Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su Kaybının Önlenmesi

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

fistanın dedigiyle mumkun sanırım spreyle[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha üniye gecmedim (son senem=)) ama orta okuldan beri bunu görüyoruz:

I. kapta sıcaklık 100C civarında su halinde kalmayıp kesinlikle buharlaşıca, köprüdeyse minimum sıcaklıkta (buharın suya dönüşmesi için) II. kapta ise ideal sıcaklık. Ancak sistemin muhtemelen cam olucandan mutlaka ısı yayılıcandan bir kabı ısıttığın zaman öbürünüde ısıtmış oluyosun işte bu yüzden buhar olarak kalma söz konusu bide hiç bir olay 100% verimle gercekleşmez zaten anca fistanın dediği doğru (kayganlaşma hakkında bir şey diyemiyorum) Ancak madde secimin yalıtımın iyi olduktan sonra ürün kaybını minimuma indirgeye bilirsin :)[signature][hline]Blind Guardian
[Ophélia, Human Warlock - Ragnaros]
Sosyal ağlarda paylaş

Kabın üst kısımlarında su damlacıklarının oluşmasının sebeplerinden biri de sıcaklığın eşit dağılamamış olması.Yani kabın tabanı sıcak, kaptaki su buharlaşıyo, ama kabın üst kısımları daha bi ılık, su kabın üst kısmına gidince soğuyo tekrar su oluyo...

Basıncı hesaba katmazsak kaptaki buharın tekrar yoğunlaşmaması için kabın tamamını ısıtmak için bi yol bulman lazım[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...