüştür evet.

neyse konuya dönelim. sonuçta tarihi birşey ve sergilenmesi doğru bence. buna tu kaka diyeceğimize ülkemizde tarihi biz de sergilemeliyiz. sırf türkiyeden kaçırılan tarih türkiyenin yıllık gelirinde fazla gelir sağlıyor kaçıranlara. ne alaka demeyin adamlar da tarihlerini sergileyecekler tabi. amaçlarının çok üzgünüz bunu açığa çıakrıyoruz böle birşey bidaha olmaz inşallah olduğunu sanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 21 August 2003 21:55 tarihinde demiş ki:
bu arada sam kesinlikle katiliyorum sana. ulan iki insan bu kadar mi benzer dusunur :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

dur şimdi biri de çıkarmış "bunlar aynı kişi" dermiş başımıza iş alırız.. :)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

Burada söylediklerime karşı savunacak bir teziniz yoksa amerikalılarıda suçlamaya hakkınız yok demektir.Ben hala mesajdaki gibi amerikalıların yaptığının doğru olmadığını , fakat YAPACAK BAŞKA BİR SEÇENEKLERİ OLMADIĞINI düşünüyorum.Eğer linkte sıraladığım şartların hepsine rağmen japonyanın kayıpsız teslim olmasını sağlayacak bir fikriniz varsa önünüzde eğilir "Büyüksün baba kurtardın japonları öldürmeden" derim.Ama eğer başka bir çözüm yolu bulamıyorsanızda ELEŞTİRMEYE HAKKINIZ YOK.[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors)

Mutlaka sonuna kadar okuyun ve kopun bana dua edeceksiniz...

Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin her zaman eleştirmeye hakkı vardır dedikten sonra, bahriye kuvvetleri ikinci sekreteri Ralph Bard'ın yazmış olduğu mektubu yazıyorum:

"Ever since I have been in touch with this program I have had a feeling that before the bomb is actually used against Japan that Japan should have some preliminary warning for say two or three days in advance of use. The position of the United States as a great humanitarian nation and the fair play attitude of our people generally is responsible in the main for this feeling.

During recent weeks I have also had the feeling very definitely that the Japanese government may be searching for some opportunity which they could use as a medium of surrender. Following the three-power conference emissaries from this country could contact representatives from Japan somewhere on the China Coast and make representations with regard to Russia's position and at the same time give them some information regarding the proposed use of atomic power, together with whatever assurances the President might care to make with regard to the Emperor of Japan and the treatment of the Japanese nation following unconditional surrender. It seems quite possible to me that this presents the opportunity which the Japanese are looking for.

I don't see that we have anything in particular to lose in following such a program. The stakes are so tremendous that it is my opinion very real consideration should be given to some plan of this kind. I do not believe under present circumstances existing that there is anyone in this country whose evaluation of the chances of the success of such a program is worth a great deal. The only way to find out is to try it out.

RALPH BARD"

http://www.doug-long.com/
adresini ziyaret etmeniz önerilir.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle yukarıdaki eleştirmeye hakkınız yoktur sözleri yanlış anlaşıldıysa özür dilerim kabul ediyorumki biraz sertti fakat ikinci sayfadaki eraqın "manyakmısınız siz anlamadınızmı adamlar şöyle yaptı böyle yaptı amerikalılar şeytandır bla bla bla..." şeklindeki mesajını görünce söylemeden edemedim.kimse kimsenin düşüncesini paylaşmak zorunda değil , paylaşmıyorsada bu o kimseyi "manyak" yada "kıt anlayışlı" yapmaz...ikinci olarak horaşa-sanın yayınladığı mektuba katılıyorum japonlara bomba atılmadan önce son bi uyarı yapılmalıydı.fakat buna rağmen japonların bişey yapacağını zannetmiyorum.benim verdiğim linkteki mesajımı okuduysanız (veya daha önceden biliyorduysanız) japonların ne kadar gurura ve onura düşkün olduklarını biliyorsunuzdur.bence amerika bu uyarıyı yapsaydı bile japonlar teslim olmazlardı.çünkü amerika bombaları attıktan sonra bile japonlar kontrol hala imparatorundur ve teslim olup olmama kararı ona aittir dediler.yani adam teslim olmayı reddetseydi onlarda reddedeceklerdi...diye düşünüyorum ben.takdiri size kalmış tabii.(horace bu arada link için teşekkürler baya yararlı bilgiler var)[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors)

Mutlaka sonuna kadar okuyun ve kopun bana dua edeceksiniz...

Sosyal ağlarda paylaş

imparator zaten uzun süredir teslim olmak için komutanları nasıl ikna edeileceğini düşünüyordu, amerika bu fırsatı vermeliydi. kaldı ki iki atom bombasından sonra bile bazı gerizekalılar askeri darbe yapmaya çalıştı imparator teslim olmak isteyince, japonlar kabul etmeseydi bile amerika birşey kaybetmez, yüzyıllar boyunca unutturamayacağı bu yükün altından kalkmış olurdu büyük ölçüde..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 22 August 2003 11:27 tarihinde demiş ki:
"Ever since I have been in touch with this program I have had a feeling that before the bomb is actually used against Japan that Japan should have some preliminary warning for say two or three days in advance of use. The position of the United States as a great humanitarian nation and the fair play attitude of our people generally is responsible in the main for this feeling.

japonlar pearl harborda 1 2 day preliminary warning verdiler mi kimseye ? warning verilseydi de adamlar ellerinde kalan ucabilir durumda alman motorlu ve zor da olsa b29 larin tavanina yukselebilen 200 kadar ucaklarini o bolgelere yigsalardi dimi ?

said:

During recent weeks I have also had the feeling very definitely that the Japanese government may be searching for some opportunity which they could use as a medium of surrender.

bu isler feelingle olmaz. almanlar arasinda da bazi subaylar gizlice hitlere ragmen onun haberi olmadan muttefiklerle baris gorusmesi baslatmaya niyetlenmis, bazilari da hitlere suikast yapmaya calismisti. sonuc ?

ayrica o donemde iktidar ne imparatorda ne baska birinde ama askeri danisman tojo ve bazi militarist dingillerdeydi. ve o adamlar da hicbir sart altinda hicbir sekilde barisa yanasmiyorlardi. zaten baris anlasmasi da ancak onlar istifa, harakiri vs ettikten sonra imzalanmistir.

ve sayin sekreter galba japon hukumetinin 5 yasinda cocuklara sungu talimi yaptirilisini cektigi propaganda filmini izleyememisti henuz tabii o zaman. onu gorebilseydi cok farkli dusunurdu.

said:

I don't see that we have anything in particular to lose in following such a program. The stakes are so tremendous that it is my opinion very real consideration should be given to some plan of this kind. I do not believe under present circumstances existing that there is anyone in this country whose evaluation of the chances of the success of such a program is worth a great deal. The only way to find out is to try it out.

sayin sekreter almanyadan japonyaya atom bombasi yapmak icin gerekli malzemeler tasiyan bir denizaltinin amerikan ve ingiliz donanmalari tarafindan nasil binbir guclukle batirildigindan bihaberdi galiba. japonlar bomba yapmak icin essek gibi calisiyorlardi savasin basindan beri. bir 6 ay gecikilse ne olabilecegini kimse bilemezdi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

tabi sekreter bihaberdi herşeyden. sen bildin hepsinin doğrusunu. insan hayatına malolmamak için ne yapılsa yeridir. şu dediklerine bak. bebekler öldü çocuklar kadınlar yaşlılar herkes öldü herkes. aloo. amerika olmuşun sen veya uteriz olma adına herşeye muhalefet ediyosun bilemiycem.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 22 August 2003 17:58 tarihinde demiş ki:
şu son mesajında feci gözümden düştün unity. yani yanlış bi mektup bu öyle mi. Lanet olsun senin insnlığına o zaman.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.

bu nasi laf ? once bi duzgun konusalim horace.

mektubun yanlis olmasina gerek yok, herhangi bir devlet kademesindeki gorevlinin bilgisi ancak bu kadar olur. kendi kani ve fikirlerini yazmis. bihaber oldugu belli.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

senden beklenmeyecek derecede tuhaf, garip konusuyorsun, konusma tarzin da dogru degil.

adamin bihaber oldugu ortada olaylardan, yukarida paragraf paragraf yazdim. her savasan ulkede genel durumu iyi degerlendiremeyip yetersiz enformasyonun da etkisiyle sacma fikirlerle ortaya cikan insanlar olur :

tahttan feragat eden eski ingiltere krali edward da 2. dunya savasi sirasinda gazetelere verdigi demeclerde savas hakkinda "artik birinin ortaya cikip `tamam cocuklar artik yeterince kavga ettiniz` diyip savasan taraflari ayirmasi gerekiyor" diyor, baris planlari yapiyordu. soylenen gore yakin cevresi ve onu destekleyen bazi burokratlarla beraber kurulan plan suydu ; ruzvelt baris onerecek, edward da baris istedigini soyleyince ingilterede halk ayaklanacak ve yeni hukumet almanlarla baris yapacakti.

yukaridaki talihsiz ornekten de gorulebildigi gibi taht veliahtlari dahi "naif" olabiliyorken donanma sekreteri yardimcisi gibi devlet yonetiminde kucuk rutbeli kisilerin - devlet yonetiminde dedim dikkat cekerim - cok deger verilen enformasyonlardan haberi olmasi beklenemez.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

PUMA, 2. Dünya Savaşı hakkında çok fazla bilgim yok, Bu yüzden Amerikalıların yaptığı ne kadar doğru onu tartışmayacağım.

Ama bu uçağı sergilemek? Yıllar sonra Japon'ların yarasını deşmek?

Manyak mısınız, diye başlayan mesajım da, Topkapı Sarayı'nda sergilenen kılıçlarla ATOM BOMBASINI ATAN UÇAĞI karşılaştıranlara bir tepkiydi.[hline]horacegoesskiing, 15 July 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
skini göremedim..

abuzittin, 15 August 2003 14:26 tarihinde demiş ki:
Peki nasıl frp yasayacağım öretirmisin
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de orda sadece "Manyak mısınız?" demiyor.
"Yoksa anlamıyor musunuz?" da diyor.

Okuyan bilinç altında kişinin "Manyak değilim, o halde anlamıyor olmalıyım, dur bakayım başka ne demiş!" diye düşünmesi için yapılmış küçük bir kelime oyunudur o. Okuyucu tüm mesajın ilk iki cümlesini okuduktan sonra sıkılıp gerisini okumadan geçmesin diye.[hline]horacegoesskiing, 15 July 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
skini göremedim..

abuzittin, 15 August 2003 14:26 tarihinde demiş ki:
Peki nasıl frp yasayacağım öretirmisin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 21 August 2003 14:26 tarihinde demiş ki:
biz de muzelerimizde pek cok kotu olaya karismis sey sergiliyoruz. kiliclar, kafa ezen gurzler vs.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

ha anladik tamam
America rocks
Turkiye Sucks[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Raid3r, 22 August 2003 23:59 tarihinde demiş ki:
heh al işte gören de amerika süper türkler sux demiş biri sanır. varsa bir fikrin belirt. varsa bir bildiğin anlat. ama senle aynı görüşte olmadığı için bir başkasına ne saygısızlık yapabilirsin ne de ukalalık.

Ben o adamin bir kac forumdaki mesajlarini okudum devamli turkiyeyi kotuluyor yada amerikanin kotuluklerini kapatmya calisiyor.
O mesaj ukalaliksa evet ukalayim saygisizim ve iyi yapmisim.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...