zydar Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Sevgili Arkadaşlar, 23.12.2005 cuma günü şahit olduğum şok edici manzarayı sizinle paylaşmak istedim: Bir iş için dün öğle saatlarinde Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müd.'ndeydim. Trafik bölümünde bir büronun önünde kuyrukta beklerken, büronun bulunduğu koridorda bir anda bir hareketlilik başladı. Üniformalı polislerden biri sağa sola komutlar yağdırarak etrafı boşaltıp, düzenlemeye başladı. Koridordaki bütün fazlalıklar yok edildi. Sonra benim bulunduğum kuyruğun işlemlerini yapan bayan polis memuruna öncelikle kuyruktaki hanımların işlerini bitirmesini emretti. Bunun üzerine önümdeki 5 erkek kenara çekildi, benim ve bir arkamdaki hanımın işi çabucak halledildi. Ben daha bu telaş ve nazik davranışın anlamını çözemeden odanın birinden rulo halinde hasırlar çıkartılıp koridorlara serilmeye başlandı. Hemen bir kaç genç memur ayakkkabılarını çıkartıp hasırları düzeltmeye koyuldular. Ben şaşkın şaşkın manzarayı izlerken aynı nazik memur:'' Bayanlar dışarı, bayanlar dışarı, hadi hadi çabuk namaz vakti, hadi beyler namaza '', şeklinde yeni tarz bir ezan uyarlaması ile suratlarından namaz kılmaya o kadar da hevesli olamadıkları anlaşılan bir sürü polis memurunu odalarından çıkmaya davet etmeye başladı. Bu şok içerisinde kendimi elimde alelacele tamamlanmış evraklarımla kapının önünde buldum. Bahçede de manzara çok farklı değildi. Bir iki kuytu köşede bazı adamlar şaşal şişeleriyle abdest alıyor, her yönden bir sürü resmi elbiseli ve aranmadan kapıdan geçebildikleri için sivil polis olduklarını düşündüğüm polis memuru akın akın emniyet müdürlüğü bibasına doğru geliyordu. Anlaşılan birileri ciddi bir şekilde namaz kılanlarla ilgili yoklama yapıyor. Bizim emniyetimizi ve kanunları korumakla görevli kolluk güçlerimiz, halkın işleri için kullanılması gereken resmi dairelerini anayasayı ve yürürlükteki kanunları çiğneyerek pervasızca namaz kılmak için kullanabiliyorlar. Bu sadece cuma günleri cuma namazı için mi böyle, yoksa her vakitte aynı manzara var mı onu bilemiyorum. Ama dün gördüklerimden sonra artık Türkiye'nin son hızla laiklikten ve Atatürk Devrimleri'nden uzaklaştığını çok iyi biliyorum. Yıllar önce üniversitede okurken İran'lı arkadaşlarım da aynı şu anda bizim gibi düşünenlerin davranış biçimi içerisinde, ülkelerindeki islami hareketin sadece Şah'a halkın basit bir tepkisi olduğu, kısa bir süre sonra herşeyin yine eskisi gibi olacağı inancındaydılar. Keşke düşünceleri doğru çıksaydı. -- Babamın yakın bir arkadaşı bu olaya şait olan kimse. O anlattı bende yazdım.. Uygun bir başlık bulamadım. En iyisi bunu yazayım dedim.[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 yoktur yaaa... kusura bakma ama bunun doğru olması imkansız...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 pekte vahim değil sonucta cuma namazı olabilir bence garip karşılamam ben . kimse kimseyi zorla namaz kıldırmaz sonuçta . bunda ne var hatta anlamadım . [signature][hline]BİRGÜN YÜKSELSEM BİLE HEP BİR SERSERİ KALACAĞIM [Bu mesaj 2pacAmaruShakur tarafından 28 Aralık 2005 14:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 olayla ilgili değilde namaz kılmak kötü bişey deil bu namaz kılan insanları hayvan gibi gören dışlayanlara kıl oluyorum lafım sana yada emniyet olayına değil bu aralar çok fazlalastı bu iş ayrıca emniyette hadi hadi namaz olayı çok salakça sanane adam ister kılar ister kılmaz belki ben dinsizim bu ülkede neler oluyo ya ne işler dönüyo anlayamadım[signature][hline]Maverick(NerfMe) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 muazzam. Bir anda dank etmiş sanki; hiçbirinin niyeti yokken, baskın mı yapılmış :/ bi de cuma namazını karakolda mı kılıyorlarmış? o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Namaz kılmak kötü birşey değil tabikide ibadet etmek için camiiler yapılmış. Herhangi bir kamu binası dini bir ibadete alet olmamalıdır bence.[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucifertr Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 ne demek ne var abi namazı git camide kıl yada evinde kıl sen o saatte izinli değilsinki ya görevini yap yada polis olma bu saçmalık ya herşeyin yeri vardır kimse kimseyi zorlayamaz[signature][hline]lucifertr 61 irony 61 lucifer666 61 3 yıldır 62 charım olmadı abi:) karakter 61 atlantigue 61 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraxx Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Namaz kılmak kötü bir şey değilki. Hatta kıldığın yerin ve mevkinde önemli değil. İsteyen kılar isteyen kılmaz. Asıl korkulması gereken dini öne alarak ülkeyi bölmek isteyen zihniyet. Bırakın kim ne zaman nerde nasıl namaz kılmışıda zihinlere bakın. Bende kılarım karkolda namaz. İsterlerse kovsunlar yadırgamam.[signature][hline]Bir çift kedi ve bir çift köpek Bir çift papağan ve bir hamster Birde tarantula ile karadul Ayrıca akvaryum. Daha nice petlere.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 konuyu hemen namaz karşıtları şeklinde algılayanları kınıyorum... Namaz tabiki kılınacak ama arkadaşın anlattığı gibi, sanki baskın yemiş bir karakol edasıyla çalışanlar apar topar dışarı çıkarıp orta yere seccade atarak orta yerlerde oet şişelerle abdest alarak olmaz o iş... hadi cami yok diyelim yakınlarda mescid demi yok? bence kolpa...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 yok canım bu olay olmamıştır. bi şekilde yanlışlıkla yazılmış bunlar. buna inanıorum ben[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Bence böyle birşey olamaz imkansız helede İstanbul Emiyet Müdürlüğünde yapma Allah aşkına orası 7/24 saat aksiyon mekanı sürekli bir devlet büyüğü veya mitçileri vs vsleri gidip geliyor böyle birşeye yaparsalar en fazla 1-2 gün içinde birşekile kovulurlar neyse en kısası görmediğin 1.elden yaşamadığın şeyleri bu kadar inanma[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 bunlar fakee :P[signature][hline]Maverick(NerfMe) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 harbi bunu dien din düşmanıdır yuh sıkılırda bu kdar mı sıkılır!![signature][hline]Viva La SémiH irin, 09 Ekim 2005 14:58 tarihinde demiş ki: EVERYTHİNG OUT!LEXİUS İN !! bLackcha0s, 09 Ekim 2005 02:54 tarihinde demiş ki: kaç kişi lexius a yazılıyor ? anlamadım ben bunu herkes aşık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 yuh diyorum , bunu yapan varsa namaz kılacam diye 85bin ayrı türden salaklık yapmış .. böle bişey olamaz yani .. olsa en başta "dinci" dediğiniz hükümet bu olaya bodoslama dalar.. yapılan uygulamanın dinle uzaktan yakından alakası yok çünkü..[signature][hline]My Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 iihihihihiihi süpper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 said: zydar, 28 Aralık 2005 14:34 tarihinde demiş ki: Bayanlar dışarı, bayanlar dışarı, hadi hadi çabuk namaz vakti, hadi beyler namaza '', şeklinde yeni tarz bir ezan uyarlaması ile suratlarından namaz kılmaya o kadar da hevesli olamadıkları anlaşılan bir sürü polis memurunu odalarından çıkmaya davet etmeye başladı. Bu şok içerisinde kendimi elimde alelacele tamamlanmış evraklarımla kapının önünde buldum. Bahçede de manzara çok farklı değildi. Bir iki kuytu köşede bazı adamlar şaşal şişeleriyle abdest alıyor, her yönden bir sürü resmi elbiseli ve aranmadan kapıdan geçebildikleri için sivil polis olduklarını düşündüğüm polis memuru akın akın emniyet müdürlüğü bibasına doğru geliyordu. Anlaşılan birileri ciddi bir şekilde namaz kılanlarla ilgili yoklama yapıyor. Bizim emniyetimizi ve kanunları korumakla görevli kolluk güçlerimiz, halkın işleri için kullanılması gereken resmi dairelerini anayasayı ve yürürlükteki kanunları çiğneyerek pervasızca namaz kılmak için kullanabiliyorlar. Bu sadece cuma günleri cuma namazı için mi böyle, yoksa her vakitte aynı manzara var mı onu bilemiyorum. cuma günü, öğlen saatlerinde cuma namazı kılınıyor; hutbe, ezan okunması gerekir, yere hasır serip, üzerine oturmakla olmaz. sonra şaşal şişeyle bahçede abdest almak; ekşide topci açayım bunun için çok enteresan. halbuki emliyet müdrülüğü tuvaletleri özel abdesthanelere çevirldi yazsa daha etkili olacaktı. zorla namaz kıldırmak, kılmayanların yoklamasını almak; bu yeni çıkmış herhalde; önceden namaz kılanlar fişleniyordu biliyorduk. sonra kapıda arama yapan polis niye namaz kılmıyor, günah değil mi?, yazarımız onu namaza göndermeyi unutmuş biz kaza namazına gönderelim en iyisi. sonracağıma mesai saatinde olmayan poisler camide namaz kılabiliyor, en aızndan görüyorum, kimseyi zorla kıldırmaya gerek yok. yakında cuma saatinde metrolarda bayanlar çalışıyor, iett otobüslerini androidlere kullandırıyorlar versiyonlarıda çıkar bunun[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 28 Aralık 2005 15:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 said: bLackcha0s, 28 Aralık 2005 14:47 tarihinde demiş ki: Namaz kılmak kötü birşey değil tabikide ibadet etmek için camiiler yapılmış. Herhangi bir kamu binası dini bir ibadete alet olmamalıdır bence. peki bu adamlara namaz kılmaları için camiye gitmelerine izin verilmiyorsa ?[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 41 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucifertr Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 yanlız bana çok istekle yapılan birşey gibi gelmedi sanki zoraki gibi hani kontrol var gibisinden çünkü sadece burada olmasıda ilginç tabi[signature][hline]lucifertr 61 irony 61 lucifer666 61 3 yıldır 62 charım olmadı abi:) karakter 61 atlantigue 61 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 abi dinde zorlam yoktur eğer öyle bişey yapan varsa da dinden anlamayan kuşbeyinlilerdir.[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 41 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Ohaa yuuh brüsstt Gerçek midir? Gerçekse yazık yani[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 said: SoulCube, 28 Aralık 2005 15:33 tarihinde demiş ki: said: bLackcha0s, 28 Aralık 2005 14:47 tarihinde demiş ki: Namaz kılmak kötü birşey değil tabikide ibadet etmek için camiiler yapılmış. Herhangi bir kamu binası dini bir ibadete alet olmamalıdır bence. peki bu adamlara namaz kılmaları için camiye gitmelerine izin verilmiyorsa ? Bunu anladığım şekilde mi yazdın gerçekten? İş yeri izin vermezse kişi oracıkta namaz kılabilir yani ? En doğal hakkıdır ? Öyle mi ?[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 nası yani.ben diyorum ki bu adama namaz kılması için camiye gönderilmiyorsa bu adam napıcak diyorum ?iş yerinde kılsın demıyorum.hayır o değilde adamın ibadetini kısıtlayarak da kişisel haklara müdahale oluyor.e mudahale olmassa o zmn bu adm iş yerınde namaz kıldı diye olay oluyor. bu konularda kimse orta yolu bulamaz boşuna uğraşmayın.Dünyanın çivisi çıkmış.boşta kalan deliğe kimin çivisi giriceği belli değil.öbür çivi sürekli diğerini kırmaya uğraşıcak.[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 41 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 namazda kaza die bişi var... bu süs olsun diye konmamış.Eğer namazınızı kılamıyorsanız kaza edersiniz daha sonra klarsınız.[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 =) güzel tespit lakin bunu kimseye bu şekilde açıklayamassın.bir kaza namazıyla zamanında kılınan namazın sevapları farklı.he yapılamaz mı yapılır o ayrı.[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 41 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2005 said: paspatur, 28 Aralık 2005 15:45 tarihinde demiş ki: namazda kaza die bişi var... bu süs olsun diye konmamış.Eğer namazınızı kılamıyorsanız kaza edersiniz daha sonra klarsınız. Eh bunu derim o halde bende sana. Arkadaşında dediği gibi kaza namazı denen birşey var. Bu tip durumlar için sonrasında kaçırılan namazlar kılınabilir ki zaten 5 vakit namazda kaçırılmaz iş yüzünden. 24 saat çalışmıyorlar nihayetinde. Kısacası bu olayın hiç bir mantığa sığar yanı yoktur. Kişinin bunu isteme hakkı varsa karşı tarafında kurum/iş yeri içinde bunu istememe hakkı vardır ki bahsedilen yer sıradan bir iş yeride değil zaten![signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar