Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War of the Worlds

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

çok kötüydü begenmedim ne hevesle gittim işte buna reklamın gücü diyoruz.. ayrıca ben mi aptalım yoksa uzaylıların neden o bitkileri yetiştirdigi ya da neden kalkanlarının bozuldugu bi sonuca baglanmadı mı yoksa baglandıda ben mi anlamadım..?[signature][hline]Luriel - Undead Priest (Kor'gall)

[Bu mesaj Luriel tarafından 02 Temmuz 2005 13:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadigim bi kac nokta var. onun disinda hayalkirikligiydi benim ve arkadaslarim icin (hele arkadaslarim icin epey zordu, yani cok zor dayandilar goz kapaklarini acik tutmak icin).

[spo1=spoiler]simdi bu zuzaylilar bizim kanimizla hayatta kaliyolar. iyi guzel. mikroplar yuzunden oluyolar, hani bagisiklik sistemleri vs. yok ya ondan heralde... her neyse bunlar uzayli bilmek zorunda diiliz, sonucta oluyolar... buna da eyvallah. aga peki bu adamlar madem seneler oncesinden yerin altina o aletleri gommeyi becermisler, o kadar teknoloji manyagi olmuslar; insanlari incelemeyecek, onu gectim kani incelemeden cart diye kullanacak kadar aptal mi bunlar? bi ikincisi, herhangi bi isi alicilari vs yok mu insanlari bulmak icin? ucak dustu, her yer yikildi; bu adamin arabasi niye hala saalam?!?! bi de NY yakildi yikildi, tas ustunde tas kalmadi, herkes kacisti; adamin eski karisi ve ailesi tam kadro evde onlari belkiyo?!!?! herkes, adam bile afedersiniz bi tarafini kurtarma derdinde, kadin evde oturmus televizyon izliyo izlenimi veriyo... ayrica niye boston yikilmamis?!?! niye signaklara saldirilmamis? dag basindaki eve scout yolluyolar, yetmiyo karinca yolluyolar, boston'un ortasindaki siginakta onlarca insan var... kitabi okuyan birisi nooolur aciklasin bunlari.[/spo]bu filmle signs'i karsilastirmak anlamsiz olur bence. soyle ki bu filmin ne oldugu pek bi acik degil. bu bilimkurguysa, bi sekilde ortaya attigi durumlari aciklamak zorunda ki bunu yapmamis. aksiyon filmi pek degil ama atlama ziplama vs... gerilim... hayiiiir... bu drama, yasam yani. oyle bi durumda yasami her yonuyle ele almaya calismis. fakat unutulan cok fazla nokta var... neyse anlat anlat bitmez bu film. obur taraftan signs gerilimdi. gerdi hepimizi sonra bi sekilde sonuca ulasti. elestirirken karistirilan bi iki nokta var. mesela signs'ta film gerilimdi, ama yan olarak dindarlik vs. bunlar da isleniyodu. bu film "1 temmuzda dunyamizi degistirecek bi olaya hazir olun. dunyalar savasi, sinemalarda" diye lanse edildi. arkada ise yan cevrilen vapur, kacisan insanlar, firlayan arabalar var. halbuki olay bi aile dramiysa gosterilmesi gereken bence daha cok bu kisimlardi. film bence tamamen bilimkurgu/yari aksiyon olsun diye cekilmis basarisiz bi film...

@luriel,
[spo2=baglandi.]bizim bagisiklik sistemimizle dayandigimiz ama onlarin dayanamadigi, ya da haberdar olmadigi mikroplar[/spo]

[Bu mesaj riglous tarafından 02 Temmuz 2005 13:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=cevapsal]iyi de insanlar bile bi uzay kostümü keşfetmişler, bu adamların anadan doğma ne işleri var memlekette. zaten bu adamlar mikropların bünyelerine girmeleriyle ölmüyor, mikrop ve diğer canlılar mekanik olan bir şeyi devre dışı bırakıyor ki uzaylılar da topla tüfekle ölüyor, hatırlarsanız bazukayla indiriyorlar kalkan inince. film aslında bilimkurgu değildi bana göre, bilimkurguda ben teknik detay adına daha fazla şey beklerim, ki wotwde bilimkurgu adına bir tek sonda getirilmiş, olayı tanrıya bağlayan bi açıklama vardı. bu daha çok insanın yaşam mücadelesi, yaşamındaki önceliklerini işleyen bi yapım olmuş ki beni hiç de öyle büyük hayal kırıklığına da uğratmadı, izlemeden soğumayın kesinlikle. ha ama daha fazla şey bekliyordum, yine de güzeldi ama. [/spo]

spoiler-kritik karışık bir şey oldu aslında..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

Ne derseniz deyin film genede bence bi spielberg filmiydi yani cok müthişti zaten yukarda arkadaslar anlatmis ve tekrar anlatmak gereksiz film kitaba göre yazilmis ve bi ailenin dramini anlatiyor iflmin konuus bu bi savas aksiyon fillmi degil .. yani dünyada elbet buyuk savaslar oluyo ama tom cruise ve ailesinin etrafinda degil iste en fazla tanklarla ucaklarla füzelerle cephler görüyoruz ates acan sonracima o bitkiler gezegenimizi kendş gezegenlerine cevirmek icindi büyük ihtimal yani bi nevi harvest yapmalari icin spice da olabilir ama genede derim gitmediyseniz gidin İzleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

buradan şu anlaşılıyor çoğu kişi bilim kurguyu aksiyonsuz düşünemiyo, başka bir türle karıştırılmış bir bilim kurgu gördüklerinde tiksiniyolar... Signsda da aynı şey olmuştu...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 02 Temmuz 2005 12:51 tarihinde demiş ki:
ha bir de: "Question....if I put 3 I-pod's together? Do I get a tripod when I wait long enough??"

Ahuha güzeldi...

Ha bu arada Signs benim en sevdiğim filmlerden ama bilimkurguya biraz fazla duygusallığı karıştırıp seyircinin soracağı soruların yarısını cevapsız bırakınca tatsız bir film oluyor bu war of the worlds.[signature][hline][Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Başkalarından övgü bekleyenler, mutluluklarını onların ellerine bırakmış zavallılardır.

[Bu mesaj Cd- tarafından 02 Temmuz 2005 14:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ouz_UFO, 02 Temmuz 2005 13:58 tarihinde demiş ki:
buradan şu anlaşılıyor çoğu kişi bilim kurguyu aksiyonsuz düşünemiyo, başka bir türle karıştırılmış bir bilim kurgu gördüklerinde tiksiniyolar... Signsda da aynı şey olmuştu...

sondaki açıklama, olayı bağlama noktasında aksiyon mu vardi ki ona bilimkurgu öğesi dedik de diğer görmediklerimizi bu sıfattan mahrum bıraktık?

ha bana göre; film bilimkurgu öğeleri bakımından zengin değil, bi insanın yaşam mücadelesini, ailesini, çocuklarını koruma, evine varma mücadelesini işliyor demek de olumsuz bi görüş değildir, eğer öyle aldıysan.

[spo1=aklıma geldi de]bu arada yukarda bi yerde lafı geçmişti de, bostonda henüz ortaya çıkmamışlar deniliyordu filmde. sonuçta uzaylılar önceden öngöremiyor ahan şurdu şurda şehir kuracak bu meretler diye[/spo]
[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

[Bu mesaj montezaus tarafından 02 Temmuz 2005 14:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler bu kitapdan uyarlama bir film. Bazılarınız demiş ben kitap okumam. Bakın sadece bir kitabı okuyup sonra onun uyarlama filmini izleseniz ne dediğimi anlarsınız. Kitapda olaylar yazıyla anlatıldığı için o anda okurken olayları kafanızda yaratabilirsiniz. Ve yazar size laf arasında neden böyle olduğunu açıklayabilir. Ama filmde size bunu yapamaz. Yani film durup "bakın tripodlar burda yüzyıllardır var ama insanlık gelişmemişti ondan saldırmadılar" diyemez.(cümleyi salladım) Filmde yönetmene kalan sadece olayları anlatmaktı

Bu filmi beğenmemişseniz bilim kurguya ilginiz yok demektir. Öyle sansasyonel bi film diye gidip yorum yapan arkadaşlarımız var burda. Gülüyorum ne diyim.[signature][hline]Muhallebi deip geçme!
Sosyal ağlarda paylaş

hayatımda izlediğim boktan filmlerden biriydi diyebilirim
sadece başımı ağrıttı film boyunca o kadar !
o kadar övdüler filmi ve fos çıktı bana göre[signature][hline]Cindy, 28 Haziran 2005 15:01 tarihinde demiş ki:
sen nerden duydunda geldin be :P
BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
monitörün kulağı vardır

[Bu mesaj kermit tarafından 02 Temmuz 2005 14:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Muhallebi, 02 Temmuz 2005 14:21 tarihinde demiş ki:
Beyler bu kitapdan uyarlama bir film. Bazılarınız demiş ben kitap okumam. Bakın sadece bir kitabı okuyup sonra onun uyarlama filmini izleseniz ne dediğimi anlarsınız.

bu açığı kapatamadığı için başarısız bi uyarlama olmuş deniliyor zaten. ama işlediği şey itibari ile o kadar da batmaması gerekiyor diye düşünüyorum, en azından ben filmden çıkana kadar rahatsız olmamıştım bunlardan .[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

filmin sonu birazcık daha açıklayıcı ve uzun olsaydı belki herkesin yorumları accıkta olsa deişebilirdi, ben ilk yarıda cidden gerildim kesinlikle devre olmasını istemedim, gerçekten müthişti, 2. yarı ilk yarıya göre birazcık kötüydü tabi, e bi de öle bi bitirdiki 2 dk da ana böle bitti film e neymiş yani olduk, 15 dk daha yapmaya üşenmişler yani. Ama olsun bence hoş ve güzel bir filmdi, bazı hatalar saçmalıklar vs. vardı, olur o kadar film bu :P
Sosyal ağlarda paylaş

aksion ile ne alakasi var,
elestirenlerin hepsi konu ile elestiri yapmis ve hepsi de hakli.
aksion var zaten fazlasiyla ve herkesi tatmin eder ama konu yok. o yuzden film bile diyemiyorum buna cunku cok dandik otesi bisi, saka gibi bisi. a dan z e kadar hersey sacma. cunku hic bir sorunun cevabini vermiyor film.
bizde aksionla bitmedigini anlatmaya calisiyoruz.
tarlada bi karpuz gorursun, paril paril, tam kivaminda yesil rengini almis, goze cok hos gorunuyor, kestin actin icini bembeyaz kelek bisi. kim begenicek o karpuzu?
ayrica birakin o bi ailenin dramini felan anlatmayi, hic birsey anlattigi yok bir onceki msgimda spoilerin icinde belirttigim gibi.
-bir adam varmis,
--ee?
-dusmus olmus.
--tamam[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

onlyreal nereye bok atacağını şaşırmış... matrix'i mi kötülüyosun ne yapiosun anlayamadim. The Matrix gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmlerinden biridir... 2. si ve 3.'sü tamamen para için çekilmişte olsa matrix baba filmdir.

Ayrıca, War of the worlds gibi bir kitabı çekiosan eşşek gibi kitaba uymak zorunda değilsin.. Sadece "şu kitaptan esinlendik..." dersin ve konuyu değişebilirsin. (bkz: The Matrix)

Ayrıca "ömründe kitap okumamış, favori filmleri matrix olanlara sesleniyorum..." Ben şahsen kitap okurum, zevkte alırım fakat favori filmlerimden biri matrix.. Şahsen bu cümleni okuyunca rahatsız oldum. Bir şeyi yazmadan önce daha dikkatli olmalisin.

Edit: Ayrica heyecan dolu bir filmde seyircinin heyecanini doruk noktasinda tutmak için atraksiyon elbette gereklidir. Kitabin senaryosu böyle olabilir, ama büyük bir seyirci kitlesi daha çok açıklama bekliyor. Ben şahsen filmde Tom Cruise'un oynadigi karakterin siradan bir amele oldugunu, herhangi bir "uber hero" olmadigini biliyordum. Bunun da bilincinde gittim fakat yine de yani TV'den, askerlerden falan daha çok bilgi edinebilirdi Tom abimiz bi yandan topuk yaparken. hatta (bkz: The Signs)[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-

[Bu mesaj MeSh tarafından 02 Temmuz 2005 15:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ilk önce bu kitap ne zaman ve ne amaçla yazılmış ona bakalım.Kitap tam İngilterenin sömürgeciliğinin doruklarında olduğu bir zamanda,sömürgelerdeki yerel halkın katledilmesine tepki çekmek amacıyla yazılmış.

Yani kitabı okurken uzaylıları ingiliz,dünyalıları da afrikalı zulu kabilesi olarak görebilirsiniz.

Şimdi filme gelelim.Şipilbörk abimizin aklında hakkaten 2-3 tane güzel fikir varmış.Misal ormana yağan kıyafetler veya nehirden aşağı akan cesetler,yanan tren...vs. gibi. Fakat nedense bu fikirleri filme bir türlü yerleştirememiş.Birden bire kıyafet yağmurunun başlaması,yine nehirde cesetlerin sanki küçük kızın gelmesini beklemesi filan filan.

Ayrıca kitaptaki uzaylılarda kesinlikle kalkan filan yoktu.Hatta insanlar bayağı bir kapışıyorlardı.Ama o zamanın teknolojisi yeterli olmadığı için pekbirşey yapamıyorlardı.Hele uzaylılar kimyasal silah kullanmaya başlayınca hiçbir şansları kalmıyordu.

Bütün bunları geçtik diyelim.Şimdi bu filmin neresi 200 milyon dolarlık.Şu ana kadar yapılmış en pahalı film.Ama filmden böyle bir izlenim edinemiyoruz.Sanırım paranın büyük bir kısmı oyunculara ve yönetmene gitmiş. :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Muhallebi, 02 Temmuz 2005 14:21 tarihinde demiş ki:Bu filmi beğenmemişseniz bilim kurguya ilginiz yok demektir. Öyle sansasyonel bi film diye gidip yorum yapan arkadaşlarımız var burda. Gülüyorum ne diyim.

bilimkurgu?
bilimkurguyu bana anlat
ve bu filmdeki bilimkurguyu anlat
sonra gulmek nasi birseymis ben sana anlatiim.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bi daha şu fimlere ecüş bücüş uzaylılar koyarlarsa gidip yönetmeni bulup dövücem. Yani öyle harika bi teknolojiyi böyle ecüş bücüş uzaylılarmı yapıyo ya ? Biraz daha sağlam yapsalar ölcekler sanki.

[spo1=bitki]hala şu bitkiler ne ayak anlamadım[/spo]

[signature][hline]oh yeaa

[Bu mesaj Predator tarafından 02 Temmuz 2005 22:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...