Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrimi Gözlemlemek Mümkün

armra

Öne çıkan mesajlar

bence yaratici tum evreni inanilmaz bi duzene koymus ve canlilarin degisimi de bu duzen cercevesinde olmasi gereken bi olay. buna evrim diemem cunku turkiyede evrim=ateizm (internet=superonline :p). Drigeolf tartisma sekline valla hayrran kaldim. armra'yla karsilasirsan bi zahmet inanclara saygiyi, tartisma adabini ve evrimin sadece darvinin teorisinden meydana gelmediini anlativer. saygilar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
peki güzelim.
sen git kumda oyna. burası bilim forumu.

böyle bir bilim formunda sizin gibi değerleli(!) insanların senelerdir tek tartışabildiği takıldığı konu, evrim. bırakın artık laf kalabalığını. hep aynı konu hep aynı konu. çünki size bilim "evrim tartışmasıdır" diye öğretilmiş. Asıl amacı oyun çevresini bir araya toplayan bir forumun bir alt-topicinde gelmiş "ben bilim(!) yaparım sen kumda oyna" ayaklarına yatıorsunuz. sizin biliminiz hocalarınızın size öğrettiklerimiidir? veyada sizin biliminiz siyasi ve/veya dini görüşlerinizin yansısımıdır?

devam edin evrim teorisine bigün kanıtlıcaksınız ama o gün sizin için çok geç olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Diyelim ki bir konu hakkında birbirine karşıt iki görüş var. Birinci görüş, A görüşü; ikinci görüş B görüşü olsun. A görüşünün çürütüldüğünü düşünelim. Bu durumda çürütülen A görüşünün karşıtı olan B görüşü 3. bir görüş devrede olmadığı için otomatik olarak ispatlanmış olur. Ancak 3. bir görüş olan C görüşü devreye girdiği zaman bu sefer A görüşü daha önceden çürütülmüş olduğu için devre dışı kalacağından; B ve C görüşleri birbirleriyle çatışmaya başlar. Bu aşamada daha önceden geçerliliği ispatlanmış olarak düşünülen B görüşü, C görüşü sonradan devreye girdiği için ispatlanmış bir görüş olmaktan çıkar. Eğer C görüşünün geçerliliği ispatlanırsa; bu durumda daha önce geçerliliği ispatlanmış olan B görüşü geçerliliğini kaybetmiş olur. Yalnız istisnai bazı durumlarda 3. bir görüşün ortaya çıkma ihtimali mantık dışıdır. Öyle durumlar vardır ki ya siyahtır yada beyazdır. Ara renklerin varlığından bahsedilemez. 3. bir görüşün devreye girme ihtimalinin mantık dışı olduğu durumlarda birbirine zıt iki görüşten birinin çürütülmesi öteki görüşün geçerliliğini otomatik olarak ispatlamış olur. Aynı mantık kuralı Evrim Teorisi için de geçerlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

islami yaradılış inancında, evrimin olmadığına dair bir şey yoktur.

bilakis bir evrim söz konusudur, ama bu evrimin darwin'in teorisi ile örtüşmek zorunda olmasından söz edilemez. evren, dünya bir süreç içerisinde meydana gelmiş, pıtrak gibi olmamıştır. ama hepsi yokluktan ortaya çıkmıştır ki, bu big bang ile örtüşebilir.

ilk insan hz. adem, toprak ve balçıktan yaratılmıştır. ve adımlarla yaratılmıştır. insan dünyada var olmadan önce, dünyada hayat ve hayvanat mevcuttur.

islami yaratılış inancı ile darwin teorisinin kesin olarak çeliştiği noktalar vardır. bunların başında da hz. adem'in yani insanın yaratılışı gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
-Nae neden boyle yapıyosun ki anlamıyorum topic evrim i gözemlemekten bahsediyo, belli ki insanlar evrim teorilerini falan tartıssınlar diye acmıs arkadas topic i eger sen evrim teorisinin dogru olmadıgını dusunuyosan katılma tartısmaya, topic i amacından uzaklastırma bosuna. Madem içinde kaldı bu konu anlatmak tartısmak istiyosun yaradılısın nasıl evrim teorisinden daha iyi bir yanıt oldugunu bununla ilgili bir topic ac, insanların topic lerini calmak hos degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada atomların doğru şekilde dizilip hücreleri falan oluşturması basit bir tesadüfle bir anda olan birşey değildir. Atomlar birçok farklı kombinasyon yapmışlarıdr, bunlardan uygun olanlar korunmuştur. Bu yüzden yaşam dünya oluştuktan 1 milyar yıl sonra falanortaya çıkmıştır.

Survival of the fittest..
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bence evrim var. nolcek bilemiyorum ama ömrünü bu işlere adamış adamlar var. yani akşama kadar laboratuvarda napıyolar yani deli mi bunlar ? ayrıca horace'ın dediği gibi "islami yaratılış inancı " vardır evrim ise bilimsel bir teoridir. bu durumda bunların arasında bir alaka ola da bilir olmaya da bilir. yani biri inanç biri bilim. çelişiyosa güçlü olan kazansın diyorum. Chuck Norris vs. Bruce Lee
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam ben evrimi ispat edicek kanıtların tamamına sahip değilim. Bir kısım kanıtlar ile teori var.

Ey bilimsel geçinen arkadaşlar ,
Bana lütfen yaradılışı ispat edermisiniz ?
Nerde kanıt ?

Hani 2 görüş biri çürütülürse öteki doğrudur falan diyecekler için. Evrim teorisi çürütülemedi. Sadece daha tam olarak ispatlanıcak kanıtlar bulunamadı. Bu çürütüldü aksi kanıtlandı demek değildir. Hala orada ve geçerli bir teoridir. Ki 0 kanıtla ortaya atılan yaradılış teorisi bu durumda çokdan çürümüştür.

[ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 11:02 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Y. Nuri Öztürk ün çevirisinde
"Biz canlıları yarattık ve değiştirdik" gibi bir ifade vardı hangi ayet sure bilmiyorm, işte buradan evrime ters düşmüyor ha

çok ayrıntıya zaten girlmez çünkü Dini kaynaklar çok kesin bilgilerden ziyade daha mitolojik ifadeler içerir malum, o yüzden inançlı insanlar bunları en mantıklı şekilde yorumlar/yorumlamalı gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün televizyonda "Karamazov Kardeşler" filmini izledim. Biri ateist biri inançlı iki kardeş konuşuyorlardı. İnanan kardeş "İnanç kanıt istemez, kanıta ihtiyaç duymaz" dedi. Bu doğrudur aslında. Ama bence kolaya kaçmaktır, "ne de olsa kanıt gerekmiyor direk inanabilirim" gibi bir mantık bence doğru değildir. Bence ama :)

Ayrıca evrim teorisi hiçbir zaman kanıtlanamayabilir çünkü milyonlarca yıl önce yaşamış yaratıklardan bahsediyor. Ölen bir canlının fosilleşmesi, bugüne kadar kalması ve insanlar tarafından bulunabileek bir toprak katmanında ve yerinde olması çooook büyük şans eseridir. Dolayısıyla bir ara türden hiçbiri fosilleşmemiş olabilir. Fosilleşse de belki şu anda bizim evin temellerinin 20 metre altında. Eee? Nasıl bulunacak?? Evrimin kanıtları yetersiz diye inanmayıp tek kanıtı olmayan yaradılışa inananları tebrik ediyorum. Bari ben buna inanmayı uygun görüyorum diyin ama kanıtı yetersiz demeyin komik oluyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...