Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stargate Serisi

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

abi iki sezon sık dişini, buralar giriş bölümü. Dediğin gibi, gezenti gezenti dolaşıyorlar, ama arada gelecek sezonlar için kilit olacak önemli bölümler var.

esas güzel sezonlar 3. sezonla başlıyor.

Ayrıca unutma ki, dizinin ilk sezonunun yayın tarihi 1997, yani doğru dürüst ne efekt ne bişey var o dönemde, günümüzle kıyaslarsan.

Hatta şu yazıyı da linkleyeyim ben:

http://forum.yedincigemi.com/index.php?showtopic=1129

Altyazıyı çevirenlerin dizi hakkındaki tanıtım yazısı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
sga yı da bitirdik sonunda vay be koca 5 sezon bitmiş

sga final

19 bizi finalde olacaklara dair bilgilendiren basit bir bölüm sayılır arada çalan gaz parçalar hoştu birazda csi biraz havası vardı

neyse final bölümü genel olarak fena olmasada bir kerede sga ekibi dünyayı kurtarsın havasında olmuş atlantis i dünyaya getirmeleri hoş olsada ine ine koca dünyada sen gel oraya in e yuh dedim illa o köprü olcak dimi manzarada allahtan özgürlük heykelinin oraya inmediler onada şükür diyorum

ama bence bölümün en can alıcı yeri rodney john ve kel komutanın konuşmasında geçen odyssey muhabbeti yarım yamalak ingilizcemle yanlış anlamadıysam odyssey in top secret bir göreve gitmiş olmasından bahsediyor keltoş ki bana göre sgu ya bağlanıcak bir hikaye olabilir bu görev tabi yamuluyorda olabilirim

Sosyal ağlarda paylaş

evet yaw birileri nasıl becerdiyse son iki bölümü nete koydu. 5x19 ve 5x20. SGA bitmiş oldu bölece şimdi filmini bekleyecez...

atlantis güzel şehir

Diziyi çok beğenerek izliyordum. Çok alakasız bitirdiler diziyi. şimdi kim koruyacak pegasus galaksisinin gerizekalı halklarını. Genii lar mı? :P

Dizi boyu anlamadığım bir olay vardı.

Pegasus galaxisine gelmiş dünyalılar. VE galakside wraith lerin ardından 2. sıradalar teknoloji olarak. Aslında bu sıralama alakasız oldu ama bazı konularda wraith leri de aşıyorlar. Galaksinin geri kalanı koyunlardan oluşuyor. Hatta bazıları keçi olup dünyalılar bir kaç defa boynuz atmaya çalışıyorlar.

dünyalılar ne yapıyor, barışçıl çözümler üretiyorlar hep. Yok öle bir dünya. Şöle diyim genii lar atlantise ilk defa saldırı yaptıklarından sonra olay bir dizi olmasa normal dünyalılar o geniiların gezegenlerini başlarına yıkarlardı. (şahsen ben düm düz ederdim gerizekalıları)

Yok mahkemeye çıkartılıyorlar felan. Bunların ellerinde zpm leri alıyorlar kadimler gelene kadar vermeyiz diyorlar (nerelerine sokacaklar!11)

Hayır hikayedeki kadimler de ayrı bir salak. Bariz bir şekilde kafaları çalışmıyor. Onca teknolojiyi nasıl yapmışlar hayret...

Umarım çekilecek film de Todd kıçını kurtarıp olaya gene bir kaç kovan gemisiyle atlar:P

Pegasus un en delikanlı wratih i todd!111

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
düzelcek o sen merak etme.

19 ve 20'yi izledim.

şok edecek yorumlar

Genel olarak beğendim baya, ama bazı yerlerde sırf hikayeye veya dizinin uzunluğuna uymak için çok aşırıya kaçmışlar. Onu hiç beğenmedim.

Wormhole jump? bıraaak allasen. Super Hive'ın bu kadar güçlü olması da imkansız. Öyle bi armor Y.O.K. Ayrıca super hive'da kaç tane ZPM olursa olsun, 3 ZPM'li Atlantis'in kalkanlarını 3-5 atışta %70'e İNDİREMEEEEEEEEEEEEEEZ. Olmaz öyle şey.

10bin sene önce koskoca wraith fleetinin birleşik ateş gücüne aylar boyunca dayanmış olan bu shield, zpmli bir hive'ın ateş gücüne bu kadar kolay yenilemez. Yenilmemeli.

Orii kalkanlarını delip geçen asgard silahlarının da o armora karşı hiçbir şey yapamaması da şaka gibi. Neymiş efendim 2 gemi de cripple olmuş.

daedalus class bc'lerin bi hive gemisinden kat be kat üstün manevra kabiliyeti var. Düzgün bir pilot o hantal hive silahlarına vurulmamayı bilir. Kaldıki 2 gemi halinde saldırıosun biraz strateji katın işin içine ya.. böyle kolay geçilmez bunlar sinir oldum.

Ama 2 şey ftw:

Todd ftw.
USS Sun Tzu ftw. (güzel isim bulmuşlar takdir ettim)

Sosyal ağlarda paylaş

cok sacmalamislar son iki bolumde. heyecan yapicaz ucurcaz diye cok zevksiz bisi ortaya cikarmislar. son 2 sezon zaten zorla izliyodum artik, hic ilgimi cekmiyodu, bu da ustune tuy dikti.

ayrica biktik paralel evrenlerden. bilim kurgu dizisi yapiyosun, bi konuya bu kadar takilinmaz ki. 10 sezon sg1, 5 sezon atlantis, bitiremediler paralel evreni.

universeden hic umutlu degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 de bende 8. sezondayım seyredemiyorum artık. iice baymaya başladı. hep bi olay gelişiyor bizim takımın dötü tutuşuyor son anda da asgardlar geliyor yardım edioyor . bölümlerin %70i böyle geçiyor
ama sıkcam dişimi bitircem 10. sezonuda sonra da atlantise geçicem.
Sosyal ağlarda paylaş

spoiler? olabilir, 10. sezonla alakalı (SG-1)

Şu an SG-1'in 10. sezonundayım, 10. bölümlere yaklaşıyorum ve dizi bitiş sinyallerini veriyo yavaştan ya. Özellikle Amanda Tapping'de bunu görüyorum da, böyle hep bi "buruk gülümseme" var sanki suratında. Daha da devam etmek istiyomuş ama artık yorulmuş gibi falan :)
Cameron Mitchell'ı da ÇOK sevdim cidden. Baya sempati duyduğum tarz bi insan. Ama yine de arıyorum Jack'i. Özledim resmen. Bazı bölümlerde laf arasında "O'Neill Washington'da takılıyo şu an ya" tarzı konuşmalar geçti mi bölümü ileri sarıyorum "laan Jack var mı bölümde acaba" diye.
Vala'yı da sevdim. Kıpır kıpır bi şey, dobra dobra konuşmayı seviyo, hoşuma gidiyo böyle şeyler. Bi de RPG oyunlarında hep oynadığım tarzda dişi bi karakter. Sevdim yani.
Kısacası, az kaldı, bitiyo SG-1 serisi ve cidden özleyecem. Şimdiden özlüyorum :)

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...