matematik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 İran nükleer bombaya yaklaştıysa ve Amerika İran'a savaş açarsa İran nükleer bombayı tamamlar tamamlamaz kullanmaktan çekinmez. Atom bombasının karşılığı atom bombasıdır. Sonuç İran haritadan silinir. Yanı başımızdaki radyoaktif serpinti bizde ve çocuklarımızda yıllarca kansere sebep olur. Hadi atom bombası fazla hayalci, fazla komplo teorisi. Geçelim. Yanı başımızdaki büyük bir savaş turizmimizi, ekonomimizi batırır. Petrol fiyatları yükselir. Üff ya. Ulan Amerika. Bok var illa savaş çıkaracak. Tarihinde savaşmadığı dönem olmamış ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 ABD atom bombasi atamaz... NPT'ye uye bir ulke...TAbi eger atom bombasi yerse ABD ne kadar kaale allir NPT yi bilmiyorum. Ancak soyle bir durum daha var Iran'in elindeki nukleer basliklarin menzili ABD ye kadar gitmiyor. Baska bir sekilde anlatmak gerekirse, Iran''in nukleer bombalari tactical nukes, ICBM degil. Mezil sanirim Cin e ve Ispanyaya kadar uzaniyor. DAha dogu ya da batiya gitmiyor. Ancak Iran zaten nukleer bomba atacak olursa hedef apacik belli, Israil.[signature][hline]2 yillik Turkiye ozlemi... ve en az bir bu kadar daha ulkesinden irak zor bu hayat be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 bana kalirsa petrol fiyatlarinin yukselmesi gene abd'nin kendi oyunlarindan biri. sen elindeki mali, 20 yerine 40$'dan satmak varken hangisinden satarsin?[signature][hline]su daglarda kar olsaydim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Strateji oyunu olarak göremeyiz çünkü bu oyun değil gerçek yaşam demek isterdim ama politika, bikaç tane kana susamış manyağın oyuncağı haline gelmişse savaş ta oyundan sayılabilir tabii ki... Amerika nın yaptığı da başka bişiy değil zaten... Sağa sola saldırıyo... "Kardeşim çekilin yaa demokrasi götürüos yimek götürüos adamları monarşiden kurtarıoruz işte baksanıza hallerine darmadağın olmuşlar" -Demokrasi olayı ne zamana kadar sürcek peki? "Petrol şeysi bit... Aaaa ne petrolü canım işte Irak ı İran ı irticadan kurtarıp medenileştirinceye kadar kalcaz sonra gitçes"[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Petrolün fiyatının artması Amerikaya çok fazla dokunmaz. İki sebepten; 1) Amerika rakipsiz mallarını daha yüksekten satabilir. 2) Amerika'nın serveti fazla. Cepten yemeye bol bol yeter. Ama az da olsa ucu onlara da dokunuyor. Türkiye'ye ise misli misli dokunuyor. Öte yandan hem Amerika'yı hem İran'ı, hem de savaşı sevmeyen birisi olarak bu gelişmelerden çok rahatsız oluyorum. Türkiye'nin atması gereken adımları da kestiremiyorum. Çok kötü çok. :([signature][hline]Yılbaşında ikramiye bana çıksa ne yapardım? ":)" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 ABD nin Türkiye adına birincil bir hedefi olduğunu düşünmüyorum. Onların korkusu ve tedbirleri doğuya yönelik. Özellikle Çin ve Japonya'yı taht riski olarak görüyorlar. Irak bitti. İran için bahane lazımdı. Kendi bahanelerini kendileri yarattılar. İsrail hakkında sarfedilen sözler tabiki ABD işi. Ama ABD her ne kadar süper güç olduğunu düşünse de aklını yitirmiş olmalı diyorum. Kesinlikle bu planlar patlak verecek. İran için vermese bile ondan sonraki hareketleri için verecek. Ayrıca İran ile olası bir savaş Türkiyenin kaderini çok büyük bir derecede etkileyecektir. Çünkü Türkiyenin keskin kararlar vermesi gerekecektir, kimin yanında nasıl varolduğunun tanımını yapacaktır. Çok büyük paradoxlar yaşayacaktırki, Türkiyenin rengi hakkında büyük dalaveralar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Bir kaç düğüm çözülebilir, büyük hamleler yeralabilir.[signature][hline] harvester Buzx, 04 Aralık 2005 18:39 tarihinde demiş ki:Minarenin şeklini bile bi uzuva benzeten bir zihniyetin saçı açıklara bakarak ereksiyon olması gayet doğal tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Şahsi düşüncem,ne düşünürsünüz bilemem tabii, Mahmud Ahmedinejad bariz bir şekilde Amerika'nın planının bir parçası.Bu plan çook uzun bir süreye yayılmıştı Afganistan ve Irak ile ilgili bölümü bitti.Şimdi Suriye ve İran kaldı.Türkiye'ye saldırmaları mümkün değil,Nato ile uğraşamazlar,zaten gerekte yok,kukla bir hükümet var,değilse bile kurarlar.Türkiye onlar için şu halde işgal edilmişten daha iyi. Sıradaki,İran.Ahmedinejad böyle sözler ettikçe ve nükleer tesislerin durumu göz önünde oldukça,ABD saldırmak için Irak'ta kastığı kadar sebep uydurmaya kasmayacaktır.Ama içeride sorun büyük olur,çünkü ABD sonuçta cepheye insan gönderiyor,hala robot falan değil.Ayrıca İran'ın elinde sağlam silahları var,Anti-Emperyalist cephe birazda desteklerse çok büyük bir güç olacaktır,ABD'de bu nedenle zorluk çekecektir. Ama sonuçta,burada ABD saldırırsa çok daha büyük şeyler olacak belkide.Şöyle düşünelim,ABD İran'a çok sağlam bir sebep bulup,kulaklarını tıkayıp saldırdı.İran,bunun üzerine ilk olarak en büyük düşmanı İsrail'e saldıracaktır,kendini savunduktan sonra elbette.Buna diğer ülkelerde sessiz kalmaz,büyük ihtimalle NATO'da işe karışır.Belkide daha sonra iş büyür,dünya savaşına yürür.Amaan,bu çok büyük ve saçma bir komplo teorisi gibi gözüküyor,yazdıklarımı boşverin.Sonuçta,nerf usa plz.[signature][hline]Önce bi acıdı,geçti sonra.. Lancelion-Human Paladin- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Korkarım ki böyle bir durumda Türkiye Amerika'nın yanında yer alacaktır. Bence savaşa doğrudan katılmasak bile lojistik destek vereceğimiz kesin. Birincisi; İran, Amerika'yla ilişkileri bozacak ya da Amerika'yı karşımıza alacak kadar değerli bir ülke değil. İkincisi; Türkiye Amerika'nın planlarında işgal edilecek bir ülke olarak değil bir "maşa" olarak yer almaktadır. Korkarım ki dedim çünkü olası İran saldırısına karşı diğer ülkelerin tutumu belli değil. Amerika'nın ekonomisini düzlüğe çıkardığı Rusya, sonra Avrupa birliği, diğer ülkelerden Çin ve Kore gelişmeleri uzaktan izleyip sadece kınama ile tepki gösterebilirler. Bence kutuplaşmalar başlayacak. Biz süper güç Amerika'nın yanında maşa olarak yer alacağız. Diğer kutupta yer alan ülkelerin tepkisini çekeceğiz. Yanı başımızdaki bu savaşa katılmamız durumunda askerlerimiz ölecek. Üslerimiz Ameirkan işgali altında olacak. Amerikalıların ne zaman üslerden çıkacağı belli olmayacak. Ekonomimiz dibe vuracak. Ekonomimizin çökmemesi için Amerika'ya bağımlılığımız daha artacak. (Daha ne kadar artabilirse(!)) Savaşa katılsak ta katılmasak ta terör saldırılarının olası hedefi olacağız. :( Ben bu işten hiç umutlu değilim açıkçası.[signature][hline]Yılbaşında ikramiye bana çıksa ne yapardım? ":)" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 eheh mantıksız ve komik üretilen pek çok komplo teorileri gelmeye başladı.[signature][hline]My shaman is so overpowered that when I hit people with my mace they get disconnected from the server. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anathema Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 sanırım iran ... yapacak yapacanı + bu savasların sebebide su 10. gezegen marduk tu sanırım o amerika kıtasının cok yakınından gecicekmiş buzul cagı baslıcakmıs amerika kıtasında sanırım orta doguda mekan hazırlamaya calısıyo o.. ları adi alcak insan ziyanları[signature][hline]Yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 acikcasi bir sekilde iran nukleer silah yapmadan durdurmak lazim. Bu olay irak gibi degil. O silahlar amerikada degil bizim uzerimizde patliyacak. Dogru bir siyaset goturup bu isi bitirmemiz lazim. [Bu mesaj matama tarafından 02 Ocak 2006 23:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Petrolden çok, evangelist akımın savaşları bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 elaidism bana Huntington tezleri sunma..Onlar parcalanali cok oluyor.[signature][hline]2 yillik Turkiye ozlemi... ve en az bir bu kadar daha ulkesinden irak zor bu hayat be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 koskoca Osmanlı İran'ı alamamış :D sorun şu ki kuzeyi dağlık bir ülke ve dağlarda çok çok zorlanırlar. Her şekilde zorlanırlar.Iran asla düşmez. Aslında Amerika Irak halkını kandırıp etkisiz hale getirmeseydi Irak'ı da asla alamazdı Amerika[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki: Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz? Tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Amerika ve ingiltere bi ara cıakrma yapmişlardi zaten .amma basarisiz olmustu bilirisnizz böle bi anda yalanlanmisti amerika tarafindan.. yani bence mahvolular saldirirlarsa irana[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2006 said: wizardofoz, 03 Ocak 2006 00:08 tarihinde demiş ki: elaidism bana Huntington tezleri sunma..Onlar parcalanali cok oluyor. Sana huntington tezi sunmuyorum. Sana gerçekleri gösteriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 ABD, İRAN'a giremez... Girerse çıkamaz, İran ırağa benzemez... Amerika İrana girer'se İran Amerikayı vurur, sıcak savaş ile hemde, dünyada Amerika, Rusya, Çin, İran başka bişi demiyorum.[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 abd afganistana girerse cikamaz adamlar 1 ayda aldi goturdu abd iraga girerse cikamaz adamlar 1 ayda aldi goturdu:) abici irana ben kara askeri sevk ediceklerine cok inanimiyorum. Havadan tesisler felan bombalayip yildiracaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Walla bence America iran'a girer.Herkezi silip süpürür.Ve buraya ikinci bir America kurarlar.Amaaa iran'ın yandaşı olan devletler neler yapar bilemem.3. Dünya Savaşı'da çıkabilir bu durumda... :S[signature][hline]<% Response.write "BiLGi PaYLaSTiKÇa DeĞeRLiDiR..." %> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 3. dünya savaşı çıkacağını sanmıyorum. Kimse buna hazır değil. Ama bu durumda safların sıklaşacağı ve kutuplaşmaların belirginleşeceği açık. Karadan saldırarak değil İran'ın tesislerini havadan halkı yıldırana kadar bombalayıp baştakilerin devirlmesi için uğraşacaklardır. Bu iş Irak'ta olduğundan çok daha uzun sürer, daha fazla kayıp verirler. Ama ABD girer çıkamaz diye birşey yok. Bu iş bizi Irak'ta olduğundan çok daha fazla etkiler.[signature][hline]Kulaklara bak o_O ":)"":)" [Bu mesaj matematik tarafından 03 Ocak 2006 11:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Öyle de America biraz delidir.Aklına eser, "Ben giriyorum kardeşim!" diyip girebilir.Sonra da gerisini düşünmek istemiyorum... Benceeeeeee.. :D[signature][hline]<% Response.write "BiLGi PaYLaSTiKÇa DeĞeRLiDiR..." %> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 benim korkum iranin ankarayi bile bombalayacak silahi var incirlikten ucaklar kalkti diye bizi vurmasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Böyle birşeyi delirmedikleri sürece cesaret edemezler. Çünkü bizi vururlarsa işin içine Nato girer. (Tabi eğer üsleri kullandırırsak vurmaya hakları olur. Meşru müdafa nedeniyle.) Nato'nun devreye sokulmasıyla beraber Türkiye İran'a savaş ilan eder ve sıcak savaşa gireriz. Sonuçta ABD, Türkiye ve Nato birlikleri karşısında İran savaşı kaybeder. Savaşı kazanırız ama ne pahasına!!! ABDnin tek başına savaştığı bir savaş yerine, Nato'nun katıldığı bir savaş diğer ülkelerde nasıl etki uyandırır? Bu durumda belki üçüncü dünya savaşına kadar gidebilir bu olaylar.[signature][hline]Kulaklara bak o_O ":)"":)" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 daha deısık teorılerde war.bushun bır evangelıst oldugu bu toprakları ısraıle ısbırlıgıyle ısgal ettıgı yazıor.zaten ıranı bombalıcam ucaklar ısraılın felam olcaktı 2 hafta once solemıstı ajansta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 selam, benim komplo teorim; iran sivri çıkışlarla israilin devamlı suretle dikkatini üstünde tutmak ve tabiri cazi ise onu kışkırtmak istiyor. şuan için israil avrupanın o eski desteğini bulamıyor ve amerika da onunla uğraşana kadar başında birçok işle meşgul. israil tek başına böyle bir savaşa giremez. yemez çünkü. türkiye ise asla bu savaşa müttefik olarak herhangi bir ülkenin yanında katılmaz ve katılması gerektiği bir ülke de varsa bu irandır. kıbrıs harekatında adamlar uçak filosunu getirdi ve bizimkilerin emrine teslim ettiler. bunu türkiyenin hiçbir talebi olmadan yaptılar. ayrıca ortadoğuda kültürel benzerliklerin en fazla olduğu ülkedir iran. suriye, ırak, sudiler gibi ülkelerle sorunlar yaşamasına rağmen iranla ciddi hiç bir sorunumuz olmamıştır. sadece erbakan döneminde aptal dış siyaseti yüzünden yanlış anlaşılmalar sonucu tersleştik okadar. çağdaşlık bakımından da ileri konumdalar bölgeye oranla. ben türkiyenin yakın zamanda hatta bu yaza kadar kuzey ırağa girerek orada yine eski tarafsız bölge oluşturacağını düşünüyorum. türkiye hala ortadoğu oyununun içinde ve işin ilginç yanı kimse onun elini bilmediği için şuanki stratejik konumunu tam olarak kestiremiyor. saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik 1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar