smerten Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 x-men anıme olmasa da buraya yazmam daha mantıklı gelıdı.. 1.temmuz sayısında jean bır yerde x-men'ı degısık kıyafetlerle goruyor, o kıyafetlerı cızgı fılm dede gordum nedır onlar? ılk elbıselerı fln mı? beast hem mavılesıp hem kıllanmamıs mıydı? yoksa bı deny sonucunda mı mavı oluyodu? 2.uncanny nedır? 3.bu bolumlerde rouge, gambıt nerde? 4.benım tanımadıgm yenı cocuklar var. kımdır onlar ozellıklerı nedır? kentuckylı? morrow? solucanları olanın adını unuttum? ya doktor kım? 5.ıceman fln eskı x-men degıl mıydı ne arıyolar orda? jean fln nıe alaskada? jean ne zamna phoenızx oldu? profosore ne oldu? 6.sımdı bu turkıyedekı 17. sayı ama kapagın ıcınde orjınal 70 kusuruncu sayı dıyo. nası yanı ortadan mı basladı hıkaye? 7.ben bu deathbırd'u de tanımıyoruım? bıshop gene mı gezıyo zmanda? sonsylocke nooldu oyle kararıp dark oldu? nasıl bı mucıze bu? x-men de pek mucızeler olmaz sanırdım (hos kargalı bolumde bır acayıptı anlasıldıgı gıbı daha ıkı sayı okudum. ama alcam ınsallah eskı sayılarını..[hline]Duxus --------- blackchaos, 09 June 2003 23:22 tarihinde demiş ki: allaha yakın bana uzak ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 öyle sorular sormuşsun ki, ben bile cevaplayamam. sana şunu söylüyüm: x-men'in yeni çıkan türkçe serisini al, ben 1den başladım devam ediyorum, şu an temmuz ve ağustos kaldı almadığım. X-men'in değişik Ç.R.ları var (çizgi roman), Uncanny X-Men, Ultimate X-Men... Sen yeni çıkan X-Men TR alırsan (içinde de yazıyor) X-Men ve Uncanny X-men alıyorsun. Uncanny x-men 340 dolaylarında, X-men 40 dolaylarında başlıyor ilk sayıyla. Ultimate X-men TR ise, 1. sayıyla başlıyor, ve değiştirilmiş X-men diye düşün. Sorularının cevabını ancak, yabancı dergileri okumuş olanlar cevaplıyabilir. Çünkü Türkiye'de Ç.R.lar kopuk kopuk yayınlanıyor. O yüzden kafana takma "aa bu neden böyle, aa bu kim, aa sen nerden çıktın?" Bir film izliyormuş gibi düşün. Mutlaka sana cevabı verilcek dergilerde, bir ipucu veya flashback olacaktır. O yüzden bu tür topicler açman gereksiz. Sabret ve gör diyorum, belki 1 sayı sonra, belki 100 sayı sonra alma ihtimalin var cevabını veya ipucunu. Ayrıca kafana takma olayları bu kadar. Zaten 340. sayıdan başlamış, 340 sayıda kim bilir neler olmuştur neler. Mesela en son orjinal X-men almıştım Dost'tan, Angel'ın healing abilitysi gelmiş, giysileri değişmiş bir dolu şey olmuş. Ama kafama takmadım, sen de takma...[hline]By Gamers For Gamers [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 20 August 2003 21:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 saol da bu. yenı 1 den baslayan dedıgn ne ben bıtek arka bashceden "x-men" ve "ultımate" gordum okadar[hline]Duxus --------- blackchaos, 09 June 2003 23:22 tarihinde demiş ki: allaha yakın bana uzak ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Dediğim gibi, X-men TR, bir de Unlimited X-men TR var şu an piyasada.. senin de dediğin gibi..[hline]By Gamers For Gamers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 said: Bonecrusher, 20 August 2003 21:41 tarihinde demiş ki: Dediğim gibi, X-men TR, bir de Unlimited X-men TR var şu an piyasada.. senin de dediğin gibi..[hline]By Gamers For Gamers bende x-men tr yı alıyorum onu tamamlarsam eskı sayılarıyla ultımate de alırım[hline]Duxus --------- blackchaos, 09 June 2003 23:22 tarihinde demiş ki: allaha yakın bana uzak ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 ben sadece ultimate aliyorum ve siddetle tavsiye ediyorum cok degisik bir tad ve doku hayalinizi kurdugunuz neden hic bu olmaz dediginiz hersey bir bir oluyor bu seride.ama sakin normal x-men serileri ile karsilastirmqayin cunku alakalari yok![hline]End is near; Bu I aint afraid; I see sarrow on faces But I aint show pitty, Cause Im the Fallen One! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karate_Chop Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 xmen hep bizde kopuk yayınlanıyo hem de çok deişken, örneğin nightcrawlerın elleri normalde normal ve daha ii gözüküo[hline]Chibi Maymunlar Dünyayı Ele Geçirecek ve muzlar tükendiğinde bizi(!) yiyecekler, yani sizi, ben de onlardanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Walla herkeze ultimate tavsiye ederim ben hep jean wolverine'i tercih etse ne olur derdim neolabilecegini gordum,xavier hic mi zor durumda kalmiyacak hic mi canini acitan olmicak dedim onunda kafasini 8 numarali bilardo topu seklinde kullanmaya basladilar,wolverinin yarip yarip duruyorlar bakalim vietnami yok edecek kadar napalmi yigince ne kadar surede ayilir seklinde cok hos bir seri.[hline]End is near; Bu I aint afraid; I see sarrow on faces But I aint show pitty, Cause Im the Fallen One! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 said: KARAMURAT, 21 August 2003 16:40 tarihinde demiş ki: xavier hic mi zor durumda kalmiyacak hic mi canini acitan olmicak dedim onunda kafasini 8 numarali bilardo topu seklinde kullanmaya basladilar,wolverinin yarip yarip duruyorlar bakalim vietnami yok edecek kadar napalmi yigince ne kadar surede ayilir seklinde cok hos bir seri.[hline ehehe super ya..[hline]Duxus --------- blackchaos, 09 June 2003 23:22 tarihinde demiş ki: allaha yakın bana uzak ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ozan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 1.Evet ilk elbiseleri ile ilk kurulan x-men topluluğu. Beast... iki farklı neden biliyorum. Biri ölümle burun buruna gelip yaşamak için ona verilen bir tür serumun etkisi, yakalanıp üzerinde deney yapılışı ve mutasyonun devamı.. 3 oldu, neyse bunları bikaç yerde okudum veya izledim. TV, orjinal seri ve yeni seriler araında farklar oluyor 2.X-men üyeleri değiştikçe seri isimlerini de değiştiriyolar galiba.. Mesela bir seride x-men grubunu Magneto oluşturuyor. Başka bir seride de Xavier2ın ölümüyle Apocalypse dünyayı ele geçirmiş ve x-men'ler onun için çalışıyor. Bunların hepsi farklı adlı 3.Rouge seride var ama o sırada başka bir yerde işi var. Gambit gruptan ayrıldı (yada atıldı, her ikiside..) 4.Marrow bir morlock, solucanlı arkadaşın ismi... bende unuttum ama x-men'in kuzey kutbundaki bir macerasında katılıyorlar. Doktor ise Xavier'ın buzadama emanet ettiği bir mutant. sentinellerin saldırısına uğradığı bir sırada buzadam onu kurtatıp gruba katıyor. 5.Alaska da tatildeler. iceman eski ve hala x-men. Xavier Onslaught (okumadıysanız ayrıntıya girmiim güzel seridir) serisindeki bazı olaylardan dolayı hapise atıldı. Phoneix baya bir süredir var.. Şu sıralar bilinçaltına atılmış olması lazım. 6.Türküyeye baştan gelmedi. Seri ABD hükümetinin sentinellere (ve başkanlarına adı neydiii..onu da unutmuşum, yaw nasıl unutuyorum bende anlamadım) mutantları etkisiz hale getirme emrini verdiği yerden başlıyor 7.Hayır, zamanda değil ama uzayda. Sanırım x-men'in bu anlattığım kuzey kutbundan önceki macerası galaksinin başka bir köşesinde geçiyor ama o bölüm türkçe yayınlanmadı.. Telepatların hepsi bir garip zaten.. her türlü mucize yaratabiliyorlar :) uh..iyi yazmışım haa..[hline]Zegna, 13 July 2003 16:28 tarihinde demiş ki: yaz okuluna kafam gırsın Ben Diyorum ki: +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 ozan çok sağol cevapların için.. bişeyler daha sormazsam çatlarım. morrow, kentucklıynın ve o solucanlının ozellıklerını bılıyorsan soyler mısın?[hline]Duxus --------- blackchaos, 09 June 2003 23:22 tarihinde demiş ki: allaha yakın bana uzak ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2003 said: Bonecrusher, 20 August 2003 21:05 tarihinde demiş ki: sana şunu söylüyüm: söylüüüü,koçum kim tutar seni. ibrahim tatlıses efekti olmuş.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ozan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Morrow'un kemikleri inanılmaz bir hızda büyüyor. Ayrıca kendisi bu kemikleri yerinden çıkarıp silah olarak kullanabiliyor. Direk etinin altından çekip çıkarıyor yani. Doktorun bir tür koruma kalkanı var. Kendisine saldırıldığında kendiliğinden harekete geçiyor, yani kontrolsüz. Ancak en son kazara saldırı amaçlı da kullanabilmişti. Bu arada kalkan zarardan koruyor ama doktorun acıyı hissetmesini engellemiyor Solucanlar adamın değişime uğramış sindirim sistemi. küçükken adamın içinden çıkmışlar. Arkadaş hiç yemek yemiyor onun için, solucanlar ise her şeyi yiyebiliyor, ne olduğu farketmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 hmm sorulara cevap hakkında düşünüyüm.. 1- farklı kıyafetler derken flashback demek istediğini anlamamıştım. İlk X-men ekibi Cyclops, Angel, Beast, Jean Grey, Iceman idi. Beast o sıralar normal görünüşlü bir adamdı. Ama daha sonra karar değiştirdiler kıllı bir adam olsun dediler. Ve mutasyonun devamı olarak kıllandı. Deney felan bilmem farklı edisyonları (unlimited gibi garipleri mesela). 2- uncanny: tekin olmayan; esrarengiz, acayip, anlaşılmaz. X-men üyeleri değiştikçe seri isimleri değişmiyor. Yoksa 5-6 farklı Spiderman dergisi olmazdı. Uncanny X-Men, X-men çok sıkı takip etmiyorum. Bundan dolayı farkları söylüyemem. Ama sonuçta iki seri de birbirine bağlı. Wolverine'de olan Bir şey X-Men'i etkiliyor, Uncanny X-Men'de olan birşey Wolverine'i etkiliyor. Hepsi sonuçta X-men. Aynı sürede devam ediyor. Unlimited X-Men gibi apayrı bir senaryoya başlamıyorlar. Farklı olaylar, ama aynı hikaye anlıycağın Uncanny ve normal X-men. 3- Bahsettiğim Türkçe hikayeleri okursan anlarsın zaten. İlk birkaç sayıda anlatıyor Rouge ve Gambit'e neler olduğu, neden Gambit'in gruptan çıktığı felan. Burda anlatsak zaten çizgi romanların değeri kalmaz, di mi? 4- Ozan güzel özetlemiş: "Morrow'un kemikleri inanılmaz bir hızda büyüyor. Ayrıca kendisi bu kemikleri yerinden çıkarıp silah olarak kullanabiliyor. Direk etinin altından çekip çıkarıyor yani. Doktorun bir tür koruma kalkanı var. Kendisine saldırıldığında kendiliğinden harekete geçiyor, yani kontrolsüz. Ancak en son kazara saldırı amaçlı da kullanabilmişti. Bu arada kalkan zarardan koruyor ama doktorun acıyı hissetmesini engellemiyor Solucanlar adamın değişime uğramış sindirim sistemi. küçükken adamın içinden çıkmışlar. Arkadaş hiç yemek yemiyor onun için, solucanlar ise her şeyi yiyebiliyor, ne olduğu farketmiyor" 5- dediğim gibi Şu ilk renkli Türkçe sayısından başlayıp alman senin yararına olacaktır, senaryoyla ilgili ordan anlarsın zaten. Bazı şeyleri de editör yazmış zaten. 6- Türkiye'de daha önce çok X-Men çıktı. Bu yeni seri. X-men'in çıkan yeni orjinal sayısı değil. X-men'in çıkan ilk orjinal sayısı da değil. Eski bir hikayeden başlıyor Türkçe X-Men dergisi. Üstünde "Renkli X-Men" yazan (hatta ilk başlarında yazmıyordu) X-Men dergilerini ilk sayısından başlayıp okuycaksın. Ultimate X-Men felan karıştırma. Benim bahsettiğim dergiyi al oku. Zaten editörün kapakta yazdıkları ve senaryo sırasında yazılanlar sana herşeyi anlatıyor. *****Bak elimdeki ilk sayısı (Haziran 2002) : Üstünde Sıfır Tolerans yazıyor, örümcek adam felan var, bu sayı, *!orjinal* Uncanny X-Men 346 ve X-Men 66'nın tercüme edildiği sayı. Daha sonra sıfır tolerans geçiyor bitiyor. Elimdeki son sayı (Haziran 2003) : Üstünde Jean Grey, Iceman, Beast, Cyclops ve Angel var. Bu 15. sayımız oluyor. *!orjinal" Uncanny X-Men 356 ve X-Men 76'nın tercümesi imiş. Şimdi bu sayının sonunda "o heykel ne? nerden çıktı?" diye sormuyorum, çünkü daha hikaye devam ediyor, diğer sayılarını alıp okumam lazım. 7- Deathbird'li hikaye, Çıkan Türkçe x-menlerden önce bir hikaye. Yeni serilerde birkaç flashback olursa eski hikayeyi biraz daha net anlıyabilirsin..[hline]By Gamers For Gamers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Ben topum yuvarla beni hatta tepikle de gol olayım bari aha ben --> :-)[hline]By Gamers For Gamers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 son mesajın mânâsını anlamasam da teşekkutrler herkese cevapları saolun..[hline]Duxus --------- blackchaos, 09 June 2003 23:22 tarihinde demiş ki: allaha yakın bana uzak ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 raad yüzünden dedim onu...[hline]By Gamers For Gamers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar