Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeka sorusu...

spompas

Öne çıkan mesajlar

said:
elesso, 02 Ocak 2006 20:31 tarihinde demiş ki:
said:
Zeytin, 02 Ocak 2006 20:25 tarihinde demiş ki:
Cevabıda buldum
Kibriti yakarız yemek pişince 15 dakika geçti demektir.
Sonra kibriti yakarız demin geldiği yere gelince yemek pişti demektir.

bencede bu

Le olm ayni yer diye bisey yok. Heterogen dio , ayni deil dio.[signature][hline]Sex is like playing Bridge, if u don't have a good partner you'd better have a good Hand
Woody Allen
Sosyal ağlarda paylaş

Emin değilim ama;

Kibriti dikey olarak 4 parçaya bölsek? Uçtan uca... Yani bütün parçalar eşit olur, homojen olmasa bile bütün bölümler eşit olarak dağılır

Şimdi çeyrek kibrit bütün kibritle aynı hızla mı yanar? Daha ince olduğu için 4 kat hızlı yandığını varsayarsak çeyrek kibrit tam 15 dk da yanar... Öyle ölçeriz

(Hehehe 2 kibrite ne gerek var ben 1/4 kibritle çözdüm olayı derdim ama cevabım yanlıştır kesin...)[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

Önce ocağı yakmadan ikisini yakıp yan yana,yanan uçlar ters tarafta olucak şekilde karşılıklı koyarsın.Yanan yerler aynı hizaya gelince ocağı yakıp yanmamış kısımları yeniden yan yana yerleştirirsin.Yanan yerler hizaya gelince 15dk geçmiş olur.Ocağı kapatın.Afiyet olsun.[signature][hline]est sularus oth mithas
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zeytin, 02 Ocak 2006 21:40 tarihinde demiş ki:
Önce homojen in tanımından başlamak lazım ama :)
Kibritteki heterojenliğin belirli diziler halinde gittiğini ve tekrar ettiğini nerden biliyosunki?

Güzel bi soru...

Iıı... Bilmiorum:D
Dedim zaten kesin yanlış=)[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

Soruya laf etmek olmasın ama böyle bi soru oldugu ne malum belki hiç böyle bişi yoktur tek amaç aynı şu andaki gibi kafa karıştırmaktır nası olamaz mı??
yani şimdi
elinizde 3 inek var biri ayın bilmediğiniz bi gününde hepsi belli litre süt veriyo biz bunları bilmiyoruz ayın 12 sinde 2 inekten 5 litre, ayın x inde söyle veriyo, ayın burasında böyle, inekler hamile, çiftci sakat, yani daha uzatabılırım....
ben şu anda yazdım... belkide yoktur olabilirmi????[signature][hline]-Ya kendine bir yol bulacaksın
-Yada kendi yolunu cizeceksin....
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kibritler kalın bişeyse uzun yüzeyinden dörde bölünce süreleri kısalmaz mı?Böylece elimizde 8 tane 15 dakikalık kibrit olur.Ancak soruda iki kibrit verdiğine göre ikisinide kullanmak gerekiyor,gerçi bende kullandım:D

[Bu mesaj scorpion tarafından 02 Ocak 2006 22:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya deli etmeyin adamı.
HOMOJEN DEĞİL ARKADAŞIM
homojen değil
homojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değilhomojen değil[signature][hline]Bu arada açılmıştı bu konu
Sosyal ağlarda paylaş

15 dk bulunamazki, 20 dakika bulunabilir ama, 2 kibriti aynı anda yakarım, 40 lık bitince diğer kibritin 20 dakikası kalmış olur[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 02 Ocak 2006 22:39 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 02 Ocak 2006 22:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ilk kibriti iki ucundan, ikincisini de bir ucundan aynı anda yakarız. ilk kibrit söndüğü anda yarım saat geçmiş demektir. aynı anda ikinci kibritin diğer ucunu da yakarız. bu aynı zamanda yemeği pişirmeye başlayacağımız andır. ikinci kibrit söndüğünde tam 15 dk. geçmiş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...