geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: elaidizm, 22 Aralık 2005 01:05 tarihinde demiş ki: Asabi değilim. Böyle saçma sorular tepkiler gelince kızıyorum sadece. Geffen. Nazi soykırımı vs Osmanlı soykırımı dimi. Baklavacıdan baklava çalmak. Louvre Müzesi'nden Mona Lisa'yı çalmak. İkisi de hırsızlık sanırım. Anlatabildiğimi umuyorum adam gibi oku demiştim dimi yazdıklarımı?? bak ne demişim ben? zahmet etme diye buraya koyuyorum osmanlının soykırımı vardır diyen siz sallabaşlara cevabı ben osmanlı soykırımı demiyorum. yok öyle birşey. arsız edepsiz ermenilerin zoraki göç sırasında kış şartlarından dolayı büyük bir kısmının ölmesi olmuştur diyorum. onların başına gelenlere üzülüyor muyum? sadece masum olanları için. ama keşke arsızlıklarını edepsizliklerini yaz mevsiminde yapsalardı belki o zaman donarak ölmezlerdi de sürüldükleri yere sağ salim varabilirlerdi.. bu sondu. valla bak.:p[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 arkadaşlar, onu bunu bi bırakın, sakin olun. çok yanlış fikirler dönüyo ortada, boşu boşuna birbirimizi kırıyoruz. 1) elaidi, kabul et ki "doğudaki insanlardan duydum", "ben öyle biliyorum", "aklıma yatmıyor" gibi cümleler, tarihsel gerçekleri yansıtmıyor, argümanların altında hiçbirşey yok. tam aksini iddia edecek insanlar da bulunur doğuda, zor bişey değil, üstüne üstlük, söylediklerinin doğru olmadığını gösteren belgeler bile mevcut. 2) öncelikle dikkat etmemiz gereken şey, bu soykırım iddiası kimlerin işine yarıyor?neden bu konu sürekli kaşınıp duruyor?kim bu konudan nasıl bir çıkar sağlama peşinde?"tarihsel gerçekler" kimlerin umrunda?şu yazıyı bi okumanızı öneririm. http://forum.paticik.com/view.php?id=149232 3) başka ülkeler insanları katletti diye bizim katlettiklerimiz aklanmış mı oluyor?sütten çıkmış ak kaşık mı oluyoruz? "öldürmüşüz, nolcak?" demekle nereye varıcaksınız yau bi durun! 4) antimodes; soykırım kelimesinin kökenine inmek gerekiyor önce..ikinci dünya savaşından önce böyle bir kelimeye gerek duyulmamıştı çünkü..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 O kadar alakasız şeyler söylüyosun ki. Araştırmacı gazeteci falan. Oraya gidip özellikle araştırmıyorum bu bir. duydum evet anlattılar. Üzülerek kabul ettiler. Aynı şekilde üzülerek kabul ediyorum hukuksal anlamda. Senin yazını özümsemekle alakası yok. Kafanda çıkmışım 9'a inmem 8'e. Çok da umrumda değil açıkçası. At gözlüğü konusunu biraz şaşırmışsın sanırım. Bazı kavramlar sizi kör etmiş. Evet fistan biliyorum. Devlet bunu zaten kabul etmicek. Hangi hükümet kabul eder ki? Avrupa birliğine bu kadar yaranmaya çalışan AKP Hükümeti bile buna karşı çıkarken ileride kabul edilmesi de akıl dışıdır kanımca. Ama ben kendi şahsi fikrimden bahsediyorum. Ben böyle düşününce de sanmıyorum Fransa tepemize binsin toprak istesin. Antimodes de düşünüyo. Biz ikimiz konsolosluğa gidip brifing veririz belki.. Ne bileyim. Vatan hainiyiz ya size göre. Çocukluğumuzda sorunlar var ya.. Napıcamız belli olmaz bizim. Ruh hastasıyız napalım. Ah Türkiye ah, hep derim öğretimden önemlidir eğitim diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 @geffen; hocam sen çok emin konuşuyorsun. elaidizmde öyle. Osmanlı kayıtlarında gerçekten de zorunlu göç sırasında verilen kayıplardan bahsedilir. Ama doğruluğu kesin değildir.[signature][hline]The Blood is Love. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: sir, 22 Aralık 2005 01:14 tarihinde demiş ki: arkadaşlar, onu bunu bi bırakın, sakin olun. çok yanlış fikirler dönüyo ortada, boşu boşuna birbirimizi kırıyoruz. 1) elaidi, kabul et ki "doğudaki insanlardan duydum", "ben öyle biliyorum", "aklıma yatmıyor" gibi cümleler, tarihsel gerçekleri yansıtmıyor, argümanların altında hiçbirşey yok. tam aksini iddia edecek insanlar da bulunur doğuda, zor bişey değil, üstüne üstlük, söylediklerinin doğru olmadığını gösteren belgeler bile mevcut. Final dönemlerine yaklaşıyoruz, ama eğer zamanım olursa size belgelerle gelmeye çalışırım. Haklısın tarihsel gerçekleri yansıtmaz. Ama birde şu var, senin tarihteki belgeler diye okudukların vatandaşların yazdığı anılar, notlar, olaylar. Bir de olayın bu yönü var. neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 @Muhallebi. Ben kesin konuşmuyorum. Şu anda böyle olduğunu düşünüyorum, inşallah birgün tam aksi kanıtlanır da rahatlarız. Siz heralde sanıyosunuz ki, ben burda bunu savunurken orgazm oluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 peki neden ermeni soykırımı diye bişeyin oldugunu söylüyorsunuz? bunun ermeni lobisinin türkiye üzerindeki oyunlardan çıkarıldıgını, fransa ve diğer türk düşmanı ülkelerdeki ırkçı insanların bi planı oldugunu düşünmüyorsunuz? herşeyi geçtim güvenilir türk kaynaklara neden güvenmiyorsunuz?[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Arkadaşlar, üstümüzde oynanan oyunlar, bizi gerçekten uzaklaştırmak zorunda değil. Türkiye hakkında garip gurup işler çevirmeye meraklı üç-beş ülkenin bu iddiaları desteklemesi, bizim bu iddiaları tamamen inkar etmemizi gerektirmiyor. Bazıları bu işi karları için kullanmaya çalışıyor, ancak onlar kaşıyınca biz de karşılık olarak onların dediği gibi bir suç işlemişiz de saklamaya çalışıyormuşuz gibi davranırsak onlar kazanır. Dediğim gibi, hukuksal savaşımızı vermemiz elbette gerekiyor ama bu "suçlanan olayda bahsedilen biziz ama öyle bir şey yapmadık" şeklinde değil, "suçlanan olayın yaşandığı doğru ancak yapan bizim hükümetimiz değildi" doğrultusunda olmalı. Sosyolojik açıdan ele aldığımızda ise bu konuda fikir belirtmenin ayıp olmasını geçtim, bir suç olmasına aklım hiç mi hiç yatmıyor. Son noktaya ve kaçınılmaz gerçeğe varırsak, evet balkanlarda yaşanan olayların etkisiyle, evet savaş dönemi psikolojisiyle neyse ne, ermeni olduğu için bir grup insan katledildi ve hukuksal soykırım kriterlerine göre yapılan şey bir soykırımdı.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Peki neden sadece Türk kaynakları fistan? Evet biliyorum sonuçlarını. Tazminat olarak para ve toprak ve beraberinde birkaç şey daha. Hukuki anlamda olan bir olay siyasi oyunlara alet edilip milletleri birbirine düşürmemelidir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: elaidizm, 22 Aralık 2005 01:16 tarihinde demiş ki: O kadar alakasız şeyler söylüyosun ki. Araştırmacı gazeteci falan. Oraya gidip özellikle araştırmıyorum bu bir. duydum evet anlattılar. Üzülerek kabul ettiler. Aynı şekilde üzülerek kabul ediyorum hukuksal anlamda. Senin yazını özümsemekle alakası yok. Kafanda çıkmışım 9'a inmem 8'e. Çok da umrumda değil açıkçası. At gözlüğü konusunu biraz şaşırmışsın sanırım. Bazı kavramlar sizi kör etmiş. şurdan başlıyalım. senin algılama eksikliğin var -bunu da yanlış anlama sadece benim postlarımda algılama eksikliğin var diyelim- gerçekten sen gazetecisin doğu'ya gidip araştırdın anlamında demedim araştırma gasteci lafını sana. senin doğu'dan yani Türkiye'nin ve sonsuza dek Türkiye'nin olucak doğusundan gelip.. bire bin kattığından şüphe etmediğim kişilerin ağzından duyduklarına araştırmadan, soruşturmadan tarihi bir belgeymiş gibi bize söylemeni ironi yaparak eleştirdim. ayrıca kimi kavramların beni kör ettiği falan yok. sen öyle sanıyorsun. çok ısrar edersen bu konuda ay em blaynd nat def derim sıyrılırım.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: Fistan, 22 Aralık 2005 01:19 tarihinde demiş ki: peki neden ermeni soykırımı diye bişeyin oldugunu söylüyorsunuz? bunun ermeni lobisinin türkiye üzerindeki oyunlardan çıkarıldıgını, fransa ve diğer türk düşmanı ülkelerdeki ırkçı insanların bi planı oldugunu düşünmüyorsunuz? herşeyi geçtim güvenilir türk kaynaklara neden güvenmiyorsunuz? Mesajlarımı okusan, bu sorun hakkındaki çözümümü yazdım zaten. Benim yaklaşımım "hadi ermenistana toprak ve para verelim, HURRAY!" şeklinde değil.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Bire bin neden katayım? Ah pardon vatan hainiyim ben. Toprak vermeye pek meraklıyım maruz gör. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: elaidizm, 22 Aralık 2005 01:25 tarihinde demiş ki: Bire bin neden katayım? Ah pardon vatan hainiyim ben. Toprak vermeye pek meraklıyım maruz gör. sen bot musun elaidi ben diyorum istanbul kalabalık falan filan devamı.. said: geffen, 22 Aralık 2005 01:22 tarihinde demiş ki: bire bin kattığından şüphe etmediğim kişilerin ağzından duyduklarına araştırmadan, soruşturmadan tarihi bir belgeymiş gibi bize söylemeni galiba kendin anlatıyorsun kendine, ne yaptığını anlamadım ki. onuncu kez rica ediyorum lütfen yazılanları 2-3 kez oku ki. doğru anlayabilesin.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 @geffen: Birincil ağızdan duyulmuş olayların tarihi belge niteliği taşımadığının doğruluğuyla birlikte, Türkiye'de ermeni soykırımının olmadığına dair belgeler olduğu kadar, olduğu kadar da belge bulunmaktadır. Siz sadece bu belgeleri gözardı etmektesinizdir. Ayrıca, ermeni soykırımını inkar eden belgelerin hiç biri soykırımın olmadığını gösterecek nitelikte değildir. Belgelerde sadece katliamın iddia edilenden daha küçük çapta olduğu söylenmektedir, katliamın hiç olmamış olduğu söylenmemektedir.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 neden türk kaynakları? ... soykırım oldu diyen kaynaklara göre ortada hiç bir senaryo yoktur. ermeniler doğudan sürülmemiş, direk katledilmiştir.osmanlı şu tarihlerde ermenileri kesmiştir.soykırım olmuştur. bitti. ama türk kaynaklarında her türlü olayı, tüm ayrıntısına kadar bulabilirsiniz.en ince ayrıntısına kadar ermeni sürgünü kayıtlara geçmiştir.kaynağın türk olması burada önemsizdir.[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Yanlış okumuşum özür dilerim bu konuda. Ama yine de bunu üzülerek anlatan insanlar neden yine bire bin katsın ki. o adam da istemiyo hükümet kabul etsin o topraklar verilsin. kendi toprağından olacak adamcağız. bire bin katmaz. ben katmazdım. neyse onu söylerdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Arkadaşlar, anlamadığınız nokta, zorunlu göçün gerçek olduğunu varsaysak bile soykırımın gerçekliğini koruduğudur. Yani zorunlu göç olduysa bile bu göç sırasında katledildi bu ermeniler.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 antimodes kendini kasmana gerek yok alangirli cümlelerle.. rahat konuşabilirsin burası lise münazarası değil :d evet herkesin belgesi var sözde. ama tayyip'in gelin belgelerle bu konuyu inceliyelim, sadece türk belgeleri ile değil ingiliz tarihi belgeleriyle de inceyeleim sonra bu konuyu sonuca bağlıyalım çağrılarına hiç cevap gelmiyor nedense? atatürk'ün manevi kızının yerde güneşlenirkenki resmiyle fatoş hop yapıp atatürk the kid killer tarzında tarihi belgeleri var ermenilerin. ha siz de bu zavallılara inanıyorsunuz..[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Allah içinde kötülük besleyenleri bildiği gibi yapsın, hiç sevmem Orhan Pamuk'u. Ama şu bir gerçek ki, bizim torunlarımız bu gibi adileri kahraman gibi görecekler, bundan nedense eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Ermeni soykırımı kabul edildi diyelim. Ermeniler onlara paşa paşa o toprakları bırakıcağımızımı düşünüyor. O kadar cana malolmuş topraklar? Avrupa birliğine değermi yani.[signature][hline]The Blood is Love. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Onlar tarihi belge olarak sunulmuyo. Değersiz dergilerinde, değersiz şerefsiz insanlar tarafından hazırlanıp dergiye konuluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Muhallebi senin dediğin rakı sofrasında konuşulur. Herkesin kendisi başbakan olduğunda napar muhabbetleri bunlar biraz heh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: Antimodes52, 22 Aralık 2005 01:31 tarihinde demiş ki: Arkadaşlar, anlamadığınız nokta, zorunlu göçün gerçek olduğunu varsaysak bile soykırımın gerçekliğini koruduğudur. Yani zorunlu göç olduysa bile bu göç sırasında katledildi bu ermeniler. katledilmedi.kış şartlarında telef oldular. sürgünün sebebide rusyanın ermenileri kışkırtması ve ermeni çetelerin imparatorlugu bölme çalışmalarıdır.sıkı giyinseler, akıllı olsalar ölmeyeceklerdi. o derece.[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 elaidi toz pembe hayatını sarsmak istemem ama bu amerikanyada çok saygın bir üniversitede ermenilerin propagandası olarak kullanıldı..[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 @elaidizm; O kadar insan benim rakı muhabbetime meze olsun diye ölmedi. İşin dozunu kaçırıyorsun. Laf sokuyorsun ama farketmiosun. Laf sokarkende pot kırıyorsun. En iyi savunma saldırıdır hesabı habire saldırıyorsun. Devam et.[signature][hline]The Blood is Love. [Bu mesaj Muhallebi tarafından 22 Aralık 2005 01:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar