Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sony PSP


cmrownz

Öne çıkan mesajlar

Merhaba ,
Lathspell in alet cikmazdan once actigi bi konu vardi kendisine tesekkur edip sticky etmistik basligi.
Bicok insan alet Turkiye'ye geldikten sonra merak etti , adan zye bilmek istedi almak icin belki , konular acilmaya basladi tabi yavas yavas burdada gordum sanirim biraz bilgi size yardim edebilir.

Sony PSP ne yapar?
Oyun , video , mp3 , film , wireless ağınızdan internet , dijital kameranızla çektiğiniz fotorafları görüntüleme işlerini yapan bi cihaz bu.
Oyun olarak kalitesi nedir sony PSP'nin ?
Bence PSone'dan daha kaliteli bir oyun sistemi var PSPnin ama diger arkadaslara farkli gelebilir bilemem
Hafıza kartı olayı nedir bu PSPde ?
PSP MagicGate hafıza kartlarını destekler , ornegin benim telefonumun hafıza kartını takınca bütün resim , müzik hepsini çalıştırdı
Wirelessdan nasıl internete baglanirim PSPde?
Aleti aldiginiz zaman bitane DemoDisc veriyor size pakette. Bu discden önce sürücüsünü güncelleştiriyorsunuz aletin , daha sonra network icon'u çıkıyor ve browserimiz aktif hale geliyor , daha sonrasi ise çok basit size adım adım baglantı oluşturuyor alet , wireless baglantınızı kendisi buluyor eğer şifresi varsa seçip şifrenizi girdiriyor en sonunda ise aktif hale geliyor.
PSPde DVD seyredilebiliyormu ?
DVD değil , film seyredilebiliyor. Yani diyelimki bilgisayarinizda seyretmek icin film alicaksiniz , gidip DVD alirsiniz veya VCD alirsiniz herneyse , PSPnin ise UMDleri var , ornek bi film Mr.Hitch UMDsi d&r shoplarda var gidip alip PSPnize takip DVD kalitesiyle ayni kalitede seyredebiliyorsunuz , hiçbi farkı olmadan.Yani demek istedigim PSPde film seyretmek istiyorsaniz gidip UMDsini alicaksiniz.
Peki okadar bahsettin yere göğe sığdıramadın bu aleti , eksileri yokmu ?
Var , oyun bazında henüz çok az oyuna sahip PSP , örneğin TeknoSA ya oyun bakmak için girdğimde 5 tane oyun geldi ve bitti dedi adam bana ben dumur oldum. :)

Benim kendi düşüncem bence tam bir teknoloji harikası ve olabilicekerin en iyisine sahip bi alet.

Umarım yardımcı olmuşuzdur , PSP hakkinda tartışma soru cevap herşeyi burdan alalım lütfen , açılan konular kitlenecektir.[signature][hline] hezimet oyle olmaz boyle olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi mp3 nasıl çalıyor bu alet alete yükleyebiliyor muyuz yani yükleyebiliyorsak kaç gb hdd si var bu aletin ya da stick kaç gb yani ne kadar şarkı yükleyebilirim çünkü bende ipod var ve eğer bunla p3 dinleyebiliyorsak ipodu satıp bunu alırım yani üstüne biraz daha para koyup çünkü bunla hem mp3 dinlenir hem oyun oynanır hem film izlenir fakat şu bir gerçek ki 550 ytl civarı bir fiyat gördüm bimeks'de değer mi bu parayı vermeye bu alet ve oyunları da vardı ama çok pahalı oyunlar ps2 oyunları gibi şimdi aleti alsak bile buna çip vs takamıycaz hayır oyunlar mantıklı bir fiyatta olsa orijina lde alırız 50 60 ytl olsa yani yurt dışı dükan fiyatı verseler ama 120 ytl ye satıyor adamlar dükkanlarda bu oyunları ve ciden fazla oyunu yok umd olayıysa ayrı bir artısı bu aletin yani cebimde taşımak isteyebileceğim bir alet ama sizce değer mi almaya ayrıca ps in olayı karşılıklı 2 kişi oynanan oyunlardadır genelde daha fazla zevk alınır bunda öyle bir durum yok sanırım yani en azından başka bir psp si olan bulamadımızı düşünürsek yani çok yaygın olmıycak sonuçta Türkiye'de bu alet bu yüzden ayrıca almaya değer mi diye soruyorum gene...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

"I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive."

- Spike Spiegel -
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de şimdi bu aleti amerikadaki arkadaşıma yollatsam o bana getirse 340 ytl gibi bir fiyat oluyor ama içinde oyun yok sanırım value pack diyor burdaki oyunları taktığım zaman sorun olmaz herhalde bir de şarj olayını nasıl yapıyoruz bu aletin bilgisayara usb den bağlanma oalyı var mı çünkü amerikadan getirirsem fiş girişi farklı oluyor ya da onu avrupa olayına ayarlama durumu var mıdır?[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

"I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive."

- Spike Spiegel -
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende biraz bilgi ekleyeyim. Bir kere oyunlar Region Free yani ister japonyadan getirin ister ABD'den getirin oyunlar çalışır. Fakat Sony "belki" gelecekte "bazı" oyunların region free olmayabileceğini söyledi ama problem olacağını sanmıyorum.

PSP'nin harddisk'i yok fakat Datel adlı bir firma 4 GB'lık HDD'yi duyurdu. Her ne kadar Memory Stick kadar hızlı erişim süresine sahip olmasada çoğu ihtiyacı karşılayacaktır bu HDD'ler. Ama bence en uygun şey Memory Sticklerin fiyatlarının düşmesini beklemek. (Şuan 4 GB'lık Sony Memory Stick Duo Pro 800-900$ civarında :))

Sony PSP'nin Offical tarafında yapılabilenler dışında birde bazı kullanıcıların PSP'nin bazı açıklarını kullanarak kendi yazdığı programlar var. Eski Doom'dan Tetris'e, hesap makinelerinden Windows 95'e kadar (evet Win95 alete kurulabiliyor) bir çok program mevcut. Sony bunları engellemeye çalışıyor fakat bu "Homebrew" (kullanıcıların yaptığı programlara denilen ad) fırtınası devam edeceğe benziyor. Bu tür programlar sadece 1.50 versiyonlu Firmware'lerde çalışıyor. Ayrıca 2.00'a sahip olanlar için yine 1.50'ye döndüren özel bir program bile yaptılar ve Sony'yi deli ettiler. Sony'de hemen ardından yeni firmware çıkardı yine tabi. Şuan en son firmware 2.50.

Third Pary oyunları/programları kullanmak eğlenceli ama tabiki bazı zorlukları var. Öncelikle yeni çıkan oyunlar son çıkmış Firmware'ler yüklenmeden kolay kolay çalışmıyor. Örneğin ben Burnout Legends'ı aldım, bende 1.50 var ve oyun 1.52 versiyonu istiyor. Fakat bunu bir yanıltma yöntemiyle aşabiliyorum: ilk önce başka oyun takıp oyunu başlatıyorum. İlk beyaz PSP yazısı çıkıncaya kadar hemen UMD drive'dan oyunu çıkarıp Burnout'u takıyorum, oyun açılıyor :).

Yani böyle numaralar yapabilirsiniz, tabi çoğu kişi uğraşmayacaktır. Ayrıca bu Homebrew olayı ne kadar daha devam eder bilmiyorum. Sonuçta Sony her yeni firmware ile yeni birkaç güzel özellik ekliyor. Örneğin 2.00 firmware'i ile web browser geldi. Tabiki 1.50'de bazı zahmetlere katlanarak aynı şekilde nette gezmek mümkün. Bende 1.50 var ve upgrade etmiyorum fakat homebew programlarıda kurmuyorum çünkü Memory card almadım kendime, böyle bir işe kalkışacaksanız bence minimum 1 GB almanız şart. Ayrıca belirteyim Şuan piyasada olan çoğu PSP oyununun kopyasıda çıkmış durumda. 1.50 ile onları memory'den çalıştırabiliyorsunuz. Ama ben uğraşmıyorum ve orjinal alıyorum :).

Son olarak cmrownz'un dediği gibi PSP'nin tek eksisi oyun bakımından "şimdilik" fazla seçenek olmaması. Bu Sony'nin Nintendo'ya meydanı kaptırmamak için PSP'yi erken çıkarmasından kaynaklanıyor. Fakat bu son bahar sezonunda bütün bomba oyunlar çıkıyor ve PSP'nin eksiğidi kalmıyor.

* Burnout Revenge çıktı mesela, harika bir oyun.
* 28 Ekimde Grand Theft Auto: Liberty City Stories çıkıyor. GTA3 dünyasında geçiyor ama GTA3'ten 3 yıl evvelini konu alıyor.
* Pro Evolution Soccer 5: Başka söze gerek var mı? PS2/PC versiyonunun aynısının mobil olanı :).
* Grand Turismo 4: PS2 klasiği aynen PSP'ye geliyor.

Ve daha bir çok güzel oyun yolda. Yani oyun eksiğide kapanıyor. Fakat gördüğüm kadarıyla Sony oyunları burada çok pahalıya satıyor. 1-2 yere sorduğumda bana 120 milyon fiyat verdiler direk yuh dedim. Size önerim oyunları Sendit'ten almanız. Orda oyun fiyatları 30 Pound. Shipping'de 6 milyon falan tutuyor, toplam 75 milyona 1 hafta içinde kapınızda. Hem Sony Türkiye'yi biraz protesto etmiş oluruz böylece. 120 milyon nedir ya. Ha birde Kadıköy Yazıcı'da oyunları 90'a falan bulabilirsiniz ama Japon versyionları falan var. Mesela Wining Eleven 9 var ama japonca :).
[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 16 Ekim 2005 15:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birşey soracam bu aletle wireless var sanırım internet için peki diyelim girdik interneti nasıl kullancaz bu aletle klavyesi yok bişisi yok yani msn flm kullanabilir miyiz bu alet ustunden win 95 kurduk diyelim var mı oyle bişi yoksa yalan mı olur :D...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

"I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive."

- Spike Spiegel -
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de bir yerde okudum fm2006 psp için de çıkacakmış eğer bu doğruysa zaten direk alırım bu aleti ayrıca şu internet olayını cidden merak ettim nasıl bağlanılıyor... sitelere vs nasıl girilip geziliyor vs...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

"I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive."

- Spike Spiegel -
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Win95 yükleniyor ama sadece 2-3 program çalışıyor şimdilik. MSN'in çalışıyor olması lazım, sanırım web msn olarak açılabiliyor. Yani açanı biliyorum, IRC falanda var.

Zaten yakında PSP'ye özel bir klavye çıkacak. Hem screen protector olacak hem klavye. Sony mouse bile çıkarabiliriz demişti bir ay evvel falan.

GPS aygıtıda çıkacak, böylece gittiğiniz yerlerde haritadan nerde olduğunuzu görebileceksiniz.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla dediniz gibi msn e giriliyorsa wireless şeklinde ve fm2006 çıkıyorsa zaten alırım ben bu aleti ama biraz beklemem gerekecek ps2 mi satmam gerek önce :D...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

"I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive."

- Spike Spiegel -
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki sen nereden ve ne kadar fiyata aldın pspni ben yurt dışından getirteyim diyorum ama avrupadan alırsam 400 ytl civarı oluyor ama gümrükte takılır mı bir de güvenilir bir site var mı bunu alabileceğim haydi oyun flm alıyoruz da psp daha ciddi birşey...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

"I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive."

- Spike Spiegel -
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aleti biliyorum zaten bimeksde gördüm... ya arkadaşa amerikadan getirtebilirim de aralık sonunu beklemem gerekecek neyse bekliycem sanırım öyle taksit apma imkanım yok çünkü 12 veya daha fazla :D...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -

"I'm not going there to die. I'm going there to see if I'm really alive."

- Spike Spiegel -
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alet 350 Ytl ye sirkeci de satılıyor doğubank alt katta
kesinlikle umd demo cd si ile alın bu cdsiz memory karttan oyunları çalıştıramıyorsunuz
nette bir sürü umd film var indirip karta atıp seyredebilirsiniz görüntü kalitesi sizi şaşırtıcaktır
çıkan oyunların %97 si memory karttan çalışıyor o kadar basitki psp nizi direk usbden pc ye bağlıyorsunuz ve oyun larınızı copy pastele atıyorsunuz tek yapmanız gereken bir kez memory karta bir kez iso kurulumunu yüklemek inanılmaz derecede basit
compact flash kartları kullanabiliyorsunuz basit bir adaptör ile
psp nin kalitesi ise bence burada pek iyi yansıtılamamış oynanabilirlik ve grafik acisindan %97 ps2 ile aynı burda ps1 le mukayese etmek atari 64 le dream casti mukayese etmek gibi
4gb hd ve 3600 extra pil 199 dolar ama cok kısa bir sürede bu tür kartlar articak ve fiyatı hizli bir şekilde düşecek . şu an için aletin 111 mhz çalıştığı söyleniyor 333 mhz lik aleti sony pil süresi artsın diye hizini düşürerek çıkartmış ama bu halde bile çok hızlı bence fakat bazı programlarla bunu 1gh e kadar çıkartıldığını duydum ama görmedim fakat 333 mhz çıkarttığınızda tüm emulatorler mükemmel aynı gerçek mkine gibi hızındza çalışıyor çıkan oyunlarda wifi desteği çok ilgimi çekti sanırım ilerde bizde wifi sayesinde internet üzerinden erişim noktalarında online oyunlarımızı yanımızda taşıyabiliceğiz burdaki potansiyel gerçekten çok ciddi zaten 2005 in aleti secildi sanırım ps3 kadar ciddi bir alet bu çok dayanıklı 4 kere düştükten sonra bile bir cizik oluşlmadı kasasında ekran parlaklığı inanılmaz kullanım kolaylığı çok basit umd ben aracda kullanırken kesin kez bir atlama yapmıyor sanırım bu sistem yakında dvd lere 1.8mb kapasitesiyle ciddi bir rakip olucak en büyük özelliği çizilmeye karşı her bir umdnin özel kılıfı olması caddy si var .
pil süresi gercekten çok iyi 1.5 saatlik bir şarjla satandar pil 4.5 saat gidiyor 1.5 mb civarinda bir çok oyunu var bu beni son derece şaşırttı ben daha çok ps1 ps2 den port oyunlar beklerken bir çok oyun daha geliştirilmiş olarak geliyor makinaya
kesinlikle 2.0 ın üzerinde makina almayın şu an için ve 1.5 kullanmaya çalışın
bir çok tr sitesinde giddi gidiyor gibi 13 12dvd de hazır 40-80 tane oyunu şu an zaten satılıyor
Bence şu an yaşam için lazım olan 3 şey
internet
psp
ps3

psp şu an mobil olma özelliği pili ve ekranı üstünde olması ile en iyi konsol bence ps2 ile ile zaten aynı oyunları ayırmak bile çok zor mesela burnout legends ı ele alın o kadar zorki ps2 versiyonula ayırt etmek bence tüm nintendo çalışanlarını emekliye ayırmak gerek özellikle ds nin arkasından mini gba yı yapmalarından sonra
sanırım sony usbden boot etme olayını kendi konsol hızla yayılsın diye hazırlamış zaten yaptıklarıda bu devamlı firmware upgrade yeniliyorlar yeni çıkan oyunları eski firmlerde çalışmasını zorlaştırıyorlar biliyorlarki oyun oynanan sitem daha hızlı satar ve geniş kitlelere yayılır şunuda unutmayın her aldığınız filmden umd sony % de alıyor umd haklarını elde tuttuğu icin sırf ingilterede 500 bin umd satılmış yeni çıkan 50 film umd olarak piyasaya sürülmüş yoksa bu kadar kolay bir kopya çalışan sistem direk usbden memory karta atıp çalıştırıyorsunuz biz gba da bile flas linker kullanıp 2 saat bir oyunun atılmasını bekliyorduk usb 2.0 sıfırın hızını görünce :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aralar bi PSP almayı düşünüyorum(400 YTL).Önceden oyunları pahalı olduğu için vazgeçtim fakat bu netten memory carda atma olayı yaygınlaşınca almaya karar verdim.Neyse okuduğum kadarı ile şu an en uygun versiyonu 1.5 fakat 2.0 da kırıldığını duydum o konuda bir gelişme oldumu???Yani alacaksam illa 1.5 mi bulmam lazım???Birde Bu İso olayları falan bana çok karışık geldi sanki altından kalkamıcam gibi.Bunları rahat rahat yükleyebiliyormuyuz ve oyunlar aynı Umd versiyonundaki gibi full mu çalışıyor???Birde 1 gb memory card almayı düşünüyorum bu son çıkan oyunlardan kaç tanesine yeter???Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

_____________________________
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

350 milyon sirkecideki fiyatı ama yanında umd vermiyorlar umd olmadan memory karttan oyun oynanmıyor yani 1 cd şart şöyle diyeyim 37 yaşındayım ve kendimi gerçek bir profesyonel olarak görüyorum oyun konusunda (ebayde de para ile satış yaptım ) bu aleti aldığımdan beri ilk defa çok uzun zaman dır kaybettiğim oyun keyfini geri aldım oyunlar inanılmaz oynanabilirliği yanında çok ciddi bir derinliğe sahip 1.8 gb dan 500 mb a kadar va alıştığımız gibi viedolardan deil direk oyun olarak bu boyut yani demo falam deil mesela untold legends söylüyercek kelime bulamıyorum diobla 2 de çok büyük bir hayal krırıklığına uğramıştım bu oyun diablo 2 diye çıkmalıydı burn out legends oynanbilirliği ps2 sahiplerini kıskandıracak nitelikte ne kadar yazsam anlatsam boş bir bilgisayar devamllı easynews dan film ve oyun indiriyor o kadar çok film ve oyun cikiyorki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlacKDagger, 22 Ekim 2005 13:25 tarihinde demiş ki:
bende almayi dusunuorum cok cidiiyim hemde cok guzel bi alet ama oyunlari yazicioglunda 98 milyonmuş cok pahali deilmi sizce

sendit.com dan alirsin sende daha ucuz ;) oyunları D&R da 120 ytl sen gene 98e iyi bulmşsn :P[signature][hline] hezimet oyle olmaz boyle olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...