odchu Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 .. koordinatlarını direk gösterip yazdıramaz mıyım "dimension" daki gibi?[signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede? Okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim '91 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 anlamadım ne yapmak istediğini tam olarak :([signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Arkadaş ekranda bi yere tıklicak. O tıkladığı yere noktanın koordinatları otomatik olarak yazılcak. (sanırım yani)[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 selam, yapabilirsin. evdeki pc'de autocad yüklü. sana nasıl yapılacağını anlatırım ama bir sorum var; kendi belirleyeceğin bir (0,0) noktasına göre mi yapılsın istiyorsun yoksa kağıdın (0,0) noktasına göre mi istiyorsun? saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 selam, ilk önce ucs sistemini çiziminin (0,0) noktasına tanımlaman gerekli. aksi halde kağıdın (0,0) noktasını referans almış oluruz. bunun için yapacakların; - komut satırına "_ucs" yaz ve enterla - komut aktif olduğunda seçenekler sunacak. oradan "new"'ı seçmek için "n" yaz ve enterla. - şimdi de çiziminin (0,0) olmasını istediğin noktasını seç. daha sonra ise dimension menüsü altından "ordinate" komutunu kullanarak noktaların koordinatlarını elde edebilirsin :) ölçülendirme komutunun ikonunu koymak istersen de adı "ordinate dimension". ucs tanımlama komutunun ikon adı ise "origin UCS". klavyeden tarif ettim çünkü ikonun tarifi çook zor ve autocadde klavye kullanımı çok daha rahat. umarım işini görür. kolay gelsin. saygılar. PS: başka arkadaşlara da gerekebilir diye özeldeki cevabı buradan da verdim.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 yardım için teşekkürler, okulda lab.da kullandığımız program biraZ daha farklı sanırım işe yaramadı. okulda "text" le girdik tek tek de, Autocad le bir daha bakarım. İlginiz için teşekkürler.[signature][hline]Nasıl? Neden?... Nerede? Okuduğumuzu anladık mı? Cevap verelim '91 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 paramecium, istediğim işlemi senin dediğin gibi yapıyorum ama her zaman da (0,0) noktasını değiştirmek olmuyor _ucs ile. misal belirlediğim bi noktadan (x,y) koordinatlarını girerek o noktayı first point seçmenin daha bi kısa yolu yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 first point ile neyi kast ettiğini anlıyamadım fistan ama @ işareti kullanmayı mı kast ediyor olabilir misin? bilmiyorum çok mu basite indirgedim sorununu? ama öyle ise koordinat sisteminde x,y girerek bir nokta seçtikten sonra vereceğim diğer koordinatı bu nokta 0,0 varsayarak işle demek istersen koordinatı girmeden evel başına @ koyarsın. örneklersek, ucs koordinat sisteminde (5,3) noktasından x'de 3, y'de 2 birim uzaktaki bir noktaya (yani ucs'de (8,5) noktası oluyor) çizgi çizmek istediğimizi varsayalım. line komutunu verdikten sonra starting point olarak 5,3 diyoruz, daha sonra second pointi girerken @ işaretini kullanarak yani bu noktayı 0,0 varsay diyerek @3,2 diyoruz. bu işlem sonunda (8,5) noktasına erişecektir. sanki second point olarak ucs değeri olan 8,5'i girmişiz gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 line ile o noktayı (0,0) olarak kabul edip @20,20 diyince çiziyor çizgiyi fakat ben ilk noktanın o noktaya göre (20,20) de olmasını istiyorum ikinci noktayı elle seçip çizicem misal. başlangıç noktasını, mousela herhangi bi yer seçip o noktadan belirli bir koordinat uzaklıkta seçmek istiyorum.pff anlattım heralde? | | ./ |_____ mesela yukardaki köşenin koordinatı (x,y) orayı (0,0) kabul ederek içerdeki noktayı oraya göre (20,20) koordinatında seçmek istiyorum.daha sonra / yı çizicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 e o zaman @-20,-20 verdiğin zaman ikinci noktanın o noktaya göre 20,20'de olmasını sağlamış olmuyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ııh :( seçtiğin noktaya shift+sağ tık, from diyp öle yapılıyomuş. thx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 ben teşekkür ederim ya, ne demek istediğini from'u kullanınca anlayabildim. (buna kıtlık deniyor biliyorum :)) ben önceden hep offset alarak hallederdim bu tarz sorunları. sayende birşey daha öğrenmiş oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 selam, ikili diyalog ile ben daha iki kelam etmeden olayı çözmüşsünüz bile :) saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 aman be fistan :)) alem adam yaa.. geçen gece beyimi yedi nası olcak bu diye.. ara tara nette bulamadıyık.. :)) fistan autocad derslerine girmeyip gezer tozarsan olcaa buydu hehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 abi başlık süper yalnız. Autocad'de herhangi bir noktanın var ya benn diye gidicek gibi geldi bi an :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 selam, evet, başlık biraz şaibeli olmuş :p saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 :)) oyle düz gidilecek, sayıp sovülebilecek bir andı konuyu açarken, saolsunlar yetiştiler ^^ bu arada bu autocad e ekleyebileceğimiz küçük pluginleri hep aynı komutla çağırabiliyor muyuz yoksa hepsi için ayrı bir komut mu var? ayrıca benim sorunum için de plugin bulmuştum ihtiyacı olana mail atailirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 plugin derken lisp'i mi kast ediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 selam, bence de autolisp'i kasdediyor. onun haricinde plug-in mantığında eklentiler bilmiyorum ben :( saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 evet evet .lsp uzantılı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 appload komutu lisp'i yüklerken autocad açılırken otomatik olarak yüklenmesini sağlayabiliyorsun. eğer öyle yaparsan her açılışta komut yüklenmiş olarak açılır autocad ve komut satırından istediğin anda o komutu çağırabilirsin. hatta lisp'in özelliğine göre komut içerisinde de çağırman mümkün olabilir. komutun adını da değiştirmen mümkün. biraz programlama dili bilgin varsa lisp dosyasını düzenleyip değiştirebilirsin. ancak bunu yaparken dikkatli olmak lazım, lisp'in çalışmamasına neden olman ya da bir iç komut ile çakışmasına neden olman olası. tüm bunlara ek olarak o komut için bir düğme tasarlayıp bunu bir toolbar'a eklemen de mümkün. o düğmeye tıkladığında o lisp'i çalıştırabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 anemi diye bi grup dinledim yeni, onun bi parçası var da ordaki sözler başlığın devamı olarak cuk oturuyor. belirtmeden geçemedim. (aferin bana.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 evet mıncıkladım o kodları biraz, bozdum yavaş yavaş :) klavyede bi tuşa atarsam süper olur. rahan optüm ellerinden :) [ Mesaj 04 Mart 2006, Cumartesi - 20:48 tarihinde, odchu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar