Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Autocad'de herhangi bir noktanın...

odchu

Öne çıkan mesajlar

selam,

ilk önce ucs sistemini çiziminin (0,0) noktasına tanımlaman gerekli. aksi halde kağıdın (0,0) noktasını referans almış oluruz. bunun için yapacakların;
- komut satırına "_ucs" yaz ve enterla
- komut aktif olduğunda seçenekler sunacak. oradan "new"'ı seçmek için "n" yaz ve enterla.
- şimdi de çiziminin (0,0) olmasını istediğin noktasını seç.

daha sonra ise dimension menüsü altından "ordinate" komutunu kullanarak noktaların koordinatlarını elde edebilirsin :)

ölçülendirme komutunun ikonunu koymak istersen de adı "ordinate dimension".
ucs tanımlama komutunun ikon adı ise "origin UCS". klavyeden tarif ettim çünkü ikonun tarifi çook zor ve autocadde klavye kullanımı çok daha rahat.

umarım işini görür. kolay gelsin.

saygılar.

PS: başka arkadaşlara da gerekebilir diye özeldeki cevabı buradan da verdim.
[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

yardım için teşekkürler, okulda lab.da kullandığımız program biraZ daha farklı sanırım işe yaramadı. okulda "text" le girdik tek tek de, Autocad le bir daha bakarım. İlginiz için teşekkürler.[signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede?
Okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim '91
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
first point ile neyi kast ettiğini anlıyamadım fistan ama @ işareti kullanmayı mı kast ediyor olabilir misin? bilmiyorum çok mu basite indirgedim sorununu?

ama öyle ise koordinat sisteminde x,y girerek bir nokta seçtikten sonra vereceğim diğer koordinatı bu nokta 0,0 varsayarak işle demek istersen koordinatı girmeden evel başına @ koyarsın.

örneklersek,
ucs koordinat sisteminde (5,3) noktasından x'de 3, y'de 2 birim uzaktaki bir noktaya (yani ucs'de (8,5) noktası oluyor) çizgi çizmek istediğimizi varsayalım.

line komutunu verdikten sonra starting point olarak 5,3 diyoruz, daha sonra second pointi girerken @ işaretini kullanarak yani bu noktayı 0,0 varsay diyerek @3,2 diyoruz. bu işlem sonunda (8,5) noktasına erişecektir. sanki second point olarak ucs değeri olan 8,5'i girmişiz gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

line ile o noktayı (0,0) olarak kabul edip @20,20 diyince çiziyor çizgiyi fakat ben ilk noktanın o noktaya göre (20,20) de olmasını istiyorum ikinci noktayı elle seçip çizicem misal.
başlangıç noktasını, mousela herhangi bi yer seçip o noktadan belirli bir koordinat uzaklıkta seçmek istiyorum.pff anlattım heralde?

|
| ./
|_____

mesela yukardaki köşenin koordinatı (x,y)
orayı (0,0) kabul ederek içerdeki noktayı oraya göre (20,20) koordinatında seçmek istiyorum.daha sonra / yı çizicem.
Sosyal ağlarda paylaş

:)) oyle düz gidilecek, sayıp sovülebilecek bir andı konuyu açarken, saolsunlar yetiştiler ^^

bu arada bu autocad e ekleyebileceğimiz küçük pluginleri hep aynı komutla çağırabiliyor muyuz yoksa hepsi için ayrı bir komut mu var?
ayrıca benim sorunum için de plugin bulmuştum ihtiyacı olana mail atailirim.
Sosyal ağlarda paylaş

appload komutu lisp'i yüklerken autocad açılırken otomatik olarak yüklenmesini sağlayabiliyorsun. eğer öyle yaparsan her açılışta komut yüklenmiş olarak açılır autocad ve komut satırından istediğin anda o komutu çağırabilirsin. hatta lisp'in özelliğine göre komut içerisinde de çağırman mümkün olabilir.

komutun adını da değiştirmen mümkün. biraz programlama dili bilgin varsa lisp dosyasını düzenleyip değiştirebilirsin. ancak bunu yaparken dikkatli olmak lazım, lisp'in çalışmamasına neden olman ya da bir iç komut ile çakışmasına neden olman olası.

tüm bunlara ek olarak o komut için bir düğme tasarlayıp bunu bir toolbar'a eklemen de mümkün. o düğmeye tıkladığında o lisp'i çalıştırabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...