Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şiddetle önerilir-Elfen lied


kender

Öne çıkan mesajlar

doğrusunu söylemek gerekirse ben de ilk sıralardaki anime'leri önplanda tutuyorum izleme listemde tür olarak ilgimi çekmese bile. çünkü daha önce konu olarak zerre kadar çekici gelmeyen bazı anime'lere izleyince bayıldığımı biliyorum. ama elfen lied tek başına bu yaklaşımımı değiştirmeme neden olacak gibi..

kullanıcı skorları insanların genel görüşünü belirtebilir ama bir anime'in iyi ya da kötü olarak tek başına değerlendirmesi sayılamaz düşüncesindeyim..

demin de anidb'de tek oyla elfen lied'i gits: sac'in gerisine düşürdüğüm için bahtiyarım bu arada.. :-) (10 tane elfen lied bir gits etmez derdim ama elfen lied daha az oldukça daha çok şansı olacaktır :-p ) bir günlüğüne bile olsa rk: reminiscence'ın üstüne çıktığını düşündükçe allak bullak oluyorum..

şu ana kadar da senin ya da buradaki arkadaşların tavsiyelerinden yola çıkıp izlediğim hiçbir seriden pişman olmamıştım.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ne desem laf değil , Sam düşüncelerime aynen tercüman olmuş :)

Açıkçası bu Anime'yi sırf ilk çıktığı hafta 9,7 ratingle 3. sıraya çıkmasından ve aylarca orda kalmasından dolayı merak edip edinmeye karar vermiştim.Düşüncem elbette "bu kadar kişi yanılıyor olamaz" yönündeydi ama saolsunlar Animenfo tayfası 2002 sonrası popüler olan türde Anime'lere duyduğum önyargıları haklı çıkarmakta gecikmediler. (Zaten 2002 sonrası dönemde koca Anime sektörünün Macross Zero veya Ghost in the Shell : Stand Alone Complex gibi birkaç harbi yapımın dışında sürekli Ecchi tribünlerine oynar görüntüsü vermeye başlayan klişeleşmeler artık iyice baydı bence)

Ayrıca Animenfo'da yüksek puan alan Anime'nin illa iyi olması gerekir gibi bir kaide bana eskiden akla yatkın gelse de şu an bana çok tuhaf geliyor.Düşünün , bundan çok değil 1 ay önce Elfen Lied 3. yada 4. iken şu an halen Serial Experiments Lain 74. , Ghost in the Shell 79. , Stand Alone Complex 80. , Akira'nın 94. sırada olduğunu görüp benim her imkan ve şeraitte ilk beşte yazacağım Argento Soma , KOR , Blue Submarine No. 6 ve Macross Plus'un ilk yüzde bile olmaamsına bakın ve gelin de mantık arayın dostlar.Aslında çok da bu konuları çok da eşelemek istemiyorum , ne de olsa tüm sektör "orjinal değil ama naapalım , piyasada bu gidiyor" olayına takmış son bir kaç yıldır ve gördüğümüz örnekler de hep bu yönde oluyor.

Herkesin radikal yönde olumlu eleştiriler yaptığı Anime'leri genellikle sevmem (nedenini sorarsanız bence "Maalesef ruhu yok" durumu oluyor çoğunda) , Elfen Lied'de de bu bağlamda pek şaşırmadım aslında.Beni şaşırtan bundan 3-4 yıl önce çıkmış olsa zar zor 10/6 alabilecek bir Anime'nin kan ve Ecchi'liği bozuk para misali harcaya harcaya giderek bu kadar büyük bir takipçi kazanması oldu.Hatta bana bu Anime'yi ilk tavsiye eden ve ilk 1-2 bölümünde fena halde beklentilerini aştığını söyleyen dostum Oken bile "artık benden bu Anime'yi benden isteyen olursa 6. bölümden öncesini yollamıyorum , o bölümleri yeniden hatırladıkça sinirim bozuluyor" diyordu.Ben de nötr duygularla aldım izledim , düşüncelerim fazla farklı olmadı.Resmen harcamışlar.Samimiyet yerlerde , 80'lerin rastgele seçtiğiniz 10 Anime'sinde bile bundan çok daha yüksek samimiyet ortalaması bulabilirdiniz ama 2002 sonrası artan trend azınlıktaki izleyiciye fazla seçenek sunmadığından biz de he deyip geçmek zorunda kalıyoruz.Elfen Lied de o hesap işte.Ana fikre lafım yok. H P Lovecraft'ın romanları ile Dean R Koontz'un Twilight Eyes romanının karışımı bir kurgu oturtulmuş , ama devam ettirilememiş.Yani kitaptaki gibi insanların bir silah olarak kullanmak isteyip sonra geri tepen doğa üstü güçlere sahip yaratıklara karşı işlenmiş adam gibi bir kurgu olsa tamam , diyeceksiniz ki bu Anime averaj da olsa olur.Ama diyemiyorsunuz işte.

Son söz : Siz de sadece merak edenlerdenseniz hiç izlemeyin Elfen Lied'i , bırakın düşlerinizdeki gibi kalsın idealiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dregoth 10 bölüm sonra "keşke uyarsaydınız" diyeceksin korkarım ki, ilk 3 bölüm gibi bitseydi neyse ama akıl ve mantık sınırlarını aşan olaylar gerçekleşiyor sonrasında..

keşke biri bana deseydi "puanına bakıp merak ediyorsan izleme" diye, o yüzden bir borç addediyorum kendime insanları uyarmayı.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dregoth ben de öyle sanıyordum taa ki elfen lied'i seyredene kadar. rurouni kenshin seven samurai ise elfen lied 13. cuma: jason balık avında filan olabilir ancak..

ya kardeşim çocuk ağlıyor ses olarak, yüzü plastik bebek gibi kaskatı kesilmiş, yüz ifadesi diye bişi yok. yalnız konu ve karakterler de değil kötü olan hani. kadının kafası kopuyor surat ifadesi aynı, kaşı bile oynamıyor lol be

işin şiddet ve gore tarafı da banal bir hal alıyor çünkü bölüm başına bir düzine insan ölüyor neredeyse. işin horror'luk yanı da kalmıyor, dayanamayıp gülmeye başladım bir yerden sonra.. ürkünç değil gülünç..

tabii esas sorun ana karakterlerin karşılarındaki sonsuz seçenekten her zaman en aptalcasını seçmeleri hareketlerinde. ne mantıkla, ne duyguyla ne de başka bir kavramla açıklanamayan olaylar var. ucuz korku filmleri olur ya kahkahalarla gülersiniz en olmayacak şeyleri yaptığı için karakterler sırf zor duruma düşsünler diye, işte aynen bunu yaşadım. konuda devasa boşluklar var, bakakalıyorsunuz şimdi bunun anlamı ne diye..

karakterlerin hiçbiri de ilgi çekici, hatırlanmaya değer ya da sempati uyandıracak halde değil. hani dersiniz ki ana karakter ya da yan karakterlerden birisi insanın ilgisini çeker de merak eder ne olacak diye. yok. başroldeki herkesin acılar içinde ölmesini diledim ilk 10 bölümden sonra. güya nefret edilmesi için konan yan karakterler ya da figüranlar bile sanki hikayede başroldeymişçesine birazcık daha ilginç..

komedi ya da echhi unsuru diye konan şeyler de güldürüyor mu ağlatıyor mu anlamadım. karakterler bizi kendilerine çekmiyor ki seyirci ilgi duysun başlarına ne gelecek diye..

çoook kötü çoook.. ne bileyim hellsing gibi bari bir tarzı olsaydı.. uzaktan 0 yakından 0 bonecrusher'ın tabiriyle..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam neden böle bir fikre sahip olduğuunu bilmiyorum ancak ben dün gece oturup gayet keyifli bir şekilde seyrettim.Beni hiç de sıkmadı.Tamam bir Kenshin değil,kabul yani o kenshin in 35 inci ve 59 uncu bölümler veya seihousen OAV yı saymassak tüm OAV ları da iyidir ama senin dediğin kadar da kötü deil yani,onu rahatlıkla söyleyebilirim.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
içeriği ambalajdan önde tutarım her zaman ama ambalaj iyiyse içeriği de görmezden gelebilirim. buna örnek hellsing, ambalajı o kadar iyi ki en beğendiğim serilerden biri sırf bu nedenle. elfen lied'in ambalajı da çok kötü, içeriği zaten yok.. sıfır önyargıyla izledim konu hakkında bir fikrim olmadan, hatta kredi bile açtım övgülere bakarak. ama mantık ve duygu sınırlarını aşan bir hikaye var, halk arasında buna saçmalık deniyor.. :-p

hani ucuz bir gore hentai prodüksiyonu olarak çıksaydı karşıma (hentaiyi echhi ile değiştirirseniz yeterli) "eh zaten bunun klasmanı belli" düşüncesiyle 3-5 verebilirdim ama 10 üzerinde 2 ya da 1 veririm aşık attığı klasmana bakarak..

tüm zamanların en büyük balonu olsa gerek anime camiasında.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam biraz abarttın gib geldi. evet 10 üzerinden 9 değil hakkı ama seveni olabilir rencide etmemek lazım :)
Akuma'nın tarzı değil zaten, beğense şaşardım

Bence seriyi biraz daha uzun tutup, karakterlere dediğin gibi biraz daha detay girselerdi daha iyi olurdu. O kadar kısa bir seride bunu başarabilen çok az anime vardır.[signature][hline]MSN: [email protected]
Anime listem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karakterlerin detayı değil sorun, hepsinin gerizekalı ötesi olması. spoilerla konuşalım madem.. :)

[spo1=seyreden bahtsızlara..]kolunu bacaklarını koparan birini öldürmeye bağlamışken bir insan bütün hayatını, nasıl aynı masada yemek yer bir tokat yedi diye?

bir tabur adam neden işe yaramayacağı bilinen smg taşımaya ısrar eder de barrett getirmez yanlarında önceden getirdikleri gibi? ne kadar ölen adam varsa hepsi inatla mp5 navy yahut beretta tabanca kullandı be kardeşim, tank bile getirilir yani madem en büyük en gizli proje.

bir tabur adamın durduramadığını tabancayla kovalamak nasıl bir mantıktır?

konuşmayı dahi beceremeyen, ölen kardeşinden kalan tek hatırayı kırıp atan kişiye nasıl bir günde bağlanır da insan kendi canını bile riske atar hemen?

polisin katil diye aradığını anladıkları halde nasıl koruyup kollarlar bir kişiyi zerre kadar tanımadıkları halde?

dünyanın en tehlikeli yaratığı diye damgaladıkları kıza nasıl gidip de şefkatle yaklaşırlar "kızım bak bir ricamız var" diye ne olacağı belli olduğu halde? öte taraftan kolayca ikna edebilecekleri halde neden öyle riske girerler?

ve saçmalıkların nirvana'sı: kardeşini ve babasını gözünü kırpmadan öldüren birine nasıl delice aşık olur bir insan üstelik onları herşeyden çok seviyorken?[/spo] :-p

daha da sayarım hani, elfen lied kötü bir anime değilse kötü anime diye birşey yoktur, puanlamaları kaldırsınlar oldu olacak..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Seyretmeyenler okumasın]Bi tabur adamın ölmesinin nedeni, kızın durdurulamaz olduğunun altını çizmek. kaldı ki, gözü dönmüş bi katili sadece gözü dönmüş başka bi katil öldürebilir. Bando iki kez beceriyordu, ama kötü adamın klasik hatasını yaptı: çok konuştu. Sonda da (adını hatırlamıyorum) başka bi kız daha pisikopat çıktı ve Lucy'yi öldürüyordu.
Sen de gecenin bi vakti plajda çırıl çıplak yatan bi kız görsen, sen de ilk anda bi sempati hissedersin :) Kouta ile ilk karşılaştıklarında kız saldırıya uğruyo. Bunun ve kızın genel halinin etkisiyle onun bir katil olamayacağına ikna oluyorlar. Zaten Kouta ufakken de bundan hoşlanmış belki içinde bişey kalmıştır, ondan ilk görüşte içi ısınmıştır belki; yada yukarıda belirrtiğim diğer neden de olabilir :D
Hem babasını ve kardeşini öldürenin o olduğunu sonuna kadar bilmiyorlar. Neden aşık olursun sorusu yersiz kalıyor.
Ordunun doğru düzgün silahlarla saldırmaması banada gerçek dışı gelmişti ama bu adamlar zaten ordu değil, özel bir enstitü, tankı topu olmayabilir. [/spo]

Bana seriyi tekrar seyrettirecen, bu sefer not alarak bakacam. Daha bir sürü animem var seyretmediğim şimdi geri dönemem belki başka zaman.
Zaten herşeyin gerçekci ve mantıklı gittiği hangi anime var: kenshin de bile ters uçlu kılıç kullanıyo diye adam ölmüyor. Yün havluyla bile adam öldürebilirsin, istediği kadar küt olsun demir bir sopa ile birine o kadar vurursan mutlaka ölür.[signature][hline]MSN: [email protected]
Anime listem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben düz mantık beklemiyorum ama bütün karakterlerin bütün hareketleri aptalca, nedensiz, yersiz ve önlerinde bir milyon seçenek olsa gidip en yanlışını seçiyorlar. ters kenarlı kılıcın insan öldürmemesi ile benzer değil yani. sorun karakterlerde..

ben ilk 6-7 bölümden sonra bir an önce ölmesini istedim başroldeki herkesin, neden? çünkü hepsi dünyanın selameti için bir an önce gebermeyi hakeden gerizekalılar.. :-) hani klişe korku filmleri olur ya cem yılmaz'ın anlattığı gibi, "dur şöyle ıssız ormanda tek başıma dolaşmaya gideyim de bir kuyu bulayım cesedimin içine rahatça atılabileceği" burada bütün karakterler öyle hareket ediyor ve sürekli..

[spo1=seyretmeyenler seyretmesin..]mayu muydu neydi, o mesela bir numaralı örnek buna. insanüstü bir zeka örneği göstererek bütün olan biteni saklıyor. neden öldürmedi başroldeki hede herkesi öldürürken? nedeni yok! sonra da ortaya herhangi bir neden çıkmıyor! ne duygu, ne mantık! hani anime geleneğine uygun olarak yapılan bütün yanlış seçimlerin en sonunda bir şekilde duyguya ya da mantığa bağlanmasını bekledim ama bu da olmadı, sadece ve sadece 3 bölümde fazla saçmalamadan tamamlanabilecek hikayenin sakız gibi uzatılmasına yaradı..

çıplak gördüğüm kızın katil olduğunu bile bile sempati hissetmek nası bişi? :-p kızın durdurulamaz olduğunu ilk bölümde gördük, orada tamam yetişemediler. ama dördüncü bölümde barrett'lı sniper'ları dizmişlerdi dikkat edersen. ama son bölümde gene yok!!! bu kadar çok ohaaa, yuhhh diye diye seyrettiğim başka anime olmadı yani. kıza saldıranlar da asker, çocuk da bunun farkında ve polisin aradığını da biliyor. saldıran sokak serserisi değil ki. insan aşık olsa bile gerçeği öğrenince değişmez mi duyguları? hayır diye bir cevap olabilir mi bu soruya?[/spo]:-p

yalnız hikaye değil, animasyon da kötü. bir kere digimon'umsu çizimlerle korku anime'i çizmeyi kim akıl ettiyse sektörde bir daha iş bulamayacağını umuyorum hepimizin hayrı için. çocuk nefretle homurdanırken surat ifadesi aynı. insan ölürken surat ifadesi aynı. ve bütün o nyuu nyuu saçmalığı da tümüyle anlamsız, (yazar demiş ki "dur chobits'den şunu araklayayım da kızın ne mal olduğunu saklayayım, ama echhi girsin araya, oradan da biraz tiraj toplarız cıbıl kızı koyunca kapağa" ) aslında anlamsız olmayan şey yok gibi neredeyse..

elfen lied "13. cuma: jason piknikte" kıvamında filmleri dahi gölgede bırakıyor hikayesinin ve karakterlerin anlamsızlığıyla, hikaye anlatımı dahi çok zayıf..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.


[Bu mesaj Sam tarafından 12 Şubat 2005 19:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 12 Şubat 2005 18:58 tarihinde demiş ki:
insan aşık olsa bile gerçeği öğrenince değişmez mi duyguları? hayır diye bir cevap olabilir mi bu soruya?


Olur abi! Zaten sonunda olanları hatırlayınca artık ipin ucunu bırakıyor. dersen ki, yok gene peşinden koştu,evet ama en sonunda illa gitme demiyor.

said:
yalnız hikaye değil, animasyon da kötü. bir kere digimon'umsu çizimlerle korku anime'i çizmeyi kim akıl ettiyse sektörde bir daha iş bulamayacağını umuyorum hepimizin hayrı için. çocuk nefretle homurdanırken surat ifadesi aynı. insan ölürken surat ifadesi aynı.
elfen lied "13. cuma: jason piknikte" kıvamında filmleri dahi gölgede bırakıyor hikayesinin ve karakterlerin anlamsızlığıyla, hikaye anlatımı dahi çok zayıf..


serinin korku anlamaında çok başarısız olduğunu kabul etmeliyim. Yalnız animelerde surat mimiği diye bişey olmaz, hiç konuşurken ağzı dışında biyeri oynayan gördün mü?! böyle kabullenip baktığın zaman seyretmesi daha rahat oluyor. Beklentileri fazla yüksek tutmaktan kaynaklanıyor bence. Sen önce övgüleri görüp ondan sonra seyretmişsin seriyi. Hentai felan demek de haksızlık, bu seri echhi ise Love Hina porno sınıfına girer.[signature][hline]MSN: [email protected]
Anime listem

[Bu mesaj tanoren tarafından 14 Şubat 2005 12:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boğazını sıkması lazımdı yahu.. bütün hayatını karartan kişi olduğunu anlayınca sevişecekti neredeyse.. sırf değişik olsun diye bu kadar mantıksız, bu kadar ruhsuz olamaz ki karakterler..

anime'lerde yüz mimiği pek güzel olur, nasıl olmaz? kaş oynar, göz aralığı değişir, göz bebeği değişir, ağız oynar, suratta çizgiler belirir değişik yerlerde, bunların hepsi mimik değil mi? anatomiye bu kadar özen gösterilen bir türde vücut mimikleri de var tonla, lakin elfen lied'de bir karakterin sesiyle çiziminin alakası yok. ilk seyrettiğim anime değil bu, teessüf ederim.. :-p

benim zaten seyrettiklerimin %90'ı önce övgüleri gördüğüm seriler ya da filmler. övgüleri görmesem zaten echhi/horror gibi abuk bir türe rağbet etmezdim.. :-) o listelerde yarıştığı anime'lerin tırnağına manikür yapacak dahi kalitesi olmayan bir seri. hentai kısmına gelince, ben orada bir gönderme yaptım elfen lied'in gore hentai türüne benzerliğine, echhi'yi aşsalar tentakül hentai yığınlarının arasında kalacak kadar basit olduğunu ifade ettim..

zaten tentaküller de hazır.. :horace:[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende esti 2 günde indirdim izledim güzel animasyon olarak ama konu açısından zayıf bu yüzden manga'sını tercih ederim açıkçası ayrıca 13 + 1, belki Shinsen-subs 14. yü yayınlayabilir çünkü Shinsen DVD den sub luyor direk olarak.[signature][hline]When I am sober life bores me, so I get drunk again.

[Bu mesaj -overdose- tarafından 15 Şubat 2005 02:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

shinsen elfeni bırakıpta mai himeyi sublamaya devam etse ya 2 hafta oldu hala bölüm çıkarmadılar...[signature][hline] Who are those little girl's in pain
Just trapped in a castle of dark side of moon
Twelve of them shining bright in vain
Like flowers that blossom just once in year
They're dancing in the shadow like whispers of love
Just dreaming of place where they are free as dove
They never been allowed to love in this cursed cage
It's only the fairy tale they believe...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
içime ukte oldu ızledım bu hafta nerden bılıyım sonu cok boş geldı konu boş geldı cok fazla kopya cekılmıs baska kaynaklardan boştu yani

[spo1=Hımmm Spoiler ]ozellıkle su cok gızlı olan enstıtu ınsanalrı yok etmek ıstıyor polıs fılan emırlerınde calısıyor bır allahın kulu bılmıyormu ıcerde neler dondugunu magdem baskan dıclonıus ve amacı ınsanlıgı yok etmek japon hukumetını gectım dunyada hıcbır ıstıhbarat servısının haberı olamıyormu bu adamdan ayrıca bır tek japonyadamı dıclonıus var madem ınsanlık yok olucak bır tek lucy den nasıl yayıldı bu vırus tum dunyaya pekı lucy orjınal dıclonıus ıse onun ana babası kım cok bosta kalan yerler var[/spo][signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anidb'ye bir review yazmıştım paticik kapalıyken, (vakit boşluğundan bununla başlayıp 12 tane filan daha yazmışım o hızla :-p ) halen fikrim aynı doğrusu, son derece overrated bir anime..

http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=animeatt&aid=1544

burada kingsword nickiyle yazdığım incelemeye de yönlendireyim, tam olsun.. ;)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Bu sırada bilmeyenler varsa söyliyeyim dedim 14. bölümü nette yayınlanıyor.Nana karakterine odaklanmışlar.[signature][hline]Daoc:(iskoç)Trex lvl 50 paladin DEL,SataVir lvl 50 ice wiz DEL
Trex lvl 50 Bm
Coh:Satanix Electrical blast/Electricity manipulation
Swg:Viru Jan-Tiran BH on Ecl.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
  • Yeni Oluştur...