sheref Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 said: Eldarduil, 03 Ocak 2006 01:32 tarihinde demiş ki: Moses<=>Musa var bide moses- mose- musa - moshia vs.. her dilde farklı Mary- meryem | marry = evlenmek , merry=şen (isim olmalarında sakınca yok tabiki) ama Virgin Mary (Meryem Ana) David, Dave, Davit, Davito, Davut, Dahuti, vs.. vs.. vs.. Cat'in yaptığı biraz daha yobazlık ve islam kampanyası oldu, o yüzden bu kadar abarttı, adam direk imam oldu yani, bilen bilir adamı...[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Dyna, +1. Türklerden nefret edipte almanya'da yasayan sorunlu vatandas olan teyzem , oglu dogukan'in ismini alman vatandasligina gectigi zaman Kevin diye degistirmisti . tiksinc insan.(sadece bunu yaptigi icin tiksinc degil , baska sebeplerimde var bu agir suclama icin)[signature][hline][/b]Selamon 30 Kasım 2005 19:40 tarihinde msn'de demiş ki: ''Gotiğim ben 6 yaşından beri hiç gülmedim'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Belkide çocuğunun geleceği için, 2. sınıf vatandaş muamelesi görmemesi için yapmıştır bu değişikliği.. Her ne kadar yaptığının doğruluğu tartışılsada, çarka çomak sokamıyorsan çarka yağ olup akıp gideceksin.. Bence Türklerden nefret ettiği için değilde, 2. sınıf vatandaş muamelesi görmesin diye yapmıştır..[signature][hline]the art of rolling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 hmm. türklerden nefret edip alman budalasi oldugu icin yapti sanirim bunu . almanlarin yaninda türkce konusmaktan da utaniyor kendisi, tipki türklügünden utandigi gibi. kendisi söylüyor bunlari.[signature][hline][/b]Selamon 30 Kasım 2005 19:40 tarihinde msn'de demiş ki: ''Gotiğim ben 6 yaşından beri hiç gülmedim'' [Bu mesaj vaniLLe tarafından 03 Ocak 2006 03:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 O ayrı bir tartışma konusudur. Ama sırf çocukları 2. sınıf vatandaş muamelesi görmesin diye çocuklarının isimlerini göç ettiği ülkeye göre düzenleyenlerin bir hayli olduğunu biliyorum..[signature][hline]the art of rolling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 said: DynamicK, 03 Ocak 2006 01:17 tarihinde demiş ki: heh buda ayri bir konu ya, cocuk yeni dogmus ve din gibi kendi karar verip kendi yolunu cizmesi gerektigi bir konuda cocugun daha ilk adim olarak ismini o dine mensup birilerinin isminden secmek veya dini vurgulayan bir unsur olarak koymak da sacma geliyor. ama ülkemizde de oldukca populer bir aliskanlik. ne tavsiye edersin ? kahramanlik gosterene kadar ortalikta "adsiz cengaver" olarak gezilen sisteme benzer birsey olabilir mi mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Tavsiye edecek birsey yok ki, nede olsa yasa disi bir olay degil. Devlet izin veriyor ise cocuklarina istedikleri ismi koyabilirler. Zira pek cok akrabamin, arkadasimin da ismi yine bu sekilde. Ama bana ters yani ben müslümanim diye cocuguma da islamiyeti vurgulayan bir isim koymak gibi bir gayem olmaz. Mizahi acidan bakalim, cocuga ben Muhammet ismini koyucam din dersinden zayif alsa noob baba olursun pehh :)[signature][hline]* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 hehe, veli toplantısında din kültürü hocası geliyo sana, "çocuğunuz muhammed din dersinden zayıf aldı. u nuub?" oracıkta genklerim.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 şimdi ben koyu bi müslüman olsam ve adım racır olsa öle gezmek istemem tabi....[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 selam, bildiğim kadarıyla normal koşullarda müslümanlıkta tarih içersinde önemli görevler almış kişilerin isimlerinin çocuklara konulmasından çekinirler. nedeni ise birinin çıkıp hakaret ettiğinde ismin esas sahibinin zarar görüceğine inanılması veya çocuğun o isme yaraşır hareketlerde bulunmayacağı endişesi. muhammed ismindeki birinin topluma ters düşecek bir hareketinin ismi lekeleyeceği veya birinin muhammede küfrü esnasında lafın peygamberimize gideceğinden korkuluyor. inanç noktasında doğru/yanlış veya mantıklı/mantıksız yorumu yapamıyoruz malesef. din değişimi sonrası yapılan isim değiştirmeleri ise elbette ki yüzeysel değişikliklerden biri. misal 70-85 yılları arasında kişinin giyiminden solcu veya sağcı olduğunu anlamak gayet kolaydı. düşüncesine uygun şekilde giyinip bunu diğer insanların fark etmesini istiyordu. dinde de aynısı geçerli. bana ters geliyor. inançla ilgili olan kavramların yüzeysel gösterişe kurban edilmemesi gerekliliğini savunuyorum. saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik 1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 bizim sınıfta islam diye biri vardı küfür etmeye çekiniyodum. yani öyle gereksiz bi insanın bu ismi alması dinimizi yıpratır bence.isloş falan diyoduk hoş değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Öyle isim değiştirme olayları banada saçma geliyo ama olsun yani noolcakki isteyen hergün değiştirir... Muhtemelen günlük hayatta kolaylık olsun diyedir... Yani şimdi Türkçe, Arapça isimlerde filan hep ğ,ç,ı(yada İ),ş,ö filan var... Şimdi adamların alfabesinde bu harfler yok... İbrahim, Ömer, Tuğba, Çağrı gibi isimlerle yurtdışında yaşamaya kalkışırsan adamı gıcık etme olasılıkları yüksek:D O yüzden isim değiştiriyolardır Din değiştirincede yani ne biliyim sosyal olarak bulunduğun dindekilere yaklaşıcağındandır... Sebepleri "sosyal sebepler" - "ve şimdi reklamlar" olarak 2 ye ayırabiliriz:D[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 "Çocuğa İslam tarihinden isim verme" olgusu hoşlanmadığım birşeydir açıkçası... Bakın cemaatçi tayfaya örneğin, Uhud Savaşı'nda savaşış ne kadar adam varsa, çocuklarına onların ismini koyarlar. Benim ailem de dindardır, anne tarafından, Bana Emre, kardeşime Merve ismini koymuşlar örneğin. Gerçi Emre isminin koyuluşunda "80'li yıllarda doğan her 5 erkek çocuktan 4'üne Emre ismini koyma yasası" önemli bir faktör olsa da, bence ters bir olay. Haa seviyo muyum ismimi, seviyorum ama yine de Kuran'ı açıp da "Aa bak bu kutsal bir hayvanmış oğlumuza bunun ismini verelim" ya da "Aaa bak Arabistan'da kutsal bi tepeymiş burası kızımıza bu ismi verelim" yanlış düşünceler bence. Yapan yapar, hakkı vardır, orası ayrı tabii... Bu arada Rahan, yine yanlış yazmışsın, "marry" evlenmek demek, Mary olacak, tek "r" ile :)[signature][hline][b]nille vakt-i zamanında msn'de demiş ki: bi keresinde cok gothic giyinmistim. annemle beraber yürüyorduk. iki amele gecti, seytaaaaan diye laf attilar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2006 islamiyet aile bağlarına çok önem veren bir dindir. ve Allaha şirk olmadığı sürece isimin bi önemliliği yoktur. ya da islamiyete aykırı bi isim olmadığı sürece. yani adamı adı michael sa ve o güne kadar öle denmişse bu ismi değiştirmesine gerek yok.[signature][hline]her insan bir kitap gibidir okumayı bileceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar