Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War of the Worlds

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

ya onu bunu bırakın..

bizim şu shield teknolojisini napıp edip bulmamız lazım.. yoksa halimiz vasat..[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] |
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam [spo1=bütün sorular bruda.. HERŞEY]şimdi Steven abimiz filmi öyle bir yansıtmışki.. seyircinin kafasına bir sürü soru işareti oluşuyor. Şu soruları bir sıralayalım evvela:

1) O bitkiler neyin nesi, niye insanların kanından yapılıo? Uzaylılar onları atmosferi kendilerine uygun yapmak için mi püskürtüo?

2) İnsanların kanıyla TAM olarak ne yapılıo, o etrafa yapılan fıs fıs kan olayın esası nedir?

3) Maaadem milyonlarca yıl önceden adamlar o km'lik aletleri gömmüşler oraya.. niye biz allahın bi metro kazısında veya bilmem bir arkeolojik kazıda falan niye bulamadık onlardan birini... bu kadar mı körüz?

4) O kadar yıl.. o kadar milenyum.. o kadar tecrübe.. kardeşim sen niye kendin bi bok giymeden aşşa inip allahın korunma odasını inceliyosun.. niye gidip ordaki lanet toprak suyunu içiyosun? Amma akıllısın sen.

5) Bütün dünya seferber oluo yerle bir oluo falan.. bunlar Boston'a bi gidiyo.. bütün aile tam kadro.. bi bok olmamış.. uzaylılar caddeye bile dokunmamış.. hem de BOSTON.. pitsburg falan da değil..

6) O filmin ilk başında tripod çıkıo milleti ışınlarıyla küle dönüştürüyo.. giysiler nasıl hasar almadan kurtuluo? Yani o kadar ısı, o kadar enerji.. ateş ettiğin organik yaratıkları küle dönüştürüyosun ama giysiler hasarsız uçuo havada..

7) Alllaan bakterisine gitçeeeni.. milenyumlarca düşünüp de aklına getiremedin mi.. AA salak uzaylım benim?

8) Durup dururken havada o trampet gibi kalın sesleri niye çıkarıosun? Amaç haberleşmekmi? Korku salmak mı? Samba yapmak mı? Nİye?

9) Kitabı okuyan lütfen şu sorulara bir açıklık getirisn.[/spo][signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"

[Bu mesaj Sovereign tarafından 03 Temmuz 2005 00:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jankis, 03 Temmuz 2005 00:00 tarihinde demiş ki:
shield teknolojisini bulsan nolacak iki su içtin mi kalmıyo işte kalkan malkan :D

bi de şu uzaylının bisiklet tekeriyle oynadığı sahnede güldüm baya, şebeğe çevirmiş spielberg :)
abicim öyle deme.. o teknolojiyi buldun mu bütün olay bitiyo.. ciddiyim yani benim hem EN ilgi gösterdiğim olay bütün bilimkurgular arasında hem de en önemli teknoloji yani düşünsene kimse geçemiyo abi..

FORCE FIELD TECHNOLOGY

olay orda bitiyo...[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Butun sorularin cevabi]
said:
Sovereign, 03 Temmuz 2005 00:09 tarihinde demiş ki:
şimdi Steven abimiz filmi öyle bir yansıtmışki.. seyircinin kafasına bir sürü soru işareti oluşuyor. Şu soruları bir sıralayalım evvela:

1) O bitkiler neyin nesi, niye insanların kanından yapılıo? Uzaylılar onları atmosferi kendilerine uygun yapmak için mi püskürtüo?

2) İnsanların kanıyla TAM olarak ne yapılıo, o etrafa yapılan fıs fıs kan olayın esası nedir?

3) Maaadem milyonlarca yıl önceden adamlar o km'lik aletleri gömmüşler oraya.. niye biz allahın bi metro kazısında veya bilmem bir arkeolojik kazıda falan niye bulamadık onlardan birini... bu kadar mı körüz?

4) O kadar yıl.. o kadar milenyum.. o kadar tecrübe.. kardeşim sen niye kendin bi bok giymeden aşşa inip allahın korunma odasını inceliyosun.. niye gidip ordaki lanet toprak suyunu içiyosun? Amma akıllısın sen.

5) Bütün dünya seferber oluo yerle bir oluo falan.. bunlar Boston'a bi gidiyo.. bütün aile tam kadro.. bi bok olmamış.. uzaylılar caddeye bile dokunmamış.. hem de BOSTON.. pitsburg falan da değil..

6) O filmin ilk başında tripod çıkıo milleti ışınlarıyla küle dönüştürüyo.. giysiler nasıl hasar almadan kurtuluo? Yani o kadar ısı, o kadar enerji.. ateş ettiğin organik yaratıkları küle dönüştürüyosun ama giysiler hasarsız uçuo havada..

7) Alllaan bakterisine gitçeeeni.. milenyumlarca düşünüp de aklına getiremedin mi.. AA salak uzaylım benim?

8) Durup dururken havada o trampet gibi kalın sesleri niye çıkarıosun? Amaç haberleşmekmi? Korku salmak mı? Samba yapmak mı? Nİye?

9) Kitabı okuyan lütfen şu sorulara bir açıklık getirisn.

1-)Kitapta o bitkiler marstan geliyor ve dunya ortamini cok begeniyorlar ve deli gibi ortaligi sariyorlar. Kitapta marslilar saldiriyor bize ama kitap 1870lerde yazildigi icin tabi mars hakkinda bu akdar cok bilgi yokmus o yuzden bu filmde marsta yasam olmadigi bilindigi icin baska dunyalardan bahsediyor.

2-)Yaratiklarin sindirim vs sistemleri yok. O yuzden direk canlinin kanindaki besinlerle besleniyorlar yaptiklari bu.

3-)Kitapta ole milyonlarca yil once gonderiliyor diye brisey gormedim ben bu biraz sacma olmustu. Kitapta o delikte aletlerini yapip yolluyorlardi. O milyonlarca yil olayi biraz sallamasyon olmus kitapla alakasi yok.

4-)Yine hata suyundan degil insanlardan ve yollarda yurumelerinden bile bakterileri kapiyorlar. Bakin esas mesaji anlamamissiniz. Simdi insan oglu milyarlarca kayip verdi bakterilere mikroplara karsi ama sonunda guclendi. Ulkelerinde bu mikroplardan gidim bile olmiyan uzaylilarsa boyle bir bagisiklik sistemine sahip degiller. Bizde marsa birilerini yollarken ne kadar arastima yaparsak yapalm ordaki butun bakterileri vsleri bilemeyiz.

5-)E bu film kitaptada adam esine kavusuyor. Kitaptaki adam filozof o filmdeki mahzendeki geyikler falan filozofluguyla adamla yaptigi muhabbet. Evet buna benzer bir muhabbet kitaptada var be gayet ilgi cekici. Zaten filmi bilimkurgu yapanda bu kisimlar, yoksa fantastik film olurdu. Adamin sadece esi var kitapta. Esini bir yere birakip hemen geri donuyor ama dondugunde ev yok ve sonunda filmin esini ailesinin yainda buluyor. Filmdede buna benzer birsey yapmislar. Izin verinde filmdede bir bina yikilmasin buda tom un eski karisini olsun abartmayin yani bu kadar. Ucuncu sinif mavi hapi kicina sokarsan obur dunyaya isinlanirsin filmlerini adamdan sayiyorsunuz bunu saymiyorsunuz.

6-)Hayir hava ucanlar onlarin toplayip kanini emip biraktiklarinin elbiseleri.

7-)Salak degil tekrar soyluyorum bizde marsa bin sene kafa yorsak havasi temizlmis lan desek orda bir mikrop ciksa bizide yok eder. Bu bence gayet dogal ve kitabin amaci olan dunyadaki tek guc biz insan degiliz temelini gayet guzel gosteriyor.

8-)E bu film ya. Star warstaki soba borusu elbiseli adam niye bu kadar cok hehu diye ses cikaritoyr O kadar kendini yeniden yaratmis iki tane hoporlor koyamiyormu?

9-)Getirdim:)

Filmdeki sacmaliklar bun yazdiklarin degildi baska seyler vardi ama o da baska zamana.[/spo]

[Bu mesaj onlyreal tarafından 03 Temmuz 2005 01:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

2500 uncu tekrarimi yapiyorum.

Bu kitabin konusu savas degil. Savas altinda insanin yaptiklari.

Ya tek bildiginiz bilimkurgu olmayan matrixse

matrixse bilimkurgu diyorsaniz zaten gitmeyin.

said:
Bonecrusher, 02 Temmuz 2005 12:05 tarihinde demiş ki:
war of the worlds ve spielberg adını duyunca çok umutlanmıştım.
trailer'ını izleyince biraz hayalkırıklığı olsa da filme gitmeyi istiyordum. burdaki yorumlardan sonra hayatta gitmem filme.
hayatta kitap okumamış, en sevdiği film matrix olan kişilerden değilim.
ama filmin adı "war" of the "worlds" ise, uzaylı-insan savaşını anlatıyorsan, devasa savaşlar olması gereklidir.
ancak trailer bana insanların kendi aralarında savaştıklarını düşündürmüştü.
ayrıca filme gidenler de "bir ailenin dramı" diye nitelendiriyorlar.
e bir ailenin dramı veya insanların kendi aralarında çatışmasını anlatıyorsa filmin adı neden "war of the worlds" de "an anarchy in the world" gibi birşey değil?
bir uzaylı filmi veya bilimkurgu değil de bir ailenin dramını anlatan filmse, gerçekten hayalkırıklığı yarattı bende.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar soyluyorum.

Bilimkurgunun dallari vardir.

ben matrixsi bilimkurguya sokmam. Zaten cogu ciddi bilimkurgu yazarida sokmuyor.

50bin yilinda gecen dovus sahneli anlamsiz filmelre bilkurgu diyorsaniz eyw.

ama oturup bir solaris bir rama serisi okursaniz. Ne dedigimi anlarsiniz.

said:
Ouz_UFO, 02 Temmuz 2005 13:58 tarihinde demiş ki:
buradan şu anlaşılıyor çoğu kişi bilim kurguyu aksiyonsuz düşünemiyo, başka bir türle karıştırılmış bir bilim kurgu gördüklerinde tiksiniyolar... Signsda da aynı şey olmuştu...
Sosyal ağlarda paylaş

YA ben öyle demedim kesin aksiyon olması lazımdı diye.. yanlız arkadaş beni quote etmiş falan.. olayın spoilerlığı falan tamamen kaçmış lütfen ikaz ediyorum orayı spoiler uyarısı altına alsın. PLZ[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
Sosyal ağlarda paylaş

bilim kurgunun illa yavaş olması gerekmez matrix tabiikide bilim kurgudur bazıları bilim kurgu demıo cunku cok tutuldu bu kdr basit(bende ne alaka cozemedım ama cok tutulan seylere b.k atma insanların DNA sında var galba...:D)[signature][hline]Spiker olmuş her denyo Savaşı gülerek sunmuş...
Sosyal ağlarda paylaş

bi sn simdi.
olayin matrix ile felan ne ilgisi var ben onu anlamadim. matrix veya starwarsu sacma buluyorsan git onlarin topiclerinde, agzinin payini al. burada kimse matrixden soz etmeden sen matrix uzerinden millete laf geciriyorsun, soledigin seyleri matrix ile dalga gecerek ispatlamaya calisiyorsun.
ki farkettiysen kimse de sana bu konuda karsilik verme tenezzulu bile etmiyor.
burada konu dunyalar savasi filmi.
filmin adi dunyalar savasi, bu yuzden filmin savas ile ilgisi olmak zorunda, ve bu savasin ayrintilarini birak hicbirseyini anlatmiyor film. bu yuzden sacma.
o bahsettigin bi ailenin dramini felan anlatiyorsa ya da felsefesini(ki burada sende sacmaladin bence) o dram ile ya da filmin felsefesiyle ilgili bir baslik olmak zorundaydi. bu yuzden de insanlari kandiriyorlar, sadece filme izleyici cekmek ve para kazanmak icin.
bana gelip kitaptan cevaplar verme, konu kitap degil, konu film. film hic birsey anlatmiyor. film ne bilimkurgu ne de baska bisi, ici bos sadece goze hitap eden bir sacmalik, para tuzagi, sehtekarlik otesi bisi.(bi daha soluyorum kimse kitabi okumak zorunda degil, filmini yapmissa filmi bana, gosterdigi her seyin cevabini vermeli, ornek vermeye gerek yok, bombodil filmde yoktu o yuzden cevabida zorunlu degil, bu filmde savas var bilmem ne var ama bunlari aciklamiyor, dersen ki konu yok o yuzden cevabini da vermesine gerek yok haklisin, ve zaten konu yok filmde)
ayrica kitaplar okuyun anlayacaksiniz bilimkurguyu ve beni gibisinden konusmussun ama, senin okuyup da anlamadigin kanaatindeyim.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

@Patos, onlyreal noktayi koymus zaten bi kac mesaj once. yani bilimkurgu degil demis. anlatilan savasin bi ailenin yasamina etkisi. baslik, yonetmen ne istiyosa o olur. burda da zaten savasla ilgili zaten. yonetmene gore "dogru" basliktir. sana gore olup olmamasi o kadar da onemli degil zaten. ama filmi inatla bilimkurgu veya aksiyon olarak degerlendirdigimizden cikiyodu bence sorun. gormemiz gereken her ne kadar yan konu olarak savas islenmis olsa da, olayin kahramani aile. burda kahraman "dunyayi kurtaran kisi"den cok savastan etkilenen kisi anlaminda.

oteyandan izleyiciye yanlis sekilde reklami yapildi bu filmin. herkes aksiyon bekledi...

[Bu mesaj riglous tarafından 03 Temmuz 2005 03:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

onlyreal bi yorum yapinca onun yorumu son nokta ve kesin dogru mu oluyor, anlamadim?
ayrica, onlyreal bilimkurgu diyor filme, baskasinin yazisiyla karistiriyorsun sanirim.
ben ne aksiondan ne baska bisiden bahsetmiyorum. ben filmin konusu yok diyorum. sen diyorsun ki konusu ailenin filmin yan konusu olan savastan nasi etkilendigini anlatiyor, bende diyorum ki hayir bence anlatmiyor, anlatmaya calismissa bile basaramamis, film aynen birkac msg onceki spoil ile yazdigim kadar basit.
ayriyetten, kimsenin isine karistigim yok istedigi ismi koyar istedigi konuyu isler, burda anlatmak istedigim neyin dogru oldugu ve dogru olan filmin adi dunyalar savasi ise ve bana savas gostermek zorunda savasin neden nasil oldugunu anlatmak zorunda. filmde iste bu yok, zaten filmde savas yokki.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sorun ne biliyo musunuz? bi seyi sevmek icin ugrasmak gerekiyosa, kestirip atmak daha kolay geliyo. "evet savasi konu aliyo, rezalet bi film... eee... bitmistir..." bu mu yani? bunu ben de dedim basta, kotu film diye. ama oturup bi dusunun ya. yani spielberg'in boylesine rezalet bi filmi yapmasi olanaksiz gibi, kaldi ki kimse mi elestirmedi filmi daha once? bu adam hic mi yorumunu almadi baskalarinin?

usta denecek kisilerin eserlerini elestirmeden once durup dusunmek lazim. hormet etmek lazim. hii belki baska bi yonu vardir demek lazim. ben de bu yonu bulmaya calisiyorum ki onlyreal'in bazi yerlerde yazdiklari bana mantikli geldi. filmi tamamiyle savas ve bilimkurgu olarak dusunursen kotu bi film. burda zatem hemfikiriz. ama bunu bi drama olarak dusunmek gerek. oyle oldugunda yonetmen sadece onemli olan yerlerini yansitir filme. yansitmiyorsa da bu onun "secimi"dir, "hatasi" degil. filmin basligi da filmin bi parcasidir; uzerine yapistirilan damga degil.

tekrar ediyorum, rezalet demek cok kolay. biraz baska yonlerden dusunup iyi olabilecek bi kilif bulmaya calisin, belki basaririz; yeni bi seyler ogreniriz...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kıtabı okumus adam benim

sirf bu muhabbet ten dolayi tekrar gozden gecirdim. Orjinal ingilizce baskisida olacak bende onuda bulup tekrar okuyim

terkar soyluyorum

bu kitabin konusu savastan cok savas altinda insanlarin ve o kahramanin ne yaptigidir.

said:
RazorJimmy, 03 Temmuz 2005 03:45 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 03 Temmuz 2005 01:04 tarihinde demiş ki:
2500 uncu tekrarimi yapiyorum.
Bu kitabin konusu savas degil. Savas altinda insanin yaptiklari.

Filmin açıklaması: (Kaynak www.cnnturk.com.tr)
İnsan soyunu yok edecek Mars işgalini ve neden olduğu galaksiler arası savaşı konu alan 'Dünyalar Savaşı', H.G. Wells'in klasik romanından beyazperdeye uyarlandı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 17 Ekim 2004 12:35 tarihinde demiş ki:
Şimdi AI (yapay zeka) şöyle bir felaketti.
Kubrick amcamızın projesiydi o.
Hatta kısım kısım yerler kubrick'indi o filmde.
Mutlu yerler Spielberg'ündu diyebiliriz.

Çok boğucu bir filmdi.
Ama Spielberg vatan borcu gibi çekti o filmi bir nevi =).

kubrick' in tarzı o .. sıkıcı gibi geliyor insana ama merak ediyosun hep sonunu.. ayrıca kubrick'in hayal gücü çok az yönetmende var...

2001 de bunun en büyük kanıtı[signature][hline]You cannot kill what you did not create
BiTcH_oFBaT's gallery
BiT¢H_oFBaT[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
montezaus, 02 Temmuz 2005 14:15 tarihinde demiş ki:
sondaki açıklama, olayı bağlama noktasında aksiyon mu vardi ki ona bilimkurgu öğesi dedik de diğer görmediklerimizi bu sıfattan mahrum bıraktık?

ha bana göre; film bilimkurgu öğeleri bakımından zengin değil, bi insanın yaşam mücadelesini, ailesini, çocuklarını koruma, evine varma mücadelesini işliyor demek de olumsuz bi görüş değildir, eğer öyle aldıysan.

bu cevap başkasınaydı ama onlyrealin duruşuna da uyuyor, quotelayayım dedim o yüzden. eğer filmi baz alırsak, film üzerine konuşuyorsak vizyon bölümünde, bu konuştuklarımız kitabı bağlamaz öncelikle. filmi bi açıdan zayıf bulmamız kitabı da o yönden zayıf bulduğumuzu göstermiyordur. Ben göremedim arkadaşım, yoktu bi bilim kurgu öğesi bu filmde, yukarıda yazdığım açıklama vardı bi tek ki ben de bu filmi değerlendirirken kendi kafamda, bi adamın ailesi uğruna verdiği hayatta kalma savaşı olarak değerlendirdim ki bu da -tekrar olacak ama- olumlu-olumsuz bir şey değil, bi filmi beğenmem için bilimkurgu filmi olması gerekmiyor illa. sen biraz da kitaptan getirdiklerinle filmi izlediğinden bu boşlukların farkına varamamışsın bence ki o cevapladığın soruların hiçbiri, kesinlikle bi seyirci tarafından da cevaplanamayacak şeylerdi, seyirci bilimkurgu adına bir tek o sonda verilen bilgiyi yorumlayabilirdi sadece.

ha bir de filmin sömürgelerle felan alakası yok, kitabını bilemem tabii de, filmi o gözle izlemek doğru olmayacaktır bence. öyle bir şeyi işleyen yönetmen paralellik kurar, simgeler kullanır, sağlam göndermeler yapar ama bir şekilde yönetmen rolünün hakkını verir. göçmen kuşlarla yorumlamam kadar doğru olur anca o sömürge göndermesi -filmden hareketle-.

[spo1=cız]bir de uzaylıların uzay giysisi giymemelerini feci saçma buldum, tamam bakteri makteri de ondan önce atmosfer değişiyor, güneşti havaydı tonla değişken varken hangi akılla günlük kıyafetle (cıbıl) gelmiş ki bunlar.

bir de, bakterilerle ilgili olan açıklama "kalkanlarla" ilgiliydi, kesinlikle uzaylılarla ilgili değil. kitapta böyle değil belki ama filmde uzaylılar kendiliğinden ölmüyor, insanlar uzaylıları öldürüyor -bazuka sahnesi- ki burda bi bilinmeyen kalkanların nasıl indiği, o açıklamanın da burayı doldurması gerekiyor. aksi taktirde uzaylıların keyfinden kalkanları indirmiş oldukları gibi saçma bir şey çıkıyor ortaya.[/spo][signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...