Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sony PSP


cmrownz

Öne çıkan mesajlar

Piyasada benim bildiğim 3 tip PSP var
biri Standart Pack içinden sadece adaptör çıkıyor ,
ikincisi Value Pack adaptör , Orjinal kumandalı kulaklığı , kılıfı , psp ni temizlemen için bir bez , taşıman için bir aksesuar , 32 MB Memory stick.
üçüncüsü Giga Pack bunda ise value pack de verilen 32 mb lık memory stick yerine 1 GB lık memory stick veriyorlar.
--------------------------------
Tabiki paketlerin fiyatları arasında farklar var , benim sana tavsiyem Value Pack alman , çünkü PSP lerin versiyonları var , versiyonun 1.50-2.00 arası olursa internetten oyun indirip oynayabiliyorsun ama 2.01 ve üstü makinalarda oynayamıyorsun.
Makinayı alırken versiyonunu nerden anlayacam dersen;
A = 1.50
B = 1.51
C = 1.52
D = 1.52
E = 1.52
F = 2.00
G = 2.01
H = 2.50
PSP nin kutunun arkasında bir etiket var , bu etiketde harfler yer alıyor , bu harflerde PSP nin versiyonunu belirtiyor.
------------------------------------

Bana sorarsan;
Genelde herkes 1 tane orjinal oyun alıyor ve geri kalan oyunları ISO olarak oynuyor.
Bende spot Value Pack aldım işte yakın zamanda , makinada hiç bir sorun yok , hatta garantili makinalardan daha iyi diyebilirim , garantili makinalarda bile ölü pixel olayına fazlasıyla rastlanıyor.Zaten sony öyle kolay bozulacak makina yapmaz sen PSP ni yere düşürme yeter.PSP ni yere düşürünce garanti kapsamınada girmiyor , onun için spot makina daha akıllıca bana sorarsan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herhangi bir umd olur , firmware i downgrade ve upgrade için.

bu arada diğer topicde arkadaş 2.01 ve üstününde hacklendiğini yazmış bu durumda Giga Pack alman daha akıllıca olur zaten sana yeter 1gb memory stick şimdilik.

[ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 17:31 tarihinde, Bonjo tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İkisindede full aksesuar var..Ama Value Pack de 32 mb lık memory stick , Giga pack de 1 gb lık memory stick var...
yanlız giga packler piyasaya yeni sürüldüğü için versiyonları yüksek oluyordu , ama galiba 2.01 ve üstüde hacklendiğine göre bi sorun kalmadı..
biraz daha pahalı olur ama kesinlikle giga pack al.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gigapack alma bence çünkü çıkan memory stick yavaş duo pro değil bildiğim kadarıyla sen git bir value pack al üstüne de 1 gb adam gibi hızlı duo pro memory stick al daha mantıklı olur gerçi 150 ytl civarı sanırsam yani 650 700 ü bulur maliyetin ama değer yani benim duyduğum kadarıyla gigapackden çıkan memory stick oyunları yavaş açıyormuş vs öbür duo pro olan daha hızlı sonuç tepki veriyormuş

[ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 12:13 tarihinde, fortinbras tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bu meretten bende aldım,gayet mutluyum :)

elinde fazladan umd oyun olan varsa,yada ucuza satıcak olan varsa buradan alabilirim.memory stick almadım henüz,2giglik bir mstick,beraberindede bir oyun alacağım ama bir oyunada 120ytl veremem.sendit.com'dan alacağım wrcup ı,hali hazırda bir orjinal oyunumuz olsun. :}
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şeyi sorucam. abd'den alınma psp'si olan var mı? ben abd'den aldım ve sonra ingiltere sitesine kaydettirdim benim psp'yi ve bedava spider-man 2 umd'si geldi.

şimdi biliyorsunuz umd filmlerde bölge sınırlaması var ama sm2 bölge olmasına rağmen benimkinde çalıştı. acaba diğer bölge 2'lerde çalışır mı?

edit: nette baktım çalışmazmış. ümitlendim bir an.

[ Mesaj 03 Mart 2006, Cuma - 10:22 tarihinde, LathspeLL tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Sony dün PSP için yeni cihazları ve gelecekte ki planlarını duyurdu. Öncelikle şunlar geliyor:

- Eye Toy: PSP'ye bağlanan kamera. Bu aygıtı PS2'den biliyoruz. Foto çekmek, yollamak gibi işlerede yaracak.
- GPS alıcısı: Buda yurt dışında falan kaybolmamak için harika bir cihaz olacak bence. Cihaz uydu ile bağlantı kurarak bulunduğunuz yeri haritada gösteriyor. Böylece gitmek istediğiniz yere kolayca gidiyorsunuz.
- Macromedia Flash Player: Bu zaten homebrew olarak çıkmıştı sayılır fakat offical bir destek gelmesi çok iyi olacak tabiki. Bunun ne demek olduğunu biliyorsunuz: binlerce Flash oyununu PSP üzerinden oynayabileceğiz. Sırf PSP için bir çok oyun yapılabilir.
- RSS channel function: Geliştiriliyor, Video ve Audio Streaming'i kaydedebiliyor PSP'mize.
- Ayrıca Sony artık internetten oyun satımına başlayacak. Böylece UMD haricinde satın alıp memory card'ınıza çekeceksiniz ve direk ordan oynayabileceksiniz.
- Playstation Emulator!: PlayStation 1 ve 2 oyunlarını PSP'de oynamanızı sağlayacak olan official emülatör!.

Ayrıca PSP'nin fiyatınıda 200$'a düşürüyorlar.
Açıkçası 2.00 olan firmware versiyonumu yükseltsem mi yükseltmesem mi karar veremiyorum. Ama Sony kullanıcıları bu cici-bici özelliklerle etkileyip yeni versiyona geçmeye zorluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi günler arkadaşlar bugün biraz önce d&r dan aldım bir psp bunun versiyonuna nasıl bakarım ne kadar süre şarjda kalmalı alet ve de ben bir kılı faldım buna ekran koruyucusu da var kılıfın o beyaz olanlardan hani bilirsiniz üstünü okuamdan patır kütür açtım aletin ekranına yapışkan kısmı gelicek şekilde koydum yani aletin ekrana yapıştı ama öyle mi olması gerekiyor tam anlayamadım aldığım yerdeki adama da sormayı unuttum yani doğru mu yaptım ekranda yapışkan izleri belirdi yani hani hava dolar ya yapışan yer bi iz kalır sanırım yanlış yaptım doğrusu nasıldır bu işin ama daha mantıklı bir yolunu da düşünemedim öbür türlü yapışkan şeyi koymasam bu sefer koruyucu ekranda durmaz.. ama alet çok güzel sanırım deadpixel sorunum da yok şimdilik gözüme çarpmadı çok iyi inceleyemedim ekranı daha İnşallah çıkmaz birşey... gerçekten daha henüz oyunum yok ama value pack aldığım için oyunlar çok pahalıydı alamadım ztn bütün paramı alete ve kılıfa verdim oyun alacak param kalmadı neyse ki 2 gün sonra italya'ya gidecem oradan alırım originla oyunların hepsini diye düşünüyorum tabi sizden ricam bir iki iyi oyun söylersenzi sevinirim... uzun mesaj oldu ilk heyecanla kusura bakmayın... kısaca ekran koruyucuyu doğru mu yapıştırdım onu söylersenzi ve oyun tavsiye ederseniz 1-2 güzel bişi yeterli benim için çok teşekkür ederim şimdiden tüm cevaplar için...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar Psp almayı düsünüyorum da bir kac sorum olacak.

- Oyunları internetten indirip oynamak icin toplam olarak ne gerekio (umd, 1gp memory.. ? )
- İndirilen oyunlar ne kadar kaliteli ?
- İnternetten indirip oynamak icin düsük versiyon gerekiyor ?. Peki versiyonu sonradan upgrade-downgrade yapılıabilyormu ?
-Alırken nelere dikkat etmek gerekir nasıl kontrol edebilirim kazıklanmamak icin.
- Ankarada alınabilecek uygun/güvenilir biyer ?

Teşekürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben alıcamda bu versiyon olayı nasıl şimdi yüksek versiyon bulamıyorum düşük versiyon alısam sonradan istersem arttırabiliyomuyum yoksa makinenin versiyonumu alırsam öyle kalıyo yükseltmek için yeniden yüksek model psp mi almam gerek anlamadım ya size zahmet bi yardımçı olun bu versiyon dedikleri oyunlara gelen yama gibi bişimi???eger istediyim zaman yükseltiliyosa hemen yarın alıcam:D yardımcı olursanız çok memenun olurum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...